Zpravodaj č. 29/2022

SOBOTA 15.10.2022


Mini starší: Ukázkový tréninnk v hale Zory v Olomouci

V sobotu 15.10. se v hale Zory v Olomouci pořádal seminář trenérů. Účast byla hojná. Téma trénování mládeže. Pro lepší pochopení výkladu byly přímo na hřišti ukázky treninkových jednotek od starších žáků až po miniky. Nám se dostalo cti, že jsme byli pozváni na ukázkovou treninkovou jednotku starších miniházenkářů. Byli vybráni ti, kteří to již hrají delší dobu.

Sestava: ADAM BARVÍŘ, DAVID BARVÍŘ, KUBA TRPIŠOVSKÝ, MATYÁŠ KACZMARCZYK, VERČA VEČEŘOVÁ, FILIP FLAŠAR, JAN BALÁŽ, MATES MULLER, KRISTIÁN KOUKAL a LUKÁŠ MIKLÍK.

Trenink trval skoro hodinu od 14 do 14.50hod a myslím,že všichni se snažili.

Byla to pěkná reprezentace naší házené v širším měřítku.

 

V sobotu jsme na domácí palubovce přivítali ve 3. kole soupeře z Nového Jičína a Karviné.
 

Ml. žáci „A“: Házená Velká Bystřice – HC Nový Jičín         30 : 6 (18 : 5)

Do prvního utkání s Jičínem jsme nastoupili dobře a brzy si vytvořili značný bodový rozdíl. Až na drobné individuální chyby nebylo moc co vytknout. V druhém poločase jsme nechali zkušenější hráče odpočívat a více prostoru dostali mladší borci. I ti si počínali dobře a soupeři dovolili vstřelit v druhém poločase jen jednu branku. Celkově jsme soupeře přehráli a velkým rozdílem zvítězili.

Sestava a branky: Jakub Skopal (1), Martin Kupka, Denis Miklík (7), Kryštof Flašar (1), Jakub Tlačbaba (4), David Peter (2), Štěpán Vojtek (3), Štěpán Muller (5), Tomáš Tomanec (5), Petr Indra, Dominik Skopal (2).

 

Ml.žáci „A“: Házená Velká Bystřice – HCB Karviná            26 : 17 (11 : 5)

Druhé utkání přineslo velmi silného soupeře z Karviné. Od první minuty to byl velmi tvrdý a vyhrocený zápas, který přinesl spoustu trestů na straně soupeře. Přímá červená karta se v této věkové kategorii nevidí často. Osobku jsme s drobnými problémy zvládli a s několika lehčími zraněními ji dotáhli do vítězného konce. V druhé půli nás soupeř začal místy dotahovat. Našim hráčům pomalu docházely síly. Ale i přes výškový deficit si se soupeřem poradili a utkání dovedli do vítězného konce. Chtěl bych všechny pochválit za to, jak náročné utkání morálně zvládli, nepřistoupili na soupeřův agresivní styl a nenechali se vyprovokovat k oplácení a zbytečným trestům. Co nás nezabije, to nás posílí.

Sestava a branky: Jakub Skopal (1), Martin Kupka, Denis Miklík (8), Kryštof Flašar (3), Jakub Tlačbaba, David Peter, Štěpán Vojtek (3), Štěpán Muller (4), Tomáš Tomanec (3), Petr Indra, Dominik Skopal (1)

 

Muži „B“: Házená Velká Bystřice – SK Droždín                    28 : 29 (18 : 15)

Sestava a branky: Vodička Š., Schneider P., Hošek D., Schaffner D.(7), Kubeček J.(6/3), Dvořák H., Čamek D.(1), Schaffner V., Juračka T., Klvaňa F., Ján S.(6/4), Pečinka M.(5), Ochmann P., Dokoupil J., Přikryl M.(3), Horký J.

 

Ženy: Žeravice - Házená Velká Bystřice                              36 : 20 (16 : 7)

Sestava a branky: Mikulášková L., Alexová A.(1), Vaňková B.(1), Kopecká S.(5/1), Maráčková M.(2/1), Kolčavová N., Vítková K.(3), Jiroušová P.(2), Štenclová M., Konečná S., Jurečková M.(6/1).

