Zpravodaj č. 26/2024

DĚKUJEME !!!

Během pohárového utkání našich mužů Házená Velká Bystřice koncem září spojeného s charitativní sbírkou "FANDÍM& POMÁHÁM"jsme společně vybrali úžasnou částku! 33.922,- !!!

Charitativní příspěvek, byl nyní předán konkrétní rodině zasažené letošními povodněmi.

Dděkujeme všem co přispěli.

....a tady se s Vámi rádi podělíme o poděkování od obdarované rodiny, které nás moc potěšilo:

dovolte mi, abych Vám a celému Vašemu sportovnímu házenkářskému týmu srdečně poděkovala za neuvěřitelnou pomoc, kterou jste poskytli během nedávných povodní. V těchto těžkých chvílích jste nejen ukázali svoji sílu na hřišti, ale také obrovskou solidaritu a odhodlání pomáhat těm, kteří to potřebují.

Vaše rozhodnutí uspořádat sbírku a nakoupit za vybranou částku materiální věci pro lidi postižené povodněmi je projevem obrovské lidskosti. Díky Vám se podařilo doručit potřebnou pomoc tam, kde byla nejvíce zapotřebí, a mnoho rodin bude moci rychleji začít obnovovat své životy po této tragédii.

Zároveň bych ráda vyjádřila hlubokou vděčnost i anonymnímu dárci, který se na této akci podílel. Je úžasné vidět, že i v dnešní době existují lidé, kteří nezištně pomáhají, aniž by čekali na uznání. Tento čin byl pro nás všechny inspirací a ukázal, že společně dokážeme překonat i ty nejtěžší překážky.

Ještě jednou Vám, celému týmu a anonymnímu dárci děkuji za vaši velkorysost, obětavost a pomoc, která bude mít trvalý pozitivní dopad na životy mnoha lidí.

 

S přátelským pozdravem,

rodina a obyvatelé Nové Vsi – Ostrava

 

 

 

 

Muži: Ostrava – Velká Bystřice                                                       33 : 36 (18 : 19)


V dalším kole nás čekal výjezd do Ostravy.

Začátek zápasu patřil nám, fungovala obrana s brankářem a hlavně rychlé přechody nám hodně pomáhaly, v tuto dobu nic nenasvědčovalo, že by mohli domácí klást do konce zápasu odpor. Opak byl ale pravdou, koncovka poločasu se nám vůbec nevydařila a poctivě vybojovány náskok byl pryč…

Druhý poločas jsme většinou tahali za kratší konec, Ostrava hrála bojovně a hlavně týmově. Ještě 7min před koncem jsme prohrávali o 2 branky, ale po oddechovém čase, se cely náš tým nadechl k velkému obratu a po skvěle zvládnuté koncovce, se nám podařilo zápas vyhrát 33:36!!!

Všichni víme, že herně to od nás nebyl úplně povedený zápas, ale neskutečná vůle po vítězství a bojovnost nám pomohla zápas otočit a vyhrát.

Obrovská pochvala také pro naše VĚRNÉ ULTRAS, na dalším venkovním zápase byla “domácí”atmosféra, DÍKY MOC‼


 

 

 

 

Mladší dorost: Ostrava - Házená V. Bystřice                                36 : 27 (13 : 15)

Tentokrát jsme jeli k jasnému favoritovi. Opět jsme byli půl na půl mladší dorostenci a starší žáci. První poločas jsme se soupeřem drželi krok. Hráli jsme celkem trpělivě v útoku. Kluci si vyzkoušeli hru na dva pivoty a zjistili, že to funguje. V obraně kluci podali rovněž vyrovnaný a spolehlivý výkon. Poločasový výsledek byl 15:13 v náš neprospěch. Ve druhém poločase soupeř přidal a postupně navyšoval svůj náskok. Klukům také docházely fyzické síly. Přesto jsme se stále snažili hrát rychlou házenou. Konečný výsledek zápasu je 36:27. Kluci zaslouží pochvalu za bojovnost a snahu. Pevně věříme, že se tyto skutečnosti zúročí v následující sezóně.

 

Starší žáci: Velké Bystřice – Uherské Hradiště                           36 : 32 (18 : 18)

Zápas jsme začali hned v úvodu vyloučením, které nám trochu zbrzdili rozjezd a vše co jsme chtěli hrát. Bohužel i přes vítězství jsme s hrou nebyli úplně spokojeni. I když naše útočná fáze byla na velmi dobré úrovni tak obranná fáze byla zase na velmi špatné úrovni. 

Při hře 3:3 jsme nebyli schopni nic ubránit stejně jako soupeř a hřiště bylo jedna velká střelnice, proto i první polovina skončila remízou. Do druhé poloviny jsme vstoupili se zataženou obranou, která vycházela a my dokázali od soupeře odskočit. V druhé polovině poločasu se kluci začali vytahovat a soupeř začal dotahovat a opět se zápas vyrovnal. Ani brankařům se nedařilo tak bylo vidět, že nemáme zápas úplně pod kontrolou. Shrnutí je hlavně zlepšit pohyb  těla a činnost nohou v obraně.

 

Starší žáci: Velké Bystřice – Vsetín                                              29 : 23 (17 : 14)

Druhý zápas byl o hodně lepší. Brankáři se chytili, měli hodně dobrých zákroku čemuž hodně pomohla i zlepšená obrana. Vše co jsme si řekli po prvním zápase kluci začali plnit a na naší hře to bylo znát. Dařilo se nám založit i několik hezkých rychlých útoku čímž jsme si udržovali pořád náskok. Všichni kluci si zahráli a užili si vítězně sobotní den. Za druhý zápas jsme byli spokojeni, ale i tak nesmíme usnout na vavřínech a dále pokračovat v trénování.

Sestava: Skopal J., Justra F., Lerch D., Peňáz T., Šrot S., Skopal D., Rusler L., Plachý T., Vojtek Š., Nemrava V., Indra P., Peter D., Palánek J., Kršňák T., Kupka M.


 

Výsledky z minulého týdne:

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga: HAOLK – Litovel                                                               26 : 22

Muži Házená V. Bystřice ----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM: Ostrava - Házená V. Bystřice                                    33 : 36

Mladší dorost--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga ml.dorostu - SM: Ostrava - Házená V. Bystřice               36 : 27

Starší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zlínská liga: Házená V. Bystřice – Uherské Hradiště                36 : 32
Házená V. Bystřice – Vsetín                                                         29 : 23


 


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

19.10.

doma

st.žáci

09:00

Uničov

st.žáci

12:00

Centrum Haná

ženy

15:30

Žeravice

muži VB

17:30

Kopřivnice B

venku

ml.žačky

09:00

Zora Olomouc (turnaj v Holešově)

ml.žačky

11:30

Holešov (turnaj v Holešově)

muži HAOLK

13:00

Vršovice

st.žačky

17:00

Osek n. B.

20.10.

venku

mini ml. A

09:00

Turnaj v Litovli

mini ml. B

09:00

Turnaj v Litovli

mini st. A

09:00

Turnaj v Hranicích

mini st. B

09:00

Turnaj v Litovli

ml.žáci

16:45

Centrum Haná (turnaj v Olomouci – Aktiv)

ml.žáci

18:00

Aktiv Olomouc (turnaj v Olomouci – Aktiv)


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 26/2024

Zpravodaj č. 25/2024

Zpravodaj č. 24/2024

Facebook