Zpravodaj č. 17/2023

Mini: Litovel Minicup 2023 

Předprázdninová zlatá turnajová tečka je doma …..
Prodlouženy víkend již od pátku 2. - 4.6. Vyrazily obě naše družstva mini-mladších i mini-starších na jubilejní 10. ročník Litovel Minicup 2023.

 

Mini mladší

Během náročných tři dnů jsme odehráli celkem deset zápasů ve dvou desetiminutových poločasech s povinnou osobní obranou.
Ve skupině jsme se postupně utkali s SK Žeravice (23:8), HŠK Legends Šala (22:17), Sokol Telnice (22:13), HBC Olomouc (21:10), HK Ivančice B ( 27:8), Sokol Praha Vršovice ( 25:14), Házená Velké Meziříčí (25:17), Tatran Litovel (23:16), semifinále Sokol Hoštěhrádky Rešov (21:10), finále Házená Velké Meziříčí (28:8)

Za postupně zvládnuté všechny zápasy patří velká gratulace progresu a nasazení v celém turnaji všem malých hráčů a hráčkám a za to je jim odměnou vytoužená zlatá medaile a pohár za 1.příčku.




Náš klub reprezentovali: Matylda Švarcová, Valča Kotorová, Linda Maderová,Dan Kadala, Jonáš Vojtek, Tomáš Sršeň, David Barvíř, Maty Kaczmarcyk, Honza Urbášek, Jonáš Tlačbaba, Adam Tomanec současně vyhlášen jako nejlepší hráč turnaje.



Mini stařší

Turnaje se zúčastnilo celkem 31 kvalitních družstev (starší+mladší).
První dva dny jsme hráli o umístění ve skupině. Bohužel první den nám nevyšel a odnesli jsme si tři prohry ze třech zápasů. Druhý den jsme se pořádně nasnídali, přijel nám další trenér a hned se výsledky dostavily. Vyhráli jsme tři ze čtyř zápasu a zajistili jsme si tak 5. místo ve skupině. Bohužel naše výkony velmi kolísaly, a tak nám v neděli nevyšlo čtvrtfinále (B) a hráli jsme tedy o celkové 11. místo, což se nám nakonec podařilo.
Celkově turnaj hodnotí trenér Petr Wolf za vydařený. Všechny cíle se nám podařilo naplnit: všichni si zahráli, stmelili jsme kolektiv a všichni jsme se náramně bavili, ať už na hřišti nebo mimo něj.


 

Náš klub reprezentovali: Julča Bočanová, Martina Němcová, Veronika Večeřová, Jarda Kucian, Jakub Trpišovský, Filda Flašar, Adam Barvíř, Michal Bič, Maxim Hyžnaj, Tonda Draguň.


 

Mladší žáci:

Finálový turnaj Házenkářského desetiboje v Karviné

V hale vicemistrů extraligy HCB Karviná podstoupili naši borci od pátku do neděle bitvy v celostátním finále házenkářského desetiboje mladších žáků. Sítem regionálních kvalifikací se do tohoto závěrečného turnaje probojovaly týmy Sokola Velké Meziříčí, Talentu JS Škoda Plzeň, Lovců Lovosice, HC Zlín, domácích HCB Karviná a naši.  

V této velmi silné konkurenci jsme celkem realisticky očekávali, že vzhledem k fyzickým propozicím našich hráčů nebudeme excelovat v atleticko-silových disciplínách desetiboje a vsadili jsme na rychlost, obratnost a herní umění, což se také naplnilo.  

Třetí v osobní obraně, druzí v normální hře s jedinou prohrou s Talentem, první místo v shoot-outech – naši borci ukázali, že házenou hrát umí!!!  Pokud bychom chtěli srovnat zápasy stejným systémem jako v lize (poločas osobka, shoot-out připsání jednoho gólu a poločas normální hra) porazili jsme všechny.  

Nicméně celkové výsledky turnaje určoval poměrně složitý systém určování pořadí v jednotlivých disciplínách a komplikovaný systém přidělování bodů do celkové tabulky. Takže jsme celkově získali nepopulární bramborovou medaili, ale jak říká Roony – nám stejně brambůrky a chipsy chutnají a kovu se nenajíš.   

Bojovné výkony, kvalitní hra, nasazení, to vše ozdobilo naše představení na tomto specifickém turnaji. Přinesl spoustu zkušeností a zážitků a jsme na chlapy hrdí!!! 

 


 

Sestava: Skopal J., Kupka M., Plachý T., Miklík D., Flašar K., Tlačbaba J., Vojtek Š., Müller Š., Tomanec T., Mader J., Peč M., Kršňák T., Janda T.  


 


 


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook