Zpravodaj č. 33/2022

ÚTERÝ 8.11.2022


ŠKOLNÍ LIGA

V úterý 8.11.2022 patřilo školní dopoledne vypjatým házenkářským soubojům ve ŠKOLNÍ LIZE . Školní ligy se zúčastnila řada našich hráčů mini-mladších, mini-starších a někteří mladší žáci, které doplnila řada "házenkařských" nováčků co si přišli házenou vyzkoušet.
V našem domácím sportovním areálu na Letné si zahrály děti z třetích až pátých tříd. Zápasy se hrály 1x12min s aktivní osobní obranou a rychlou házenou vpřed s počítáním scóre.


V kategorii mladších se účastnily školy Šternberk, Tršice, Prosenice "A" a "B" a dva domácí tými školy Velká Bystřice, které se umístily na prvních dvou příčkách.

V kategorii starších byly týmy Šternberk, Prosenice, Tršice a také dva naše domácí týmy, které našly přemožitele v týmu Prosenice a obsadily nakonec druhé a třetí místo.

Parádnímu házenkářskému dopoledni nechyběla řada krásných akci, pěkných goooolů a bojovnosti na kterou dohlíželi, jako rozhodčí starší žáci našeho domácího klubu.


 

 

SOBOTA 12.11.2022


Ml.žáci „B“: Házená Velké Bystřice – Horka n. M.       13 : 24 (9 : 13)

Další zápas mladších žáků “B” jsme hráli tentokrát před domácím publikem v sobotu 9:00 proti SK HFP PROSTĚJOV. Soupeř je v tabulce před námi. Celkem bylo nominováno opět 14 hráčů. Naše klasické B-čkaře posílil pouze Kuba Tlačbaba. Všichni ostatní, kteří pravidelně hrají za B-družstvo byli zdraví a při chuti.

Desetiminutovou osobku jsme hráli celkem vyrovnaně a po 10 minutách jsme prohrávali 6:8, což není tak nejhorší. Chyby byly v neproměňování vyložených šancí, jinak mohl být výsledek lepší.

Házenou se zataženou obranou jsme nezačli dobče a soupeř nám nasázel za 4 minuty 4 branky a my žádnou..... Zbrklost pramenila z toho, že všichni moc chtěli a z toho pramenili chyby. Obrana nebyla nejhorší. My ale dávali soupeři zbytečné míče zadarmo a tak soupeř pomalu, ale jistě navyšoval svůj náskok až na konečných 23 : 14. Hra nebyla zase tak špatná, i když výsledek nebyl příznivý. K proměňování šancí nám chyběl větší klid. Na všech bylo vidět, že zápasem žijí a dávají do něj všechno. Pořád nám chybí v útoku lepší náběh na míče, ale to přijde. Družstvo se lepší pomalu, ale jistě zápas od zápasu.

Za naše družstvo nastoupili: V bráně FILIP JUSTRA. V poli hráli: KUBA SKOPAL, LUKÁŠ MIKLÍK, DENIS HIŽNAJ, KUBA TLAČBABA, JARDA KUCIÁN, MATES MULLER, PAVEL SLEPICA, JAN BALÁŽ, TADEÁŠ KRŠŇÁK, KRISTÁN KOUKAL, DAVID LERCH, JAKUB MADER a ADAM VRÁNEK.


 

St.žáci: Házená Velké Bystřice – Žeravice                  30 : 21 (15 : 12)

Hodnocení trenéra st. žáků M. Cartelliho:

Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře.... Špatná rozehrávka, někdy až chaotická, spousta nevyužitých střeleckých pokusů, a špatný pohyb... No nebylo to vůbec ke koukání. Snažili jsme se i změnit obrannou hru a zkusili tím hráče nabudit ...... po prvním poločase stav 15:12 .... Do druhého poločasu jsme vstoupili o něco lépe a vytvořili si osmi brankový náskok. Již se víc dařilo ve střelbě a v kombinaci směrem dopředu. Zahráli si všichni a to je dobře. Tentokrát nevím, koho pasovat na hráče utkání..zřejmě opět Tomáše Janalíka za výkon v druhém poločase a Alexe Hlouška za zlepšující se formu při utkání.

Závěr: stále se nám nedaří vstupy do utkání a v obraně...tam stále vidíme velké nedostatky. Zkusíme teď týden hodně potrénovat a snad již v dalším zápase proti Litovli bude znát herní posun ....

Sestava: Janalék T., Potůček K., Tomanec T.(4), Urban V.(1), Kurtiš J.(4), Petr M.(1), Koreczki R.(6/1), Hloušek A.(4), Schneider M., Tomek P.(3), Cartelli M.(6), Možíš Š.(1).


 

Ml.žáci „A“: Centrum Haná - Házená Velké Bystřice    21 : 27 (10 : 8)

Sestava a branky: Müller Š., Kupka M.(2), Miklík D.(8), Flasar K.(1), Tlačbaba J., Peter D.(1), Vojtek Š.(2), Tomanec T.(7), Indra P., Skopal D.(4), Peč M.(2)


Ml.žáci „A“: Házená Velké Bystřice - Ostrava               34 : 13 (19 : 5)

Sestava a branky: Müller Š.(1), Kupka M.(2), Miklík D.(7), Flasar K.(2), Tlačbaba J.(1), Peter D.(3), Vojtek Š.(2), Tomanec T.(10), Indra P., Skopal D.(3), Peč M.(3)


 

Muži „A“: Sokol Šťáhlavy – Házená Velké Bystřice      43 : 35 (24 : 12)

Zasloužené vítězství domácích, kteří na nás vletěli od první minuty a dokázali nás přehrát ve všech činnostech. Až ve 40-té minutě za stavu 30:15 pro domácí, se kluci přeci jen trochu zvedli a výsledek upravili na „přijatelných“ 8 branek.

Rozhodčí: Moravec - Tůma. Vyloučení: 6 – 3. Branky ze 7m hodů: 3 – 1.

Sestava a branky: Vydra M., Hromek J. – Vodička A. 2, Wolf P., Švébiš O. 4, Mancl P. 8, Mužík D. 6/1, Ostrožovič S. 4, Dobeš J. 7, Šoustal J. 2, Pečinka M. 2, Pörsök P.

 

Muži „B“: Házená Velké Bystřice – Házená Uničov      28 : 31 (19 : 14)

Sestava a branky: Schneider P., Kubeček J., Kostorek J., Hošek D., Dvořák H., Juračka T.(5), Dvořák F.(1), Klvaňa F.(2), Ján S.(13/1), Pečinka V.(5), Ochmann P., Dokoupil J., Přikryl M.(1), Horký J.(1).


Ml.žačky: Žeravice/V. Bystřice – Zora Olomouc “A” 14 : 18 (6 : 9)

Sestava a branky: Košťálková S., Zavadilová D.(3/1), Beinlová N., Sobotková K., Fantová A.(7), Pisková K., Ambrožová N.(2), Cupalová E.(2), Jakubcová R., Zichová J., Fryštacká S., Žádníková E.


St.žáčky: Žeravice/V. Bystřice – Otrokovice 23 : 25 (13 : 15)

Sestava a branky: Brázdová Nikola., Hrdinová E.(1), Onderková K.(2), Dobešová P.(3/1), Brázdová Natálie, Vildová D., Vážanová A.(5), Mácová L.(2), Buriánková V.(1), Krutilová T. A.(1), Daňková A.(3), Kubíčková A.(1/1), Šmejkalová J.(4/1), Hadačocá B.


 

NEDĚLE 13.11.2022

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

Nedělního soutěžního turnaje u nás ve sportovním areálu na Letné se zúčastnilo pět družstev: TJ Cement Hranice, TJ Sokol Kostelec n. H., TJ Sokol II Prostějov a a naše dvě družstva.
Turnaj jsme dnes zahájili "bojovným" derby našich dvou týmů proti sobě a postupně si zahráli i proti dalším soupeřům. Na dnešním turnaji jsme opět přivítali také další "turnajové nováčky" Michala a Barču, kteří se na tréninku velmi snaží a nyní si také vychutnali i turnajovou atmosféru.


Dnes si zahráli, zastříleli, ubránili a zachytali v bráně:
VerčaKufriková ,Valča Kotorová, Matylda Švarcová, Barča Petříková, Agátka Šmalcová, Dan Kadala, Martin Partsch, Aďa Vaníček, David Vyhnanek, Jonaš Tlačbaba, Honza_Urbašek, Tomaš Sršeň, Kuba Kršňák



Dnešní foto je od Lindy Maderové, naší hráčky (monementálně s dlahou)

 


Mini starší: Turnaj v Kostelci na Hané

V netradičně podvečerní čas a za mlhou, která se dala krájet, nás v Kostelci čekali soupeři ze Sokola II Prostějov, Aktivu Olomouc a domácí Centrum Haná. Vzhledem k velkému počtu omluvenek byla naše sestava poslepovaná na poslední chvíli a měli jsme pouze dva hráče na střídání. Navíc domácí Centrum vyznává osobní obranu po celý zápas. Tím pádem se jednalo o doposud fyzicky nejnáročnější turnaj v sezóně. Proto jsme prostřídávali v poločasech i brankáře, aby si co nejvíc hráčů mohlo „odpočinout“ v brance. Hrála se rychlá miniházená a naši borci a především borky to v žádném případě nevypustili a byli ve všech zápasech vyrovnanými soupeři. Jako trenéři je musíme pochválit za předvedenou hru i když ne bez chyb. Unavení, ale spokojení se všichni sladce odměnili bonbóny.


Sestava: Áďa Tomanec, Maty Kaczmarczyk, Tonda Pryč, Šimča Matěj, Maťa Muller, Julča Bocková a Verča Večeřová

V neděli 20.11. odpoledne nás čeká druhý domácí turnaj. Zveme všechny fanoušky!!!


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

19.11.

doma

ml.žáci A

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici (Kopřivnice)

ml.žáci A

11:30

Turnaj ve Velké Bystřici (Frýdek-Místek)

st.žáci

13:30

Litovel

ml.dorost

15:30

Centrum Haná

muži A

17:30

Chodov

venku

ml.žáci B

17:00

Osek n. B. (hraje se v Lipníku)

20:11

doma

mini st.

13:30

Turnaj ve Velké Bystřici

venku

mini ml. A

8:00

Turnaj v Kostelci n. H.

mini ml. B

8:00

Turnaj v Kostelci n. H.

ženy

10:00

Karviná

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

19.11

venku

ml.žačky

12:00

ve Zlíně s Zlínem "B"

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 14/2024

Plakát na 4. - 5.5.2024

Facebook