Zpravodaj č. 37/2022

NEDĚLE 4.12.2022

 

St.žačky: 1.kolo Žákovské ligy – Havlíčkův Brod

Hodnocení:

V neděli 4.12.2022 jsme odjely na turnaj do Havlíčkova Brodu poprat se o první body do tabulky celorepublikové soutěže, které se účastní 25 družstev. Do této soutěže jsme se kvalifikovaly lepším umístěním v tabulce společné soutěže se Zlínským krajem. Jsme jediným zástupcem olomouckého kraje.

První zápas jsme hrály
se Zlínem A. V 10-té minutě prvního poločasu je stav utkání 4:6 v náš neprospěch. Přestala se dařit střelba a naše konto postupně narůstalo až do poločasového stavu 4:12. Ve druhé půli se nám podařilo vstřelit už jen jeden gól a utkání skončilo výsledkem 5:21.

Druhý zápas
s Pískem B se vyvíjí trošku v jiném duchu. Střelba je přesnější, daří se střelba z křídel. Poločas je o 3 branky 8:11. Hned v první minutě druhého poločasu se nám daří dát gól na 9:11. Bohužel nemáme dobře pokryté spojky soupeřek, které nám dávají velmi lehce branky. V sedmé minuté druhé půle je zápas o 3 branky. Soupeřky sérií 4 branek odskakují a nám se již nepodařilo střelecky navázat na první poločas. Utkání skončilo 15:26.

Třetí zápas nás čekal domácí tým
z Havlíčkova Brodu. Ve čtvrté minutě jsme již prohrávaly 1:5 . Vzaly jsme si time, holky uklidnily a postupně jsme náskok stahovaly. V 15-té minuté už to bylo pouze o jednu branku. Neproměněná sedmička mrzí a konečný poločasový stav 8:11 taky. Ve třetí minutě jdeme do oslabení, které nás stojí hodně sil a vyjdeme z toho mínus dvě branky. Přestáváme se zodpovědně vracet do obrany. Soupeřky odskakují na 8 branek. Střídáme prakticky celou šestku a zápas se dohrává se skóre 14:24.

Náš poslední zápas
se Zlínem B rozehrajeme skvěle. V 10-té minutě vedeme 5:3. Soupeřky šňůrou 3 branek si berou mírné vedení na svoji stranu. Nevzdáváme se. Bojujeme o každý míč a držíme se na dostřel. Poločas už prohráváme o dvě branky. Ve druhém poločase hned z prvního útoku střílíme kontaktní branku. Nedaří se v obraně a ve čtvrté minuté jdeme do oslabení. Dostaly jsme 5 branek a jen jednu jsme daly. I soupeřky jsou vyloučené, ale bilanci i přesto mají lepší než my a to plus 1. Zápas skončil 15:26.

Z prvního kola žákovské ligy odjíždíme domů bez bodu do celkové tabulky. Čekají nás samé těžké zápasy. Konečné výsledky některých utkání jsou zkreslené. Pokud se zápas začal vyvíjet jednoznačně, prostřídali jsme, aby holky mohly pošetřit síly na další zápas. Nikča naši bránu hájila statečně, i když ji holky hlavně na konci zápasů často nechávaly samotnou proti dvoum až třem hráčkám. A to není jednoduchá situace. V útočné hře nám chybí střelba z dálky. Rychlý přechod na útočnou polovinu . Pohyb nezačínáme bez balónu. Pokud dostanu přihrávku na 8-mi metrech nemám dostatek prostoru na rozběh, případný výskok a střelbu. Snažíme se střílet pouze ze šestky a toto nás stojí moc sil. Dostáváme od ostatních bití, ale oplatit neumíme. Naše obrana je málo důrazná, soupeřky ve většině případů mají ulehčenou práci naší nedůraznou obranou. Nepomůžeme si se zajištěním. Máme měsíc na přípravu na další kolo žákovské ligy, které nás čeká 15.1.2023 v Pardubicích. Doufáme, že nás neskolí nemoci a pojedeme v plné síle získat body. Čekají nás tito soupeři : DHK Slavie Praha, DHK Pardubice,TJ Astra a 1.FC Bohumín.

Sestava: Brázdová Nikola, Brázdová Natálie, Buriánková Valerie, Hadačová Beáta, Mácová Lucie, Daňková Andrea, Kubíčková Andrea, Krutilová Tereza, Šmejkalová Julie, Vildová Dominika, Zaoralová Viktorie, Fantová Anna, Cupalová Eliška a Zavadilová Dominika.

 

SOBOTA 10.12.2022


Ml.žáci „B“: Házená Velké Bystřice - Žeravice 18 : 24 (13 : 14)

Mladší žáci B hráli poslední domácí zápas podzimní sezóny. Soupeřem nám byli kluci a holky ze Žeravic. Soupeř byl v tabulce na 1.místě, takže jsme si nedělali iluze. Přesto jsme doufali, že bychom mohli překvapit. Z družstva A nám pomáhal již tradičně KUBA TLAČBABA, MARTIN KUPKA, TOBIÁŠ PLACHÝ a TONDA ŠMALEC.

Desetiminutovou osobku jsme hráli celkem slušně, včas obsazovali soupeře. Osobka skončila remízou 8:8. A to mohlo být pro nás ještě lepší - pokud bychom proměňovali šance a chytali přihrávky... Ale i tak remíza s prvním byla nad naše očekávání.

Házenou se zataženou obranou jsme hráli trochu bojácně. Hlavně obrana křídel nám skřípala. V poločase jsme nakonec prohrávali 13:14.

Druhý poločas jsme pokračovali v nedůrazné hře a hlavně nám chybí střelec z dálky. Soupeř postupně navyšoval náskok až na konečných 18:24. Přes prohru je potřeba družstvo pochválit. Přece jen byl vidět rozdíl v herním stylu a soupeř ne nadarmo vede tabulku. Od září, kdy hráli první zápas se kluci herně zlepšují.

Za naše družstvo nastoupili:
V bráně ŠTĚPÁN KOUKAL. V poli hráli: TONDA ŠMALEC, TOBIÁŠ PLACHÝ, MARTIN KUPKA, DENIS HIŽNAJ, KUBA TLAČBABA, JARDA KUCIÁN, PAVEL SLEPICA, TADEÁŠ KRŠŇÁK, DENIS HIŽNAJ, HONZA BALÁŽ, DAVID LERCH, KUBA MADER a ADAM VRÁNEK

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook