Zpravodaj č. 11/2023

SOBOTA 22.4.2023

 

Mladší žáci „B: Házená V. Bystřice – HFP Prostějov 12 : 4 (8 : 4)

V sobotu 22.4. jsme hráli mistrovské utkání doma,v hale Na Letné s týmem HFP Prostějov. Soupeř se v tabule nachází hned pod námi,takže jsme očekávali z naší strany bojovný zápas s vítězným koncem.

Sestava: JUSTRA FILIP, SKOPAL KUBA, VEČEŘA LUKÁŠ, KUPKA MARTIN, KOUKAL KRISTIÁN, KUCIÁN JARDA, PLACHÝ TOBIÁŠ, MIKLÍK LUKÁŠ, VRÁNEK ADAM, BALÁŽ HONZA, TLAČBABA KUBA, PETER DAVID, SKOPAL JAKUB, LERCH DAVID

Začátek zápasu-osobka nám moc nevyšel.Byli jsme sice aktivnější,ale bohužel jsme kupipi chybu za chybou.Hlavně jsme nedávali vyložené šance.Takže v 8.minutě jsme prohrávali 2:4.Přesilovku jsme prohráli 3:4.Postupně se náš výkon při zasunuté obraně zlepšoval my začali šance proměňovat.Poločas skončil 8:4 v náš prospěch.

Druhý poločas jsme soupeři nepovolili již žádnou branku a tak jsme vyhráli 12:4.Získali jsme dva body do tabulky,ale herně tam opět byly rezervy.Kluci bojovali,ale byli zbrklí.

Další zápas hrají kluci v neděli ve 13hod v Horce nad Moravou.

 

Mini mladší: Turnaj v Uničově


Tento víkend odehrála naše družstva minihazené oba turnaje venku.
Za pěkného slunečného počasí vyjeli v sobotu mini-mladší na turnaj do Uničova a mini-starší v neděli do Čech pod Kosířem.

Mini-mladší v Uničově tentokrát bez děvčat si zahráli proti domácím Hazená Uničov, HBC_Olomouc a dva naše týmy tradiční derby.
Sluníčko už pěkné hřálo, takže při běhavé osobní obraně se všichni pěkně zapotili.
Těší nás, jak je na hráčích, kteří jsou turnajovými nováčky vidět, jak se nám před očima krásně rozehrávají a dělají velké pokroky. Ttak jen tak dál.

V Uničově si zahráli a zasoutěžili: David, Jonaš, Martin, Kuba, Samik, Dan, Kryštof, Tomáš, Aďa, David, Matyáš, Pavel

 

 

Mladší dorost: Házená V. Bystřice – Tatran Litovel 34 : 33 (17 : 18)

Na poslední domácí zápas jsme přivítali hráče z Tatranu Litovel. Soupeř přijel jen v 7 hráčích a i bez brankaře a proto se v jejich brance střídali hráči , kteří normálně nechytají. O tom všem naši hráči věděli a proto jsme hlavně chtěli aby  zápas nepodcenili. Chtěli jsme hlavně dobrou obranou a rychlým přechodem do útoku soupeře utahat. Bohužel hned od začátku se nám nedařil základ hry a to obrana. Soupeř velmi kvalitně vytvářel situaci 1:1 a byl o dost rychlejší na nohou než my. Kluky velmi dobře držel v bráně L. Novák. Díky špatné obraně se nám nedařil rychlý přechod do útoku a do postavené obrany se nám těžko procházelo a při střelbě z dálky naše střelba končila často v blocích. Díky tomu zápas skončil o poločase 17:18. Začátek druhého poločasu byl katastrofální a během tří minut jsme prohrávali o 4 branky. V 8 minutě dokonce o 6 branek. Špatná obrana a a vlažný útok nasvědčoval že tenhle zápas prohrajeme. Proto jsme si vzali time a zkusili kluky ještě probudit což se častečně podařilo a u kluků se zlepšila obrana a my začali postupně stahovat. Největši zlom nastal v 18. minutě kdy kluci s L. Novákem zavřeli bránu a za 12 minut dostali jen tři branky a oslabení 4 na 6 dokonce zvládli bez gólu. Díky lepší obraně se nám podařilo několik RÚ a v útoku jsme přešli na hru na dva pivoty což pomohlo našim spojkám k tomu aby se začali střelecky prosazovat. Takže pokud 2/3 zápasu za nic nestálo tak poslední třetinou si to kluci vynahradili a připravili pro diváky pěknou podívanou.

Hráči: L. Novák, T. Janalík, J. Trnavský 1., M. Janalík 1., L. Vymazal 1., M. Cartelli 10., M. Rotter, R. Šmíd 2., R. Hrachovina 1., J. Nevrlý 4., J. Vilhem, M. Hloušek 10., P. Tomek 4., M. Petr.


 

Muži: Házená V. Bystřice – Tatran Litovel 26 : 26 (11 : 12)

Poslední domácí zápas přinesl očekávané Hanácké derby s celkem Tatranu Litovel, který už má jistou baráž o účast v extralize. Do začátku utkání jsme vstoupili dobře a brzy se ujali vedení 4:0, bylo však jen otázkou času, kdy soupeř srovná krok. Veliké problémy dělala domácím dvojice brankářů Nolč-Dvorský. Právě díky nim se nám podařilo do poločasu vstřelit pouze 11 branek. Střelecky se dařilo Flajsarovi, Galiovi, Haderkovi a Dobešovi (všichni
6 branek), za hosty se prosadil nejčastěji Šmíd. Byli to právě naši kluci, kdo potřeboval nutně bodovat, Litovli už v podstatě o nic nešlo. Pokaždé, když se nám podařilo odskočit, Litovel výsledek dotáhla. Celý zápas se skóre tahalo ze strany na stranu a nutno říci, že remíza je pro tohle utkání spravedlivá. Vzhledem k tomu, že utkání Dvora Králové s Náchodem skončilo také remízou, naše účast pro příští rok je s největší pravděpodobností zachráněna.

 

Poslední kolo letošního ročníku I.ligy odehrajeme na půdě rezervy extraligového Jičína. Utkání se hraje v neděli 30.4.2023 od 15hod.

 

Rozhodčí: Horsák - Švidernoch. Vyloučení: 4 – 6. Branky ze 7m hodů: 1 – 4.

 

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. - Vodička A. 1, Wolf P., Menšík N., Švébiš O., Flajsar D. 6/1, Haderka V. 6, Mužík D., Ostrožovič S., Pečinka M., Dobeš J. 6, Možíš B. 1, Galia K. 6, Šoustal J., Buršík T.


 

NEDĚLE 23.4.2023


Mini starší: Turnaj v Čechách pod Kosířem

Vzhledem k ideálnímu počasí – ani horko, ani zima, se turnaj uskutečnil podle plánu na otevřeném venkovním hřišti. Rozdělili jsme se do dvou družstev a pustili se do zápasů. Střetli jsme se mezi sebou, se dvěma týmy Tatranu Litovel a domácími TJ Sokol Čechy pod Kosířem.  

Hrálo se klasických 2x8 minut, první poločas osobka a druhý poločas zónová obrana. Ukázalo se, že nás nezvyklé venkovní prostředí trošičku vyvedlo z konceptu, mnoho rušivých elementů v otevřeném prostoru nás rozhodilo a podařilo se nám kupit základní chyby. Také hřiště nebylo ideální – klouzalo to. Nicméně poradili jsme si se vším a zápasy jsme odehráli na slušné úrovni a až na jednu náplast bez zranění. Hojný počet doprovodných vozidel zcela vyčerpal místa na parkovišti, ale zato jsme na turnaji měli velkou fanouškovskou podporu – MOC DĚKUJEME !!! 

Výkony nedělního dopoledne byly odměněny zaslouženými sladkostmi. 

Sestava: Tylda Švarcová, Marťa Němcová, Julča Bocková, Valča Kotorová, Linda Mader, Áďa Barvíř, Tonda Dragúń, Maty Kaczmarcyk, Dave Barvíř, Áďa Tomanec, Honzík Urbášek, Jonny Tlačbaba, Fila Flašar, Danny Olšaník, Tony Pryč, Kubis Trpišovský, Mišel Bič a Massimo Hižnaj.  

Příští prodloužený víkend máme volno a zahrajeme si až 6. května na Zoře a v Oseku. Máme prostor pořádně potrénovat. 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

29.4.

doma

ml.žáci A

9:00

Centrum Haná

ml.žáci A

11:30

Ostrava

st.žáci

13:30

Centrum Haná

venku

muži B

18:00

Paskov

30.4.

venku

ml.žáci B

13:00

Horka n. M.

muži A

15:00

Jičín B

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

29.4.

doma

st.žačky

14:00

Lesana Zubří *** v Žeravicích ***

30.4.

venku

ml.žačky

12:00

Zlín A


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 14/2024

Plakát na 4. - 5.5.2024

Facebook