Zpravodaj č. 28/2015

SOBOTA 17.10.2015:


Ml.žáci "B":  SK V. Bystřice "B" - Žeravice "B"                                   8 : 8 (1 : 4)

Další utkání jsme odehráli s týmem SK Žeravice „B“.

Sestava: Štěpán Slepica, Martin Stryk, Vojtěch Schaffner, Petr Matulík, Pavel Matulík, Eva Horáčková, Šárka Himrová, Štěpán Dvořák, Peter Blaha, Karel Kobliha, Adam Horáček a Patrik Markvart.

Utkání se od začátku odvíjelo v duchu vycházkového tempa, jako kdyby hráči ještě spali. V útoku to bylo bez náběhů s pouhým odhazováním míče spoluhráči a v obraně ani nemluvit. Proto jsme také po půlce zaslouženě prohrávali 1: 4. V poločase se nám asi hráči probudili a po krátké promluvě do jejich duší začali v druhém poločase hrát to co je učíme na tréninku. Což je důsledná obrana s rychlým útokem, který se nám několikrát vyplatil a z nich Áďa Horáček zakončil. Dopomohli nám k tomu hráči Žeravic, kteří po naší zlepšené obraně začali chybovat.  Na závěr určitě nemůžeme opomenout brankařskou dvojici, kde Kuba Salašný zachytal velmi dobře a také je potřeba pochválit i druhého brankaře Laďu Nováka, pro kterého to byl první ostrý zápas za mladší žáky. Pravda je, že máme stále co zlepšovat. Náš zlepšený výkon v druhé půlce vedl ke konečné remíze. Pochvala hráčům za výkon v drůhé polovině zápasu.

 

St.dorost:  Rožnov - SK V. Bystřice                                              29 : 18 (16 : 5)

K dalšímu mistrovskému utkání jsme vyrazili k soupeři z předních míst tabulky do Rožnova. První polovina utkání ještě nevypadala nijak jednoznačně. I přes nesporné kvality soupeře nám fungovala obrana a výsledek byl víceméně vyrovnaný. Obrovský rozdíl se ukázal v útočné fázi, kdy jsme opět nebyli schopni překonat domácího brankaře snad z žádné pozice. Ke konci prvního poločasu už se soupeř začal mnohem lépe gólově prosazovat a do šaten šel větším počtem gólů na své straně.
Druhá polovina utkání byla již téměř neustále v režii domácích. Docházely nám síly, našim brankařům se bohužel příliš nedařilo a neschopnost vstřelit branku pokračovala. Soupeř vyhrál vysokým rozdílem a zaslouženě.

Sestava: Schneider P., Kolovratník D., Hartl J.(1), Samiec S.(1), Vladař F., Mader E.(7), Sečka J.(2), Kubeša L., Horký J.(1), Jureček M.(5), Maceášik T.(1), Čundrle F.

 

Muži:  Rožnov - SK V. Bystřice                                                   24 : 21 (11 : 13)

Zbytečná prohra, která všechny mrzí. První poločas se naši kluci chvíli rozkoukávali a brzo prohrávali až o 3 góly, nicméně v jeho druhé půlce začala naplno fungovat obrana a přestože v útoku bylo více zbytečných chyb, skončil poločas zaslouženým vedením o 2 góly. 

Předpokládali jsme, že podobně budeme pokračovat i druhý poločas. Ve 35. minutě tým zápas zdánlivě kontroloval a vedl 16 : 12. Následně se ovšem zranil Kamil Zemánek, v útoku z přemíry snahy přibývaly technické chyby a jak soupeř začal dotahovat náskok, tak náš tým znejistěl. V tu chvíli bylo vše již o hlavách. Michal Buba Vydra v brance tým držel nad vodou, ale pouhých 5 vstřelených gólů v posledních 25 minutách rozhodlo o naší zbytečné prohře. 
Sestava: Vydra M., Vodička Š., Wolf P., Wolf M.(1), Pörsök P.(1), Zemánek K.(2), Kopal D.(6), Mikušek D., Jureček M., Strádal J.(3), Schneider V.(4), Machynek M., Ďučík J.(2), Mézl R.(2)


 

NEDĚLE 18.10.2015:


Ml.dorost "A":  Karviná - SK V. Bystřice "A"                              31 : 34 (14 : 16)

Tuto neděli jsme k dalšímu zápasu nastoupili na palubovce Karviné. Věděli jsme,  že nás čeká  tvrdý a fyzicky náročný zápas se silným soupeřem. O vítězství velmi stály oba týmy a proto v prvním  poločase ani jedno z družstev  nedokázalo odskočit větším  brankovým rozdílem. Byli jsme to ale  my, kdo tahal  za delší konec. Navíc se opakovala  situace,  kterou jsme zažili posledně při zápase s Mostem. I teď jsme hráli dvě minuty v oslabení 6 proti  3. Díky bojovnosti  bystřických hráčů však  soupeř nebyl schopen tuto převahu zužitkovat . Po prvním poločase jsme do šaten odcházeli za stavu 16 : 14 pro Velkou Bystřici. 
Vstup do druhého poločasu se nám nevydařil, přistoupili jsme laxně k bránění domácího pivota. Toho soupeř  beze zbytku využil a stav srovnal na 17 : 17. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, ale naši kluci zabojovali a dali do toho vše. Důležité byly  zákroky našich brankařů a také to, že soupeř neproměňoval sedmimetrové hody, kterých měl ve druhém poločase víc než dost. Vítězství jsme urvali na svoji stranu v poměru 34 : 31 a vybojovali dva cenné body. Pochvalu tentokrát  zaslouží všichni hráči 

Sestava: Kolovratník D.(br), Routner J.(br),  Hňatek F.(3), Andrš M.(6),  Prošvic T.(4), Souček Š.(2)., Tkadleček D.(9), Varhalík L.(1) , Dobeš J., Spurný T., Kršek T.(3), Tesařík M.(6)


Ml.dorost "B":  Uničov - SK V. Bystřice "B"                                47 : 35 (24 : 19)

Hrálo se venku za velmi chladného počasí a hlavně na mokrém tartanu, na což byli domácí lépe připraveni. Utrpěla tím především naše rychlá a kombinační hra. Počet obdržených branek napovídá, že obrana a brankaři to neměli lehké, přesto se dál uhrát lepší výsledek. Postrádali jsme Štěpka a Pepu Dobeše, kteří byli s áčkem v Karviné a někteří naši hráči se nedokázali dostatečně nabudit nebo probudit. Přestože jsme nic moc nehráli, dokázali jsme téměř celý poločas držet s domácími krok a ve 24. minutě jsme prohrávali jen o branku 17:18. Konec poločasu nám zbytečně utekl. Druhá půle byla podstatně horší. Domácí stříleli branky, my jsme ještě zhoršili obranu a když se rozdíl ve skóre začal výrazně zvyšovat, kluci rezignovali.
Z jednotlivců podal dobrý výkon Macek, na pohled dobře vypadá Pepíno11, ale úplně mu chybí síla a rychlost. Velmi špatný výkon bohužel podali oba pivoti Burša a Schaffi. Brankáři se také moc nevyznamenali, ale roli v tom hrál kluzký povrch. Hodně toho schytal Ondra Majer, v dobré střelbě z dálky pokračoval Vojta Javorek, ale v obraně byl slabší. Na dvatísícedvojkách tento tým nestojí, přest byl nejlepším hráčem Bohoušek!!!

Hráči (branky): Šudřich J.(br), Zácha V.(br), Možíš B.(9), Javorek V.(8), Maceášik T.(6),  Jedenástík J.(3), Majer O.(2), Schaffner D.(2), Hartl J.(1), Buršík F.(1), Vodička A.(1), Buršík T.(1), Ponikelský M.(1), Foukal T.  



Ml.dorostenky: SK V. Bystřice - Poruba                                      29 : 24 (14 : 11)

Bojovné utkání, které rozhodl začátek druhé půle, kdy jsme soupeřkám utekli na rozdíl deseti branek. Trochu jsme zlepšili obranu, byli jsme kreativnější v útoku, ale největší rozdíl byl v brankařkách. Náš největší problém jsou ale ztráty míčů. Opět jsme soupeřkám nabídli spoustu útoků navíc, bez možnosti ohrozit jejich branku. Holky velmi chválím za bojovnost a vůli vyhrát, jen tak dál.

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Mikulášková V.(10), Žáková L.(4), Vachutková M.(4), Soukupová M.(4), Moťková H.(4), Konečná S.(2), Čecháková R.(1), Slováčková B., Krejzlíková A., Černá K.



Ženy: SK V. Bystřice - Lesana Zubří                                         41 : 30 (21 : 17)

Utkání, do kterého snad poprvé v sezóně naše děvčata nastupovala v roli favorita, začalo z naší strany ne zcela důslednou obranou, která střelecky disponované levé spojce soupeře umožnila dát několik rychlých branek. Po zlepšení obranné fáze zhruba od 20. minuty utkání již naše děvčata kontrolovala vývoj hry a do šaten odcházela se 4-brankovým náskokem. V druhé půli brankový náskok narůstal a závěr utkání se v krásné divácké atmosféře změnil téměř v exhibici.

Sestava: Kolčavová H.(br.), Vítková K.(7), Kobylíková J.(2), Poznarová P.(7), Zívalová E.(1), Macharáčková J.(5), Fabíková M.(4), Begalová A.(7), Koppová M.(8), Zemanová R.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
24.10. doma ml.dorost A   13:30  s Duklou Praha
st.dorost 15:30  s Prostějovem
muži 17:30  s Hranicemi "B"
venku ml.dorostenky 11:30  ve Velké n. V.
st.žáci 14:30  v Žeravicích
ženy 16:00  v Hodoníně
25.10.. doma ml.žáci B 11:30  s Litovlí "B"
ml.žáci A 13:00  s Litovlí "A"
ml.dorost A 16:30  s Hustopečemi
venku mini mladší 17:00  v Olomouci na Zoře

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook