Zpravodaj č. 07/2024


SOBOTA 2.3.2024

 

Mini starší: Turnaj Haná Cup 5+1 v Kostelci na Hané 

V sobotu 2.3. jsme se zúčastnili dalšího turnaje OLKSH v házené 5+1 kategorie minižáků. Na turnaji hrály týmy TJ Sokol Osek n. B., Házená Velká Bystřice a TJ Sokol Centrum Haná postavil 2 družstva. Rozhodčí delegoval OLKSH. Hrálo se systémem každý s každým 2x 10 minut při vysunuté obraně 3-2.
Prostřídávali jsme hráče na různých postech, aby si zahráli všichni a osvojili si různé role. Turnaj nám ukázal, že se na trénincích budeme muset ještě více zaměřit na rychlost a aktivitu v obraně, snahu o získání míče a zapojení všech do rychlého útoku bez technických chyb. Pod tlakem také zbytečně chybujeme v nahrávkách. Známý oříšek je pro nás střelba do země. Na druhé straně je potřeba všechny pochválit za snahu, bojovnost a zápal do hry. I prostorové postavení hráčů na hřišti a práce křídel se hráčům dařila.

Celkově hodnotíme výkony všech jako velmi povedené.


 

Sestava: Maty Kaczmarczyk, Jonny Tlačbaba, Massimo Hižnaj, Vojta Podivínský, Vilda Havlena, Áda Tomanec, Lili Mader, Áďa Barva, Šimča Matěj, Kubis Trpišovský, Berťa Havlena, Tobi Peňáz a Tonda Dragúň.

 

NEDĚLE 3.3.2024

 

Starší dorost: Házená V. Bystřice – Sokol Ostrava 37 : 34 (18 : 17)


Uvědomovali si všichni ztrátu bodu ve Vsetíně a díky zraněním i jarním prázdninám jsme nebyli v úplném složení. Jako hlavní problém vnímal realizační tým absenci všech středních spojek.

Zpočátku byla z naší strany nervozita, a nedařilo se nám soupeři odskočit na větší brankový rozdíl. Paradoxně nám v útoku změna hráčů na pozicích nevadila tak moc jako v obraně. Tam jsme střídali dva tři ubráněné útoky soupeře se sérií obrovských chyb. Poločas jsme ukončili s minimálním náskokem. O přestávce jsme zdůraznili zejména rychlou, aktivní a agresivní obranu. Nicméně obranný projev se moc nezměnil, naopak se soupeř začal prosazovat z levého křídla, které jsme nedokázali pokrýt. Zlom nastal 13 minut před koncem. Vilda konečně splnil přání trenérů, předvedl svůj výskok, vymetl pavučinku, aby se vzápětí přimotal do pádu čtyř hráčů a nafasouval třetí dvojku, což znamenalo konec jeho působení. A vzápětí nás sudí poslali do čtyř. Tohle oslabení jsme však vyhráli 2:0, což byl konečně ten správný impuls. Týmová spolupráce se začala projevovat i na obraně a skóre se začalo navyšovat v náš prospěch. Soupeř se pak ještě vzepjal k závěrečnému pokusu, ale náš střelec utkání dvěma brankami v závěru nenechal nikoho na pochybách, že body zůstanou doma.


Celé družstvo si zaslouží pochvalu za bojovnost a přístup k utkání. Borcům co museli hrát na středu se nerozklepala kolena a své nové úkoly splnili. Navíc si ověřili, že i když chybí část základu družstva, při zodpovědném osobním přístupu mohou být úspěšní. Všichni víme, že pro další část musíme důkladně zapracovat na obraně. Běžně to nedělám, ale závěrem ještě pochválím střelce utkání Petra. Dnes se mu to sešlo a pracoval pro tým jako pravý házenkář. Střídal úspěšné akce jeden na jednoho v kombinaci se střelbou z prostoru devítky, čímž byl pro soupeře nečitelný. Od počátku sezóny pracoval na tomto herním projevu trpělivě v tréninku a dnes se výsledek konečně dostavil. Všichni věříme, že tahle už bude fungovat nadále.

Sestava: Vaněk T.(12), Šmíd R., Nevrlý J.(2), Janalík M.(3), Matulík P.(13), Hradil V.(1), Novák L., Urva Š., Možíš Š., Novák O.(2), Halouzka J.(3), Hrachovin a R.(1), Provaz P.

 


 

Výsledky z minulého týdne:

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga: Litovel - HAOLK                                                                                     25 : 34

Muži Házená V. Bystřice -----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM: Házená V. Bystřice - Ostrava                                                          24 : 21

Starší dorost --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga st. dorostu Morava: Házená V. Bystřice - Ostrava                               37 : 34

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

9.3.

venku

st.dorost

13:00

Karviná

10.3.

doma

ml.žáci A

10:00

Holešov

ml.žáci A 12:30 Zubří B
ženy 15:00 Žeravice
muži HAOLK 17:00 Zlín
venku st.žáci 9:00 Nové Veselí (4.kolo ŽL v Novém Veselí)
muži 11:30 Paskov
st.žáci 11:45 Jičín (4.kolo ŽL v Novém Veselí)
st.žáci 14:30 Lovosice (4.kolo ŽL v Novém Veselí)
st.žáci 17:15 Plzeň (4.kolo ŽL v Novém Veselí)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook