Zpravodaj č. 33/2015

SOBOTA 21.11.2015:


St.dorost: SK Velká Bystřice - KH Kopřivnice                         34 : 35 (21 : 15)

V sobotním domácím utkání jsme měřili síly se soupeřem z vrchní části tabulky Kopřivnicí. Soupeř budil respekt a očekávali jsme vývoj utkání v jeho prospěch. Opak byl ale pravdou a celou první polovinu jsme byli jasně lepším celkem. Hosty jsme překvapili tvrdou obranou, díky níž jsme získali spoustu míčů, vypracovali si šance v postupném i rychlém útoku a navyšovali naše vedení.
Věděli jsme, že nám soupeř nedá nic zadarmo a do druhé poloviny nastoupí s úplně jiným nasazením. To se bohužel potvrdilo, ale i tak jsme neustále drželi krok. Bohužel na hráčích byla patrná nervozita, nezkušenost s takhle vyrovnanými zápasy a neschopnost udržet koncentraci až do konce. Obrana přestala úplně fungovat, ztráceli jsme míče, několik sporných rozhodnutí rozhodčích, a to vše dohromady způsobilo, že jsme utkání prohráli o jedinou branku.

Sestava: Schneider P.(br.), Routner J., Buršík T., Samiec S.(2), Mader E.(3), Jureček M.(3), Michálik J., Svobodník J., Maceášik T., Prošvic T.(6), Tkadleček D.(13), Kubeša L.(5), Horký J., Spurný T.(2)                            
 

Muži: SK Velká Bystřice - Lesana Zubří                                    31 : 25 (16 : 8)

Povinné vítězství a potřebné dva body do tabulky v boji o postup. Zápas začal výraznou převahou našeho týmu, kluci od začátku rychlostí a pohybem přehrávali soupeře. Po prvních 11 minutách hry bylo skóre 6:0 a teprve tehdy Lesana dokázala vstřelit svůj první gól. Do konce poločasu se hrála házená s množstvím šancí. Bohužel často neproměněných, skóre mohlo být i výrazně vyšší, mimo jiné jsme opět potvrdili slabou úspěšnost při sedmičkových hodech - ze čtyřech byla jediná úspěšná sedmička (rozhodčí asi pochopili, že je zbytečné pro nás pískat sedmičky a druhý poločas už jsme neházeli ani jedinou). 
Poločasové skóre bylo poměrně jednoznačné a ve druhé půli přišla ztráta koncentrace. Kluci znejistěli, do branky nastoupil Štěpán Vodička a s obranou si příliš nerozuměli, v útoku zase lehce ztráceli míče. Soupeř začal střílet jeden gól za druhým a jen jsme nevěřícně sledovali co se vlastně děje. Z osmigólového náskoku jsme se protrápili až na rozdíl jednoho gólu. Zbytečné zdramatizování jednoznačného zápasu. Naštěstí se kluci v pravý čas chytli, opět začali střílet góly a v brance dal jistotu Michal Buba Vydra. Zasloužené vítězství, přesto i varování a dobrá zkušenost.
V neděli odpoledne hraje náš tým derby v blízké Litovli. Víme, že nás čeká těžký vyhecovaný zápas, ale určitě chceme vyhrát. Budeme rádi pokud s námi vyrazí co nejvíce fanoušků a podpoří nás. 

Sestava: Vydra M.(br.), Vodička Š.(br.), Wolf P.(4), Wolf M.(7), Strádal J., Zemánek K.(4), Švébiš O.(2), Mikušek D.(1), Barvíř J., Kopal D.(7), Ďurčík J., Mézl R.(4)., Polách P.(2)

 

NEDĚLE 22.11.2015:



Mini starší: Turnaj ve Velká Bystřici

Dne 22. 11. 2015 jsme ve Velké Bystřici ve sportovním areálu na Letné pořádali náš již druhý domácí turnaj mini žáků v podzimní sezóně. Turnaje se zúčastnila tato družstva: Horka nad Moravou, STM Olomouc, SK Žeravice, Tatran Litovel a domácí družstva SK Velká Bystřice A a B. Hrací doba byla opět dvakrát osm minut a tradičně bez počítání skóre. Každé družstvo si zahrálo tedy pět zápasů. Při turnaji nám přispěl svou pomocí Honza Ďurčík a odpískal jednotlivé zápasy. Během pískání se snažil hráčům vysvětlovat případné neznalosti a chyby. S časomírou nám tentokrát byli nápomocní rodiče a tímto bychom jim chtěli všem moc poděkovat za jejich pomoc. Po skončení turnaje následovaly dovednostní hry. První soutěží byl slalom bez míče mezi kužely, poté následovalo procvičení driblinku, a na závěr skoky sounož s držením míče mezi koleny a se zpětnou přihrávkou. Po ukončení následovalo tradičně vyhlášení a předání cen dětem v podobě sladkých odměn a diplomů. Turnaj proběhl bez jakýchkoliv zranění nebo jiných technických problémů. Všichni se chovali ukázněně a divákům, kteří opět přišli fandit svým dětem děkujeme za skvělou atmosféru, kterou na turnaji svou přítomností přispěli. Turnaj jsme zhodnotili po všech stránkách jako vydařený.


Ml.dorostenky: SK Velká Bystřice - Sokol Ostrava-Zábřeh    35 : 33 (19 : 19)

Vyrovnané utkání, kdy si ani jedno družstvo nedokázalo vytvořit víc jak dvougólový náskok. Koncovku jsme zvládli lépe, tak se holky mohly radovat a jít poděkovat divákům za podporu. Poprvé jsme použili osobní obranu na nejlepší hráčku soupeřek a vyplatilo se to. Trochu nám hořela komunikace při obraně a díky tomu jsme dostali tolik branek. A to ještě brankařka pochytala spoustu tutových šancí. Moc rád holky chválím za předvedený nebojácný výkon a blahopřeju k výhře! Jen tak dál.

Hráčky a branky: L. Mikulášková a T. Krejčí brankařky, V. Mikulášková(16), H. Moťková(6), R. Čecháková(5), M. Soukupová(4), B. Slováčková(2), L. Žáková(1), K. Koudeláková(1), K. Černá


Ml.dorost "A": SK Velká Bystřice "A" - KH Kopřivnice            32 : 34 (18 : 12)

V neděli 22.11.2015 jsme na naší palubovce přivítali hosty z Kopřivnice. V první půli  jsme předvedli celkem soustředěný výkon s dobrou obranou. V tomto poločase nás může mrzet pár neproměněných tutovek a střel ze šestky. Do naší kasy padlo za poločas 12 branek, z toho několik sedmiček, kterými rozhodčí zásobovali Kopřivnici více než štědře. I přesto jsme v poklidu vedli a poločas vyhráli 18:12. Hráči se brankovým náskokem zřejmě nechali ukolébat  a ve druhém poločase  se přestali střelecky prosazovat a o obraně se nedá mluvit vůbec. Těžko říct zda se na výsledku podepsala únava některých hráčů, nedoléčená zranění, nebo absence tréninků, kterých už tak máme společně poskrovnu a na  vyrovnanou partii v 1.lize obzvlášť. S touto situací jsme se nedokázali vypořádat, nechali na sebe padnout deku a lacině jsme darovali vítězství  Kopřivnici. Za  zmínku snad jen stojí dobrá střelba z křídla Matěje Tesaříka a zápas se vydařil Jirkovi Routnerovi, který předvedl v bráně několik pěkných zákroků.  

Sestava: Kolovratník D.(br), Routner J.(br), Hňatek F.(5), Andrš M.(4/1), Prošvic T.(4), Souček Š.(6).,Tkadleček D.(3), Varhalík L.(1), Tesařík M.(4), Čundrle F.(1), Flajsar R.(2), Flajsar J.(2), Spurný T., Dobeš J.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
28.11. doma st.žáci   9:00  Kvalifikace Žákovské ligy
venku st.dorost 15:00  v Litovli
29.11.. doma mini mladší   9:00  Turnaj Na Letné
venku ml.dorost A 12:30  v Novém Veselí
muži 16:00  v Litovlií

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook