Zpravodaj č. 04/2024

SOBOTA 10.2.2024


Mini starší: Turnaj 5+1 ve Velké Bystřici

V sobotu 10.2. jsme pořádali další turnaj OLKSH v házené 5+1 kategorie minižáků. Na turnaji hrály týmy Sokol Horka n. M., TJ Sokol Osek n. B., TJ Sokol II Prostějov a Házená Velká Bystřice postavila 2 družstva. Rozhodčí delegoval OLKSH. Hrálo se systémem každý s každým 2x 10 minut při vysunuté obraně 3-2.

Záměrně jsme hráče stavěli na různé posty, aby si osvojili různé role a získali prostorový přehled o dění na hřišti z různých úhlů. Dodržování rozestavení v obraně i útoku, správný pohyb a činnost v jednotlivých fázích hry, se piluje především takovýmito turnajovými zápasy. Hráči získali hodně zkušeností a poznatků. Celkově hodnotíme výkony všech jako povedené.

Sestava: Fila Flašar, Maty Kaczmarczyk, Jonny Tlačbaba, Massimo Hižnaj, Vojta Podivínský, Vally Kotorová, Vilda Havlena, Domes Šmakal, Áďa Tomanec, Lili Mader, Áďa Barva, Šimča Matěj, Honzi Urbášek, Danny Olšaník, Berťa Havlena, Tonda Dragúň a jako VIP host Dave Barva

S organizací turnaje pomohli rodinní příslušníci hráčů a hráček, další vytvořili skvělou diváckou kulisu. Moc všem fanouškům děkujeme!!! 

 

 

 

Příště plánujeme hrát 5+1 turnaj v Kostelci na Hané dne 2.3. 2024.


 

Starší dorost: Vsetín – Házená Velké Bystřice 32 : 32 (18 : 18)

První utkání v jarní části soutěže se nám hrubě nepovedlo. Místo tlaku na soupeře na předposledním místě, který byl na tom bodově hůře, jsme svým přístupem zbytečně ztratili bod. Naši hráči musí konečně pochopit, že házená se nehraje pouze prvních a posledních 10 minut.
Prvních 10 minut jsme dodržovali stanovenou strategii a vypracovali si 4 brankový náskok. Fungovala obrana, dostali jsme se tím pádem i k rychlým útokům, kluci se hecovali. Ale pak jak když mávne kouzelným proutkem. Asi jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám – obrana vymizela, v útočné fázi jsme nevytvářeli tlak a zakončovali z nepřipravených pozic. Kolektivní spolupráce vymizela a po Time-outu soupeř poprvé srovnal. A takto jsme se vlastní nedisciplinovaností přetahovali do poločasového smírnému výsledku.

V poločase následovala důrazná domluva, řekli jsme si co bylo špatně, co zlepšíme – a nástup do druhé půle nelze nazvat konak než katastrofou. Hráli jsme „tužku“, nedodržovali nic a soupeř nám odskočil až na 5 branek. Zlomem k nápravě byl paradoxně Time –out soupeře v polovině poločasu. Neproměnili jsme vzápětí sedmičku, což nás konečně nakoplo a začali jsme výsledek stahovat. Posledních 10 minut už opět začala fungovat i obrana, hra se vrátila k našemu úvodu, začal fungovat týmový duch a utkání nakonec skončilo remízou. Z pohledu realizačního týmu i našeho ostrůvku fanoušků zbytečnou, protož jsme opět neproměnili vyložené šance před čárou brankoviště či správně provedených proskoků. A k tomu neomluvitelných 40 minut matného výkonu...

Družstvo musí kromě techniky zapracovat i na psychické a morální stránce, házená se hraje 60 minut. Ne stát na obraně s rukama v trenýrkách a koukat na protihráče, jaký technický prvek asi provede. Unavený hráč se okamžitě hlásí o střídání. Tato situace se totiž opakuje. Zápas byl naprosto zrcadlově identický s prvním podzimním utkání se stejným soupeřem na domácí palubovce. Tenkrát jsme po pětibrankovém vedení nechali soupeře vyrovnat, nadechnout a odskočit po přestávce naštěstí jen o 2 branky, a přetahovali se s ním až do 25 minuty, kdy jsme pak strhli utkání na svou stranu.

Sestava: Štvrtlík J., Novák L., Vaněk T.(12), Čáp A.(5), Šmíd R.(1), Nevrlý J.(2), Janalík M.(2), Stojan Š.(6), Hloušek M.(1), Matulík P., Urva Š.(1), Možíš Š., Suchomel J., Halouzka J., Provaz P.(2)

 

NEDĚLE 11.2.2023


Mladší žáci: Kvalifikace na Házenkářský desetiboj v Kostelci n. H.

V neděli 11.2. se mladší žáci Velké Bystřice účastnili kvalifikace na finálový turnaj v Házenkářském desetiboji. Kvalifikace, ve které kluci celý den plnili jednotlivé náročné disciplíny, se konala v Kostelci na Hané a naši chlapci v ní změřili síly s týmem HBC Olomouc a domácími hráči z Centrum Haná.

V disciplínách zaměřených na všestranný pohybový rozvoj byli kluci naprosto vyrovnaným soupeřem a v některých disciplínách dokonce své soupeře převyšovali. Za zmínku určitě stojí úplně nejrychlejší výkon bystřického Davida Lercha, který v běhu na 2x15 metrů nechal všechny soupeře za sebou. Vyšel nám i tip a zvolený žolík, kterého jsme vsadili na překážkovou dráhu.

V této disciplíně kluci neuvěřitelně zabojovali, vyhráli ji a díky tomu získali dvojnásobný počet bodů za první místo. Výborný výkon podali kluci také ve skoku snožmo, síla nám potom chyběla v rychlosti hodu a hodu na dálku. Obrovskou radost nám hráči udělali při shot – outech, které jsme v týdnu trénovali a ve kterých kluci udělali obrovský pokrok. Velmi náročná pro nás byla samotná házenkářská utkání, kdy proti nám hráli fyzicky mnohem vyspělejší hráči, což na průběhy hry bylo jednoznačně znát. Celkově si všichni zúčastnění zaslouží velikou pochvalu za vzornou reprezentaci klubu, týmový výkon, bojovnost a nasazení. Hráči obsadili konečné 2.místo. První místo a postup na finálový turnaj si tak vybojovalo domácí Centrum Haná s celkovým počtem 27 bodů. Pro kluky je to velká zkušenost a vzhledem k tomu, že naši hráči byli ve velké většině opravdu velmi mladí oproti svým soupeřům, můžeme se těšit na to, až takto nasbírané zkušenosti zúročí v dalších letech.


 

 

Výsledky z minulého týdne:

Starší dorost --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga st. dorostu - MORAVA: Vsetín - Házená V. Bystřice                                      32 : 32

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga: Šťáhlavy – HAOLK                                                                                          28 : 24

Muži Házená V. Bystřice -----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM: MHK Karviná - Házená V. Bystřice                                                          29 : 24


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

17.2.

doma

ml.dor. HAOLK

12:30

Jičín

st.dor. HAOLK

14:30

Jičín

muži HAOLK

17:00

Jičín B

venku

st.žáci

8:30

Hostivice (3.kolo ŽL v Hostivicích)

st.žáci

10:30

České Budějovice (3.kolo ŽL v Hostivicích)

st.žáci

13:30

Úvaly (3.kolo ŽL v Hostivicích)

ženy

15:00

Ivančice

st.žáci

16:30

Ledeč n. S. (3.kolo ŽL v Hostivicích)

18.2.

doma

muži

15:30

Holešov


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 21/2024

Zpravodaj č. 20/2024

Zpravodaj č. 19/2024

Facebook