 

NEDĚLE 16.10.2022

 

Ml. žáci „B“: Házená V. Bystřice – Uničov                             7 : 15 (2 : 6)

V pořadí už čtvrtý zápas ml. žáků B se hrál před domácím publikem a to s UNIČOVEM. Tento zápas se předehrával, měl být odehrán až příští týden .Začátek 16.00hod, místo-hala Na Letné. Celkem bylo nominováno 14 hráčů, což je maximum. Naše klasické B-čkaře posílil pouze brankař z družstva A. A to jen proto, že druhý brankař má sádru. Prostě bylo jich dost a tito kluci se potřebují vyhrát .

Začátek - osobka jsme zahájily špatně a první branku jsme dali až v 8.minutě. Soupeř jich dal mezitím již 5. Nakonec osobka skončila 2:5. Bohožel jsme nebyli schopni si přesně nahrát a ztráceli jsme míče

Házenou se zataženou obranou jsme hráli v útoku moc staticky, nevyužívali křídla a střelba z dákly nám také chyběla. To je bolest našeho družstva. Prostě nedáváme branky. V obraně jsme nehráli špatně, ale proti v podstatě o dva roky starším klukům jsme neměli šanci. Vše pramení zatím z nezkušenosti. Vše se časem zlepší a kluci musí hrát a hrát, aby se sehráli. Soupeř postupně navyšoval svůj náskok až na konečných 7:15..

Za naše družstvo nastoupili: V bráně FILIP JUSTRA a KUBA SKOPAL. V poli hráli: DAVID LERCH, LUKÁŠ VEČEŘA, LUKÁŠ MIKLÍK, DENIS HIŽNAJ, KUBA TLAČBABA, JARDA KUCIÁN, MATES MULLER, ŠTĚPÁN SLEPICA, JAN BALÁŽ, TADEÁŠ KRŠŇÁK, KRISTÁN KOUKAL a ADAM VRÁNEK

Další zápas hrajeme 6.11 v 16.30h v Prostějově

 

St. žáci: Házená V. Bystřice – Horka n. M                             37 : 17 (15 : 9)

Hodnocení víkendového utkání s Horkou nad Moravou:

V neděli 16.10. jsme se utkali na domácí palubovce s Horkou nad Moravou. Vstup do zápasu se nám povedl a brzy jsme si vytvořili tří brankový náskok který jsme do konce poločasu navýšili na šest branek a skóre 15:9. Zpočátku obrana fungovala jak měla, ale poté opět trochu zabředla do útlumu. Přesto že již znát velký posun v této herní činnosti, stále ale nemůžeme být spokojeni na sto procent. Ještě nám chybí větší hlad a zarputilosti...do druhého poločasu jsme tzv. vlétli a tvořili si nádherné akce a stříleli branky. Konečné skóre 37:17. Hráčem utkání je pro nás Radim Koreczki, který od začátku velmi dobře bránil a v útoku tvořil příležitosti pro své spoluhráče a jako druhého hráče....celý tým....přesto že soupeř nám dovolil mnoho, nikdo nechtěl dát za každou cenu branku a stále se hrálo týmové. Všichni si zahráli a to i na jiných postech, než jsou zvyklí....

Sestava: T. Tomanec 5, J. Kurtiš 3, M. Petr 5, R. Koreczki 5/1,  A. Hloušek 2/1, M. Schneider, P. Tomek 5, D. Miklík 1, Š. Mülle, M. Cartelli 8/1, Š. Možíš 2, D. Skopal 1, brankáři K. Potůček a T. Janalik

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

22.10.

doma

ml.dorost

15:30

Zlín

ženy

17:30

Veselí n. M.

venku

mini ml. A

9:00

Turnaj v Žeravicích

mini ml. B

9:00

Turnaj v Žeravicích

23.10.

doma

muži A

10:30

Zlín

venku

mini st.

9:00

Turnaj v Litovli

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

22.10.

doma

ml.žačky

13:30

Lesana Zubří (hraje se ve Velké Bystřici)

venku

st.žačky

18:30

ve Zlíně se Zlínem A

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook