Zpravodaj č. 4/2023

SOBOTA 25.2.2023

 

Mini: Turnaj v Žeravicích

V předprázdninovém víkendu vyrazily obě naše kategorie mini-mladších a mini-starších na bodovaný turnaj do Žeravic.


Mini Mladší: V kategorii mini mladších nás potrápila absence řady hráčů a tak se turnajová sestava ladila na poslední chvíli. Na turnaj jsme nakonec vyrazili se šesti hrači s jedním na střídaní, kde zápasy 2x10 min pořádně prověřily fyzičku všech hráčů.
Turnaje se zúčastnila tato družstva:  Cement Hranice, SHK Kunovice, TJ Osek nad Bečvou, KH Kopřivnice a domácím SK Žeravice. 


 

Hráči/ky všechny zápasy zvládli vítězně s velkým nasazením a chutí vyhrát si vybojovali 1.místo. Velká gratulace patří všem hráčům.

Sestava: Linda Maderová, Matylda Švarcová, Maty Kaczmarcyk, David Barvíř, Honza Urbášek a Aďa Tomanec, který získal za náš tým i cenu pro nejužitečnějšího hráče.


Mini Starší: Mužstvo starších čekali postupně soupeři z Žeravic modří, Kunovic, Oseka a žluté družstvo Žeravic. Hrálo se systémem každý s každým a poté o první a třetí místo. První utkání jsme se již tradičně  teprve rozehrávali, takže jsme s pozdějším vítězem turnaje prohráli s osudovým rozdílem skóre. Od druhého utkání jsme již jenom vítězili. 
Po odehrání všech zápasů byly 3 týmy shodně na 6 bodech a rozhodovalo skóre, takže jsme ve skupině skončili 3., což znamenalo že si ze čtvrtými Kunovicemi zahrajeme o bronzový pohár, který jsme nakonec získali.

Důležitější než umístění ovšem bylo, že jsme se postupně zlepšovali v osobním bránění, pohybu na hřišti i v rychlosti hry. Zároveň pro 5 hráčů z 8 to byly historicky  první zápasy s počítáním skóre v životě. Vyrovnat se s takovýmto stresem není nikdy jednoduché a napoprvé je to o to horší. Nám trenérům udělalo radost jakým způsobem ti nejméně zkušení hráči k zápasům přistoupili, vzali si k srdci naše pokyny a k jakému progresu u nich v průběhu turnaje došlo.  Předností celého mužstva byla bojovnost, zejména za stavu kdy jsme se se soupeři přetahovali o gól. Celkově povedený turnaj dal hráčům zkušenosti se kterými můžou dále pracovat a zlepšovat se. I sladký pocit úspěchu  z přivezeného poháru a diplomu k tomu patří.

Sestava: Kuba T., Áďa B., Míša B., Julča B., Tonda D., Verča V., Šimča M., Maxík H. a jako host Áďa T.

 

Muži: Házená Velká Bystřice – Tatran Bohunice 33 : 28 (17 : 13)

Utkání se soupeřem, proti kterému se nám herně nedaří, vzbuzovalo velký respekt. Bylo od začátku jasné, že pokud chceme dneska bodovat, tak budeme do našeho výkonu dát o mnoho více, než jsme zvyklí. Na začátku utkání se nám sice nedařilo proměňovat vyložené šance, ale již během první půle jsme dokázali zvrátit stav utkání na naši stranu. Zejména Pavel Mancl byl v první půli střelecky při chuti (8 branek). Ve druhé půli nutno připočíst dobrý výkon našeho brankáře Vydry a vítězství bylo na světě. Tentokráte chlapi přeci jen zaslouží pochvalu, protože soupeř bojoval ze všech sil až do samotného závěru. Zlepšené výkony se pokusíme potvrdit v neděli 5.3. kdy hrajeme ve Zlíně.

Rozhodčí: Pernička - Tůma. Vyloučení: 5 – 2. Branky ze 7m hodů: 3 – 2.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A. 5, Wolf P., Menšík N. 2, Mancl P. 11/2, Haderka V. 2, Mužík D. 4/1, Ostrožovič S. 1, Pečinka M., Dobeš J. 4, Galia K. 3, Možíš B. 1, Šoustal J., Buršík T.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

5.3.

venku

ml.dorost

16:00

Zlín

muži A

18:00

Zlín

 

 

 

 

 

PROGRAM Na Letné

4.3.

ml.dorost

14:00

HA Olomouckého kraje - Most

st.dorost

15:00

HA Olomouckého kraje - Úvaly


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook