Zpravodaj č. 03/2024

SOBOTA 3.2.2024


Ženy: Lesana Zubří – Házená Velká Bystřice 34 : 19 (18 : 7)

Sestava a branky: Palkovičová J., Mikulášková L.(2), Zavadilová M.(2), Vaňková B., Kopecká S., Badurová N.(4), Kolčavová N.(6/2), Římská L.(1), Bartoňoví K.(2), Vachutková M.(2).Šmakal D., Dragúň A., Němcová M., Boczková J., Podivínský V., Vystrčil A.(1), Bič M

 

NEDĚLE 4.2.2023


Mladší žáci: Turnaj Ford Carent Cup 2024 Brno

V neděli 4.2. jsme vyrazili do malé haly brněnské Starez Arény Vodova. Kvalitně obsazený turnaj nám umožnil srovnání se soupeři, na které běžně nenarazíme. Postupně jsme se střetli se Sokolem Sokolnice, TJ Sokol Nové Veselí, SKKP Handball Brno, TJ KF Ledeč nad Sázavou a v tradičním hanáckém derby s TJ Sokol Centrum Haná. Hrálo se systémem každý s každým 2x 12 minut.

Výsledky:

Sokol Sokolnice – Házená Velká Bystřice                                       21 : 11
Házená Velká Bystřice – TJ Sokol Nové Veselí                              16 :   9
Házená Velká Bystřice – SKKP Handball Brno                                11 : 17
TJ KF Ledeč nad Sázavou – Házená Velká Bystřice                       15 : 20
HázenáSK Velká Bystřice – TJ Sokol Centrum Haná                      13 : 12

Vstup do turnaje s pozdějším jednoznačným vítězem Sokolnicí nám nevyšel. Nemohli jsme se dlouho dostat mentálně do zápasu a zvyknout si na velikost míče 1, se kterým běžně netrénujeme. V průběhu turnaje se ale naše hra postupně zlepšovala. Hráči si dokázali, že s aktivní vysunutou obranou 3+3, vypichováním přihrávek a přechodem do rychlého útoku se mohou měřit i se soupeři, kteří nás výškově a váhově převyšují.

Tento styl hry je náročný jak fyzicky, tak na pozornost a reakce hráčů. O to víc nás v průběhu turnaje srážela hra v oslabení. A tresty přiházely v momentech, kdy jsme měli možnost dostat zápas pod kontrolu a pošetřit síly. Přeci jen 15 dvojek a k tomu jedna přímá červená je na takovýto turnaj trochu moc. Také pouze 30% úspěšnost z trestných hodů je nízká. Bude třeba na sedmičkách zapracovat. Naopak pozitivně hodnotíme poměrně malý výskyt technických chyb.

Doufejme, že si získané zkušenosti hráči přenesou do jarních soutěžních zápasů.

Sestava a branky: Šmakal D., Dragúň A., Němcová M., Boczková J., Podivínský V., Vystrčil A.(1), Bič M., Pryč A.(6), Lerch D.(2), Kršňák T.(10/1), Kucián J.(1), Peter D.(9), Tomanec A.(4/1) a Šmalec A.(37/1)VYHLÁŠEN NEJLEPŠÍM STŘELCEM TURNAJE.

Abychom nezapomněli – výše uvedené výsledky nás dostaly na krásné celkové 2. místo v turnaji.  Kromě zkušeností jsme si tedy jako bonus domů přivezli také stříbrný pohár a placky! Takže MLŽI jako ve škole – CHVALITEBNĚ. VELKÁ GRATULACE!!!

 

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

10.2.

venku

muži VB

15:30

MHK Karviná

11.2.

venku

st.dorost

14:00

Vsetín

muži HAOLK

17:00

Šťáhlavy

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 18.5.2024

Zpravodaj č. 16/2024

Zpravodaj č. 15/2024

Facebook