Zpravodaj č. 30/2022

STŘEDA 19.10.2022

 

Muži: Házená Velká Bystřice – KH Kopřivnice 30 : 31 (16 : 16)

Po reprezentační pauze nás čekalo další utkání Českého poháru. V minulém kole jsme se dostali mezi 16 nejlepších a čekali na los, koho nám přidělí. Ten padl na další moravský extraligový tým, konkrétně Kopřivnici. Tým, který aktuálně hraje ve středu tabulky, předvádí velice pěknou a rychlou házenou. V domácím prostředí navíc mají velikou podporu hlediště, takže se dala čekat vzhledem k blízké vzdálenosti silná divácká kulisa. To se také stalo a do Velké Bystřice přijeli fanoušci řádně vybaveni snad vším, co dokázalo dělat pěkný kravál.
Od začátku do konce byli slyšet a postarali se společně s našimi „ultras“ o fantastickou kulisu, za což jim patří velký dík.
Začátek utkání se pro nás nevyvíjel moc dobře, v 6té minutě jsme prohrávali 1:4. Vysoké tempo utkání jsme však rychle vzali za své a během pár minut se nám podařilo stav vyrovnat. Od poloviny prvního poločasu jsme se ujali vedení, o které jsme přišli až na konci první půle a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 16:16. Ve druhé polovině se skóre přelévalo ze strany na stranu. Chvíli vedli domácí, poté zase hosté. Nikomu se však nepodařilo vést více jak o 3 branky.
O osudu utkání se rozhodlo až v samotném závěru. V čase 57:48 obdržel Jirka Skřídlo spornou červenou kartu, což se projevilo zejména v obraně. Dostali jsme gól na 29:30 a T. Buršík dostal další dvouminutový trest. To jsme byli už ve 4 hráčích v poli. Během poslední minuty (čas 59:25) se nám však podařilo vyrovnat na 30:30. Hosté v útoku pak drželi míč
až do samotného závěru, kdy střelou 3 sekundy před koncem rozhodl Bukovský o postupu Kopřivnice v poměru 30:31. Pochvalu za vynikající výkon zaslouží zejména Michal „Buba“ Vydra, který likvidoval jednu stoprocentní střeleckou šanci za druhou. V útoku náš tým střelecky táhla celá řada hráčů, zejména P. Manclovi se podařilo vsítit 9 branek.
Překvapení se tentokráte nezrodilo, ale mnozí mi dají za pravdu, že chybělo velmi málo. Sečteno a podtrženo: Letošní cesta v poháru bohužel končí, ale jak bylo slyšet mezi přítomnými diváky: „Kdo dnes přišel, ten nelitoval!“

Děkujeme všem za podporu a těšíme na vás v dalším domácím zápase, které odehrajeme v neděli 23.10.2022 od 10.30 proti HC Zlín.

Rozhodčí: Pernička – Tůma Vyloučení: 7 – 6 Branky ze 7m hodů: 2 – 4.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A., Wolf P., Menšík N. 1, Švébiš O. 4, Mancl P. 9, Haderka V. 5, Mužík D. 5/2, Ostrožovič S. 1, Schaffner D., Dobeš J. 5, Skřídlo J., Šoustal J., Buršík T.

 


Příspěvek našich miniházenkářů k pohárovému zapasu s Kopřivnicí


Fandili jsme co nám hlasivky stačily..... celá hala do posledního místečka zaplněná burácela..... a hnala naše domácí hráče mužského "A" týmu k fantastickým výkonům......

Ano, ano ...... ve středu večer jsme opět doprovodili naše "velkobystřické reprezentanty" k dalšímu kolu Českého poháru tentokrát proti desátému celku házenkářské extraligy KH Kopřivnice, který byl v závěru o gól šťastnější.
Pro naše minihazenkaře jsou, ale naši kluci hrdinové !!! a velkou inspirací na naší házenkářské cestičce.


Díky za krásný zážitek a příště jsme zase na značkách.

 


 

22. - 23.10.2022

 

Naši žáci o víkendu vyrazili na prestižní turnaj v Plzni.

 

 

Mladší žáci jeli dokonce obhajovat loňské vítězství v turnaji. Kvalita soupeřů byla velmi dobrá, ve většině případů jsme se potýkali s velkým výškovým i váhovým deficitem. Musíme chlapce více krmit.

Začátek turnaje byl v pátek po dlouhé cestě rozpačitý. Hráči nedělali, co jsme po nich chtěli a hra neodpovídala našemu standardu. Velký problém nám dělala vysunutá obrana 3-3, v Čechách hojně používaná. Na Moravě se s tímto herním stylem často nepotkáváme.

V prvním zápase s Lovosicemi jsme odehráli tragický poločas za stavu 7:2. Nakonec jsme zabrali a výsledek otočili na vítězných 8:9. Byly to nervy a kluci předvedli bojovného ducha.
Druhý zápas s
Duklou Praha se nesl v podobném duchu. První poločas jsme chvíli prohrávali 0:5 a nakonec stáhli na 8:11. I přes pomoc zkušenějších MLŽů hrajících již za starší jsme ale nebyli schopni výsledek otočit a prohráli 12:22. Hráči Dukly proti loňsku velký výkonnostní posun.
Na třetí zápas s
Hostivicemi se již hráči dobře vyspali. Poločas jsme vyhráli těsně 6:7, celkový zápas potom vyhráli 13:16. Ale nadřeli jsme se více, než bylo potřeba.
Čtvrtý zápas se
Slavií Plzeň jsme se již projevovali lépe, hráči plnili pokyny trenéra. Podařilo se nám konečně uspět proti vysunuté obraně. Poločas výhra těsně 10:11, celkově výhra 15:17.
Pátý zápas proti
německému Waldbüttelbrunnu jsme vyhráli, ale herně se nepodařil. Soupeř byl slabý a my jsme bohužel spadli na jeho úroveň. Poločas výhra jen 6:4, celkově výhra 15:5.
Šestý a sobotní poslední zápas přinesl kvalitní domácí tým
Talent Plzeň. Již od začátku jsme tlačili, eliminovali hlavního střelce a poločas zvítězili 2:8. V druhé půli jsme začali ztrácet, několikrát málem přelomili brankovou konstrukci a nakonec těsně udrželi vítězství 12:15.
V neděli jsme hráli poslední turnajový zápas s
Novým Veselím. První tým, který byl vzrůstem hráčů menší než my. O to byl soupeř mrštnější a rychlejší. Nicméně jsme od začátku hráli s přehledem a poločas vyhráli 10:1. Většinu druhé půle jsme v duchu fair play hráli jen v pěti hráčích. Paradoxně nám vyhovovalo ještě více, dobře jsme se uvolňovali a dali spoustu trháků. Celková výhra 23:1.

I když se nám nepodařilo obhájit vítězství, ostudu jsme Bystřici neudělali. Celkové druhé místo je v takové konkurenci úspěchem. Turnaj jsme si užili, hráči potkali nové kamarády a získali nové zkušenosti. A hlavně jsme zjistili, že je potřeba na sobě dále makat!



 

Starší žáci jeli na turnaj letos poprvé.

Po dlouhé páteční cestě vlakem jsme se v jediném utkání tohoto dne s týmem Lions Hostivice. Výsledek 16:23 (9:10). Vstup do zápasu se nepovedl, prohrávali jsme o 4 branky, do poločasu jsme snížili na jedinou branku. V druhém poločase, jako by jsme se zbláznili, doslova chaos, nedisciplinovanost v osobních soubojích, netýmovost, každý to chtěl urvat sám, ...no dalo by se napsat spousty negativních vyjádření, ale tohle stačí. V kabině se přiznám jsem vybouchl...

V sobotu ráno nás čekal velmi silný soupeř z Nového Veselí a výsledek 14:25 (8:12). Opět stejné hodnocení (tedy bez toho výbuchu v kabině). Druhý zápas v tomto dni jsme odehráli s Duklou Praha a výsledek 10:19 (5:10). Na hráčích byla vidět deka, neproměňování vyložených šancí, nejistá rozehrávka, nedůsledná obrana. Třetím sobotním utkání nás čekal tým z Lovosic a tam jsme doufali v obrat předvedené hry, marně. prohra 10:16 (4:7). Tak tady asi byl vrchol neformy. Tím ale nechceme říct, že by kluci nemakali, nebo se nesnažili, jen... (až v závěrečném hodnocení). Jako poslední utkání soboty nás čekal tým Talentu Plzeň a konečně zápas, který bychom zhodnotili jako povedený, výsledek 10:11 (6:6). V obraně jsme si pomáhali a v útoku konečně tvořili co umíme, pro nás to byla malá výhra. V rámci zklidnění jsme byli na extraligovém zápase můžu Plzeň - Hranice a to byla hezká podívaná.

V neděli nás čekali soupeři Dukla Praha B, výhra 21:13 (11:5) a Slavia Plzeň,výhra 22:12 (12:4). V těchto zápasech si hodně zahráli i ti, kteří měli v minulých zápasech málo prostoru.

Závěrečné hodnocení, dělal nám obrovský problém překonávat obranu 3:3 a 1:2:3, se kterou se prezentovali všechny týmy na turnaji krom Talentu Plzeň. Zbytečně jsme chodili přímo do hráčů, místo abychom chodili mimo ně, nabíhali si do volných prostorů. Neposlouchali rady trenérů. V obraně nám chyběl větší důraz a zarputilost. Při nezdaru již v určitých fázích utkání byla vidět frustrace a jejich výkon padal dolů. Ale, i toto je potřeba zažít. Chápeme, že některé týmy měli výraznou výškovou a váhovou převahu, přesto se s tím umíme poprat líp. Ale úplně nakonec, tento turnaj všem ukázal, že je potřeba stále na sobě pracovat...




 

Mini mladší: Turnaj v Žeravicích

Rozběhat, rozházet, procvičit střelbu ....... a huráááá na to .....
️ Na sobotním turnaji mini-mladších jsme si zahráli v Žeravicích proti domácímu celku SK_Žeravice proti Tatranu Litovel a naše dva celky proti sobě.
✔️ Opět s námi na turnaj dnes vyrazili další "turnajoví novačci" Kuba a Samík a vyzkoušeli si turnajovou atmosféru.
️ V našich dvou týmech jsme vždy namíchaly již vyhranější hráče s těmi novými, aby byly síly vyrovnané a hráči se od sebe mohli vzájemně inspirovat.
Dnes si zahráli: Valča, Jonda, Davča1, Davča2, Štěpa, Kryštof, Aďa, Tomaš, Dan, Samik a Kuba,

V příštím týdnu si ještě v pondělí zatrénujeme a potom hurá na podzimní prázdniny.



 


 

Mini starší: Turnaj v Litovli

Třetí turnaj této sezony jsme využili k nasazení především těch hráčů, kteří dosud ještě neměli „ostré“ turnajové zkušenosti. Kromě domácího Tatranu nás čekali soupeři z Čech pod Kosířem a Oseku nad Bečvou.
Hráli jsme všechny tři zápasy 2x10 minut hned po sobě. Proto jsme střídali vždy v polovině poločasu celé čtyřky najednou, aby se nám hráči „nezavařili“. Klasicky se hrál první poločas osobka a druhý poločas zónová obrana.
Všechny hráče musíme pochválit za to, jak se vyrovnali s novou zkušeností hry proti neznámým soupeřům, v nové sestavě a zejména za snahu a bojovnost. Kromě tradiční poturnajové cukrovinkové odměny bylo pro mnohé hráče nejsladší odměnou poznání, jak chutná vstřelený první soutěžní gól v životě. Děkujeme také rodičům – fanouškům, kteří nás přijeli podpořit v hojném počtu.

Sestava: A. LANGEROVÁ, M. NĚMCOVÁ, J. BOČKOVÁ, M. HIŽNAJ, M. BIČ, A. DRAGŮŇ, A. BARVÍŘ, F. FLAŠAR a J. TRPIŠOVSKÝ.

Příští turnaj hrajeme v sobotu 5.11. od 9:00 hod doma!!! Doufáme v bouřlivé domácí prostředí a vysokou sledovanost.


 

Muži: Házená Velká Bystřice – HC Zlín 29 : 30 (11 : 16)

Po středečním pohárovém utkání s Kopřivnicí nás čekal tým ze Zlína. V minulém kole remizovali hosté doma s týmem Litovle a bylo jasné, že do Bystřice určitě nepřijedou zápas jen odehrát. Tomu odpovídalo i jejich nasazení od první minuty, kdy na nás vlétli a po chvíli vedli 3:8. Kluci náskok soupeře mírně stáhli na 6:8, ale hosté se opět trhli a po celý první poločas zaslouženě vedli až do stavu 11:16, který označil poločasovou přestávku. Vlažné tempo a celá řada neproměněných šancí. To byly hlavní cíle, které bylo potřeba změnit.
Druhý poločas začali kluci opravdu jako vyměnění. Prvních 13 minut druhé půle vedli 12:3 a vše bylo na dobré cestě za dalším vítězstvím. Druhý time-out hostí ve druhém poločase však náš nástup výrazně utlumil a skóre se opět začalo vyrovnánat. Kluci opět začali kupit jednu technickou chybu za druhou, což mělo za výsledek opětovné vedení Zlína. Poté zápas probíhal ve stylu gól hosté – gól domácí. Tomu bylo až do závěru utkání. Bohužel jsme odehráli koncovku jako přes kopírák zápasu s Kopřivnicí. Poslední 2 minuty v oslabení, vyrovnání gólem 30 sekund před koncem a 5 vteřin koncem utkání rozhodl Jurka na 29:30. Z těchto chyb bychom se měli poučit a využít je ku prospěchu do dalších utkání.

Další kolo odehrajeme ve Vsetíně. Utkání se hraje v neděli 30.10.2022 od 16h.

Rozhodčí: Blanár - Suchánek. Vyloučení: 5 – 4. Branky ze 7m hodů: 2 – 1.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A. 3, Wolf P. 1, Menšík N. 2, Švébiš O. 6, Pečinka M., Haderka V. 3, Mužík D. 4, Ostrožovič S. 3, Schaffner D. 2, Dobeš J. 5/2, Šoustal J., Buršík T.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

30.10.

venku

muži "B"

10:00

v Senici n. H.

muži "A"

16:00

ve Vsetíně


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook