Zpravodaj č. 34/2022

SOBOTA 19.11.2022


Ml.žáci „B“: Osek n. B. - Házená Velké Bystřice 13 : 22 (11 : 15)

Mladší žáci B tentokrát hráli s družstvem TJ Sokol Osek nad Bečvou. V Oseku není hala, tak jsme hráli v krásné hale v Lipníku nad Bečvou. Soupeř je v tabulce za námi, takže jsme doufali, že bychom mohli uhrát nějaké body. Z družstva A nám pomáhal již tradičně KUBA TLAČBABA a MARTIN KUPKA.

Desetiminutovou osobku jsme nehráli špatně, kluci bojovali, sem tam se nějaká chyba udělala, ale naštěstí i soupeř chyboval. Po deseti minutách byl stav 5:9 pro nás.

Házenou se zataženou obranou jsme začínali ve dvojitém oslabení. Přesto kluci bojovali a postupně navyšovali skóre až na konečných 13:22. Za soupeře hrál jeden vyspělý jedinec, který byl viditelně urostlejší a silově disponovanější než je u mladších žáků běžné. Nasázel nám 8 branek a velice těžko se bránil. Navíc nám hned v první minutě zranil Martina Kupku a jen jsme trnuli, kdy bude na řadě někdo další z naší sestavy. Jenže to by nebyl Martin, po pár minutách se otřepal a začal ho pořádně bránit. A bránil ho výborně. Po zápas jsme se mrkli na stránky házené a na výsledky. Tento hráč v předešlých zápasech nedal ani branku a najednou z něj byl excelentní střelec. Po shlédnutí fotky u daného hráče nám bylo jasno. Tento kluk v zápase neměl vůbec hrát ………….

Naši kluci zaslouženě vyhráli. I přes výhru je pořád hodně co zlepšovat. Je dobře, že celý tým funguje, jako dobrá partai a poctivě chodí na treninky a to je dobře.

Za naše družstvo nastoupili:
V bráně: ŠTĚPÁN KOUKAL.
V poli hráli: MARTIN KUPKA, LUKÁŠ MIKLÍK, DENIS HIŽNAJ, KUBA TLAČBABA, JARDA KUCIÁN, PAVEL SLEPICA , JAN BALÁŽ, TADEÁŠ KRŠŇÁK, KRISTÁN KOUKAL, DAVID LERCH, JAKUB MADER a ADAM VRÁNEK

Další zápas hrajeme v neděli doma ve 13.30h s Centrum Haná

 


Ml.žáci „A“: Házená Velká Bystřice - Kopřivnice 26 : 20 (13 : 10)

Hráči(branky): Skopal J.(1), Šmalec A., Kupka M.(1), Miklík D.(4), Tlačbaba J., Peter D., Tomanec T.(16/1), Lerch D., Mader J., Indra P., Skopal D.(2), Peč M.(2). Slepica P.

Ml.žáci „A“: Házená Velká Bystřice – Frýdek-Místek 25 : 15 (14 : 5)

Hráči(branky): Skopal J.(1), Šmalec A.(9), , Kupka M.(1), Miklík D.(5/1), Tlačbaba J.(1), Peter D., Tomanec T.(3), Lerch D., Mader J.(1), Indra P.(1), Skopal D.(2), Peč M.(1). Slepica P.

 


Ml.žačky: Zlín „B“ – Žeravice/V. Bystřice 11 : 20 (8 : 10)

Hráčky(branky): Beinlová N., Sobotková K., Fantová A.(9), Pisková K., Ambrožová N.(2), Cupalová E., Jakubcová R., Zichová J. (2/1), Fryštacká S., Žádníková E.(4/1). Jurášková B.(3/1).

 


St.žáci: Házená Velké Bystřice – Tatran Litovel 33 : 25 (15 : 14)

Hodnocení sobotního utkání s Tatranem Litovel:

19.11. jsme se na domácí palubovce utkali s Tatranem Litovel a .... konečný výsledek 33:25 ..... A uffff ... konečně můžeme napsat, že výkon našich hráčů byl ten, po kterém můžeme pochválit. Projevila se bojovnost, touha mít míč, zarputilost, odvaha a ostatní projevy hry. Ano, můžeme vytknout technické chyby, ale ty ke hře patří .... První poločas byl velmi vyrovnaný (výsledek 15:14). Na začátku druhého poločasu jsme si postupně vytvořili několika brankový náskok až do konečného rozdílu devíti branek.
Hráčem zápasu .... Kryštof, který po příchodu do brány předváděl úžasné zákroky. Matteo, který svou probuzenou dravosti nasázel 10 branek a Vojta, který odvedl skvělou práci v obraně.

Závěr... Snad kluci načasovali svoji formu do důležitých bojů. Jak jsme se zmínili na začátku, konečně výkon, který hodnotíme velmi pozitivně, jak bojovností, odvahou, ale také i chytrosti. Přejeme si, aby nám tato forma gradovala do kvalifikace Žákovské ligy.......

Hráči(branky: Potůček K., Janalík T., Tomanec T.(1), Urban V.(2), Kurtiš J.(1), Petr M.(6), Koreczki R.(7), Schneider M.(, Tomek P.(6), Miklík D., Cartelli M.(10/2), Možíš Š., Skopal D.(1).


Ml.dorost: Házená Velké Bystřice – Centrum Haná 37 : 38 (22 : 22)

Tento zápas se dá zhodnotit velmi rychle. Oba celky ukazovali hezkou ofenzivní házenou ,ale v obranné fázi to byla velká katastrofa. Dát 37 branek je velmi dobrý výkon ale dostat 38 je už na pováženou. Kluci v obraně měli poloviční nasazení než v útočné fázi a to nás bohužel stálo vítězství. Pochválit mohu branaře , kteří pochytali soupeři hodně šancí. Čekají nás poslední dva důležité zápasy a teprve tady uvidíme jak si dokážeme poradit, se silnými soupeři.

Hráči: F. Baron, T. Janalík, K. Tomek 11, B. Chaloupka, A. Čáp 11, R. Šmíd 3, J. Nevrlý 6, L. Vymazal 1, M. Cartelli 1, M. Janalík 2, M. Rotter, J. Wilhem, R. Hrachovina, R. Koreczki, P. Tomek


Muži: Házená Velká Bystřice - TJ JM Praha Chodov 30 : 30 (15 : 14)

V sobotu 19.11. nás doma čekal další těžký soupeř v celkově velmi vyrovnané soutěži. Očekávání se splnilo a utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, skóre se přelévalo ze strany na stranu, při čemž ani jeden tým si nevytvořil uklidňující náskok. Naše družstvo se potýká se zraněními a nemocemi, což se samozřejmě projevuje ve hře, přesto se hráči snažili dát do zápasu maximum a šli za vítězstvím. V útočné fázi jsme se prosazovali a v obraně se nám podařilo získat několik jednodušších míčů, díky čemuž jsme se ve druhé polovině dostali do vedení až o 5 branek, při kterém jsme se mohli uklidnit a dohrát utkání do vítězného konce. Bohužel opak byl pravdou, začaly nám docházet síly, udělali jsme několik technických chyb za sebou, které soupeř trestal rychlým útokem, měli jsme zbytečná vyloučení a v důležitých momentech jsme neproměnili vyložené šance a to vše vedlo k tomu, že se soupeř dotáhl a utkání skončilo remízou. Nezbývá než hodit utkání za hlavu a připravit se na další derby, které se odehraje následující víkend v Litovli.

Rozhodčí: Jonáš - Rusanov. Vyloučení: 3 – 4. Branky ze 7m hodů: 5 – 4.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A. 2, Wolf P., Menšík N. 5, Švébiš O. 4, Mužík D. 5/5, Ostrožovič S. 3, Schaffner D., Dobeš J. 7, Možíš B. 4, Šoustal J., Pečinka M., Pörsök P.


 

NEDĚLE 20.11.2022


Mini mladší: Turnaj ve Kostelci na Hané

Poslední podzimní soutěžní turnaj si mini mladší přijeli zahrát do Kostelce na Hané.
Nejenom u nás, ale i u soupeřů se projevila nemocnost a tak se naposlední chvíli omluvil jeden z účastníků turnaje Tatran_Litovel.
V našich dvou družstvech dávame příležitost zahrát si na turnaji řadě nováčků a tím nás nemocnost tolik neomezuje. S domácím soupeřem jsme odehráli dva zápasy, kde jsme prostřídali všechny hráče a na závěr jsme si dali tradiční derby mezi sebou.

.......??? A co myslíte že dělali hráči/ky ve volném čase kdy zrovna nehráli???..... hráli na druhé polovině haly s trenérkou házenou a vybíjenou ... zkrátka podle našeho hesla "stále v pohybu".

Do Vánoc máme ještě daleko, takže nyní ještě budeme trénovat a v prosinci jsme pořadatelem dvou domácích klubových turnajů ..... jeden přátelský bez počítání skóre a jeden bodovaný.

Budeme se zase těšit na naše fandy.





Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 20.11.2022. jsme hráli obvyklý turnaj bez počítání skóre. Začátek byl naplánován na 13.30hod. Do soutěže máme přihlášeno pro podzim jedno družstvo. Jenže HFP Prostějov se z turnaje odhlásil a aby turnaj dával smysl - postavili jsme dvě družstva.

Na turnaj dorazilo celkem 13 hráčů a hráček. ADAM BARVÍŘ, MAX HIŽNAJ, KUBA TRPIŠOVSKÝ, TONDA PRYČ, VERONIKA VEČEŘOVÁ, JŮLIE BOCKOVÁ, MARTINA NĚMCOVÁ, ANIČKA LANGEROVÁ, JARDA KUCIÁN, JENDA BALÁŽ, KRISTIÁN KOUKAL, ADAM TOMANEC a MATYÁŠ KACZMARCZYK.

Hráli jsme první poločas osobku a druhý poločas zónovou obranu. Střídali jsme vždy všechny hráče v poli pravidelně tak, aby si všichni zahráli přibližně stejně.Ti zkušenější měli více přihrávat začínajícím a míň sólovat. Myslím že to splnili. Hrálo se 2x10 minut bez počítání skore..

Turnaje se zúčastnila celkem čtyři družstva: DHK ZORA OLOMOUC A a B A dvě domácí družstva HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.




 

Ženy: Sokol Karviná - Házená Velké Bystřice 29 : 22 (19 : 9)

Hráčky(branky: Zachová E., Mikulášková L.(1), Alexová A.(1), Jiroušová P., Vaňková B.(7/4), Kopecká S.(3), Maráčková M.(3), Kolčavová N.(7/2), Štenclová M.


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

26.11.

doma

ml.dorost

11:00

HA Olomouc - Jičín

st.dorost

13:00

HA Olomouc - Jičín

venku

muži A

17:00

Litovel

27.11. doma ml.žáci B 13:30 Centrum Haná
venku st.žáci 9:00 Uničov                          *** Kvalifikace Žákovské ligy ***
st.žáci 11:00 Nový Jičín                    *** Kvalifikace Žákovské ligy ***
st.žáci 13:00 Frýdek-Místek             *** Kvalifikace Žákovské ligy ***
ml.dorost 14:00 Litovel
st.žáci 15:00 Zlín                                 *** Kvalifikace Žákovské ligy ***

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

26.11.

doma

ml.žačky

11:30

Zora Olomouc B *** v Žeravicích ***


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook