Zpravodaj č. 8/2023

SOBOTA 25.3.2023
 

Mini starší „A“: Turnaj v Olomouci

V sobotu 25.3. naše A družstvo hrálo od 9 hodin turnaj v Olomouci na hale DHK Zora Olomouc. Pořadatelem byl oddíl Aktiv Olomouc. Turnaje se zúčastnily společně s Aktivem Olomouc a našeho družstva ještě Čechy pod Kosířem, Senice na Hané a Kostelec.

Naši byli v sestavě: J.Boczková, M.Němcová, V.Večeřová, Dan Olšaník, M.Bič, A.Pryč, A.Draguň, V.Žižlavská a J.Tlačbaba

Hráli jsme první poločas osobku a druhý poločas zónovou obranu. Střídali jsme vždy všechny hráče v poli pravidelně tak,aby si všichni zahráli přibližně stejně.V bráně strávil nejvíc času T.Draguň..Hrálo se 2x8 minut bez počítání skore..

Kádr jsme rozšířili i o některé mladší miniky, aby se zapracovali. Hra byla celkem dobrá, pouze nám ještě chybí větší dravost a chytání míčů.

Příští týden hrajeme v Hranicích.


Ml. dorost: Sokol Klimkovice – Házená V. Bystřice     27 : 31 (13 : 15)

Zápas v Klimkovicích měl být pro nás jednoznačný, bohužel se tak nestalo a se soupeřem jsme se dlouho tahali. Nebyli jsme schopni střelit branku a ubránit jejich nejlepšího střelce. Kluci měli spoustu střel vedle nebo přetahovanou střelu na stranu , kde pořád stál brankář a i když byli opakovaně upozorňováni na tuto skutečnost tak to nepomáhalo. Stejně jako obrana , kde se zbytečně vysouvali na 9m , přestože soupeř neměl střelce z dálky. Pokud , jsme v útoku dokázali zrychlit pohyb tak se nám podařilo soupeře přehrát , ale většinou naše hra byla statická. Pochválit musím F. Barona M. Cartelliho a Š. Urwu za bojovný výkon.

Sestava: Baron F., Janalík T., Hrachovina R., Urwa Š. 2, Šmíd R. 3, Janalík M. 3, Hloušek A., Petr M., Hloušek M. 5, Vymazal L. 1, Vilhem J. 1, Cartelli Matteo 16/2

 

Muži „A“: TJ Náchod - Házená Velká Bystřice             31 : 32 (14 : 18)

Jarní část sezóny se překlenula do své druhé poloviny a nás čekal další soupeř z východu Čech, tentokráte Náchod. Poslední utkání s Náchodem pro nás vždy skončila porážkou o 1 branku, navíc s námi do Náchoda neodcestovalo hned trio hráčů Mužík-Dobeš-Wolf a v brance musel jako dvojka zaskakovat Štěpán Vodička. Při rozcvičce se poranil Samko Ostrožovič, zkrátka smůla na nás vyskakovala ze všech stran. Přesto jsme to byli my, kdo od začátku utkání určoval tempo hry a dařilo se nám to po celou první půli. Kaňkou bylo drobné zranění Menšíka. Když připočteme únavu P. Mancla, můžeme říct, že celé utkání táhlo takřka 8 hráčů! Ve druhé nastala pětiminutovka, kdy se nám nedařilo proměňovat vyložené šance a domácí stáhli 5-ti brankový náskok. Vše tedy začalo od znovu. Již se hrálo stylem gól-gól až do samotného závěru.

Za zmínku stojí koncovka utkání. Za stavu 30:31 nejprve Haderka neproměnil sedmičku, poté jsme dokázali ubránit a šli do útoku. Trenérka vzala time-out a zbývalo 48 vteřin do konce utkání. Opět se ukázalo jak je házená rychlá hra, v čase 59:35 udělal Bobo Možíš při zpracování míče technickou chybu a přišli jsme o míč. Rozhodčí naše počínání viděl zřejmě jinak a naši hru ohodnotil červenou kartou, jako zdržování hry. Sporná situace měla za následek sedmičku proti nám. Tu se domácím podařilo proměnit, zbývalo ještě necelých 20 vteřin do konce. Rychlým přenesením hry do útoku, konkrétně na pravou stranu to na sebe vzal Tony Vodička, který to trefil parádně a určil, že tentokráte pojedou body do Velké Bystřice!

Na Apríla přivítáme doma tým nováčka I.ligy ze Šťáhlav, který v současné době opanuje 3.misto v prvoligové tabulce. Utkání začíná klasicky v 17:30hod.

Rozhodčí: Beňuš - Háza. Vyloučení: 5 – 4, ČK: Metelka – Možíš. Branky ze 7m hodů: 5 – 4.

Sestava a branky: Vydra M., Vodička Š. - Vodička A. 5, Menšík N., Švébiš O. 3/1, Mancl P. 5/2, Haderka V. 7, Ostrožovič S., Pečinka M. 4, Galia K., Možíš B. 8/1, Šoustal J., Buršík T.

 

Ml. žáci „A“: Házená V. Bystřice – HC Zubří                  23 : 17 (12 : 7)

Sestava a branky: Skopal J. 1, Šmalec A. 4, Kupka M., Plachý T., Miklík D. 4, Flasar K. 3, Tlačbaba J. 1, Peter D., Vojtek Š. 2, Tomanec T. 3, Mader J., Indra P., Skopal D. 1, Peč M. 4

 

Ml. žáci „A“: Házená V. Bystřice – SHK Polanka n. O.   29 : 16 (17 : 7)

Sestava a branky: Skopal J. 1, Šmalec A. 6, Kupka M. 2, Plachý T. 4, Miklík D. 4, Flasar K. 1, Tlačbaba J. 2, Peter D., Vojtek Š. 2, Tomanec T. 4, Mader J. 1, Indra P., Skopal D. 1, Peč M. 1

 

Ženy: SHK Veselí n. M. - Házená V. Bystřice                29 : 18 (16 : 9)

Sestava a branky: Maráčková M. 1, Jiroušová P. 2, Vaňková B., Vykydalová R. 1/1, Kolčavová N. 4, Vítková K. 5, Barboříková A., Očenášková K., Kopecká S. 1, Jurečková M. 4

 

 

NEDĚLE 26.3.2023


Mini mladší: Turnaj v Olomouci

Minihazená opět o víkendu v akci.
Nejmenší červení “ďáblíci” z mini-mladších vyrazili na turnaj do Olomouce, kde mino domácího HBC Olomouc si zahráli také proti TJ Osek nad Bečvou a dva naše týmy proti sobě. 

 

Pro zpestření jsme v druhé půli turnaje promíchali hráče ve všech družstvech a zahráli si proti sobě. Hráči se museli rychle přizpůsobit a sehrát se s novými kamarády. 

Závěrem čtyři dovednostní stanoviště a sladká odměna za snahu a propocené dresy. 

Příští týden opět pilně potrénujeme a na další turnaj vyrážíme do Hranic


 

Mini starší „B“: Turnaj v Žeravicích

Naše B družstvo hrálo v neděli 26.3. v Žeravicích. Střetli jsme se se soupeři z SK HFP Prostějov, Cementu Hranice a dvěma domácími týmy z SK Žeravice. Hrálo se 2x8 minut, převážně systémem zónové obrany. Turnaj nám umožnil zažít si tento systém v praxi, ukázal nám mezery, na kterých musíme zapracovat. Nicméně k vidění byly i pěkné kombinační akce. Chlapy musíme pochválit za snahu i bojovnost. Na závěr byli všichni odměněni sladkostmi.

Sestava: Jonny T., Maty K., Honzík U., Áďa B., Fila F., Kuba T. a Lukin M.

Příští týden hrajeme v Prostějově.


 

 

Ml. žáci „B“: HBC Olomouc – Házená V. Bystřice          24 : 18 (12 : 8)

Mladší žáci B v neděli 26. 3. změřili své síly na Zoře s olomouckým HBC. Tým ve složení:

Sestava: Filip Justra, Martin Kupka, Jarda Kucián, Tobiáš Plachý, Kristián Koukal, Kuba Tlačbaba, David Peter, Štěpán Koukal, Kuba Skopal, Denis Hižnaj, Lukáš Miklík, Honza Baláž, Adam Vránek a Tadeáš Kršňák

Tým do zápasu vletěl s energií a do osmé minuty kluci drželi se soupeřem krok. Pak nám soupeř odskočil a na konci prvního poločasu jsme prohrávali o 4 branky. V druhé půli kluci bojovali, ale bohužel se nám nepodařilo čtyřgólové manko smazat a naopak nám soupeř nakonec ještě o další dva góly utekl. Zápas pro nás skončil prohrou 18:24. Našim klukům nechyběla chuť ani bojovnost, ale nedařilo se nám v obraně. V zakončení chybělo více důrazu a taky trošku štěstí.

 Další zápas béčko čeká v sobotu 15. 4. s Uničovem.


 

Starší žáci: HBC Olomouc – Házená Velká Bystřice     25 : 34 (15 : 15)

Hodnocení nedělního utkání (26.3.2023) na půdě HBC Olomouc:

Již předem jsme avizovali hráčům, že soupeř bude velmi dobře připravený a oproti podzimního utkání udělal velký krok vpřed. A v prvním poločase to bylo na hře znát. Nicméně i my za tu dobu jsme udělali velký krok vpřed, jen náš výkon v této části byl bojácný, hlavně v obranné hře a kostrbatý v útoku. Nicméně první poločas skončil remízou 15:15. Hráče jsme si museli vzít do kabiny na proslov. Ale ne v negativním. Hlavním úkolem bylo, aby se hráči ničím nesvazovali a začli hrát s větší agresi v obraně a větší nápaditosti v útoku. Ale hlavně s úsměvem a radosti. Jako trenéři víme, že kvalita a šikovnost je na naší straně. Chce to jen trpělivost. A to se potvrdilo. Od 10 min. druhého poločasu jsme si postupně vytvořily pěti gólový náskok který jsme postupně navyšovali až na konečný výsledek 34:25. Změna oproti prvnímu poločasu byla v agresivitě, sebevědomí na míči a hlavně v nadšení po hře. Góly které padaly v druhém poločase se často nevidí ani v dospělých soutěžích. Taktéž, a to musíme vyzdvihnout, Kryštof Potůček zachytal parádní zápas a deptal nejen nejlepšího střelce soutěže. V tomto utkání nelze ohodnotit dva nejlepší hráče. Celý tým fungoval dokonale. Každý měl svůj úkol a ten splnil. Asi jeden z nejlepších, emotivních a kreativních zápasu. Nicméně, to už bylo a nás o víkendu čeká další utkání a je potřeba se dobře připravit.....


 

Muži „B“: Suchdol n. O. – Házená Velká Bystřice         31 : 22 (13 : 12)

Sestava a branky: Hošek D. 1, Dvořák H. 5/1, Horáček A. 4, Vodička Š., Dvořák F. 2/1, Klvaňa F. 1, Pečinka M. 6, Ochmann P. 3, Dokoupil J., Horký J.


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

1.4.

doma

st.žáci

13:30

Prostějov

muži B

15:30

Dřevohostice/Žeravice

muži A

17:30

Šťáhlavy

venku

mini ml. B

11:00

Turnaj v Prostějově (Sokol II)

2.4.

venku

mini st. A

12:00

Turnaj v Hranicích

mini ml. A

15:00

Turnaj v Hranicích

mini ml. B

15:00

Turnaj v Hranicích

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

1.4.

venku

ml. žačky

9:00

Zora Olomouc A

2.4.

venku

st. žačky

11:00

Zlín B


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 14/2024

Plakát na 4. - 5.5.2024

Facebook