Zpravodaj č. 8/2016

SOBOTA 12.3.2016:


Muži: TJ Holešov - SK Velká Bystřice                                20 : 43 (11 : 23) 

Náš tým má na jaře hodně dobrou formu i sebevědomí a do Holešova jsme si jeli dle plánu pro body potřebné k upevnění prvního místa v tabulce. Přesto Holešov se střelci Plškem a Hradilem a bilancí, kdy v této sezóně doma ještě neprohrál, jsme určitě nechtěli podcenit.

Od začátku jasný zápas, naši kluci se lehce a jednoduše prosazovali v útoku a přidávali gól za gólem. V domácím dresu jen Hradil dokázal korigovat a relativně zmírnit gólové skóre.
Faktem rovněž je, že hráči Holešova prohru těžko nesli a na hřišti se přes rozhodnutý stav místy jiskřilo.

Jarní bilance je tedy zatím opravdu skvělá - 5 zápasů a 5 vítězství. Z toho 4 zápasy tým odehrál na hřištích soupeřů. O jasné herní převaze svědčí skóre z těchto zápasů +65 gólů. Dovolím si zde celý tým pochválit. Herně šli kluci hodně nahoru. 

Sesatava: Michal Vydra, Martin Rýpar, Petr Wolf 5, Michal Wolf, Petr Pörsök 5, Kamil Zemánek 5, Jiří Barvíř, Petr Polách 6, Jiří Strádal 4, Vladimír Schneider 3, David Kopal 6, Jiří Kubis 4/1, Radek Mézl 2, Lubomír Veřmiřovský 3/1.


NEDĚLE 13.3.2016:


St.žáci: STM Olomouc 2002 - SK Velká Bystřice                   20 : 50 (6 : 22)

Díky termínové kolizi jsme tento zápas museli předehrát, a proto úvodem děkujeme olomouckém u klubu za vstřícnost. Do Olomouce jsme jeli v okleštěné sestavě, protože pro nemoc odpadl Puchýř a navíc se zranil brankář Vojta Zácha. Do hry jsme tedy měli pouze jednoho hráče na střídání a do brány dvojici brankařů. Nutno podotknout, že se i domácí potýkali s velkou marodkou a svou roli sehrál i vyšší věkový průměr na naší straně.

Od začátku jsme hráli důraznou obranu s rychlým přechodem do útoku. Šudřa v první půli pustil pouze šest střel a svůj výkon vyšperkoval dvěma chycenými sedmičkami! Několika skvělými zákroky příjemně překvapil  Dittr, který to měl trošku těžší, protože kluci už chtěli hlavně útočit a soupeř tak snadno získal několik odražených míčů. Všichni ostatní zaslouží pochvalu za kolektivní výkon. Svůj první zápas po zranění odehrál Štěpek a nucená pauza mu neubrala nic z jeho střeleckých choutek J Hodně aktivní byl Schaffi, Vojta Javorek v obraně opět za jedna, k tomu přidal efektivní střelbu z dálky. Také Tony bránil odpovědně a tvrdě a v útoku hýřil aktivitou na pozici spojky. Fífa hrál útočně, Pepa opět nejrychlejší na place a Bobo na středu i na křídle byl velmi nebezpečný.
Hráči branky: Šudřich J.(br), Dittrich T.(br), Souček Š.(12), Dobeš J.(12), Možíš B.(6), Schaffner D.(6), Javorek V.(6), Vodička A.(5), Buršík F.(3).    

 

Ml.dorost "A": HK Baník Most - SK Velká Bystřice "A"        38 : 32 (18 : 18)

V neděli 13.3. jsme odjeli na naši nejdelší jarní trasu do Mostu. Chtěli jsme si spravit chuť po nešťastné prohře v Jičíně. Bohužel jsme odehráli velmi podobné utkání bez chuti zvítězit. Dvakrát v utkání jsme soupeři odskočili na rozdíl 4 branek a lajdácky jsme  v okamžiku o své vedení přišli svými technickými chybami v útoku a špatnou obranou. K tomu se přidal naprosto úsměvný výkon obou rozhodčích, který jsem na této úrovni již dlouho neviděl. Soupeř byl kvalitní zejména střelbou z dálky,  jednoduše dával branky a zvítězil 38 : 32. Pochvalu z našeho týmu zaslouží hostující hráči Jakub a Radek Flajsarovi, za výbornou útočnou činnost a Tomáš Kršek za bojovnost a nasazení.  Bohužel opory týmu z podzimní části nemají na jaře  formu a ani psychicky nejsou schopni se sebrat a soustředit se na bojovný výkon. Jaro se pro nás nevyvíjí dobře, oslabili jsme citelně odchodem naší brankářské jedničky a trápí nás řada dlouhodobých zranění a marodek.  Naopak řada našich jarních soupeřů posílila zejména na postu ostrých spojek. V žádném případě nehodláme nic vzdávat a chceme se porvat o každý bod z následujících zápasů. Velký test tohoto předsevzetí nás čeká na domácí půdě tuto neděli 20.3.2016 v těžkém zápase s Karvinou. 

Sestava: Kolovratník D.(br), Hňatek F., Andrš M.(5/1), Prošvic T.(4), Buršík T., Tkadleček D.(8), Kršek T.(3/1), Flajsar R.(3), Flajsar J.(6), Spurný T.(3).
 

St.dorost: Sokol Telnice - SK Velká Bystřice                      34 : 39 (15 : 20)

Zasloužené vítězství našeho družstva.

Sestava: Schneider P.(br.), Maceášik T.(2), Dosoudil R.(8), Jureček M.(6), Michálik J.(1), Šiška D. (1), Sečka J.(9), Kubeša L.(9), Jedenástík J.(1), Horký J.(2).
 

Ml.dorostenky: SK Velká Bystřice - SHK Velká n. V.              15 : 23 (9 : 13)

Totálně zpackaný zápas, opět jsme se porazili sami. Vyrobit 30 ztrát za zápas, to se jen tak někomu nepovede. Vázla spolupráce v útoku a obrana úplná hrůza. Bohužel při absenci V. Mikuláškové se nenajde druhá hráčka, která by družstvo podržela a dokázala strhnout svým výkonem. Snad se holky v dalším zápase zlepší.

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Vachutková M.(4), Konečná S.(3), Čecháková R.(3),  Soukupová M.(3), Žáková L.(2), Slováčková B., Krejzlíková A., Monetti S., Koudeláková K., Moťková H.

 

Ženy: SK Velká Bystřice - HK Hodonín                              22 : 34 (7 : 15)

Tento víkend jsme se utkali s vedoucím týmem HK Hodonín, který má ve svém týmu pár bývalých extraligových hráček jak od nás tak i ze Slovenska. Věděli jsme  co od nich můžeme očekávat a na to jsme naše holky připravili. To se projevilo v začátku utkání, když se Hodonín nemohl prosadit ,ale bohužel ani my ne. Postupně se nám vzdalovali a v 10 minutách jsme prohrávali 0:4. I když jsme si vytvářeli šance , nebyli jsme schopni je proměnit. Buď jsme dali tyč nebo nás vychytala brankářka. Naštěstí i my jsme postupně začali proměňovat své šance a ve 20 minutě jsme prohrávali o jednu branku. Bohužel díky neproměňování šanci během zápasu a následné vraceni  na zábránění  rychlého útoku nám vzalo dost sil a už jsme nestíhali a Hodoním nám odskočil na rozdíl 7 branek. Druhá půle vypadala obdobně. Holkám se nedá upřít bojovnost i plnění pokýnů , ale bohužel to neproměňování nás stálo dost sil abychom byli schopni tento zápas do vítězného konce. Na závěr musím vyzvednout účast P. Poznarové, která se k nám vrátila po zranění a i když zatím hrát nemůže tak, přijela povzbudit holky společnou rozcvičkou a zápas s nimi strávila na střídačce.

Sestava: Kolčavová H., Steigerová J., Vítková K.,  Kobylíková J.(2), Hejtmánková V.(5),   Kaczmarczyková M.(8/2), Jiřičková A.(1), Macharáčková J., Koppová M.(2), Zívalová E.,  Begálová A.(4/2), Poznarová P.  

 

Mini: Bobo Cup 2016 - Velká Bystřice                                  12. - 13.3.2016

12.-13.3.2016 proběhl ve Velké Bystřici turnaj minižáků Bobo Cup 2016.

Zúčastnilo se 8 týmů za MINI starší (TJ Jiskra Otrokovic, HC Ivanka pri Dunaji (SK), Tatran Litovel, TJ SOKOL II Prostějov, Zora Olomouc, Zora Olomouc-Holečkova a 2 týmy SK Velká Bystřice “A”, “B”) a 7 týmů za MINI mladších ( TJ Jiskra Otrokovice, SK Žeravice, TJ SOKOL II Prostějov, Zora Olomouc a 3 týmy SK Velká Bystřice “C”, “D”, “E”).

Během soboty a neděle jsme odehráli několik výborných utkání, kde se všichni snažili ze sebe dostat to nejlepší a dát tomu ještě něco navíc. Je pravdou, že ve snaze získat míč jsme museli v určitých momentech krotit emoce rodičů, potažmo trenérů, ale vše se vždy vyřešilo ke spokojenosti zúčastněných. Myslíme si, že turnaj po odezvě trenérů se vydařil a všichni byli spokojeni.  Bylo dobré, že týmy byly velmi vyrovnané, takže nikdo herně nepřevyšoval ostatní.

Velká pochvala všem týmům SK Velká Bystřice za výborné výkony a reprezentaci Bystřické házené.

Pořadí MINI starší:

1.      Ivanka pri Dunaji
2.      SK Velká Bystřice “A” 
3.      TJ SOKOL II Prostějov

 

Pořadí MINI mladší:

1.      SK Žeravice
2.      SK Velká Bystřice “C”
3.      SK Velká Bystřice “E”

Obrovská pochvala všem rozhodčím (Štěpkovi, Tonymu, Pepovi 11, Hantrovi, Bobovi, Fifovi, Kenovi, Machymu, Laďovi Sch., Ďurčovi a Polimu), kteří to neměli vždy jednoduché a v neposlední řadě všem rodičům a trenérům.

Velké poděkování Janče Koblihové, Elišce Zednikové, Venďasce, Laďovi Schneiderovi st., Lubovi Urbanovi, Pavlovi Vodičkovi, Petrovi Součkovi, Miloši Petrovi a Jardovi Lounovi za spolupráci s organizací celého turnaje.

Také poděkování Kamile Petrové za poskytnutí stravování v Penzionu VARNA.

Znovu všem velké díky !!!

BOBO CUP 2016 - Mini staršé
  VB C VB D VB E Zora Otrokovice Žeravice Prostějov Skóre Body Poř.
 V.Bystřice C   6 : 6 15 : 4 15 : 12 14 : 3 11 : 16 19 : 3 80: 44 9 2.
 V.Bystřice D 6 : 6   4 : 7 3 : 2 11 : 1 6 : 14 7 : 1 37:31 7 4.
 V.Bystřice E 4 : 15 7 : 4   11 : 4 11 : 3 7 : 13 16 : 2 56:41 8 3.
 Zora Olomouc 12 : 15 2 : 3 4 : 11   10 : 3 4 : 12 15 : 8 47:52 4 5.
 Otrokovice 3 : 14 1 : 11 3 : 11 3 : 10   4 : 22 7 : 5 21: 73 2 6.
 Žeravice 16 : 11 14 : 6 13 : 7 12 : 4 22 : 4   16 : 6 93:38 12 1.
 Prostějov 3 : 19 1 : 7 2 : 16 8 : 15 5 : 7 6 : 16   25:80 0 7.

 

Ml.žáci "A": Continental Cup 2016 - Jičín                             23. - 13.3.2016)

V pátek 11.3. odjíždělo naše družstvo na tradiční turnaj do Jičína. Jeli jsme autobusem a do Jičína dorazili po sedmé večer. Ráno jsme hráli první zápas už v 8hodin a ještě nás čekala snídaně v nedalekém hotelu Paříž, kde jsme se po celou dobu turnaje stravovali.

Prvním soupeřem bylo domácí družstvo Jičín B. Soupeř slabší a proto jsme si mysleli, že bude dvouciferný rozdíl skóre. Jenže my se trápili a klukům to moc nešlo. Padal balón, nepřesná střelba, prostě spousta technických chyb. Nakonec jsme přece jen zvítězili 10:4.
Ve druhém sobotním zápase nás čekalo družstvo Jiskra Zruč n. Sázavou, které jsme porazili 14:7 v poklidném tempu.
Poslední sobotní soupeř byl Spartak Kutná Hora. Ten jsme porazili 17:5. Hra se zápas od zápasu lepšila. Zahráli si všichni a všichni si dali branku. Po sobotních zápasech jsme navštívili krytý bazén, kde se kluci vyřádili na tobogánu a zrelaxovali ve vířivce. Po večeři nás čekalo jako diváky extraligové utkání domácího Jičína s Frýdkem-Místkem. Pro kluky pěkný zážitek. Ne zas tak často se dostanou na extraligový zápas. Tím sobotní program skončil. 
V neděli nás už čekali náročnější soupeři. První bylo družstvo Liberec Handball. Naši věděli, že pokud vyhrají, budou hrát o medaile, prohra by jich odsunula na třetí místo ve skupině. Neponechali jsme nic náhodě. Perfektní obrana a rychlé útoky nám přinesly vítězství 11:4. Liberec z toho byl trochu špatný - věřil si na nás. Posledním soupeřem ve skupině bylo bezkonkurenčně nejlepší družstvo turnaje Dukla Praha. Soupeř pro nás známý z předchozích turnajů. Kluci se snažili, ale byli zbytečně nervózní a kupili chybu za chybou. Konečný výsledek-prohra 8:18.
Tím jsme se umístili na 2.místě ve skupině a hráli s prvním ve druhé skupině a to byl domácí Jičín. Soupeř byl výškově stejný - pokud nepočítám našeho dlouhána Vildu Zedníka, jenže na nohách byl daleko rychlejší a my pořád dotahovali. Ke konci nám soupeř odskočil a my vystřídali všechny hráče, ať nezahřívají lavičku. Výsledkem byla prohra 7:14.
Tím jsme prohráli bitvu o finále a hráli o třetí místo s Baníkem Most. Nechtěli jsme skončit na čtvrtém místě, jako na Stupavě a kluci chtěli za každou cenu medaili. Tomu odpovídal průběh zápasu. Opět výborná obrana a rychlé branky. Začátek zápasu nám vyšel a my udržovali brankový odstup. V druhé polovině zápasu jsme opět dali šanci všem hráčům a konečný výsledek byla výhra 10:5.
Je vidět, že když se o něco hraje, hráči se umí nabudit a hra vypadá oproti některým zápasům se slabšími soupeři jinak. Konečné třetí místo z 12 družstev je úspěch. Nebyli jsme v kompletní sestavě, takže o to víc těší bronzové medaile.

Poděkování patří opět našemu řidiči, který nás vozil i po Jičíně, plnil funkci zapisovatele branek i roli hlučného fanouška - Lednymu a všem rodičům, kteří nám fandily, protože zápas o 3.místo mohli sledovat na televizním kanále tvcom.

Naši kluci hráli v sestavě: brankář Kuba Salašnyj, v poli Mates Pečínka(15), Vojta Pečínka(4), Hynek Dvořák(9), Adam Horáček(8), Kuba Šťastný(8), Kuba Dzieržava(3), Adam Katinger(8), Vilda Zedník(11), David Soška(1) ,Rosťa Černý(8) a Martin Stryk(4) 

 

Skupina A
 Continental Cup 2016 Jičín B K. Hora Dukla Zruč  Liberec V.Bystř. Skóre Body Poř.
 Jičín B   12 : 8 4 : 15 7 : 7 6 : 10 4 : 10 33 : 50 3 4.
 Kutná Hora 8 : 12   2 : 13 6 : 5 4 : 8 5 : 17 25 : 55 2 5.
 Dukla Praha 6 15 : 4 13 : 2   12 : 2 13 : 8 17 : 8 70 : 24 10 1.
 Zruč n. S. 7 : 7 5 : 6 2 : 12   4 : 7 7 : 14 25 : 46 1 6.
 Liberec 10 : 6 8 : 4 8 : 13 7 : 4   4 : 11 37 : 38 6 3.
 Velká Bystřice 10 : 4 17 : 5 8 : 17 14 : 7 11 : 4   60 : 37 8 2.

 

Skupina B
 Continental Cup 2016 Jičín A Mělník V. Meziř. Plzeň Most Jablonec Skóre Body Poř.
 Jičín A   15 : 10 14 : 1 13 : 6 16 : 8 14 : 3 72 : 28  10 1.
 Mělník 10 : 15   15 : 8 11 : 4 9 : 10 16 : 6 61 : 43 6 3.
 Velké Meziříčí 1 : 14 8 : 15   12 : 4 7 : 12 7 : 7 35 : 52 3 4.
 Plzeň 6 : 13 4 : 11 4 : 12   9 : 11 9 : 8 32 : 55 2 5.
 Most 8 : 16 10 : 9 12 : 7 11 : 9   10 : 6 51: 47 8 2.
 Jablonec 3 : 14 6 : 16 7 : 7 8 : 9 6 : 10   30 : 56 1 6.

 

Utkání o konečné umístění:
 Zruč n. S. :  Jablonec 3 : 5  utkání o 11.místo
 Kutná Hora :  Plzeň 8 : 11  utkání o 9.místo
 Velká Bystřice :  Jičín A 7 : 14  semifinále A2 - B1
 Dukla Praha 6 :  Most 14 : 6  semifinále A1 - B2
 Jičín B :  Velké Meziříčí 7 : 11  utkání o 7.místo
 Liberec :  Mělník 12 : 8  utkání o 5.místo
 Velká Bystřice :  Most 10 : 5  utkání o 3.místo
 Jičín A :  Dukla Praha 7 : 14  utkání o 1.místo

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook