Zpravodaj č. 12/2023

SOBOTA 29.4.2023


Starší žáci: Házená V. Bystřice – Centrum Haná 24 : 30 (4 : 10)

Hodnocení sobotního utkání (29.4.2023) na domácí půdě s Centrumem Haná:
V tomto mistrovském utkání mohlo jít o první místo Olomoucké ligy starších žáků. Také jsme se speciálně na něj připravovali. Abychom se uměli vyrovnat s obranným systemem 3:3, který Centrum preferuje. S tímto systémem jsme se již setkali a několikrát jsme na něj měli i speciální přípravu. V přípravě to vžycky vypadá, jak kluci rozumí a chápou a jak se lehce dá tento systém překonat...
K samotnému zápasu jsme nastoupili dobře připraveni, namotivovaní tak akorát (ne přemotivovaní) s důrazem na to, že naši kluci jsou lepší než náš soupeř. V naší obranné činnosti jsme zapracovali na důrazu, správném postavení a zajišťování. Za tuto činnost kluků jim patří pochvala, protože bylo vidět znatelné zlepšení. Samozřejmě se najdou chybičky,  ale to ke sportu patří. Bez nich by se nebylo kam posouvat a zlepšovat.
Teď však k samotné podstatě naší druhé prohry s Centrumem. Byla to ofenzivní činnost družstva. V první polovině prvního poločasu byl největší problém s proměňováním (spíše  neproměňováním) brankových příležitostí. První gól jsme vsítili až na sklonku 12 minuty. Bohužel se nám nedařilo praktikovat naučenou útočnou hru na obranu 3:3. Bylo tam několik zásadních chyb v provádění námi zvolené taktiky. Problém je, že po úvodním hvizdu jsou kluci do zápasu natolik vtažení, že nevnímají naše pokyny. Je nám jasné, že kluci chtějí rychle a každý sám za sebe strhnout utkání ve prospěch družstva. Bohužel tato přemíra snahy vede k velké herní křeči. Je to vše na úkor kolektivního pojetí hry a v konečné fázi přichází bezradnost jinak velmi šikovných hráčů.
Zde však musím podotknout, že na tomto stavu družstva máme my trenéři největší podíl. Zatím neumíme jednotlivce umravnit, zklidnit a tím pomoci celému družstvu. Toto je a bude naším největším úkolem: vtisknout družstvu, aby více vnímali a naslouchali radám trenérů a bezmezně jim věřili.
Dále musíme přiznat, že v našem týmu je řada mladších žáků. Takže je viditelná fyzická vybavenost (nepoměr) jednotlivých hráčů. Všichni mladší kluci, kteří s námi v sobotu hráli, nejdřív odehráli dvě utkání před naším zápasem. To u soupeře nebylo. Dále soupeř hraje dvě soutěže plus Žákovskou ligu, takže má řadu zkušeností s těžkými zápasy. A to musí být někde vidět.
Nakonec musíme uznat, že si soupeř v celkovém pojetí výhru zasloužil. Konečný výsledek byl 24:30 (po poločase 4:10). Takže druhý poločas skončil remízou.
Teď se musíme dobře připravit a soustředit na poslední tři mistrovská utkání, abychom si udrželi krásné druhé místo v lize.
Fanděte nám i nadále.

 

Mladší žáci „A: Házená V. Bystřice – Centrum Haná 23 : 18 (11 : 11)

Sestava: Skopal J.(1), Šmalec A.(2), Kupka M.(2), Plachý T., Miklík D.(3), Tlačbaba J., Petr D.(1), Vojtek Š.(3/1), Müller Š.(3/1), Tomanec T.(3), Mader J.(1), Indra P., Skopal D.(2), Peč M.(4).


Mladší žáci „A: Házená V. Bystřice – Sokol Ostrava 30 : 14 (16 : 10)

Sestava: Skopal J.(1), Šmalec A.(6), Kupka M.(1), Plachý T.(2), Miklík D.(6), Tlačbaba J.(1), Petr D.(1), Vojtek Š.(3/1), Müller Š.(2), Tomanec T.(4/1), Mader J., Indra P., Skopal D.(4/1), Peč M.(1).


 

Muži „B: Házená Paskov – Házená V. Bystřice 32 : 27 (18 : 12)

Sestava: Vodička Š., Schneider P., Pörsök P., Dvořák H.(3), Horáček A.(1), Pečinka V.(6), Schaffner V., Špok V., Klvaňa F., Ostrožovič S.(3), Peřinka M.(3), Ochmann P., Šoustal J.(4), Mikušek D.(1), Kubeček J.(6/4)


 

NEDĚLE 30.4.2023


Mladší žáci „B: Horka n. M. – Házená Velká Bystřice 11 : 20 (8 : 10)

V nedělí 30.4. jsme měli hrát další mistrák v Horce nad Moravou. Horka nemá halu, ale jen venkovní hřiště. Počasí házené nepřálo,povrch byl po deštích mokrý a proto soupeř přesunul zápas do Olomouce.Hrálo se v hale DHK Zory Olomouc.

Byl prodloužený víkend,kdy někteří odjížděli s rodiči a navíc bylo několik kluků nemocných,případně zraněných,takže sestava se dávala těžko dohromady.

Sestava: JUSTRA FILIP, MIKLÍK DENIS, KUPKA MARTIN, KOUKAL KRISTIÁN, BALÁŽ HONZA, TLAČBABA KUBA, PETER DAVID, SKOPAL JAKUB, SKOPAL DOMINIK, INDRA PETR.

V osobce jsme drželi krok se soupeřem a konec přesilovky byla remíza 5:5. Zónovou obranu jsme začali lépe a postupně navyšovali naše vedení až na poločasových 8:10. V počase jsme si řekli, jak vylepšit obranu a bylo vidět, že hráči jsou zdravě nahecovaní a chtějí bodovat. Ve druhém poločase se obrana zlepšila a my soupeři povolili jen tři branky. Kluci hráli uvolněně a bez zbytečných chyb, které dělali v předešlých zápasech. Konečný výsledek byl 11:20 v náš prospěch.

Další zápas hrají kluci doma a to v neděli 6.5.2023 v 10:00 s Osekem nad Bečvou a následně 11:30 odehrají vsunutým zápasem s Čechy pod Kosířem.


 

Muži „A“: HBC Jičín „B“ - Házená Velká Bystřice 33 : 29 (18 : 15)

Závěrečné utkání letošního ročníku I.ligy jsme odehráli na půdě Jičína. Pro nás jakýkoliv výsledek nic znamenal, domácí hráli o 3. místo v tabulce. Přesto jsme do Jičína jeli zápas vyhrát a ne pouze „odehrát“ Začátek jsme zvládli velice dobře a ujali se vedení 4:1, poté však mladý tým Jičína ukázal kdo je v tomto utkání doma a brzy přetočili skóre na svoji stranu. Jelikož v utkání opravdu o nic nešlo, zahráli si všichni hráči z lavičky a většině se podařilo vstřelit branku. Svou kůži jsme nedali lacino, přesto jsme z Jičína odjížděli s prázdnou.

Rozhodčí: Rutta - Větrovský. Vyloučení: 7 – 3. Branky ze 7m hodů: 4 – 6.

Sestava a branky: Schneider P., Hromek J. - Vodička A. 7, Wolf P. 2, Menšík N., Švébiš O. 4, Dvořák H. 1, Ostrožovič S. 4, Pečinka M. 1, Strádal J., Dobeš J. 1/1, Možíš B. 7/5, Šoustal J. 1, Buršík T. 1

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

6.5.

doma

ml.žáci B

10:00

Osek n. B.

ml.žáci B

11:30

Čechy p. K.

muži B

13:00

Trnávka

venku

mini ml. A

9:00

Turnaj v Litovli

mini ml. B

9:00

Turnaj v Litovli

ml.dorost

12:00

Žeravice

mini st. A

13:00

Turnaj v Oseku n B.

mini st. B

13:00

Turnaj v Oseku n B.

st.žáci

14:00

Žeravice

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

7.5.

venku

ml.žačky

10:30

Otrokovice

 

 

 


 


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 14/2024

Plakát na 4. - 5.5.2024

Facebook