Zpravodaj č. 13/2023

SOBOTA 6.5.2023

 

Mini mladší: Turnaj v Litovli

Sváteční víkendovou “porcička” soutěžních turnajů začali naši mini-mladší v sobotu ráno v Litovli.
Tentokrát v oslabené sestavě s jedenácti dětmi jsme poskládali dva týmy a postupně si zahráli proti domácímu Tatranu Litovel, TJ Oseku nad Bečvou a naše derby.
Zápasy jsme všechny odehráli s osobní obranou ve dvou poločasech po osmi minutách.
Původně byl naplánován turnaj ve venkovním areálu, ale počasí bylo proti a tak jsme si nakonec zahráli v přilehlé hale.
V sestavě téměř bez střídání se děti pěkně zapotili a po třech utkáních a soutěžích byla sladká odměna velmi zasloužená.



Mini starší: Turnaj v Olomouci (na Zoře)

Jedno z družstev Mini starších dnes doprovodila trenérka Monika do Olomouce.

V dnešní, tak trochu sváteční, odpoledne jsme vyrazili do Olomouce na Zoru v silné sestavě pěti tygřic pod ochranou čtyř silných lvů.
Všichni bojovali, seč jim síly stačily a byť byl turnaj bez počítání skóre, ukázali, že právě jen samotná hra je pro ně silnou motivací.
Děvčata ze Zory nás pěkně prohnala a utržili jsme i nějaké ty šrámy, ale jako správné šelmy jsme se nezalekli a bojovali dál.
Samozřejmě je stále co zlepšovat, ale na tom zapracujeme až na trénincích. Teď si můžeme s radostí vychutnat zaslouženou sladkou odměnu.

Jen tak bokem… Toňa D. zazářil v báně a zdá se, že pomýšlí na novou kariéru
.

Děkujeme za účast hráčům: Verča V., Marťa N., Linda M., Valča K., Matylda K., Toňa D., Tonda P., Max H., Maťa K.


Mini starší: Turnaj v Oseku nad Bečvou

Druhý tým Mini starších vyrazil do Oseku nad Bečvou.
Čistě chlapecká sestava velkobystřičáků vyrazila si zahrát s domácími Osekem nad Bečvou, dále si zahráli proti Sokolu Prostějov, SKF Prostějov a Kostelci na Hané.
Počasí se nám v odpoledních hodinách už umoudřilo a tak se turnaj odehrál za slunečného počasí venku.
Na hráčích bylo vidět respekt a ostych z venkovního povrchu a opoznání byla hra pomalejší a opatrnější.
V každém zápase si hráči vyzkoušeli obě obrany a útoky jak osobní tak zónové se kterou se budou od další sezóny střetával více vzhledem ke změně hry na 5+1 přes celé hřiště.
Na turnaji jsme také přivítali dva nové sporťáky Honzu a Vojtu, kteří po třech trénincích si přijeli vyzkoušet zahrát i na turnaji a nevedli si vůbec špatně, tak držíme jim palce ať se jim házená zalíbí tak jako nám.

 


Mladší žáci „B: Házená Velká Bystřice – Osek n. B. 27 : 13 (13 : 4)

Naši mladší žáci B hráli další plánovaný zápas sezony, tentokrát doma v sobotu od 10 hodin. Soupeř přijel z Oseku nad Bečvou. Byl prodloužený víkend a některé děti měli jiný plán a některé byly nemocné, takže jsme sestavu lepili, jak se dalo….. Navíc po tomto zápase jsme měli domluvený další zápas s dodatečně přihlášeným družstvem do soutěže Čechy pod Kosířem.
Nakonec jsme dali dohromady 10 kluků.

Sestava: JUSTRA FILIP, MADER JAKUB, SLEPICA PAVEL, MIKLÍK LUKÁŠ, KUCIÁN JARDA, BALÁŽ HONZA, LERCH DAVID, PLACHÝ TOBIÁŠ, KUPKA MARTIN a PETER DAVID

Soupeř z Oseku byl v tabulce pod námi, tak jsme očekávali výhru. Ale ta nepřijde sama, musí se pro to něco udělat. Osobka nebyla špatná. Přes několik technických chyb, které ale k zápasům patří jsme osobku vyhráli 6:0. Branku jsme nedostali hlavně díky výborně chytajícímu Filipovi. Ve druhém poločase jsme polevili, ale pořád jsme si udržovali náskok. Zápas skončil naší výhrou 27:13.

 


Mladší žáci „B: Horka n. M. – Čechy pod Kosířem 28 : 3 (10 : 2)

Po utkání se Osekem n. B. následoval další zápas, který jsme hráli od 11:30 s Čechy pod Kosířem. Soupeř měl v nohách již zápas v Žeravicích. Osobku jsme po průměrném výkonu vyhráli 10:2 a v zónové obraně jsme postupně navyšovali skóre až na konečných 28:3.

Další zápas hrají kluci v sobotu 13.5.2023 od 9 hodin v Kostelci.

 


St.žáci: SK Žeravice - Házená Velká Bystřice 23 : 30 (8 : 19)

Hodnocení sobotního utkání (6.5.2023) v Žeravicích:
Konečně!!! Uf. Kluci do zápasu vstoupili koncentrovaní, nažhavení, bojovní, rychlí, agresivní... prostě tak, jak si to my trenéři přejeme a jak víme, že to kluci umí. Bylo vidět, že věří sami sobě, že ví o svých kvalitách. Do útoku chodili rychle a dohrávali akce v první, druhé i třetí vlně. Těmito rychlými a lacinými góly nahlodali sebedůvěru soupeře. Postupně navyšovali rozdíl skóre až na poločasový výsledek 8:19.
V kabině jsme kluky chválili za vše, co předvedli v první půli, ale zároveň jsme upozorňovali, aby si udrželi svůj přístup ke hře i ve druhém poločase. Aby si představili, že začíná nový zápas a opět ubránili a nasázeli soupeři pořádný příděl branek. Bohužel se to nepodařilo. Musíme však říct, že je opravdu obtížné udržet koncentraci po celý zápas. Je také pravdou, že se točilo i se sestavou, tak aby si zahráli všichni. Konečný výsledek zápasu byl 23:30. To nám po tomto víkendu v předstihu zajistilo konečné druhé místo v Lize olomouckého kraje  starších žáků!! 

 

Ml.dorost: SK Žeravice - Házená Velká Bystřice 35 : 24 (19 : 13)

Poslední zápas sezóny v Žeravicích se nám vůbec nepovedl.  Se soupeřem jsme drželi krok prvních 15 minut a to hlavně zásluhou Ladi Nováka, který se v bráně doslova překonával.

Bohužel obrana mu skoro vůbec nepomáhala a v útoku jsme se také velmi špatně prosazovali. Bohužel musím konstatatovat, že kluci nezahráli to na co mají a v posledním zápase mohli daleko víc zabojovat.

Sestava: Novák L., Janalík T., Vilhem J., Šmíd R. 3, Nevrlý J., Vymazal L. 1, Cartelli M. 5, Rotter M. 1, Janalík M. 3, Urwa Š. 1, Trnavský J. 4, Hloušek M. 6


 

Muži „B“: Házená Velká Bystřice - Trnávka 25 : 23 (15 : 14)

Sestava a branky: Schneider P., Vodička Š. - Hošek D., Pörsök P., Dvořák H., Horáček A., Pečinka V., Dvořák F., Klvaňa F., Ostrožovič S., Mikušek D., Šoustal J., Kubeček J., Juračka T.


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

13.5.

venku

ml.žáci B

9:00

Centrum Haná

mini ml. A

12:30

Turnaj v Prostějově (Sokol II)

mini ml. B

12:30

Turnaj v Prostějově (Sokol II)

mini st. B

14:30

Turnaj v Prostějově (Sokol II)

14.5.

venku

ml. žáci A

10:20

Karviná (hraje se v Novém Jičíně)

mini st. A

11:00

Turnaj v Horce n. M.

ml. žáci A

11:40

Nový Jičín

muži B

18:00

Orlová

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

13.5.

doma

ml.žačky

14:00

Lesana Zubří *** v Žeravicích ***

14.5.

venku

st.žačky

10:30

Otrokovice


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook