Zpravodaj č. 5/2016

SOBOTA 20.2.2016:


Ml.dorost "A": HK Lovosice - SK Velká Bystřice "A"              43 : 43 (25 : 26)                                    
Dne 20.2.2016 jsme zajeli k našemu prvnímu soupeři jarní části do Lovosic. Ačkoliv jsme na podzim vyhráli značným rozdílem, nechtěli jsme nic podcenit. Chtěli jsme hrát naši typickou, rychlou, agresivní útočnou hru a soustředit se na obranu  zejména pokrytím a blokováním kvalitních lovosických spojek. Bohužel obranná fáze nám vůbec nevyšla, nejen že jsme nebyli schopni zablokovat jediný volný   hod,  začali jsme propadat v obraně jeden na jednoho a dostávali jsme laciné góly. K tomu všemu  nás nepodržel ani náš brankář . Soupeř byl na tom velice podobně a proto v první půli padlo 51 branek a poločas skončil 25 : 26.
Ve druhé půli se nám podařilo zablokovat pár náskoků lovosických spojek a utrhli jsme se o 3 branky. Bohužel díky technickým chybám v závěru utkání  a finálním selháním střelců ze  6 m vzdálenosti  jsme  uhráli pouze divokou remízu 43 : 43. Samozřejmě  se více z bodu radovali hráči Lovosic, kteří se posunuli ze  sestupových míst.  Do dalších jarních bojů nás čeká jasný úkol - zlepšit obranu.
Sestava: Kolovratník D.(br), Hňatek F.(3), Andrš M.(10), Prošvic T.(12), Tkadleček D.(11), Varhalík L., Kršek T.(2), Tesařík M.(5), Dosudil R., Spurný T.



NEDĚLE 21.2.2016:

 

St.žáci: 3.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Velká Bystřice

V neděli jsme v domácím prostředí pořádali další kolo žákajdy. Jak už se stalo smutnou tradicí v letošním ročníku, ani v tomto kole jsme nebyli kompletní (Štěpek zraněn, Vojta Javorek nemoc, alespoň přijel zkusit první zápas, no a notoricky absentující Gryggi, kterému se prostě nechtělo!!!). Hned v prvním zápase nás čekal jeden z favoritů na celkové prvenství – Centrum Haná.

SK Velká Bystřice - TJ SOKOL CENTRUM Haná                             16 : 22 (7 : 10)
Začátek nám vyšel výborně a rychle jsme vedli 3:0. V sedmé minutě už bylo srovnáno na 3:3. Hra byla vyrovnaná a ještě ve dvanácté minutě jsme drželi výborný stav 6:6. Pak ale přišla série technických chyb a soupeř nám utekl o čtyři branky. Druhý poločas jsme začínali s dvojnásobnou přesilovkou, ze které jsme bohužel vytěžili pouze obdrženou branku! Přesto ale kluci bojovali a deset minut před koncem jsme prohrávali o tři branky a stříleli jsme sedmičku. Tu jsme stejně jako dvě předtím neproměnili a záver zápasu už byl v režii soupeře.
 Brankaři určitě nezklamali – Vojta byl tentokrát o kousek lepší. Na Vojtovi Javorkovi bylo vidět, že nehraje v dobrém zdravotním stavu. Velkou dávku bojovnosti předvedl Pepa Dobeš, Schaffi střídal dobré a špatné momenty, Bobo se snažil, ale chyběla tomu síla prosadit se na brankovišti a tak tentokrát neskóroval. Tony poctivě chodil do rychlých útoků, v postupných dostával málo míčů, a když už k tomu došlo, tak neproměnil. Velmi dobrý výkon předvedl na pivotu Puchýř.

SK Velká Bystřice - TJ STM Olomouc                                            29 : 20 (13 : 10)
Kluci do zápasu vstoupili vlažně a toto tempíčko udržovali celý poločas. Naše hra byla pomalá, obrana nedůrazná a postupný útok nepohyblivý. I tak jsme si udržovali mírné vedení. O přestávce logicky muselo dojít na takzvaný „Fergussonův fén“, který splnil svůj účel a kluci konečně zabrali a zrychlili! Střelecky to držel Pepa Dobeš, rozehrál se Bobo a také Tony seřídil mířidla, i když v jeho případě to mohlo ještě aktivnější. Příjemně překvapil Vojta Haderka, který do zápasu vlétl jako velká voda. Oba gólmani byli opět oporami, Vojta ve druhé půli doslova zavřel brán u a likvidoval náskoky i střely soupeře famózními zákroky. Na pivotu opět výborně jezdil Puchýř, který se prosadil i střelecky. Fífa se do zakončení vůbec netlačil :-( a do hry se dostal také benjamínek v týmu – Hynďa Dvořák.

Velká Bystřice - TJ SLAVIA FATRA Napajedla                               35 : 24 (17 : 13)
Soupeř byl docela urostlý a silový, ale pro nás hrála rychlost a technika. I v polátané sestavě to byl od nás vydařený výkon. Šudřa i Vojta v brance parádní zákroky. Mužem zápasu byl Bobo. Chosé Dobeš létal po hřišti a střílel branky. Svůj nejlepší výkon předvedl Tony. Fífa naházel přesné přihrávky do trháků, ale do zakončení se stále nedostával. Na křídle opět velmi aktivní Vojta Haderka. Poctivou práci odvedl Schaffi, Puchýř trošku odpadl fyzicky a i v tomto zápase si zahrál Hynek. Bobo nasázel 12 a Chosé 10 branek.

SK Velká Bystřice - TJ SOKOL Nové Veselí                                  20 : 30 (12 : 18)
Před turnajem jsme si říkali, že bez zraněného Štěpka budou povinné čtyři body, ale při dobré konstelaci by mohlo být něco navíc. To ale padlo po odstoupení Vojty Javorka a my byli rádi, že kluci uhráli dvě výhry. K poslednímu zápasu tedy nastoupila hrstečka unavených hráčů, z toho ročník 2001 pouze Šudřa a Pepa. Proti nim družstvo urostlých hráčů s plnou lavičkou! I při této nerovnováze jsme dlouho drželi solidní výsledek, byť jsme celou dobu prohrávali. Na konci nám bohužel došly síly úplně. Poslední, kdo se s tím něco snažil udělat byli Pepa a opět nejlepší náš hráč Bobo. Na výbornou opět Vojta a Šudřa, který vytáhl pár super zákroků. Dvě branky dal po hezkém uvolnění Fífa. Jednu konečně vstřelil Hynek, ale ten stačil během chvilky i na tři nahrát soupeřovi.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), J. Dobeš (29), B. Možíš (24), A. Vodička (17), D. Schaffner (9), V. Haderka (8), J. Vysloužil (6), F. Buršík (4), V. Javorek (1), H. Dvořák (1).    


Ml.dorostenky: DHK Zora Olomouc - SK Velká Bystřice             13 : 17 (7 : 5)

Bojovné utkání, jak se na pravé derby sluší. Nevím, co hráčky soupeře vybraly za míč, ale tolik ztrát jsem už dlouho neviděl, naštěstí na obou stranách. Zápas jsme nezačali dobře a nechali jsme jít soupeře do vedení, jestli se tak dá nazvat stav 5:3 v 25-té minutě první půle. Poločas jsme prohráli 7:5. Po přestávce daly soupeřky 3 branky v řadě a už to s náma nevypadalo dobře. Naše hráčky se ale kously, brankařka zamkla branku, od 5-té minuty druhé půle dostala jen TŘI branky!!! Navíc jsme zpevnili obranu, kterou soupeřky nedokázaly překonat. Když se k obraně přidaly slušné kombinace v útoku a proměňování šancí, tak jsme mohli slavit naše vítězství. Holky chválím za obětavost a kolektivní pojetí. Stejný dík patří našim fanouškům, kteří nás vydatně podpořili a vytvořili nám domácí kulisu. Myslím, že takové fandění už dlouho nebylo na Zoře slyšet.
Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Mikulášková V.(6), Žáková L.(3), Čecháková R.(3), Konečná S.(2), Monetti S.(1), Soukupová M.(1), Moťková H.(1).



St.dorost: SHK Polanka n. O. - SK Velká Bystřice                  32 : 37 (17 : 18)

Zasloužené vítězství našeho družstva. Po vyrovnaném prvním poločase, zlepšilo naše družstvo obranu a získalo rozhodující náskok, který udrželo do konce utkání. Za předvedený výkon musíme pochválit celé družstvo, zvlášť mladší dorostence, kteří měli za sebou sobotní celodenní cestování a zápas v Lovosicích. Z jednotlivců pak J. Horkého zaskakujícího na postu pivota.
Sestava: Schneider P., Kolovrátník D., Andrš M.(11), Tkadleček D.(8), Mader E.(3), Prošvic T.(2), Jureček M.(5), Michálik J., Spurný T.(4), Horký J.(3), Sečka J.(1)



Muži: SHK Polanka n. O. - SK Velká Bystřice                        22 : 24 (13 : 13)

K druhému jarnímu  utkání jsme opět cestovali ven a čekal nás možná nejtěžší soupeř z naší soutěže - tým Polanky. S vědomím dobrého výkonu v Šumperku, jsme byli poměrně optimističtí a věřili si, že máme příležitost bodovat. 
Začátek zápasu, ale nebyl z naší povedený. Velice brzo si domácí vytvořili náskok až 4 branek. Chyby v obraně a naopak v útoku nervozita při proměňování šancí. Nicméně od poloviny poločasu se tým dal dohromady, zejména Veřmiřovský vše uklidnil a s přehledem rozdával míče pro úspěšné zakončení. Kluci dokázali poměrně rychle skóre otočit, přesto do kabin se šlo v poločase za nerozhodnutého stavu. Druhý poločas šel náš tým hned zkraje do vedení, které jsme bojovností i vůlí drželi až do konce zápasu. Opět bych chtěl pochválit celý tým - všichni makali a navzájem si pomáhali a hecovali se. Hodně důležité to bylo i z pohledu celkové atmosféry - hala v Polance byla opticky hodně slušně zaplněna a domácí diváci tlačili svůj tým. A aniž chci vyzvedávat jednotlivé jména, tak musím - Lubomír Veřmiřovský se ukázal jako pravá posila - celý zápas odehrál s velkým přehledem a hodně zkušeně. Dalším kdo momentálně hraje v životní formě je i Jirka Kena Strádal.  
V sobotu hrajeme konečně doma - věřím, že tým půjde se sebedůvěrou pro další vítězství a béčku Zubří vrátíme podzimní prohru. 
Hrajeme o postup, chceme vyhrát a budeme rádi za podporu našich fanoušků.
Sestava: Michal Vydra, Martin Rýpar, Petr Wolf(4), Michal Wolf(1), Petr Pörsök, Kamil Zemánek(2), Jiří Barvíř, Jiří Strádal(5), Vladimír Schneider(2), Lubomír Veřmiřovský(4), David Kopal, Jiří Kubis(6/3), Jan Ďurčík, Radek Mézl



Ženy: SK UP Olomouc - SK Velká Bystřice                            28 : 33 (15 : 14)                   
Regionální derby si po celé utkání zachovávalo svůj typický náboj, což se určitě projevilo na divácké atraktivitě utkání. Obě mužstva nastoupila s početnou lavičkou, což přidalo utkání na tempu. První poločas byl vyrovnaný, na jeho konci se ne moc pěkně zranila naše jediná brankářka, takže druhý poločas odchytala hráčka z pole Radka Zemanová, a nutno napsat, že její skvělý, pro mnohé nečekaný, výkon ovlivnil vývoj utkání. Hlavním faktorem vedoucím k úspěchu v tomto zápase byl ve druhém poločase výkon obou dvou křídel, která sázela jednu branku za druhou. Všechna naše děvčata si za předvedený bojovný výkon a takticky zahranou koncovku zápasu zaslouží velkou pochvalu.

Sestava: Kolčavová H., Vítková K.(1), Kobylíková J.(8), Hlaváčková K., Jiroušová P., Hejtmánková V.(3), Kaczmarczyková M.(6), Koppová M., Zívalová E.(2), Grygarová G.(11), Zemanová R.(1), Begalová A.(1).

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook