Zpravodaj č. 08/2024

NEDĚLE 10.3.2024

 

Starší žáci: 4.kolo Žákovské ligy – Nové Veselí 

Družstvo starších žáků Házené Velká Bystřice dne 10.3.2024 odehrálo své 4. kolo Žákovské ligy v Novém Veselí. Tentokrát jsme zvolili variantu odjezdu v hrací den. Předpokládali jsme, že některé ze zúčastněných družstev bude přespávat a tím pádem  nebudeme hrát první utkání dne. Při zaslaném rozlosování nás čekalo pěkné překvapení: hrajeme první a poslední utkání hracího dne. Odjezd v 5:30 a návrat ve 21:30. Krásná dlouhá neděle před námi!!

První utkání s domácím
Novým Veselím
potvrdilo naší znalost soupeře z kvalifikace do Žákovské ligy. Byli jsme favorité tohoto utkání a to se i výsledkově potvrdilo.
Konečný výsledek je výhra 26:17.

Ve druhém utkání nás čekal tabulkový soused z Jičína. Bylo to tedy dle očekávání vyrovnané
utkání. I toto kluci zvládli bez větších problémů.

Konečný výsledek je výhra 29:23.

Třetí utkání jsme odehráli s Lovosicemi - soupeřem, který do tohoto kola ztratil body pouze ve třech utkáních. Tedy stál favorit byl pro změnu proti nám. My jsme si na něj ale věřili, protože víme, že kluci umí hrát házenou! Do utkání jsme vstoupili koncentrovaní a s plným nasazením. V každém utkání po klucích požadujeme rychlou a důraznou házenou. V každém utkání tohoto kola kluci zahájili zápasy v tomto duchu. Koncentrace postupně polevila hlavně v důrazu v obraně a přechod do útoku už nebyl tak rychlý. Toho soupeř dokázal využít a mírně zdramatizovat utkání. Naštěstí se neopakovala situace z předchozího kola z Hostivic! Kluci se dokázali do utkání vrátit a tím pádem jsme byli zase lepší! 
Konečný výsledek je výhra 27:24.

Naše poslední utkání jsme sehráli s Talentem Plzeň. Je to lídr celé soutěže, bez jediné
ztráty bodu. Do utkání jsme vstoupili bojácně a projevilo se to i na skóre, kdy jsme prohrávali 4:0 a 8:2. Nakonec jsme v poločase bilanci trochu spravili na 11:7. Chvíli to vypadalo, že můžeme soupeře více potrápit,ale Plzeň si průběh utkání s klidem hlídala. Nakonec si v posledním zápase dne zahráli úplně všichni. Je vidět, že top kluby v ČR jsou výběrové a kluci jsou více vyrovnaní a i fyzicky vyspělejší.

Konečný výsledek je trochu krutý ale realistický, prohra 23:13.

Celkově panuje v týmu spokojenost a dobrá nálada. Stále je na čem pracovat, ale právě proto chceme hrát takovéto soutěže, kde tým vyhrává i prohrává. To nás posune dopředu.
Musíme přiznat, že jsme měli mírný respekt před ranním odjezdem a faktem, že jsme celý
týden netrénovali, protože u nás zrovna probíhaly jarní prázdniny. Ale kluci to zvládli s bravurou. Trenéři tleskají.

5. kolo bude 21.4. 2024 doma ve Velké Bystřici.  Soupeři nám budou Slávia Plzeň, Chodov, Náchod a Zlín. Pevně věříme, že všichni co si tento příspěvek přečtete, přijdete fandit našim klukům!

V současné době nám patří 10. místo s 19 body (9 výher, 1 remíza a 6 proher) z celkového počtu 25 družstev. Budeme se snažit tuto pozici určitě vylepšit.

 

 

Odkaz, kde můžete sledovat výsledky: https://www.handball.cz/souteze/muzi/zl-zaci-hl-cast-23
Odkaz, kde můžete sledovat některé naše zápasy: https://www.youtube.com/results?search_query=katerina+kelarova


Házené zdar!!!


Muži: Paskov - Házená V. Bystřice                                              28 : 27 (14 : 14)

V neděli jsme vyrazili na další mistrovské utkání, kdy na nás tentokráte čekal soupeř z Paskova.

Utkání bylo po celou dobu vyrovnané, bojovné, místy z naší strany zbytečně nervózní, díky čemuž se skóre neustále přelévalo z jedné strany na druhou. Přesto všechno se nám ve druhém poločase podařilo vypracovat si čtyřgólový náskok a zdálo se, že utkání již dotáhneme do vítězného konce. Bohužel jsme si mysleli, že je hotovo, až příliš brzy. Výkon již nebyl tak koncentrovaný, přidaly se technické chyby, spousta neproměněných vyložených šancí a zbytečných vyloučení. Oproti tomu soupeř nepolevoval ve svém herním tempu, využil šanci a obrátil výsledek ve svůj prospěch. Pro hráče je důležité se z tohoto vývoje utkání poučit a snažit se udržet soustředěný výkon až do úplného konce utkání. Rozhodně nemůžeme hráčům upřít snahu, chuť do hry a nasazení. Chybí nám zkušenosti a herní jistota, na které ale pracujeme a neustále se posouváme o krok dopředu. Další utkání hrajeme 23.3.na domácí půdě, kdy přivítáme dalšího velmi těžkého soupeře z Napajedel a vaši podporu budeme potřebovat..


 

Výsledky z minulého týdne:

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga: HAOLK - Zlín                                                                36 : 29

Muži Házená V. Bystřice -----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM: Paskov - Házená V. Bystřice                                 28 : 27

Starší dorost --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga st. dorostu Morava: Karviná - Házená V. Bystřice      48 : 18

Ženy --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga - Morava: Házená V. Bystřice - Žeravice                      17 : 23

Starší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽL – 4.kolo: Nové Veselí - Házená V. Bystřice                       17 : 26
                     Házená V. Bystřice - Jičín                                   29 : 23
                     Házená V. Bystřice - Lovosice                            27 : 24
                     Talent Plzeň - Házená V. Bystřice                       20 : 22

Mladší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zlínská liga: Zubří B - Házená V. Bystřice                              38 : 21
                      Házená V. Bystřice - Holešov                             20 : 22


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

13.3.

doma

st.žáci B

18:00

HBC Olomouc

16.3.

doma

st.žáci A

10:00

Holešov

st.žáci A

12:30

Zubří B

venku

mini st.

13:30

Turnaj Žeravice

17.3.

venku

mini ml. A

15:00

Turnaj Olomouc (Zora)

mini ml. B

15:00

Turnaj Olomouc (Zora)


 


 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook