Zpravodaj č. 2/2016

SOBOTA 23.1.2016:


St.žáci: 2.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Nová Paka - 6 bodů
                         
Pořadatelem druhého kola ŽL byl Jičín, který ale neměl v daném termínu volnou svoji halu, a proto se hrálo v nedaleké N. Pace, kam jsme vzhledem k předpovědi počasí a vzdálenosti vyrazili s jednodenním předstihem. Po noclehu na místním internátu a rychlé snídani jsme se vydali do haly, kde nás hned v prvním zápase čekal soupeř zvučného jména - Karviná.


Velká Bystřice - Karviná    19 : 15

Celý zápas jsme se trápili v koncovce (opravdu spousta nepřesných střel) a v prvním poločase i v obraně. . V tom druhém jsme výrazně zlepšili obranu a bojovným výkonem se propracovali k vítězství. Pochvalu zaslouží Tony, který uhlídal nejlepšího hráče soupeře na křídle. Na druhé straně spolehlivě proměňoval Bobo. Spojkám se střelecky nedařilo, přesto v rozhodujících chvílích dokázali vstřelit důležité branky. Štěpek proměnil všechny sedmičky, prosadil se Schaffi a ve druhém poločase hodně tvrdil obranu Puchy. Výborně zápas odchytali oba brankaři. 


Velká Bystřice - Velké Meziříčí    36 : 20

Ve druhém utkání jsme nastoupili proti urostlým a silovým hráčům, přesto jsme ho měli od začátku do konce pod kontrolou. V tomto zápase jsme rychle střídali a všichni dokázali vstřelit branku včetně mladšího žáka Vojty Haderky a věčného absentéra Gryggiho. Spojky se rozestřílely, ožil Vojta Javorek a nebývale aktivní byl na tomto postu Tony. Hezké akce byly ve spolupráci s pivoty, z čehož těžili Schaffi 4x, Puchy 2x a Gryggi 2x!


Velká Bystřice - DUKLA II   26 : 22

Náš nejpovedenější zápas. Dukla hrála hezkou silovou házenou s neustálou snahou o pohyb a tahem na branku. Kluci ale jeli na plný plyn a zaslouženě zvítězili. Střelecky se dařilo Štěpkovi (11) a Vojtovi Javorkovi (7), v obraně na vysunutém hrotu parádně bránili Bobo a Pepa Dobeš. Výborný výkon podal opět Tony a potvrdil tak narůstající formu. Obranu dirigoval Puchýř a brankově se opět prosadil Schaffi. V brance zase zářili Vojta se Šudřou. Zápas ale vyšel celému družstvu jako celku.


Velká Bystřice - Jičín   20 : 27

Po těžkém zápase s Duklou jsme měli jen čtyřicet minut na odpočinek, což bylo málo. Na odpočinuté domácí to nestačilo. Věděli jsme, že budou hrát osobku na Štěpka, protože byli schopní hrát osobku i na nešťastníky z Meziříčí i za stavu, kdy vedli o 10 branek. Osobka to byla hodně nestandardní, protože na něm stále viseli 1 - 2 hráči. Celý zápas byl navíc i hodně vyhecovaný a plný vyloučení. Nakonec jsme prohráli, protože kluci odpadli fyzicky, což se projevilo především v obraně, kdy nestíhali na nohách a soupeř toho využíval ke vstřelení jednoduchých branek. Neměli jsme ani odražené míče. Přesto jsme se drželi v kontaktu. Vojta Javorek se úplně zatavil a poslední dva, kdo ještě měli trochu energie (Štěpek s Pepou Dobešem) na vše nestačili. Bohužel i Bobo toho měl dost a v momentě, kdy jsme prohrávali o tři, mu třikrát zaběhlo křídlo a bylo to rázem o šest. Přesto celá tato parta zaslouží obrovskou pochvalu za to, jak bojovali až do konce.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), Š. Souček (33), V. Javorek (16), J. Dobeš (15), B. Možíš (11), A. Vodička (9), D. Schaffner (9), J. Vysloužil (6), F. Buršík (3), M. Grygar (2), V. Haderka (1).
Poděkování a pochvala patří Lenďákovi, za zodpovědný výkon v nelehkých podmínkách při řízení autobusu, mamce Dobešové za další kulinářský zázrak a rodičům Vysloužilovým a panu Javorkovi za mohutné fandění a podporu.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook