Zpravodaj č. 16/2023

Mini:: SUPERFINÁLE v Žeravicích a Oseku n. B. 

SUPERFINALOVÝ !!!! víkend minihazené a zakončení soutěžních turnajů jsme si užili v sobotu v Žeravicích s mini-staršími a v Oseku nad Bečvou s mini-mladšími v neděli


 

V obou turnajích jsme měli přihlášena dvě družstva, která si v rozlosovaných skupinách zahrála proti družstvům z našeho kraje nebodované zápasy a zasoutěžila si v dovednostních disciplínách

Všichni hráči byli v závěru odměněni medailemi a sladkými cenami a s doprovodným programem a s dovednostními soutěžemi si užili celý den naplno.

Všem hráčům a hráčkami děkujeme !!! za jejich celoroční píli a snahu a budeme se těšit na jejich další pokroky.

Před prázdninami se naposledy potkáme na společném závěru “velkobystřických házenkářů” a to v sobotu 17.6. Ve sportovním areálů Na Letné, kde zajisté žádný fanda nemůže chybět.

 

Mini starší: SUPERFINÁLE v Žeravicích 

Prosluněný sobotní den jsme se rozloučili s letošní sezónou turnajů miniházené bez počítání skóre pořádaných svazem. Závěrečného Superfinále se zúčastnily všechny týmy, které se na turnajích v průběhu sezóny podílely. Celkem se sešlo 16 družstev. 

Využili jsme přítomnosti a pomoci trenéra mini mladších a celé Superfinále jsme pojali jako přípravný turnaj pro účast týmů SK Házená Velká Bystřice na litovelském velkém bodovaném turnaji MINICUP 2023, na který pojedeme příští prodloužený víkend. 

Mužstvo A jsme postavili na házenkářích a házenkářkách co již hrají a trénují se staršíma, ale kteří budou v Litovli tvořit kostru mužstva mini mladších, tedy z ročníků 2014 a 2015. Obdobně jsme postupovali u sestavy mužstva B, kde nám hráči ročníku 2012 budou tvořit základ týmu mini starších pro bodovaný turnaj.  

Každý tým si zahrál 5 utkání a musíme konstatovat, že se svými výkony v konkurenci naprosto neztratili. V rámci turnajového dne se pořádaly i týmové soutěže v přetahování lanem, přesnosti střelby a překážkové dráze. I zde jsme se dostali „na bednu“. Krásné třetí místo týmu A v překážkové dráze a také třetí místo týmu B v přesnosti střelby byly odměněny sladkostmi. 

Vyvrcholením turnaje bylo „olympijské defilé“ všech týmů a všichni hráči dostali zasloužené medaile za celoroční výkony. 

Sestava Velká Bystřice „A“: Dave Barvíř, Jonny Tlačbaba, Áďa Tomanec, Maty Kaczmarcyk, Honzík Urbášek, Vally Kotorová, Linda Mader, Tylda Švarcová a Danny Olšaník,  

Sestava Velká Bystřice „B“: Tonda Pryč, Šimi Matěj, Filda Flašar, Mišan Bič, Kubis Trpišovský, Marťa Měmcová, Áďa Barvíř, Tonny Dragúň a Hans Novák.


 

SOBOTA 27.5.2023

 

Starší žáci: Házená V. Bystřice – Hranice                        38 : 26 (15 : 12)

Sestava: Skopal J., Tomanec T.(2), Urban V.(3), Kurtiš J.(1), Petr M.(9), Koreczki R.(2), Vojtek Š., Potůček K., Schneider M.(1), Tomek P.(5), Miklík D., Müller Š., Peč M.(1), Cartelli M.(13), Možíš Š., Skopal D.(1).


 

NEDĚLE 28.5.2023

 

Mladší žáci „A: Zubří - Házená V. Bystřice                     33 : 20 (15 : 11)

Sestava: Skopal J., Kupka M., Plachý T.(2), Miklík D.(6), Flasar K.(2), Tlačbaba J., Peter D., Vojtek Š.(1), Müller Š.(3), Tomanec T.(3), Mader J., Indra P., Skopal D., Peč M.(3)

 

Mladší žáci „A: Házená V. Bystřice - Polanka                 25 : 18 (8 : 10)

Sestava: Skopal J., Kupka M.(1), Plachý T.(1), Miklík D.(2), Flasar K.(1), Tlačbaba J., Peter D., Vojtek Š.(4/1), Müller Š.(4), Tomanec T.(5/3), Mader J., Indra P., Skopal D.(4), Peč M.(3)

 

Mladší žáci „B: Žeravice - Házená V. Bystřice                29 : 11 (17 : 5)

V nedělí 28.5. jsme hráli poslední zápas sezóny na půdě SK Žeravice. Družstvo A hrálo ve stejnou dobu zápas v Zubří, k tomu nějaká marodka a tak jsme se sešli v počtu 10-ti z toho dva brankaři. Hrálo se v hale v 11:30. Soupeř je v tabulce na prvním místě.

Sestava: JUSTRA F., MIKLÍK L., KUCIÁN J., KOUKAL K., BALÁŽ J., HIŽNAJ D., KOUKAL Š., SKOPAL J., VRÁNEK A.,KRŠŇÁK T.

V osobce se kluci snažili, ale soupeř byl lepší a hlavně věkově starší a výškově a váhově nás hodně převyšoval. Po osobce byla prohra 10: 3 a po prvním poločase 17:5. Přece jen jsme doplatili na nezkušenost a nějaké technické chyby byly, ale naši hráči příkladně bojovali.

Druhý poločas se odvíjel podobně, jako první a soupeř postupně navyšoval náskok až na konečných 29:11. Soupeř vyhrál tímto rozdílem zaslouženě. My přes prohru bojovali do poslední vteřiny a to je potěšující.

Jednalo se o poslední zápas sezóny a tak následuje krátké zhodnocení. Družstvo mladších žáků B bylo přihlášeno do soutěže, protože máme dostatečný počet dětí a bylo by škoda, aby někteří zahřívali lavičku.S odstupem času se dá říct, že přihlášení B-čka mělo smysl. Kluci se herně posunuli. V tabulce skončili na 8.místě z 11 družstev. Navíc v družstvu bylo několik miniků, kteří ještě dva roky za mladší žáky budou hrát. Mají již určitou zkušenost s velkou házenou a to se počítá.


 

Muži „B: Trnávka - Házená V. Bystřice                            25 : 22 (17 : 10)

Sestava: Schneider P., Vodička Š., Hošek D., Pörsök P.(2), Dvořák H.(4), Horáček A.(3), Špok V., Dvořák F.(1), Klvaňa F., Ochmann P., Juračka T.,(3/1), Šoustal J.(4), Kubeček J.(5)


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

3.6.

doma

muži "B"

17:00

Orlová


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook