Zpravodaj č. 05/2024

SOBOTA 17.2.2024


Mini mladší: DÍVĆÍ TURNAJ MINI Zora Olomouc


V sobotu 17.2. jsme se zúčastnili čistě dívčího turnaje v kategorii mini-mladší pořádaného DHK Zora Olomouc. "Pouze" šestice našich děvčat si zahrála parádní turnaj, šest pěkných zápasů, a to pouze s jednou hráčkou na střídání. Pěkné kombinace i individuální výkony, a především radost ze hry, nás doprovázena celým turnajem a i když se branky nepočítaly, tak nasazení hráček bylo skvělé. Přesto náš hlavni postřeh byl, že zřejmě dobře trénují. Odehrát 6x16 minut v plném tempu, včetně posledního zápasu, zvládne v jejich věku málokteré děvče.

 

 

Na turnaji náš klub reprezentovaly házenkářky: Valča Vóglová, Matylda Švarcová, Alička Juřenová, Barča Petříková, Lea Jaklová a Agátka Šmalcová

Trenérsky je doprovodil Lukáš Jakl

 

 

Starší žáci: 3.kolo Žákovské ligy - Hostivice

Družstvo starších žáků Házené Velká Bystřice se v letošním roce po delší době probojovalo do celostátní soutěže v této kategorii. Soutěže se účastní 25 kvalitních družstev. Hraje se turnajovým  systémem každý s každým. Během 6.kol se celá soutěž odehraje.

Na 1.kolo jsme zavítali do nedalekého Frýdku-Místku, kde jsme se utkali s týmy Karviné, Zubří, Centrumu Haná a domácího Frýdku-Místku. Odvezli jsme si 6 bodů za tři výhry a jednu prohru. Naprostá spokojenost jak s výsledky tak herním projevem.

Na 2.kolo jsme zavítali do už  trochu vzdálenější Prahy - na Duklu. Tady jsme se utkali s týmy Třeboň, Ivančice, Liberec a domácí Dukly Praha. Odvezli jsme si 5 bodů za dvě výhry, jednu remízu a jednu prohru. Konečná spokojenost s výsledky a už trochu méně s herním projevem.

Dne 17.2.2024 jsme odehráli 3. kolo v pražských Hostivicích. Zde jsme si mysleli také na 6 bodů, ale vrátili jsme se bohužel pouze se 2 body.
První utkání s domácími Hostivicemi jsme nakonec prohráli 20:25. Vstup do utkání nám vyšel. Chceme hrát důrazně a agresivně v obraně. Chceme hrát rychlý přechod do útoku i se zakončením z druhé či třetí vlny. To jsme plnili tak do 7 minuty. Následně jsme začali hrát pravý opak, tedy nedůraznou obranu a pomalý přechod do útoku. I když jsme kluky hecovali, předávali jim pokyny v time outech, přesto je neplnili a hráli pod své možnosti a netakticky.
Druhé utkání nás čekal dosud neporažený soupeř z Českých Budějovic. Byli to urostlí a statní jihočeši. Přesto jsme kluky namotivovali: každý soupeř je hratelný! Bylo to naše nejpovedenější utkání 3.kola ŽL. Naši kluci byli především důrazní v obraně. I když jsme prohráli 21:25, tak jsme kluky pochválili a doufali, že ve stejné hře budeme pokračovat ve zbytku turnaje.
Třetí utkání jsme odehráli s Úvaly a opakoval se úplně stejný scénář jako s Hostivicemi. Odevzdaných výkon. Takže zasloužená prohra 19:21.
Naše poslední utkání jsme sehráli s Ledčí nad Sázavou. V tomto utkání dostali větší porci hracího času i méně vytěžovaní hráči. Byla to naše první a zároveň jediná výhra na turnaji.
No nic, určité zklamání z výkonu panuje, ale pevně věříme, že naši borci si z tohoto turnaje vezou ponaučení, že nic nepřijde samo. Že musí vždy odevzdat na hřišti vše co v nich je. A je v nich toho už celkem dost za ta léta tréninku!

4. kolo bude 10.3.2024 hostit Nové Veselí.  Soupeři nám budou Talent Plzeň, Lovci Lovosice, HBC Jičín a Sokol Nové Veselí.

 

NEDĚLE 18.2.2024

 

Mini: ZIMNÍ TURNAJ MINI 2024 ve Velké Bystřici

 

V neděli 18.2. jsme uspořádali v jarním počasí zimní turnaj miniházené obou věkových kategorií. Jednalo se o přípravný turnaj bez počítání skóre před začátkem druhé půlky sezóny. Turnaj pořádaný naším oddílem Házená Velká Bystřice se hrál ve sportovní hale Na Letné. Pozvání přijaly v kategorii MINI Mladší týmy z Horky n. M., Sokola II Prostějov, Házené Uničov, v kategorii MINI Starší pak týmy z Horky n. M., Házené Uničov, a Aktivu Olomouc. My jsme postavili jedno družstvo mladších a dvě družstva starších. Hrací doba byla 2x10minut, hrála se osobní obrana.

 

 

Mini mladší:

V této kategorii hrají hráči ročníku 2015 a mladší a tento turnaj, byť se branky nepočítaly nám nabídl výbornou šanci zapojit i ty nejmladší kteří už dychtivě po házené pokukují. V sobotu si v této kategorii zahrála řada 5-ti a 6-ti letých malých házenkářů a jejich výkony byly famózní! Tak jen tak dál, už nyní se těšíme jak nám začne turnajová sezóna.

Klub v této kategorii reprezentovali: Samik Kadala, Tobik Guntner, Kuba Kršňák, Miky Muller, Miša Berák, Luky Malinek, Kuba Sršeň, Max Kaczmarczyk

Trenérsky je doprovodila Monika Maderová

 


 

Mini starší:

Tým Velké Bystřice 1 nás potěšil. Rozdíl mezi předvedenou hrou v prvním a posledním zápase turnaje byl markantní, zlepšení pohybu po hřišti a postavení v obraně nastalo u všech hráčů. Navíc jsme měli v sestavě i úplné nováčky, kteří poprvé ochutnali ten sladký pocit ze vstřeleného gólu. Všem velká pochvala.  

Sestava: Lili Mader, Vally Kotorová, Kajka Kadlecová, Ondra Tomášek, Jindra Vychodil, Štěpa Runtág, Annie Langerová a Nicki Hrabincová

Tým Velké Bystřice 2 jsme složili z hráčů věkově mini-mladších, kteří jsou již výkonnostně rozehraní a nanominovali jsme je, aby si zkusili odehrát zápasy proti starším. S potěšením musíme uznat, že svými výkony se jistě neztratili a byli důstojnými soupeři a v některým případech i určovali tempo hry.

Sestava:  Pavel Zedník, Martin Partsch, Maty Hruška, Adam Šmotek, Kryštof Runtág a David Barvíř

Trenérsky je doprovodil Jirka Barvíř


Turnaj proběhl za velké podpory diváků, všem fanouškům moc děkujeme!!!

Sezóna nám začne prvním turnajem pořádaným svazem o víkendu 16.-17.3. 2024. Už se nemůžeme dočkat!


 

Muži: Házená Velká Bystřice – Holešov                            37 : 28 (16 : 17)


V neděli 18.2. se v hale Na Letné ve Velké Bystřici odehrálo další mistrovské utkání našeho nejstaršího týmu. Hráči se utkali se soupeřem z Holešova, který ve svém týmu má několik hráčů s nemalými extraligovými a prvoligovými zkušenostmi.

Na utkání jsme byli připraveni, očekávali jsme nesnadný průběh, a to se také potvrdilo. Soupeř má výborně zvládnutou spolupráci s pivotem, která nám dělala největší problémy a dlouho nám trvalo, než jsme si s tím dokázali poradit. Nakonec se to ale přeci jen podařilo a když se k tomu přidala celkově zlepšená obranná fáze, rychlý přechod do útoku a neustálý tlak z naší strany, konečně se vývoj utkání začal otáčet v náš prospěch. Týmový a disciplinovaný výkon našich hráčů vedl ve konečnému výsledku 37:28 a domácí družstvo si po dlouhé době připisuje důležité a naprosto zasloužené dva vítězné body.


 


Výsledky z minulého týdne:

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga: HAOLK – Jičín „B“ 31 : 20

Muži Házená V. Bystřice -----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM: Házená V. Bystřice – Holešov 37 : 28

Starší dorost --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga st. dorostu - MORAVA: Ivančice - Házená V. Bystřice 33 : 19


 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

24.2.

venku

muži

16:00

Frýdek-Místek juniorka

25.2.

venku

muži HAOLK

17:00

Bohunice


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook