Zpravodaj č. 22/2024

Společné soustředění mládeže Házená Velká Bystřice letos opět v Červené Vodě v Jeseníkách a Herolticích.

 

Od neděle do čtvrtku super pět dní si všichni pohromadě užili nejen řadu tréninkových jednotek, ale také spoustu zábavy, kamarádství a naladili se na přicházející sezónu.

Děkujeme také externím trenérům z Movement Synergy CZ a krajské trenérce Kláře Sovové z Olomouckého krajského svazu házené.

Z klubu Házená Velká Bystřice přejeme všem mladým hráčům ať se jim vyhýbají zranění a hra je těší a přináší jim v radost.


 

SOBOTA 24.8.2024

 

1.kolo Českého poháru:

Ženy: Házená Velká Bystřice – Tatran Bohunice 27 : 21 (13 : 12)  

V sobotu 24.8. jsme se po dlouhé herní pauze opět potkaly ve skutečně kvalitně vyhřáté hale Na Letné, abychom ve staronovém složení odehrály první kolo Českého poháru.

Soupeřky přijely v oslabené sestavě a my byly odhodlány nechat si první dva vítězné body doma. Začátek utkání byl vyrovnaný, skóre se přelévalo ze strany na stranu, ani jeden tým si nevypracoval výraznější náskok, a tak poločasový výsledek 13:12 odpovídal předvedené hře.

Ve druhé polovině se již začala projevovat únava našich soupeřek, naše zlepšená obrana, rychlý přechod do útoku a velmi pěkné akce v postupném útoku. To vše vedlo k tomu, že jsme si vypracovaly několika brankový rozdíl v náš prospěch a ten se postupně navyšoval.

Tak jak jsme si řekly na začátku, body zůstaly doma a domácí rozpálenou halou konečně zazněl vítězný Vysoký jalovec. Již tento víkend nás čeká druhé kolo ČP, při čemž na soupeře netrpělivě čekáme, ale ať to bude kdokoli, doufáme opět ve vaší podporu

Sestava: Hejtmánková V.(5), Kolčavová N.(1), Dostálová L.(4), Vachutková M.(2), Mikulášková L., Kaczmarczyková M.(5/1), Kleislová K.(2), Mašlaňová J.(1), Jiroušová P., Zachová E., Vaňková B., Sovová K.(5), Begalová A.(2)

 

Předkolo Českého poháru:

Muži: Házená V.elká Bystřice – HBC Olomouc 20 : 20 (10 : 10)  7m hody: 5 : 3

V sobotu čekala náš tým mužů Házená Velká Bystřice první ostrá herní příprava a to domácí Česky pohár s Olomouci.

Celé utkání se hrálo ve vysokém tempu a před vynikající diváckou kulisou. Začátek zápasu se nám dařilo plnit nastavené úkoly a hlavně spolupráce obrany a brankáře byla na vysoké úrovni a tím pádem i vedení o 3 branky (7:4 respektivě 9:6 ), konec prvního poločasu se nám naopak úplně nepodařil a soupeř šel zaslouženě do vedení 9:10. Poločas nakonec skončil remízou 10:10 a bylo zaděláno na pořádné drama.

To co nás zdobilo na začátku zápasu , tak ve druhé půli předváděli hosté a to až do 55-té minuty a stavu 16:19. Po oddechovém čase se náš tým nastartoval k neskutečné bojovnosti a s dávkou štěstí se nám podařilo srovnat a tím pádem poslat zápas k sedmičkovém rozstřelu. Kde všichni naši střelci uspěli a Jirkovi Kubečkovi se podařilo jednu střelu chytit.


Tím pádem postupujeme do dalšího kola, kde nás bude čekat tým Zlína.

Děkujeme za výbornou diváckou podporu a současně vás trenérské duo Petr Pörsök a Vít Schaffner zve na na další kolo, které se bude hrát u nás 7. 9. 2024. Začátek utkání bude upřesněn.

Sestava: Novák L., Kubeček J., Tomek K.(3/1), Vysloužil J., Dvořák H., Pečinka V.(3/1), Hloušek M., Dvořák F.(1), Dzieržava J., Schaffner D.(4/1), Dosoudil R.(1), Dobeš J.(6), Spurný T.(3), Schaffner V.(3/1), Sebastián J,(1/1), Buršík T.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Facebook