Zpravodaj č. 06/2024

 

Mini: J.M.I.T. Cup 2024 - Velká Bystřice (24.-25.2.2024)


Turnaj v miniházené J.M.I.T. Cup 2024 ve Velké Bystřici máme uspěšně za sebou.
V obou dvou kategoriích pozvání přijaly týmy Dukla Praha, Házená Náchod,Tatran Litovel, HBC Olomouc, Kostelec na Hané, Strojár Malacky, v kategorii mini starší pak mužstvo přihlásil i Tatran Stupava. Hrála se 4+1 miniházená 1x12 minut. S organizací turnaje významně pomohli rodinní příslušníci hráček a hráčů, moc si toho vážíme. Turnaj proběhl za mohutné divácké podpory, všem fanouškům děkujeme!!!


MINI mladší:

V naší kategorii jsme do turnaje nasadili dva týmy. První tým jsme nazvali “LVI”, ale byla to spíše taková “LVÍČATA”. Mladí hráči děvčata a kluci dohromady, kde to byl téměř pro všechny první bodovaný turnaj, kde nabírali zejména zkušenosti a nasávali atmosféru takovéhoto dvoudenního turnaje. Všechny zápasy odehráli ve velmi pěkném tempu, střídali se na všech postech, a i když bylo na jejich straně více proher než výher, tak stále bojovali jako “LVI”. Na turnaji obsadili konečné osmé místo a odnáší si tak spoustu zážitků a zkušeností s příslibem do budoucna.

Za naše nejmenší nás reprezentovali: Lea Jaklová, Valča Vóglová, Samik Kadala, Tobik Gyntner, Martin Partsch, Kuba Kršňák, Matylda Švarcová (oceněná jako nejužitečnější hráč týmu) Trenérsky vedli: Eliška Kotoučová, Gábina Kubáčková a Lukáš Jakl 

Druhá parta s pracovním názvem “VLCI”, tam jsme vsadili na osm žolíků, které jsme nasadili do tohoto velmi pěkně obsazeného turnaje. V sobotní části turnaje, kde jsme poměřili svoje výkony se všemi soupeři, jsme odehráli sedm zápasů, kde jsme pravidelně prostřídali celou sestavu a podařilo se nám ve všech utkáních zvítězit. Těmito výsledky jsme se nominovali do nedělní části skupiny, kde se již bojovalo o příčky nejvyšší. Naše sestava se zeštíhlila o dva hráče a tak do finálových zápasu jsme nastoupili v šesti hráčích. Koncentrovanými výkony, od brankáře přes zodpovědnou obranu a efektivní zakončování v útoku, kluci dosáhli na příčku nejvyšší a na krku se jim na závěr turnaje houpala zlatá medaile za první místo.  

 Za naše nejmenší nás reprezentovali:  Jony Vojtek, Aďa Vaníček, Radek Peč, Kiki Runtág, Pavlík Zedník, Dan Kadala, Tobik Kotouč a David Barvíř (oceněný jako nejužitečnější hráč týmu) Trenérsky vedli: Jirka Barvíř a Monika Maderová

 

MINI starší:

V prvním hracím dnu, kdy se hrály zápasy každý s každým, jsme postupně uspěli ve všech utkáních a postoupili jsme do nedělní části turnaje do skupiny o poháry z prvního místa. Nicméně zápasy zejména proti Kostelci a Dukle naznačily, že získat v neděli nějakou placku nebude jednoduché.
V neděli se nám podařilo vyhrát první zápas dne se Strojárem Malacky, což byl v minulosti na vícedenních turnajích velký problém a znamenalo to, že to kovově cinklo.
Druhý zápas proti Kostelci nám vůbec nevyšel. Soupeř nás přehrál rychlostně, kombinačně a 
pochopitelně měl tím pádem i psychicky navrch. Tento zápas je pro nás velká zkušenost do budoucna.
O to víc je třeba ocenit, jak se hráči dokázali zvednout a připravit se v hlavách na poslední zápas proti Dukle. Bojovností a kolektivním výkonem jsme zápas rozhodli v náš prospěch.

Celkově se tedy podařilo obhájit loňské druhé místo a týmu za předvedené výkony moc gratulujeme!!!

Sestava: Tonda Dragúň (ocenění nejužitečnější hráč týmu), Áďa Barvíř, Fila Flašar, Áda Tomanec, Maty Kaczmarczyk, Linda Maderová, Max Hižnaj, Kuba Trpišovský, Šimon Matěj, Jony Tlačbaba. Trenérsky vedli: David Peter a Radka Zemanová

Pro většinu našich hráčů tento turnaj znamenal rozloučení s gumovým balónem, jarní část sezóny se budou věnovat 5+1 házené a někteří pokračovat ve sbírání zkušeností v šestkové házené u mladších žáků.

 

 

 

Výsledky z minulého týdne:

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga: Bohunice - HAOLK 34 : 22

Muži Házená V. Bystřice -----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM: Frýdek-Místek juniorka - Házená V. Bystřice 43 : 36


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

2.3.

venku

muži HAOLK

17:00

Litovel

3.3.

doma

st. dorost

13:30

Ostrava

muži

15:30

Ostrava

 

 


 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook