Zpravodaj č. 10/2023

SOBOTA 15.4.2023

 

Mladší žáci„B“: Uničov - Házená Velká Bystřice                    23 : 12 (13 : 5)

Další zápas mladších žáků B proběhl v Uničově v hale gymnázia. Bohužel jsme měli velkou marodku a navíc družstvo A hrálo souběžně v Kopřivnici, takže jsme nemohli počítat s nějakou pomocí, jak jsme zvyklí.

Nakonec jsme dali dohromady 10 kluků.


Sestava: FILIP JUSTRA, KUBA SKOPAL, DENIS HIŽNAJ, JAKUB MADER, KRISTIÁN KOUKAL, TADEÁŠ KRŠŇÁK, PAVEL SLEPICA, LUKÁŠ MIKLÍK, ADAM VRÁNEK, HONZA BALÁŽ.

Bohužel kluci byli jako přejetí parním válcem. Chyběla bojovnost a nasazení. V osobní obraně jsme propadli a dali pouze tři branky a prohráli ji 7:3. Slabý výkon byl i při zasunuté obraně. Soupeř pomalu, ale jistě navyšoval náskok až na konečných 23:12. Bohužel v zápase nám nic nevycházelo.V útoku nám padal míč, dělali jsme kroky a když už jsme se dostali do střelecké šance bylo z toho brankoviště. Obrana byla nedůsledná. Hráči se snažili vylepšit výsledek, ale bohužel nedařilo se. Občas prosvitla nějaká pěkná akce, ale bylo jich málo. I takové zápasy se někdy odehrají…. Věříme, že to byla náhoda a příště bude lépe.

Další zápas hrají kluci v sobotu 22.3. doma s HFP Prostějov

 

Mladší.žáci „A“: Frýdek-Místek - Házená Velká Bystřice       15 : 39 (8 : 20)

Sestava a branky: Skopal J., Šmalec A.(5/1), Plachý T.(6), Miklík D.(8), Peter D., Vojtek Š.(3/1), Müller Š.(2/1), Tomanec T.(13), Lerch D.(1), Indra P., Peč M.(1).


Mladší.žáci „A“: Kopřivnice - Házená Velká Bystřice             24 : 30 (12 : 14)

Sestava a branky: Skopal J.(1), Šmalec A.(8), Plachý T., Miklík D.(1), Peter D., Vojtek Š.(2), Müller Š., Tomanec T.(13), Lerch D., Indra P., Peč M.(5).


Mladší dorost: Centrum Haná - Házená V. Bystřice                28 : 27 (16 : 14)

Sestava a branky: Novák L., Tomek P., Trnavský J.(4), Šmíd R., Vymazal L.(1), Cartelli M.(5), Hloušek M.(3), Rotter M.(2), Janalík M.(5), Urva Š., Vilhelm J.(1), Hrachovina R., Chaloupka B.(3), Tomek K.(1), Černý M.(2).


Muži „B“: Droždín - Házená Velká Bystřice                              21 : 20 (9 : 8)

Sestava a branky: Schneider P., Hošek D., Pörsök P., Dvořák H.(2), Pečinka V.(1), Schaffner V., Špok V.(1), Dvořák F., Klvaňa F., Pečinka M.(5), Ochmann P.(3), Šoustal J.(6), Kubeček J., Buršík T.(2).



 

NEDĚLE 16.4.2023


St.žáci: Horka n. M. - Házená V. Bystřice                                 22 : 35 (10 : 15)

Utkání se mělo odehrát na venkovním hřišti v Horce. Ku prospěchu házené se zápas hrál v hale ve Velké Bystřici. Za toto rozhodnutí patří poděkování vedení klubu Horka n. M.
K samotnému utkání je nutné říci, že obě družstva se tento týden potkala již po druhé. Poprvé na PHC 2023 a nyní v rámci mistrovského utkání Ligy olomouckého kraje. Proto se velmi dobře znají a není se moc čím překvapit.
Výsledky utkání jsou jasně v náš prospěch. Bohužel předváděná hra ne zcela odráží naše kvality. Chybí nám větší důraz v obranné činnosti. A to téměř na každém postu. Nejvíce mě mrzí, že kluci na trénincích, před i během utkání dostávají jasné, jednoduché pokyny. Všemu rozumí a souhlasí s nimi. Přijde zápas a vracíme se stále ke stejným chybám. Je tam jaksi tvrdá hlava a zbrklost jednotlivců, asi pramenící z přemíry snahy. Postrádám lepší komunikaci mezi hráči a větší kolektivní duch. Není důležité v kolektivním sportu kdo kolik dá gólů, ale správná chemie družstva. No stále je na čem pracovat!
Výsledek nedělního utkání byl 22:35 (10:15) v náš prospěch.

Sestava a branky: Skopal J., Tomanec T.(7), Urban V.(2), Kurtiš J.(2), Petr M.(4), Koreczki R.(3), Hloušek A.(2), Šmalec A., Vojtek Š., Potůček K., Schneider M.(1), Tomek P.(3), Peč M.(1), Cartelli M. (7), Možíš Š.(3).


 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

Další kolo soutěžních turnajů jsme uspořádali v našem domácím sportovním areálů na Letné. Mini mladší začínali turnajem od 10 hodin a přivítali soupeře z Uničov a Žeravice + naše dvě družstva.
Turnaje především nám ukazují rezervy na které se v rámci tréninku budeme více zaměřovat. Zvýšit aktivitu v soubojích o míč, orientace v rychle hře směrem do předu a také zejména směrem vzad do obrany, aktivní bránění, zpracování míče v pohybu a soustředěnost v zakončení.

Po malých krůčcích se posouváme vpřed a z nadšení děti a jejich úsměvů je vidět, že jsme na dobré cestě !!!

 

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

Na domácí turnaj starších miniků v neděli 16.4. od 12 hodin jsme postavili dvě družstva. Jedno jsme sestavili z děvčat doplněných Adamem B a Tondou D., druhé nám utvořili chlapi. Střetli jsme se se soupeři z TJ OSEK NAD BEČVOU a dvěma družstvy SK ŽERAVICE.  

Hrálo se 2x8 minut, první poločas osobka a druhý poločas zónová obrana. Zaznamenali jsme celkový progres u všech hráčů, je vidět, že už jsme si osvojili základní návyky a dovednosti. Potřebujeme zlepšit rychlost reakcí a rozhodování a zvýšit tempo hry. Fanoušci nám nedovolili vypustit jediný moment v zápasech – děkujeme !!! 

Na závěr nechyběla zasloužená sladká odměna. 

Sestava: Maty Švarcová, Marťa Němcová, Julča Bocková, Valča Kotorová, Linda Maderová, Verča Večeřová, Áa Barvíř, Tonda Dragúń, Maty Kaczmarcyk, Davča Barvíř, Šimča Matěj, Áďa Tomanec, Honzík Urbášek, Jonny Tlačbaba, Fila Flašar, Danny Olšaník.  

Další turnaj hrají obě družstva v neděli 23. dubna od 9.00 v Čechách pod Kosířem na venkovním hřišti!  


 


 

 

 

 

Muži: TJ JM Chodov - Házená Velká Bystřice                          29 : 25 (14 : 15)


Jarní část sezóny se pomalu chýlí do svého závěru. Ten je oproti předchozím ročníkům přeci jen zajímavější. Lví podíl na tom má vyrovnanost naší soutěže (rozdíl mezi 3. a 9.místem v tabulce jsou pouhé 4body). Tudíž nelze dopředu říci, které družstvo je v utkání favoritem. Přesvědčit se o tom mohli naši kluci v nedělním utkání v Praze, kdy po celý zápas tahali za delší konec a moc nechybělo a z Prahy bychom odváželi vítězství. Bohužel nás potrápila koncovka a domácím se podařilo utkání během posledních pár minut vývoj zápasu otočit.
Je potřeba nabrat poslední síly a bojovat o každý bod. Do konce ligy zbývají již poslední 2 kola (doma Litovel a venku Jičín), takže o zajímavou koncovku sezóny máme postaráno.

 

 

V sobotu 22.4. přivítáme na domácí palubovce od 17h právě celek Tatranu Litovel. Jelikož se jedná o hanácké derby, bude to zajisté podívaná, která bude stát za to!

Rozhodčí: Hájek - Mošna. Vyloučení: 5 – 7. Branky ze 7m hodů: 2 – 1.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. - Vodička A. 3, Wolf P. 2, Pörsök P., Švébiš O., Dvořák H., Mužík D. 6/1, Ostrožovič S., Dobeš J. 7, Možíš B., Galia K. 3, Šoustal J. 3, Buršík T. 1

 


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

22.4.

doma

ml.žáci B

13:30

Prostějov

ml.dorost

15:30

Litovel

muži A

17:30

Litovel

venku

mini ml. A

11:00

Turnaj v Uničově

mini ml. B

11:00

Turnaj v Uničově

23.4.

venku

mini st. A

9:00

Turnaj v Čechách pod Kosiřem

mini st. B

9:00

Turnaj v Čechách pod Kosiřem

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

22.4.

doma

ml.žačky

9:30

Zlín B *** ve Velké Bystřici ***

st.žačky

11:30

Zlín A *** ve Velké Bystřici ***


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 14/2024

Plakát na 4. - 5.5.2024

Facebook