Zpravodaj č. 24/2024

Muži:

 

V sobotu nás čekalo první domácí utkání a zároveň se jednalo o zahajovací zapas této sezóny, z důvodu odkladu úvodního kola
Polance. Soupeřem nám byl tým Holešova.
Hned úvod zápasu ukázal, že nás nečeká nic lehkého a byl to doslova boj o každý míč. Do 13-té minuty se držel remízový stav, ale následujících 10 minut zcela ovládnul hostující tým a bylo z toho vedení souprře 8 : 14. V tuto chvíli nepomohl ani oddechový čas, dělala nám problém hlavně hra dvou urostlých spojek a spolupráce s pivotem. Zpátky do zápasu nás nakopla koncovka poločasu, kde po sérii našich přesilových her a skvělých zákrocích Štěpána Vodičky, se podařilo skóre dotáhnout na minimální ztrátu 15:16.

Taktika do druhého poločasu byla jasná, zpevnit obranu a zrychlit přechod do útoku. Hlavně předsazena obrana 2:4, dělala hostujícímu týmu velké problémy. Většinu druhé jsme byli ve vedení o 3 branky, na konci zápasu se nám podařilo odskočit na konečný stav 33 : 28, a tím pádem připisujeme první body do tabulky!!!

Naše hra má stále velké nedostatky a máme na čem pracovat, ale hlavně bych ocenil bojovnost celého týmu, která nás na začátku sezóny zdobí a doufám, že neopustí. Dále chceme pochválit neskutečnou práci našich bubeníků a všech fanoušků, atmosféra na hale byla super !!!

Hned tuto středu 25.9. v 18hod nás čeká další domácí zápas a to 2. kolo ČP s prvoligovým týmem Vsetína, za cely tým Vás všichni zveme a budeme se těšit na pekelnou atmosféru!!!


 

Starší žáci: Házená Velká Bystřice – Cement Hranice                       43 : 24 (24 : 13)


První zápas Olomoucké ligy nás čekal v Kostelci na Hané proti klukům z Hranic. Tým z Hranic přijel oslaben o několik nemocných hráčů a byl doplněn mladšími žáky, což se podepsalo na jejich herním výkonu. Přes náš počáteční pomalejší rozjezd, jsme od 7 minuty šli do vedení a postupně náskok navyšovali a došli k povinnému vítězství. Klukům blahopřejeme k prvnímu vítězství.

Sestava: Skopal J., Justra F., Miklík D. (7), Lerch D., Peňáz T. (1), Šrot S., Skopal D. (4), Herold T. (3), Večeřa L. (1), Peč M. (7), Mader J., Rusler L. (1), Plachý T. (3), Vojtek Š. (6), Tomanec T. (10)


Ženy: Házená Velká Bystřice – Lesana Zubří                                        36 : 25 (21 : 14)


V sobotu jsme na domácí půdě přivítaly soupeřky z nedalekého Zubří. Před domácími fanoušky jsme si chtěly spravit chuť z minulého neúspěšného utkání proti Ivančicím a tento cíl jsme splnily na výbornou.

Po prvních minutách utkání jsme si nastavily jasný systém, co chceme hrát, jak v útočné, tak v obranné fázi a tohoto jsme se držely po celou dobu utkání.

Obrana byla kompaktní, spolupracovaly jsme a soupeřkám jsme prostor na vstřelení gólu nedaly zadarmo. Dařilo se nám využít několika rychlých útoků, které neomylně proměňovaly naše křídelnice Lucka Dostálová a Natálie Kolčavová. V postupném útoku se nám dařila spolupráce s pivotkami, které byly při zakončení taktéž téměř neomylné. Celkově jsme podaly týmový výkon s řadou pěkných akcí a dohromady to všechno vedlo do vítězného konce ve prospěch našeho družstva. Již teď se těšíme na další nelehké utkání a vaši podporu budeme určitě potřebovat.


 

Mini mladšíTurnaj ve Veké Bystřici

Sezóna zahájena!

Tento víkend jsme úspěšně zahájili sezónu v miniházené. Náš první turnaj jsme hráli na domácí půdě. Využili jsme to pro nominaci všech našich miniků, nejen těch, kteří s námi hrají delší dobu, ale i úplní nováčci. Musíme všechny hráče velmi pochválit, dokonce i ti nejmenší si hezky zahráli a těší se na další zápasy. Házená je nadchla!

U našich stálých hráčů jsou vidět další pokroky a to nás velmi těší.

Přijely za námi hráčky ze Zory Olomouc, které vždy rádi vidíme a i na jejich straně můžeme v budoucnu najít opravdu silné soupeře.

Děti si užijí ještě týden volno a mohou se těšit na nadcházející turnaj v Uničově.

Děkujeme dětem a jejich rodičům, že je házená baví, že ji chtějí hrát a díky tomu máme stále postavené dva týmy.



Mladší žačky:

O víkendu sehrálo svoje první soutěžní zápasy společné družstvo mladších žaček Velká Bystřice/Žeravice. Domácí zápasy proběhly v Žeravicích. Přes prohry 13 : 22 se Zlínem a 10 : 25 s Veselím na Moravě vidíme výrazné zlepšení v organizaci hry.


 

 

Mini staršíTurnaj ve Veké Bystřici

Zahajovací turnaj sezóny jsme pořádali v domácí hale na Letné v neděli 22.9. Naše 2 týmy se poměřily se dvěma týmy DHC Zora Olomouc.

Hráli jsme všechny tři zápasy 2x10 minut hned po sobě, osobní obrana po celý zápas, bez počítání skóre. Postavili jsme družstvo „lištiček“ a „vlčáků“, vždy po devíti hráčích.

Zejména nováčky, kteří přišli z mladších musíme pochválit za to, jak se vyrovnali s novou zkušeností hry proti neznámým soupeřům, v nové sestavě a zejména za snahu a bojovnost. Kromě tradiční poturnajové cukrovinkové odměny bylo pro mnohé hráče nejsladší odměnou poznání, jak chutná vstřelený první soutěžní gól ve starší kategorii.

Děkujeme také rodičům – fanouškům, kteří nás přijeli podpořit v hojném počtu.

Sestava lištiček: Matylda Švarcová, Agátka Bielešová, Verunka Kufríková, Barunka Petříková, Beátka Hronová, Kajka Karlecová, Valinka Voglová a v bráně i v útoku jistili Kuba Kršňák a Honzík Lička.

Sestava vlčáků: Tobis Kotouč, Ráďa Peč, Kikin Runtág, Matys Armstein, Dave Barvíř, Jony Vojtek, Áďa Šmotek, Danny Kadala a Kikin Šrot,

Příští turnaj hrajeme v neděli 6.10. od 12:00 hod na hřišti v Uničově.

 

Mladší žáci:

 

Mladší žáci po absolvování pětidenního prázdninového soustředění a dvou přípravných turnajů v Lovosicích a v Zubří již naběhli do plného tréninkového procesu. V letošní sezóně je do našeho ročníku zapsáno dvacet hráčů a naplánované máme tři tréninkové jednotky skládající se z fyzické průpravy v pondělí, středečního technicky zaměřeného tréninku a pátečního herního tréninku.

O uplynulém víkendu nás čekala první soutěžní prověrka na turnaji v Oseku, kde jsme si mimo domácího týmu zahráli ještě proti HBC Olomouc 1966 “A”.

Ve hře nás trápila řada věcí na které se budeme při tréninkových jednotkách zaměřovat, ale bylo vidět i mnoho pěkných souher a bojovných zákroku v obraně, a tak v souhrnu trenéři hráče chválí za bojovnost, přístup a nasazení při letošní prvním soutěžním bloku turnajů.

Výsledky:

TJ Osek Nad Bečvou. - Házená Velká Bystřice                                21 : 27
HBC Olomouc 1966 “A” - Házená Velká Bystřice                            15 : 16

Sestava: Šmakal Dominik (Br.), Tonda Draguň (Br.), Max Hižnaj, Adam Barvíř, Honza Urbášek, Miša Bič, Vojta Podivínský, Ada Tomanec, Kuba Tlačbaba, Filda Flašar, Kuba Trpišovský, Jonaš Tlačbaba, Tonda Pryč.

Trenéři: Jirka Barvíř a Tonda Vodička

Další turnajový blok odehrajeme v sobotu 5.10. před domácím publikem!


 

Starší žačky:


Společné družstvo starších žaček Velké Bystřice/Žeravice zahájilo sezonu již minulý týden domácími zápasy v Žeravicích výhrami 38 : 14 nad Cementem Hranice a 21 : 17 nad Lesanou Zubří. Tento víkend pokračovali dvěma zápasy v Kunovicích. V 1. zápase se hráčkám nepodařilo navázat na dvě domácí vítězství a prohrály s Veselím na Moravě 20 : 22. V druhém utkání porazily domácí Kunovice30 : 20.

 

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 26/2024

Zpravodaj č. 25/2024

Zpravodaj č. 24/2024

Facebook