Zpravodaj č. 17/2024

Školský pohár základních škol – LIBEREC 2024

Probojovat se do finálových kol soutěže je pro všechny účastníky náročnou výzvou, a tak cesta od okresních kol až po republikové finále vždy dávala a dává jistotu kvalitní házené v závěrečných bojích.

Reprezentanti naší ZŠ Masarykova Velká Bystřice a současně hráči našeho klubu Házená Velká Bystřice vybojovali na finálovém republikovém kole konečně 9.místo

Gratulace tímto míří k:
Denis Hyžnaj, David Peter, Kryštof Flašar, Kuba Skopal, Štěpa Chaloupka, Kuba Mader, Tonda Šmalec, Kuba Tlačbaba, Vojta Podivínský, Jenda Baláž a Jarda Kucian.


Ddíky borci.

Trenérsky je vedl učitel TV a současně hráč našeho klubu Petr Wolf a Ondřej Dostal.

Už teď se těšíme na další ročník


 

Sportovní kroužek - každá středa v sokolovně

 

… …..joooo středa ta je naše.

Sportovky v sokolovně ! Bez toho si to už nedokážeme ani představit, jak nás trenérky Péťa a Hanča pěkné rozdovádí.

.…..my už se na vás v Minihazené budeme těšit


Házená Velká Bystřice

 

6.kolo Žákovské ligy starších žáků - Litovel

Družstvo starších žáků Házené Velká Bystřice dne 18.5.2024 odehrálo své 6. a poslední kolo Žákovské ligy tentokrát na hřišti v Litovli. Všichni jsme věděli, že jdeme do konečné fáze Žákovské ligy v této sezóně a že kluci mají posun v tabulce ve svých rukou. Za předpokladu dosažení plného počtu bodů (8) byl dost reálné dosažení konečného osmého místa.  S tímto vědomím jsme do Litovle odjížděli. Soupeři nám byla družstva HBC JVP Strakonice 1921, Sokol Újezd u Brna, TJ Sokol Velké Meziříčí  a domácí Tatran Litovel. Tentokrát jsme papírově byli favorité my.

První utkání s družstvem Sokol Újezd u Brna bylo plně v naší režii. Kluci do utkání vlétli úžasně. Plnili veškeré pokyny, tedy důraz v obranné činnosti a rychlý přechod do útoku. Postupně jsme vedení navyšovali až na poločasový výsledek 18:6. Ve druhém poločase kluci nikterak neubrali na své hře a bavili se házenou. Mohli jsme si dovolit i šetřit síly na další utkání. Los k nám tentokrát nebyl shovívavý, hráli jsme vždy ob-zápas. To je fyzicky extrémně náročné. Konečný výsledek je výhra 31:17. Kluci dostali pochvalu především za přístup k předzápasové rozcvičce a celému utkání. Doufali jsme, že síly částečně ušetříme i v další dvou utkáních a budeme v plné kondici do toho posledního a zároveň nejtěžšího.

Ve druhém zápase nás čekala domácí Litovel. Toto družstvo známe z mistrovských soutěží a věděli jsme, že herní převaha je zcela na naší straně. Bohužel, přístup k zápasu už nebyl v takovém nasazení jako v prvním utkání. I když jsme po celou dobu vedli, náš výkon v obraně nebyl vůbec ideální. Najednou jsme měli velké problémy s hrou na dva pivoty, či zabíhání hráčů do pivota soupeře. Takže o ušetření energie se nedá v žádném případě mluvit. Zápas nás stál celkem dost sil. Prví poločas jsme vyhráli 16:11. Ve druhém dějství se soupeř dokonce přiblížil i na rozdíl jediné branky. Konečný výsledek je vydřená výhra 29:24.

Třetí utkání jsme odehráli se Strakonicemi. Ty dokázaly potrápit soupeře z Velkého Meziříčí. A nás v prvním poločase statečně trápily taky. Stále jsme se nemohli dostat do své herní pohody. Až ke konci prvního poločasu jsme překlopili vedení na svou stranu. Strakonice neměly moc kluků na střídání. Chtěli jsme tuto výhodu samozřejmě využít, ale dařilo se nám to pouze pomalými krůčky a soupeř se statečně držel. V poločase jsme vyhrávali 13:11. Následné minuty jsme trochu přidali a projevilo se to i na skóre. Konečný výsledek je výhra 27:19.

Naše poslední utkání jsme sehráli s Velkým Meziříčím. Jednalo se o pomyslné finále tohoto turnaje a naše poslední vystoupení v Žákovské lize sezóny 2023/2024. Výhra by nám zajistila postup z desáté příčky na osmou. Utkání bylo vyrovnané. V prvním poločase jsme téměř celou dobu vedli. Soupeř se dostal do vedení pouze jedenkrát. Poločas končil remízou 9:9. Druhá půlka utkání v podstatě kopírovala tu první až na jeden jediný okamžik. Hned na začátku dostal náš hráč velice přísnou červenou kartu. A to bohužel přeci jen ovlivnilo ráz utkání. Soupeř si v deváté minutě vzal vedení na svojí stranu a to už nepustil, i když se kluci snažili seč jim síly stačili. Bohužel se projevil i nepříznivý los a baterky rychle docházely. Konečný výsledek je prohra 19:21. Všichni jsme samozřejmě byli z tohoto zápasu smutní. Musíme, ale uznat, že soupeř hrál dobře.

Ač nerad a nemám to ve zvyku, ale aspoň zmínku k jedné dvojici rozhodčích dát musím. Bohužel, jejich přístup k rozhodování je , mírně řečeno, necitlivý. Tento fakt sdíleli i ostatní trenéři zúčastněných družstev. Připomínka se netýká udělení červené karty, ale všech utkání, která tato dvojice rozhodovala. Jejich vystupování je arogantní a sebestředné až tak, že svým chováním na hřišti přehluší i perfektní výkony hráčů.

A teď k tomu hlavnímu a důležitějšímu a to jsou hráči z Velké Bystřice. Kluci po dosti dlouhé době vybojovali možnost si zahrát celorepublikovou soutěž - Žákovskou ligu - v kategorii starších žáků. Už tento fakt bylo splnění cíle letošní sezóny. V konkurenci 25 družstev z celé republiky se vůbec neztratili!  Ba naopak - patřili k lepší polovině. Celkově tedy obsadili 10. příčku. Od 5. příčky nás nakonec dělí pouhé čtyři body. Moc dobře víme, kde jsme je měli urvat: kdyby, kdyby, kdyby... a na "kdyby" se házená nehraje :)

Celkovou tabulku a výsledky si můžete dohledat ne této adrese: https://www.handball.cz/souteze/muzi/zl-zaci-hl-cast-23#tabulka

Teď už poslední slova trenérů Jiřího Jakla a Luby Urbana: 

BORCI, DÍKY VÁM ZA PŘEDVEDENÉ VÝKONY! JSME NA VÁS HRDÍ A PŘEJEME VÁM JEN SAMÉ DOBRÉ HÁZENKÁŘSKÉ ZÁŽITKY!!! HLAVNĚ SI UDRŽTE PARTU!!!

 

 

 

Mini mladší: SUPERFINÁLE v Uničově

Mini-mladší zakončili sezónu turnajů bez počítání scóre pořádaných Olomoucký krajský svaz házené na Superfinale v Házená Uničov

V sobotu se sem sjeli všechny družstva z kraje. Hrálo se na dvou hřištích rozdělení do dvou skupin 1x14min. My jsme postavili dva tymy a zahráli si každý šest pěkných zápasů. Program mezi zápasy byl vyplněn týmový soutěžemi a na závěr byli všichni hráči odměněni za výkony v sezóně medaili a cenami.

Teď už se chystáme na závěrečné dva bodované turnaje do Stupavy (SK) a do Litovle a definitivně ukončíme se zónu na společném závěru celého klubu Házená Velká Bystřice

 

 

Mini starší: SUPERFINÁLE v Litovli


V neděli 19.5. jsme se rozloučili s letošní sezónou turnajů miniházené bez počítání skóre pořádaných svazem. Závěrečného Superfinále se zúčastnily všechny týmy, které se na turnajích v průběhu sezóny podílely. Celkem se sešlo 16 družstev.

Tým si zahrál 6 utkání a musíme konstatovat, že se svými výkony v konkurenci naprosto neztratili, navíc 2 utkání jsme hráli na trávě. V rámci turnajového dne jsme si pořídili na obličeje „válečné barvy“, které nám určitě pomohly a jako předzápasovou přípravu jsme využili skákací hrad. Proměnlivé počasí nám nezabránilo dát si zmrzku a až na konec, kdy se nám při utkání rozpršelo, jsme si turnajový den určitě užili.

Na závěr všichni hráči dostali zasloužené medaile za celoroční výkony, dárky a sladkou odměnu.

Sestava: Till Švarcová, Niki Hrabincová, Štěpa Runtág, Jindra Vychodil, Kajka Karlecová, Agátka Bieleszová, Agátka Šmalcová,, Zoe Šimková,Valča Kotorová a Áďa a Dave Barvíři.   

 

Výsledky z minulého týdne:

Starší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Žákovská liga: Házená V. Bystřice – Újezd u Brna                                         31 : 17
                          Litovel – Házená V. Bystřice                                                    24 : 29

                          Strakonice – Házená V. Bystřice                                             19 : 27
                          Házená V. Bystřice – Velké Meziříčí                                        19 : 21

Mladší žáci ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olomoucká liga: Házená V. Bystřice – Osek n. B.                                           30 : 22
                             Horka n. M. - Házená V. Bystřice                                          29 : 32


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

25.5.

doma

st.žáci

10:00

Žeravice

venku

ml.žáci

10:30

Uherské Hradiště

ml.žáci

11:00

HBC Olomouc (turnaj v Čechách pod Kosířem)

ml.žáci

12:00

Čechy pod Kosířem (turnaj v Čechách pod Kosířem)


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 21/2024

Zpravodaj č. 20/2024

Zpravodaj č. 19/2024

Facebook