Zpravodaj č. 9/2023

SOBOTA 1.4.2023
 

Mini starší „B“: Turnaj v Prostějově

V sobotu 1.4.jsme hráli třetí turnaj této sezony v Prostějově. Začátek byl naplánován na 11.00hod. Hrálo se v hale gymnázia za účasti pěti družstev.

Na turnaj dorazilo celkem 9 hráčů: ADAM BARVÍŘ,TONDA PRYČ,KUBA TRPIŠOVSKÝ,ŠIMON MATĚJ,TONDA DRAGUŇ ,MAX HIŽNAJ, dále nás posílili mini mladší - ADAM TOMANEC,JONÁŠ TLAČBABA A HONZA URBÁŠEK.

Hráli jsme první poločas osobku a druhý poločas zónovou obranu. Kluci hráli slušně-bojovali a v útoku se snažili individuálně uvolnit. Většinou jim to vycházelo. Ještě máme mezery v obraně, hlavně při osobce. Vystřelíme a trvá nám, než zareagujeme, že se máme vrátit. Pokud je soupeř rychlý, nestíháme. V bráně chytali nejvíc ŠIMON MATĚJ a KUBA TRPIŠOVSKÝ. Hrálo se 2x8minut bez počítání skore..

Turnaje se zúčastnilo celkem pět družstev: TJ SOKOL II PROSTĚJOV, SOKOL HORKA NAD MORAVOU, SK AKTIV OLOMOUC, TJ OSEK NAD BEČVOU a HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE B.

Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.


 

Muži „A“: Házená Velká Bystřice – Sokol Šťáhlavy 25 : 22 (13 : 11)

Předposlední domácí zápas v této sezóně přivítali naši kluci nováčka soutěže z dalekých Šťáhlav (okr. Plzeň). Hra soupeře je založená na spolupráci spojek Nolč - Sedláček a pivota Brůhy. Toto trio nám ve venkovním utkání dělalo velké problémy (20 branek). Úkol byl jasný, pohlídat tyto střelce a nezaspat začátek utkání. Soupeř přijel připravený, od začátku se jednalo o vyrovnané utkání, hrála se rychlá házená plná pěkných kombinačních akcí. O emoce také nebyla nouze, vzhledem k posuzování některých „sporných“ akcí ze strany sudích. Největší obavy padly, zda dokážeme vydržet v daném tempu i po druhou půli. Někteří hráči měli v nohách již jeden zápas. Naštěstí síly pomalu docházeli i soupeři. Přesto dokázali naší obraně zatápět až do samotného závěru. Výborný zápas odehrál Kristián Galia, který zařídil několik sedmiček a sám vsítil 5 branek. Po vydřeném zápase nakonec body zůstali doma. Nutno podotknout, že Šťáhlavy svou kvalitu v sobotu určitě předvedli a v I.lize nejsou náhodou!

Po velikonoční přestávce hrajeme zápas na Chodově. Utkání začíná v neděli v 17hod.

Rozhodčí: Dolejší - Chalupa. Vyloučení: 2 – 2. Branky ze 7m hodů: 2 – 3.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. - Vodička A. 1, Menšík N. 1, Švébiš O. 3, Dvořák H., Haderka V. 5, Mužík D. 1/1, Strádal J., Dobeš J. 8, Pečinka M. 1, Galia K. 5/1, Možíš B., Šoustal J.

 

St.žáci: Házená V. Bystřice – SK HFK Prostějov 40 : 17 (19 : 6)

Sestava a branky: Skopal J., Tomanec T.(2), Urban V.(2), Kurtiš J.(3), Petr M.(3/1), Koreczki R.(7), Hloušek A.(7), Vojtek Š.(2/1), Potůček K., Schneider M.(1), Tomek P.(2), Miklík D., Peč M.(4/1), Možíš Š.(6), Skopal D.(1/1).


Muži „B“: Házená V. Bystřice – Dřevohostice/Žeravice 31 : 21 (13 : 12)

Sestava a branky: Vodička Š., Schneider P. – Hošek D., Pörsök P., Dvořák H.(1), Horáček A.(5), Pečinka V.(10/2), Schaffner V.(4), Špak V.(1), Dvořák F.(1), Klvaňa F.(4), Pečinka M.(1), Ochmann P., Šoustal J.(4).


 

NEDĚLE 2.4.3.2023


Mini starší „B“: Turnaj v Hranicích

Náš druhý tým starších miniků hrál v neděli 2.4. v Hranicích. Střetli jsme se se soupeři z Čech pod Kosířem, dvěma družstvy HBC Olomouc a domácím Cementem Hranice.

Hrálo se 2x8 minut, první poločas osobka a druhý poločas zónová obrana. Budeme muset zapracovat na pohybu a přihrávkách do náběhu. V zóně nám celkem vycházela obrana, na útok a přesnou střelbu se zaměříme na příštích trénincích. Musíme pochválit nově se zapracovávající posily z mini mladších Valču K. a Matyldu Š. za to, jak se snažily poradit se zónou, se kterou nemají moc zkušeností. V brance jsme vyzkoušeli skoro všechny ty, kteří si chtěli zachytat.

Na závěr nechyběla sladká odměna.

Sestava: Matylda Švarcová, Valerie Žižlavská, Anna Langerová, Martina Němcová, Julie Bocková, Valerie Kotorová, Michal Bič, Adam Barvíř, Matyáš Kaczmarcyk, David Barvíř

Další turnaj hrají obě družstva doma na Letné v neděli 16.4. ve 12 hodin. Těšíme se na fanoušky!!!


 

Mini mladší: Turnaj v Hranicích

Na třetí soutěžní kolo turnajů jsme vyjeli s minihazenou do Hranic na Moravě.

Mini-mladší vyrazili v neděli poměřit házenkářské dovednosti do Hranic, kde jsme si zahráli proti domácímu Cementu Hranice, dále proti TJ Kostelec na Hané a naše dva týmu ještě proti sobě.
V zápasech jsme zejména pilovali osobní obranu s rychlou hrou vpřed a vzad. Pro děti někdy náročné rychle se orientovat v prostoru, přebírat si hráče v obraně a po zisku míče si rychle nabíhat vpřed do útoku.
V jarních turnajích nasazujeme hodně nováčků, kteří nás ale mile překvapují, jak se rozehrávají a dělají pokroky. Jen tak dál …….!!!!
Děkujeme také “široké” divácké podpoře z řad rodičů, a za jejich fotodokumentaci i tato parta kolem házené je nesmírně důležitá !!!


Dnešní rakeťáci : Valča V., Agátka Š., Agátka B., David B., Kryštof R., Štěpán R., Jonaš V., Martin P., Maty K., Samuel K., Dan K. a Michal J.

 

 


 

 

 


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

15.4.

venku

ml. žáci A

9:30

Turnaj v Kopřivnici (s Frýdkem-Místkem)

ml. žáci B

10:00

Uničov

ml. dorost

10:00

Centrum Haná

ml. žáci A

10:40

Turnaj v Kopřivnici (s Kopřivnicí)

muži B

15:00

Droždín

16.4.

doma

mini ml. A

10:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini ml. B

10:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini st. A

12:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini st. B

12:00

Turnaj ve Velké Bystřici

venku

st. žáci

15:00

Horka n. M.

muži A

17:00

Chodov

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

15.4.

venku

ml. žačky

14:30

Zora Olomouc B

16.4.

venku

st. žačky

 

5.kolo Žákovské ligy - Praha-Vršovice


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 14/2024

Plakát na 4. - 5.5.2024

Facebook