Zpravodaj č. 5/2014

SOBOTA 1.3.2014:


Mini 6+1: Turnaj v Jičíně                                                                              1.místo

V sobotu 1.3.2014 jsme se zúčastnili silně obsazeného turnaje MINI 6+1 v Jičíně. Vzhledem ke vzdálenosti jsem vyrazili již v pátek 28.2.2014 a stihli navštívit místní aquapark. V sobotu od rána jsme nastoupili k turnaji a postupně odehráli 4 utkání:

SK Velká Bystřice - HCB Continental Jičín                                                                     8 : 6
SK Velká Bystřice - HK Město Lovosice                                                                          5 : 6
SK Velká Bystřice - Liberec Handball                                                                            19 : 4
SK Velká Bystřice - Sparta Kutná Hora                                                                         13 : 7

Naše družstvo v turnaji postupně zlepšovalo hru, začali jsme hrát kombinačně a prosazovali jsme se zejména z rychlých protiútoků. Prohra s Lovosicemi, kde se nám nedařilo proměňovat vyložené šance ze šestky i díky skvělému výkonu brankáře soupeře a nehráli jsme dobře kombinačně při rychlých protiútocích, nás nakopla a zbylé dvě utkání jsme odehráli, jak v obraně, tak i v útoku velmi dobře. Vzhledem k tomu, že ostatní družstva hrála svá utkání  vyrovnaně a v posledním utkání nakonec porazilo domácí družstvo Jičína soupeře z Lovosic, mohli se naši chlapci radovat ze zaslouženého vítězství v celém turnaji. V brance nám pěkně zachytal  Vojta Haderka, ve hře se prosadili zejména Dan Sova 24 branek, Matouš Pečinka 8 branek, Vilda Zedník, Rosťa Černý, Kuba Dzieržava, Adam Katinger po 3 brankách a David Soška 1 branku. Vojta Pečinka se pěkně uvolňoval do šancí, při zakončení mu chybělo trochu štěstí a důrazu. (je jen otázka času, kdy mu to tam začne padat), Mani Kunc se brankově neprosadil.


Ženy: Havlíčkův Brod - SK Velká Bystřice                                 29 : 16 (13 : 7)

V sobotu odehrálo družstvo žen zápas s Havlíčkovým Brodem s vedoucí družstvem 2. ligy žen Moravy. Vědělo se, že s tímto družstvem bude nelehký zápas. Hráčky si před zápasem vyslechly pokyny trenéra - zaměřit se na obranu, aby nedostaly mnoho gólů a v útoku  hrát co nejdéle, nejlépe do gólu a tím zamezit rychlým protiútokům. Tyto pokyny se snažily hráčky plnit, ale přesto je domácí Havlíčkův Brod jednoznačně přehrál v poměru 29 : 16.

Sestava: Steigerová J., Sršňová K., Kraclíková J.(2), Jiroušová P.(2), Macharáčková J., Zemanová R.(4), Žahourová E., Kadlecová O., Košová K., Kumrová S.(6), Begalová A.(2).


NEDĚLE 2.3.2014:

 

Muži "A": Šumperk - SK Velká Bystřice "A"                             22 : 24 (12 : 12)

První poločas byl velmi vyrovnaný, obě družstva se střídala ve vedení. Skóre narůstalo vždy po jedné brance na obou stranách až do konce první půle na stav 12:12. Ve druhé půli jsme několikrát vedli o dvě branky, ale vždy když jsme měli šanci rozdíl navýšit, tak se nám to nepovedlo a domácí nás vždy dohnali. Pár minut před koncem za stavu 22:22 se nám podařilo dát vedoucí gól a přinutili domácí zvýšit snahu alespoň o vyrovnání a podle úplně stejného scénáře, jako proti Trnávce pár vteřin před koncem rychlík Petr Wolf vypíchl domácím míč a ukončil naše trápení a upravil konečný stav na 22:24 v náš prospěch.

O tom, jak cenné body jsme přivezli ze Šumperka je zbytečné se rozepisovat, ale pozor zajíci se počítají vždy až po honu!! Velice dobrý zápas odehrál střelec 10 gólů Ondra Śvébiš. A i když se tentokrát střelecky neprosadil, tak jak jsme u Petra Wolfa zvyklý odehrál rovněž výborný zápas a naběhal toho, co by jiným stačilo na tři zápasy. Slušný výkon předvedli i v obraně tradičně Radek Mézl a spolu s ním i Jirka „Kena“ Strádal. Toto vítězství se nerodilo lehce, bylo vybojované a doufáme,že nám tato bojovnost vydrží i do dalších kol

Sestava: Machalík P., Wolf P.(4), Wolf M., Karban M., Švébiš O.(10), Dostál O.(6), Skřídlo J.(1), Balon R.(1), Strádal J., Schneider V.(2), Machynek M., Martinásek I., Mézl R.

St.žáci "A": 3.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Zubří                                           1.místo

Složení této skupiny v Zubří bylo následujicí:

  • HC Zubří
  • Handball Liberec
  • HK Baník Most
  • SK Velká Bystřice 

 

Výsledky našeho družstva :

 

SK Velká Bystřice – HK Baník Most                             25 : 11 (11 : 4)

Vstup do turnaje nám vyšel dobře, odehráli jsme pěkný zápas s kvalitním soupeřem.

Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(4), Vodička(2), Prošvic(1), Souček(2), Spurný(3), Tesařík(2), Tkadleček(2), Dosoudil, Buršík, Menšík(9).

 

SK Velká Bystřice – Handball Liberec                         25 : 22 (11 : 11)

Velmi těžký zápas s dobře hrajícím soupeřem. Hráče je nutno pochválit  za přístup k zápasu, který jsme neodehráli úplně ideálně. Velké pozitivum je skutečnost, že přesto hráči bojovali celý zápas v podstatě bez střídání, za což jim patří velký obdiv.

Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(2), Vodička, Prošvic(1), Souček, Spurný, Tesařík(5), Tkadleček(4), Dosoudil(3), Buršík, Menšík(10).

 

SK Velká Bystřice – HC Zubří                                       18 : 23 (11 : 9)

Poslední zápas turnaje, před kterým jsme již věděli, že jsme skupinu vyhráli. V 1.poločase hráli převážně hráči základu, druhý poločas dostali příležitost odehrát zbývající hráči, když opory odpočívali. Zápas byl vyrovnaný, zejména druhý poločas musel být pro hrající hráče herně přínosem,neboť další zápasy Žákovské ligy budou ještě náročnější. I přes prohru hráči nezklamali.

Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(1), Vodička(2), Prošvic(1), Souček(1), Spurný(3), Tesařík(5), Tkadleček(1), Dosoudli(1), Buršík, Menšík(3).

 

Celý turnaj spolehlivě odchytal brankář Routner, výborný výkon předvedli Tesařík, kluci z Libavé (Tkadleček, Prošvic, Hňátek) a  Menšík,dobrým výkonem se prezentovali Spurný a Dosoudil. Na hře Buršíka je patrný dlouhodobý herní výpadek. Příjemným překvapením byl výkon mladších žáků Vodičky a Součka. 

 

 

3. kolo ŽL V.Bystřice Zubří Liberec Most Skóre Body Poř.
 SK Velká Bystřice Žákovská liga 18 : 23 25 : 22 25 : 11 68 : 56 4 1.
 HC Zubří 23 : 18 Žákovská liga 15 : 18 19 : 19 57 : 55 3 2.
 Handball Liberec 22 : 25 18 : 15 Žákovská liga 12 : 16 52 : 56 2 4.
 HK Baník Most 11 : 25 19 : 19 16 : 12 Žákovská liga 46 : 56 3 3.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
8.3. doma  ml. dorost 15:30  Juliánov 
 muži "A" 17:30  Vsetín 
9.3. doma  ženy 16:00  

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook