Zpravodaj č. 10/2016

SOBOTA 2.4.2016:



St.žáci: Házená Uničov - SK Velká Bystřice                              20 : 43 (5 : 21)

Do Uničova jsme odjeli bez našich největších opor Štěpka, Pepy Dobeše a Šudři, kteří posílili áčko mladšího dorostu v zápase s Duklou Praha. K našemu překvapení se zápas odehrál v hale uničovského gymnázia, kde byla paradoxně větší zima než venku.
Od začátku jsme hráli oslabeni o jednoho hráče a to jsme praktikovali po celý zápas. Vycházeli jsme s dobré obrany a rychlého přechodu do útoku, který mohl být v některých chvílích ještě rychlejší. Do třetí minuty byl stav vyrovnaný, ale pak za to kluci vzali a do patnácté minuty nastříleli devět branek, aniž by inkasovali a o povinném vítězství bylo rozhodnuto. Do branky se po zranění vrátil Vojta Zácha a předvedl parádní výkon, ale i Dittr který odchytal druhý poločas, předvedl několik hezkých zákroků. Střelecké hody zažívali Vojta Javorek, Tony a Fífa, který nastřílel spoustu branek netradičním způsobem - z trháků. Pozadu nezústali ani Bobo, Schaffi a Puchy. A tak jediný, kdo tentokrát neskóroval, byl Gryggi, který se po dlouhé době objevil v poli. Ale i on podal slušný výkon, zejména v obraně.


Hráči (branky): V. Zácha (br), T. Dittrich (br), V. Javorek (9), A. Vodička (9), F. Buršík (9), B. Možíš (6), D. Schaffner (6), J. Vysloužil (4), M. Grygar. 



Ml.dorost "A": Dukla Praha - SK Velká Bystřice "A"               32 : 29 (18 : 14)              
V sobotu jsme sehráli  utkání s 3. týmem tabulky Duklou Praha. Kluci nastoupili do zápasu odhodlaně a bez respektu s velkým srdcem ve snaze prolomit jarní útlum. Všichni hráči i střídající z lavičky podávali srdnatý a houževnatý výkon s dobrou agresivní obranou. Bohužel jsme ale selhávali jako již tradičně v koncovce ze 6 m ze všech postů s úspěšností někde kolem 50 %  !!! Toto se projevilo v konečném součtu 1. poločasu, který jsme prohráli 14:18.

V druhém poločase  jsme chtěli rychle smazat náskok soupeře, byli jsme herně lepším týmem ale opět jsme neproměňovali tutovky a bohužel ani rychlé útoky. Nevzdávali jsme se do poslední vteřiny, ale bohužel bodově jsme vyšli naprázdno a prohráli 29:32. Z herního a zodpovědného výkonu hráčů jsem spokojen. Musím pochválit všechny hráče, že se nevzdali a bojovali do poslední chvíle. Vyzdvihnout musím  hlavně, ale mladší ročníky, konkrétně v tomto utkání Štěpu Součka a Kubu Flajsara  za velký herní přehled a nebojácnou střelbu na postu spojek. V brance pak podal dobrý výkon Honza Šudřa, který odchytal většinu zápasu.
Hráči jsou hladoví  konečně naplno bodovat a budou se o to maximálně snažit za 14 dní v třetím domácím utkání proti Frýdku-Místku. Zveme všechny naše fanoušky, aby nás přišli podpořit v našem prvním jarním vítězství.

Sestava: Kolovratník D.(br), Šudřich J. (br.), Hňatek F(2)., Andrš M.(2), Prošvic T.(2), Tkadleček D.(7), Spurný (3/1), Tesařík M.(4),  Varhalík L. (1), Dosoudil R,  Flajsar R., Flajsar J.(5/2), Souček Š. (3), Dobeš J.  



St.dorost: Sokol II Prostějov - SK Velká Bystřice                   33 : 34 (17 : 15)

V sobotu 2. 4. jsme odehráli další soutěžní kolo, tentokráte na půdě prostějovského družstva.
Máme za sebou nespočet utkání s tímto soupeřem a vždy měla podobný průběh – spousta branek a hra téměř bez obran. To se nám nevyhnulo ani tentokrát a zvláště první polovina vypadala, že budou opět brankové hody i přes neuvěřitelné množství neproměněných šancí na obou stranách. Utkání zvláště ve chvíli, kdy jsme prohrávali až o sedm branek, vypadalo jako ztracené. Tentokráte jsme to ale byli my, kdo se včas srovnal, výrazně zlepšil obrannou fázi a začal proměňovat. Na našich brankách měli největší podíl Erik Mader (7)  a hostující Petr Hlaváč (9), kteří byli výraznými tahouny družstva, později se přidal i Milan Jureček.
Již klasicky byl výborný Pavel Schneider v brance, který přestože nemocný, hasil vyložené šance soupeře. To vše dohromady znamená dva body pro naše družstvo.

Hráči (branky): Schneider P.(br), Maceášik T.(2), Mader E.(7), Jureček M.(6), Michálik J., Buršík T.(2), Sečka J.(3), Kubeša L.(2), Hlaváč P.(9), Horký J.(3)

 

NEDĚLE 3.4.2016:

 

Ml.žáci "A": Tatran Litovel - SK Velká Bystřice "A"                                 27 : 30

V neděli 3.4. jsme zahajovali jarní část sezony mistrovských zápasů na horké půdě Tatranu Litovel. Měli jsme jim co vrace, protože na únorovém turnaji v Hranicích nás porazili. Hrálo se v hale a zájezdu se zúčastnila většina rodičů, což příjemně překvapilo. A při hře byli slyšet. Byl to takový náš další hráč. Litovel byla v kompletní sestavě, nám chyběl Adam Horáček a Vojta Haderka pořád zápasí s nemocí.

Začínali jsme osobkou. Vyrovnaná hra, kdy žádné družstvo nevedlo o více jak dvě branky. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, až se ustálilo na stavu 7:7. Kluci do hry dávali vše, ale překážkou pro některé byla šikovná Klára Habermannová v bráně.

Následovaly shot-auty. Ze začátku vyrovnané, ale postupně nám začal soupeř ujíždět až na hrozivých 19:13. Od té doby se stala pro Litovel naše brána zakletá a my naopak proměnili zbytek nájezdů. V posledním kole byla remíza a váhali jsme, koho dát na poslední nájezd z těch, co neproměnili. Šel Adam Katinger a proměnil. Takže jsme před dvaceti minutami házené vedli 19:21.

Vlastní házená pro nás začala dobře a v páté minutě jsme již vedli 19:24. Prostřídali jsme a hra se vyrovnala. V útoku se hrály signály a vcelku vycházely. Jen v obraně to občas skřípalo. Ale čas rychle ubíhal a my drželi pořád tří až pětibrankový odstup, který jsme si pohlídali a nakonec zvítězili zaslouženě poměrem 27:30

Sestava: v bráně slušně zachytal Kuba Salašný(2), v poli Rosťa Černý(2), Mates Pečínka(3), Vojta Haderka(1), Vojta Pečínka(1), Míša Rella, Hynek Dvořák(2), Kuba Šťastný, Kuba Dzieržava(5), Adam Katinger(5), Martin Stryk(2), Vilda Zedník(5) a David Soška(2).

Poděkování patří všem hráčům za bojovný výkon všech.



Ml.dorostenky: SK Velká Bystřice - HK Veselí n. M.                      9 : 32 (5 : 16)

Těžko se hodnotí zápas, který většina hráček odehraje bez zájmu a nasazení. To, co naše hráčky předvedly, se nedá jinak nazvat než ostudou. Dát první branku ve 24-té minutě je určitě bystřický rekord. Neschopnost se domluvit v obraně, neschopnost něco vymyslet v útoku, prostě proč se při nedělním odpoledni vůbec zabývat házenou.

Hráčky a branky: L. Mikulášková br., M. Vachutková 3, R. Čecháková 3, S. Konečná 1, K. Kleislová 1, H. Moťková 1, B. Slováčková, A. Krejzlíková, L. Žáková, K. Koudeláková



Muži: TJ Cement Hranice "B" - SK Velká Bystřice                  21 : 31 (9 : 10)

Vítězná série pokračuje a tým úspěšně drží zadaný kurz první místo ve druhé lize.
Výsledek vypadá poměrně jednoznačně, nicméně mladý tým Hranic byl určitě kvalitním soupeřem. Začátek zápasu se naši kluci rychle ujali vedení, po deseti minutách hry bylo příznivé skóre 6:2. Ovšem po neproměnění několika šancí kluci znervózněli a domácí se dotáhli a dokonce na chvíli i skóre otočili. Během 16-ti minut jsme vstřelili pouze jeden. Poločasové těsné jednogólové vedení jsme brali s díky. Do druhého poločasu nastoupil Lubomír Veřma Veřmiřovský a náš tým během několika minut soupeře přejel a prakticky rozhodl o výhře. Po deseti minutách již byl rozdíl ve skóre o 8 gólů a zápas kluci již v klidu dohráli. 
Sedmý jarní zápas a sedmá výhra. V sobotu nás čeká doma další těžký soupeř - béčko extraligového Frýdku Místku. Budeme rádi za co největší podporu, tímto zveme všechny naše fanoušky. 

Sestava: Michal Vydra, Martin Rýpar, Petr Wolf(6), Michal Wolf, Petr Pörsök(1), Kamil Zemánek(1), Jiří Barvíř, Jiří Strádal(5), Vladimír Schneider(2), David Kopal(2), Jiří Kubis(9/5), Jan Ďurčík, Radek Mézl(2), Lubomír Veřmiřovský(3).

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook