Zpravodaj č. 15/2023

Mladší žáci „B: Házená V. Bystřice – Tatran Litovel        18 : 19 (13 : 11)

V sobotu 20.5. jsme přivítali na našem hřišti ml. žáky Tatranu Litovel. Hrálo se v hale Na Letné od 10hodin. Tatran je na druhém místě tabulky, takže jsme si nedělali iluze, ale přesto jsme chtěli zabojovat a případně překvapit. Málem jse nám to podařilo.

Sestava: JUSTRA FILIP, KOUKAL ŠTĚPÁN, MIKLÍK DENIS, SLEPICA PAVEL, KOUKAL KRISTIÁN, FLAŠAR KRYŠTOF, PETER DAVID, MADER JAKUB, PLACHÝ TOBIÁŠ, VOJTEK ŠTĚPÁN, HIŽNAJ DENIS, LERCH DAVID, KRŠŇÁK TADEÁŠ.

V osobce jsme soupeře přehrávali. Byli jsme rychlejší a pohyblivější. Kluci dělali minimum chyb. Osobku jsme vyhráli12:7. Pokračovali jsme zónovou obranou. Náskok se nám mírně zmenšil. Přece jen jsme začli kupit chyby. Poločas skončil 13:11 pro naše družstvo. Druhý poločas jsme udržovali mírný náskok. Jak šel čas nás soupeř přehrával hlavně díky jednomu hráči, kterého jsme nebyli schopni ubránit. Neproměňovali jsme vyložené šance a kupili technické chyby. V poslední minutě jsme při stavu 18:19 pro soupeře byli v útoku, ale bohužel branka z toho nebyla, takže jsme prohráli o 18:19. Kluci z toho byli hodně smutní, přece jen třičtvrtě zápasu jsme vedli. Ale to je sport.

Přes prohru zaslouží všichni pochvalu za předvedený bojovný výkon.

Poslední zápas sezony hrají kluci s prvním v Žeravicích v neděli 28.5.2023 v 11:30.


Muži „B: Házená V. Bystřice – Házená Paskov                 27 : 31 (13 : 15)

Sestava: Schneider P., Vodička Š., Dvořák H.(2), Pečinka V.(1), Schaffner V.(1), Juračka T., Dvořák F.(2), Klvaňa F., Ostrožovič S.(3), Mikušek D.(1), Vodička A.(7/1), Ochmann P.(5), Šoustal J.(3), Kubeček J.(2/2)


Starší žáci: Tatran Litovel – Házená V. Bystřice                24 : 24 (12 : 12)

Sestava: Urban V.(1), Kurtiš J., Petr M.(4), Hloušek A.(1), Potůček K., Tomek P.(8), Peč M., Cartelli M.(10/2), Možíš Š.

 

 

Mini: Turnaj ve Slovenské Stupavě

O víkendu se naše obě družstva minihazené zúčastnili turnaje ve Slovenské Stupavě.

Dvoudenního turnaje se zúčastnilo celkem 27 oddílu, 59 družstev a odehrálo více jak 249 utkání. Na turnaji mělo většinové zastoupení slovenské týmy, které v řadě případů pro nás byly neznámí soupeři a také kvalitní české týmy, které se v mládežnických kategoriích pravidelně umisťují na předních příčkách.

Mini-mladší / kategorie “MiniBoys2014/2015”

V této kategorii bylo zastoupení celkem 14 družstev rozděleno do dvou skupin. V naši skupině jsme se utkali postupně. HC Tatran Stupava “A”/SK/ (11:3), Strojár Malacky /SK/ (12:2), Sokol Nové Bránice /CZ/ (15:6), TJ Sokol Kostelec na Hané /CZ/ (13:12), SK Kuřim /CZ/ (11:6), Sport Club Rudar /SK/ (20:0).

Postupně vítězně zvládnuté zápasy ve skupině nás nominovali do závěrečného finále turnaje.

Vypjatý boj proti našemu známému soupeři Házená Sokol Sokolnice, kde si kluci nedarovali ani centimetr hřiště se musel líbit i nazaujatému divákovi. Soupeř byl v závěru o branku šťastnější (12:13) a naši bojovníci si odváží krásné 2.místo.

Jako nejlepší hráč turnaje v naši kategorii byl vyhlášen náš “tahoun” Aďa Tomanec.

Velká gratulace za vzorné reprezentování našeho klubu patří: Aďa Tomanec, Maty Kaczmarcyk, Jan Urbášek, Jonáš Tlačbaba, David Barvíř, Daniel Kadala, Jonáš Vojtek, Tomáš Sršeň.


 

 

 

Mini Starší: 

Mužstvo starších bylo nalosováno do skupiny se Slovan Modra (SK), Sport Club Rudar (SK), SK Kuřim (CZ), HC Tatran Stupava "B" (SK), MŠK Kysucké Nové Mesto (SK), HK Ivančice (CZ), TJ Sokol Velké Meziříčí (CZ), HŠK Legends Šaľa (SK). 

Vstup do turnaje se nám netradičně vydařil a první tři zápasy jsme vyhráli. Museli jsme se srovnat s nezvyklým systémem hry, kdy se po přerušení rozehrávalo z prostředku hřiště a v zápasech byl povolen víceúderový driblink. V závěrečných dvou zápasech prvního dne jsme po boji podlehli soupeřům, kteří byli objektivně lepší.  

Druhý den turnaje nás čekaly 3 zápasy ve skupině - 2 remízy a prohra. Nicméně výsledky neodpovídaly předvedené hře a zápalu a bojovnosti, zejména u prohraného zápasu se Slovanem Modra byl konečný výsledek záležitostí slečny rozhodčí. 

Po odehrání všech zápasů ve skupině jsme skončili 4., což nás zařadilo do souboje o 7. místo se čtvrtými ze skupiny A – týmem HBC Olomouc. Takže klasické hanácké derby 200 km od Hané!!! Chlapi se ještě jednou zkoncentrovali a soustředěným výkonem kontrolovali zápas. 

Konečné 7. místo z 18-ti účastníků kategorie, napínavé a vyrovnané zápasy o 1 nebo 2 góly s kvalitními soupeři, bojovné výkony a spousta zkušeností, to vše nám přinesl velmi vydařený turnaj v zahraničí. 

Sestava reprezentantů: A.DRAGŮŇ (GK), A.BARVÍŘ, F.FLAŠAR, J.TRPIŠOVSKÝ, Š. MATĚJ, J. TLAČBABA, J. BALÁŽ a J. KUCIÁN (C). 

 

 

Žáci: Školský pohár 20232 - Milevsko

Vybraní žáci 6. a 7. tříd se v tomto školním roce kvalifikovali do národního finále v házené, které se konalo 17. - 19. 5. 2023 v Milevsku.

Celé finále se konalo v pěkném sportovním areálu Milevsko, kde měli naši chlapci veškerý servis.

Finálového turnaje se účastnilo 12 základních škol z celé České Republiky.

První dva dny jsme bojovali o umístění ve skupině, kde jsme si velmi zdařile vybojovali 2. místo po týmu Lovosic. Pátek byl velmi důležitý den. V tento den jsme hráli semifinále – první utkání nás čekalo s šikovným týmem ze Zubří. Naštěstí díky velmi dobré obraně a krásným útočným akcím jsem tento celek porazili s vysokým náskokem. Tato výhra nám zajistila účast ve finále, kde jsme se opět sešli s celkem z Lovosic. V základní skupině nás družstvo Lovosic porazilo o jednu jedinou branku, proto jsme si na tento finálový závěr věřili a měli jsme jim co vracet. Zápas byl velmi vyrovnaný s krásnou atmosférou, o kterou se postaraly ostatní družstva. Opět jsme ukázali výbornou obranu a krásné akce v útoku, ale bohužel to opět na tým Lovosic nestačilo.

Na Školském finále jsem se umístili na krásném 2. místě a po delší odmlce jsme tak opět dosáhli velkého úspěchu, na který můžeme být všichni hrdí.

Velká pochvala a poděkování všem žákům, kteří se zúčastnili a nesmím opomenout výkon Tomáše Tomance, který se navíc stal nejlepším hráčem celého turnaje.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

27.5.

doma

st.žáci

11:30

Hranice

venku

mini st. A

9:00

SUPERFINÁLE v Žeravicích

mini st. B

9:00

SUPERFINÁLE v Žeravicích

28.5.

venku

mini ml. A

9:00

SUPERFINÁLE v Oseku n. B.

mini ml. B

9:00

SUPERFINÁLE v Oseku n. B.

ml. žáci A

9:00

Zubří

ml.žáci A

10:15

Polanka n. O. (hraje se v Zubří)

ml. žáci B

11:30

Žeravice

muži B

14:00

Trnávka

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

27.5.

venku

st. žačky

10:00

Kunovice

28.5.

doma

ml.žačky

13:00

Zora Olomouc A *** hraje se v Žeravicích ***


 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook