Zpravodaj č. 32/2022

SOBOTA 5.11.2022


Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

První letošní domácí turnaj se soupeři ze Sokola II Prostějov a dvěma mužstvy HBC Olomouc přinesl další příležitost nabýt zkušenosti.

Snažili jsme se rozdělit herní zatížení mezi všechny hráče stejnoměrně, zároveň jsme kombinovali zkušenější a déle hrající hráče se začínajícími. Budeme muset zapracovat na dynamice, výbušnosti a řešení situací jeden na jednoho v osobní obraně, zónovou obranu, přestože ji zvlášť netrénujeme, jsme zvládali dobře. K vidění byly i pěkné kombinační akce. Domácí podpora našich fanoušků – rodičů nedovolila hráčům polevit v bojovnosti a snaze, za což je třeba je pochválit.

Sestava: Eda Vogl, Áďa Tomanec, Maty Kaczmarczyk, Filda Flašar, Kubis Trpišovský, Tonda Dragúň, Mišan Bič, Tonda Pryč, Maxík Hižnaj.

Na turnaj v Kostelci na Hané příští sobotu bychom chtěli vyrazit především s těmi hráči, kteří si dnes nezahráli.



Mini mladší: Turnaj ve Uničově

Sobotní po "Helloweenový" zpravodaj.
Dvanáct červených zombíků přijelo na turnaj mini mladších do Uničova.
Spolu s domácím týmem Házená Uničov jsme si ještě zahráli proti TJ Osek nad Bečvou a tradičně naše dva týmy proti sobě.
Po celý turnaj jsme se snažili hrát osobní obranu a rychlou minihazenou směrem dopředu a na hráčích jsou vidět pokroky, tak jen neusnout na "vavřínech" a jen tak dál ...

Příští víkend odehraje předposlední podzimní turnaj a to doma! tak přijděte nám zafandit.

 

 

St.žáci: Centrum Haná - Házená Velká Bystřice 26 : 18 (11 : 7)

Hodnocení trenéra starších žáků M. Cartelliho:

5.11. jsme měli příležitost v přímém souboji s Centrumem Haná postoupit do žákovské ligy .... bohužel se nám to nepovedlo a prohráli 18 : 26. Velmi těžce se mi hodnotí průběh i samotná hra. Věděli jsme, že se vyznačují obrannou hrou 3:3 a proto jsme se celý týden připravovali. Začátek byl z naší strany dobrý a přes spoustu neproměněných šanci vedli 6 : 4 ... poté nastal útlum a soupeř skóre obrátil na stav 11 : 7 po prvním poločase. Na začátku druhého poločasu jsme stáhli rozdíl na dvě branky a to se drželo až do 15-té minuty, kde poté soupeř odskočil a my za posledních 10 minut hry vstřelili jen dvě branky (poslední v čase 18:19).
Obecné hodnocení: spousta nevyužitých šancí, zbytečná nervozita, unáhlenost a bojácnost. A přitom nebylo proč .... I my trenéři jsme dlouho rezebírali, kde jsme udělali chybu a jak tým opět nabudit do dalších utkání. Hráčem zápasu byl jen jeden a to Tomáš Janalík, který v bráně předvedl skvělý výkon. Ale nechceme tím říct, že by kluci nemakali. Prostě se to nepovedlo....

Sestava a branky: Tomanec T., Urban V., Kurtiš J.(3), Petr M., Koreczki R.(2), Hloušek A.(1), Potůček K., Schneider M., Tomek P.(5), Miklík D., Müller Š., Cartelli M.(7), Možíš Š., Skopal D., Janalík T.


 

Muži „A“: Házená Velká Bystřice – TJ Náchod 27 : 28 (14 : 12)

V utkání s Náchodem došlo ke změně termínu utkání z nedělního dopoledne na sobotní podvečer. Věřili jsme, že změna termínu pomůže k lepšímu startu do utkání… ALE… Po vyhraném zápase na Vsetíně kluci nejspíš mysleli, že to už půjde samo. Facka, kterou jsme dostali během prvních deseti minut (skóre 2:6) byla pořádná. Z toho jsme se však dokázali ještě otřepat a do poločasu vývoj otočit v náš prospěch na poločasových 14:12.

Začátek druhé půle jsme během prvních 10 minut náskok dokázali navýšit na 5 branek. Poté však nastal strašný útlum, který hosté využili ku svému prospěchu a vývoj utkání opět vyrovnali. Hlavně výpadek mezi 15tou a 22tou minutou druhé půle rozhodl o celém vývoji. Náchod se dostal do vedení, které si dokázal pohlídat. Přes veškerou snahu body doma tentokráte nezůstaly.

Příští utkání odehrajeme v sobotu 12.11. na půdě nováčka soutěže Sokola Šťáhlavy.

Rozhodčí: Horsák - Švidernoch. Vyloučení: 6 – 9. Branky ze 7m hodů: 7 – 0.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A., Wolf P. 2, Menšík N., Švébiš O. 3, Haderka V. 3, Mužík D. 13/7, Ostrožovič S. 2, Mikušek D., Schaffner D., Dobeš J. 4, Možíš B., Šoustal J., Buršík T.


 

Muži „B“: Osek n. B. - Házená Velká Bystřice 27 : 28 (13 : 13)

Sestava a branky: Vodička Š., Hošek D., Kubeček J.(12/3), Dvořák H.(3), Juračka T.(2), Klvaňa F.(1), Kostorek J., Pečinka M.(3), Ochmann P.(2), Dokoupil J., Přikryl M.(2), Horký J.(2)


 

Ml.žačky: Osek n. B. – Žeravice/Velká Bystřice 4 : 19 (2 : 11)

Sestava a branky: Košťálková S., Zavadilová D.(6), Sobotková K., Fantová A.(5), Pisková K.(1), Ambrožová N.(3), Cupalová E.(1), Jakubcová R., Zichová J.(2), Fryštacká S., Jurášková B.(1)

 

 

NEDĚLE 6.11.2022


Ml.žáci „A“: Polanka n. O. - Házená Velká Bystřice 16 : 20 (8 : 12)

Sestava a branky: Skopal J.(1/1), Šmalec A.(3), Kupka M., Miklík D.(3), Flasar K., Tlačbaba J.(1), Petr D., Vojtek Š.(1), Müller Š.(2), Tomanec T.(2), Indra P.(1), Skopal D.(5/1), Peč M.(1).

Ml.žáci „A“: Házená Velká Bystřice – HC Zubří 24 : 13 (11 : 6)

Sestava a branky: Skopal J.(1), Šmalec A.(4), Kupka M., Miklík D.(5), Flasar K., Tlačbaba J.(2), Petr D., Vojtek Š.(1), Müller Š., Tomanec T.(3), Indra P., Skopal D.(4), Peč M.(4).




Ml.žáci „B“: Prostějov - Házená Velká Bystřice 8 : 19 (4 : 15)

V pořadí už pátý zápas ml. žáků B se hrál tentokrát v Prostějově v hale reálného gymnázia v 16:30hod proti SK HFP PROSTĚJOV. Soupeř je v tabulce pod námi, takže jsme jeli na zápas s nadějemí výhry. Celkem bylo nominováno 14 hráčů. Do Prostějova dojelo 13 hráčů. Naše klasické B-čkaře posílil, jako vždy brankař z družstva A Tonda Šmalec a Kuba Tlačbaba, který se stal pravidelným hráčem družstva A.

Začátek - osobka jsme zahájily špatně několika neproměněnými vyloženými šancemi. Přesto jsme nakonec osobku vyhráli 3:9.

Házenou se zataženou obranou jsme mohli hrát v klidu, ne pod tlakem. Přesto jsme byli v útoku trochu zbrklí. Zbrklost pramenila z toho, že všichni si rychle chtěli dát branku a nevyhraností. Hra se ale pomalu, ale jistě lepší a věříme, že to bude už čím dál lepší. Pořád nám ještě padá zbytečně míč a v útoku je to statické - bez pořádných náběhů.

Víme, na čem pracovat a pokud hráči budou chtít, výkonostně prorostou. Ale musejí chtít se zlepšovat a trpělivě vydržet.

Za naše družstvo nastoupili:
V bráně se střídali KUBA MADER a KUBA SKOPAL.
V poli hráli: LUKÁŠ VEČEŘA, LUKÁŠ MIKLÍK, DENIS HIŽNAJ, KUBA TLAČBABA, TONDA ŠMALEC, MATES MULLER, ŠTĚPÁN SLEPICA, JAN BALÁŽ, TADEÁŠ KRŠŇÁK, KRISTÁN KOUKAL A ADAM VRÁNEK

Další zápas hrajeme v sobotu doma 12.11.2022 s Horkou n. M.


 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice - Klimkovice 40 : 27 (18 : 10)

V neděli jsme hráli další zápas po týdenní pauze a určitě jsme ho nechtěli podcenit. Kluci měli vstoupit do zápasu s nasazením, ale spíše to vypadalo , že se u nedělního oběda přejedli. Hra byla vlažná na hrišti i na lavičče panovala jakoby komorní atmosféra. I proto jsme se nebyli schopni od relativně slabšího soupeře odtrhnout na větší gólový náskok. I když jsme byli úspěšní v útoku , tak obrana nebyla na dobré úrovni. Až ve 20 minutě se nám podařilo se rychlou hrou utrhnout a první poločas skončil o 8 branek. V druhém poločase se na začátku hra zlepšila v obraně , ale v polovině zápasu se z toho začaly stávat střelecké závody. Každý chtěl hlavně střelit branku a obrana šla do pozadí. Povinné vítězství , za které v konečném důsledku kluky chválím jako celý tým. Těžké zápasy nás teprve čekají a teprve potom uvidíme zda si zasloužíme být na předních místech tabulky jelikož tahle soutěž je velmi vyrovnaná.


Sestava a branky: F. Baron, T. Janalík, K. Tomek 2, M. Hloušek 6, A. Čáp 10, R. Šmíd 2, J. Nevrlý 2, L. Vymazal 1, M. Cartelli 2, M. Janalík 3, M. Rotter, J. Wilhem, R. Hrachovina, Š. Urwa, M. Černý 4, M. Štýbnar 8



St.žačky: Lesana Zubří – Žeravice/Velká Bystřice 19 : 18 (8 : 7)

Sestava a branky: Brázdová N. Hrdinová E., Dobešová P.(4), Vildová D., Vážanová A.(4/1), Mácová L.(1), Buriánková V., Krutilová T. A.(4/1), Daňková A.(2), Kubíčková A.(1), Šmejkalová J.(1), Hadačová B.


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

12.11.

doma

ml.žáci B

9:00

Horka n. M.

st.žáci

11:00

Žeravice

muži B

15:00

Uničov

venku

ml.žáci A

12:30

Turnaj v Kostelci n. H. (s Centrem Haná)

ml.žáci A

13:45

Turnaj v Kostelci n. H. (s Ostravou)

mini st.

16:30

Turnaj v Kostelci n. H.

muži A

17:00

Šťáhlavy

13.11.

doma

mini ml. A

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini ml. B

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

venku

ženy

10:00

Karviná

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

12.11.

doma

st.žačky

13:00

Otrokovice (hraje se ve Velké Bystřici)

ml.žačky

15:30

Zora Olomouc (hraje se v Žeravicích)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook