Zpravodaj č.12/2024

SOBOTA 6.4.2024

 

Starší dorost: Kopřivnice – Házená Velká Bystřice         30 : 22 (20 : 11) 

Po dvou zcela nevydařených utkání v jarní části soutěže jsme vyrazili na hřiště vedoucího týmu – už jistého vítěze soutěže.
Před utkáním jsme hráčům znovu zdůraznili způsob a důraz v obraně stejně jako rozhodující činnosti v útoku. A na rozdíl od předcházejících zápasů to fungovalo. Branky se střídaly na obou stranách a udržovali jsme si po pár zbytečných zbrklých chybách v útoku dvougólový propad. Jenže v poslední desetiminutovce si házenkářské myšlení našich borců vzalo dovolenou. Přestala fungovat obrana a v útoku jsme byli marní. Poločas jsme ztratili o 9 branek. V pauze proběhla důrazná domluva a jasné stanovení taktiky, jak dál. Jenže úvod druhého poločasu byl náš tradiční, hrál soupeř a my ne.

Takže skóre -12, blíží se 10.minuta druhé poloviny zápasu a podle tradice začíná tohle družstvo opět hrát. Začíná fungovat obrana i útok a náskok soupeře pomalu snižujeme. Při lepší úspěšnosti střelby a proměňování šancí by snižování bylo výraznější, ale absence některých hráčů v tréninkovém procesu byly prostě jasně vidět.

Tentokrát si kluci zaslouží pochvalu za bojovnost, i fanoušci co přijeli s námi hodnotili utkaní ve srovnání s minulými dvěma velice kladně. Vlastně i s pozitivní otázkou – „Proč takhle nehráli i minule proti Litovli??“

Čekají nás poslední dvě utkání. Rozhodne tréninková píle, nasazení a soustředění se na výkon každého jednotlivce v nich. A znovu připomenout, že házená se hraje 60minut, do posledního hvizdu rozhodčího.

Sestava: Suchomel J., Čáp A.(9/1), Šmíd R.(1), Nevrlý J., Janalík M.(1), Stojan Š.(3), Matulík P.(6/1), Hradil V., Novák L.(2), Urva Š., Možíš Š., Halouzka J.

 

Muži: Kopřivnice „B“ – Házená Velké Bystřice                23 : 33 (12 : 16) 

Sobotní utkání na půdě soupeře v Kopřivnice se hodnotí samo. Papírového favorita jsme překvapili důraznou a disciplinovanou obranou, díky které jsme v úvodu získali hned několik rychlých útoků po sobě, které s jistotou proměňovala dvojice Pepa Dobeš a Bobo Možíš. V brance se výbornými zákroky předvedli všichni naši gólmani Jirka Kubeček, Laďa Novák i Štěpán Vodička a v útočné fázi jsme byli nebezpeční ze všech pozic. Velmi cenná byla také spolupráce s pivotem, ze které byl střelecky úspěšný Sam Ostrožovič. Získali jsme náskok, který jsme si udržovali a postupně také navyšovali. Ani tentokrát jsme se nevyhnuli slabšímu úseku hry, několika zbytečným technickým chybám a neproměněným šancím, díky čemuž se soupeř nebezpečně dotáhl až na rozdíl jediné branky. Oproti jiným utkáním hráči ale tentokrát udrželi nervy, disciplínu a dodrželi pokyny, na kterých jsme se domluvili a průběh utkání jsme opět dostali pod svou kontrolu. Z utkání si kromě jiného bohužel odvážíme také několik zranění, z nichž nejvážnější je rozseklá brada do té doby výborně bránícího Tomáše Buršíka a zlomená ruka Jakuba Dzieržavy, u obou samozřejmě doufáme v brzký návrat zpět.

V sobotu kluci ukázali, že házenou hrát opravdu umí a díky skvělému týmovému výkonu si naprosto zaslouženě odvezli dva body od do té doby na domácí půdě neporaženého silného soupeře.

Sestava: Novák L., Vodička Š., Kubeček J., Možíš B.(7), Dvořák H., Pečinka V.(3), Dvořák F.(1), Dzieržava J., Klvaňa F., Ostrožovič S.(6), Mikušek D., Schaffner D.(1), Ján S.(2), Dobeš J.(12/3), Spurný T.(1), Buršík T.


 

NEDĚLE 14.4.2024

 

Muži: Bystřice p. H. – Házená Velké Bystřice                  25 : 31 (15 : 18)

V neděli dopoledne jsme se utkali s dalším velmi silným soupeřem, který v současné době drží první příčku druholigové tabulky.

Kvalitu soupeře jsme si velmi dobře uvědomovali, zároveň jsme si ale byli vědomi síly našeho týmu. Do utkání jsme vstoupili absolutně bez respektu, díky tvrdé, fungující obraně a skvělému přechodu do rychlého útoku jsme si hned v úvodu utkání vytvořili slušný náskok, který jsme dlouho udržovali.

Opět nastala kritická fáze, kdy jsme vlivem neproměněných šancí, častého vyloučení a zbrklostí v útočné fázi dovolili soupeři, aby se přiblížil na rozdíl jediné branky a vypadalo to na zdramatizování utkání.

My jsme se ale dokázali opět včas zkoncentrovat a vrátit se do utkání. To se nám podařilo díky zlepšené obraně, důležitým zákrokům Jirky Kubečka v brance a týmovým výkonem v útočné fázi, kdy jsme byli nebezpeční ze všech pozic a vytvořené šance jsme proměňovali.

Utkání rozhodně nebylo jednoduché. Body, které jsme si přivezly, jsou pro nás velmi cenné a zasloužené. Hráči bojovali do samotného konce a s předvedeným výkonem může být celý tým rozhodně spokojen.

Sestava: Vodička Š., Kubeček J.(1), Možíš B.(7), Dvořák H.(1), Pečinka V.(3), Dvořák F., Klvaňa F., Ostrožovič S.(2), Mikušek D., Schaffner D.(5), Ján S., Dobeš J.(9/3), Spurný T.(1), Buršík T.(2).



 

Výsledky z minulého týdne:

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga:                   Dvůr Králové - HAOLK                                                 25 : 25

Muži Házená V. Bystřice -----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM:             Bystřice p. H. - Házená V. Bystřice                             25 : 31

Starší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zlínská liga:         Házená V. Bystřice - HBC Olomouc                            39 : 26
                              Házená V. Bystřice - Zlín                                              33 : 40

Mladší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zlínská liga:         Napajedla B - Házená V. Bystřice                                10 : 28
                              Házená V. Bystřice – Bystřice p. H.                             10 : 24

Olomoucká liga:  Aktiv Olomouc - Házená V. Bystřice                              7 : 35
                              Házená V. Bystřice – Centrum Haná                            34 : 23


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

20.4.

doma

st.dorost

15:30

Kuřim

muži

17:30

Žeravice

venku

ml.žáci B

13:30

Prostějov

21.4.

doma

st.žáci

8:30

Chodov (5.kolo Žákovské ligy)

st.žáci

10:20

Slavia VŠ Plzeň (5.kolo Žákovské ligy)

st.žáci

13:05

Zlín (5.kolo Žákovské ligy)

st.žáci

15:50

Náchod (5.kolo Žákovské ligy)

muži HAOLK

17:00

Polanka n. O (hraje se v Olomouci na Zoře)

venku

mini ml. A

9:00

Turnaj Čechy pod Kosířem

mini ml. B

9:00

Turnaj Čechy pod Kosířem


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook