Zpravodaj č. 13/2016

ČTVRTEK 21.4.2016:


Ml.dorostenky: Pardubice - SK Velká Bystřice                               23 : 13 (8 : 4)

Další zbytečně prohraný zápas. Naše hráčky sice bojovaly, ale velké množství ztrát a individuálních chyb, jak v útoku, tak v obraně, ani statisticky nedávají šanci na úspěch. V útoku chaos, a když se akce povede, tak proč ji opakovat! V obraně špatné postavení, chybí přehled o pohybu protihráček, neochota reagovat na pokyny. A to zachytala brankařka, jinak byl rozdíl úplně jiný. Snad už v dalším zápase bude lépe.

Hráčky a branky: L. Mikulášková br., R. Čecháková(5), S. Monetti(2), M. Soukupová(2), L. Žáková(2), B. Slováčková(1), H. Moťková(1), A. Krejzlíková, S. Konečná, M. Vachutková, K. Koudeláková


Ženy: Pardubice - SK Velká Bystřice                                       32 : 21 (14 : 12) 

Tento zápas jsme dohrávali  ve čtvrtek 21.4. ve večerních hodinách v Pardubicích. Do zápasu jsme vstoupili bojovně a tvrdou obranou a díky tomu jsme byli schopni hrát vyrovnanou partii s domácími. Bohužel neproměněné šance nám nedovolili se utrhnout a získat nějaký náskok. Do druhé půle jsme chtěli nastoupit s jasně danými úkoly do obrany a útoku, ale to se holkám nepodařilo dodržet a dostávali jsme laciné góly po chybách jak v útoku tak v obraně. Na výsledku se určitě podepsala i to že jsme jeli v oslabeném počtu a docházeli nám síly. Vyzdvihnout lze výkon brankářky H. Kolčavové.  Příště se to chce vyvarovat individuálním chybám a můžeme pomýšlet na vyrovnanější výsledek. Zároveň bych chtěl i holkám poděkovat za to, že si našli čas a ochotu jet tenhle zápas odehrát ve všední den. Ne pro všechny to bylo bez problémů.

Sestava: Kolčavová H., Koppová M., Begalová A., Vítková K., Hejtmánková V., Kaczmarczyková M., Kobylíková J., Zívalová E., Jiřičková A.

 

SOBOTA 23.4.2016:

 

St.žáci: Šumperk - SK Velká Bystřice                                        17 : 29 (9 : 17)  

O víkendu 23.4.-24.4.hráli starší žáci Žákovskou ligu a ta kolidovala s jejich mistrákem v Šumperku. Po dohodě tedy jeli do Šumperka hrát mladší žáci a to i z důvodu, že soupeř nepatří výkonnostně k lídrům v tabulce. Pouze náš brankař byl starší žák.
Mladší žáci odjížděli v kombinované sestavě s hráči nar. 2003, protože od podzimu budou  stejně už hrát za starší žáky. Hrálo se venku s míčem pro st. žáky (větším). Soupeři se sešli v celkovém počtu 7 a hráli s pěti hráči v poli, aby měli alespoň jednoho na střídání. My se přizpůsobili a také hráli v poli o jednoho míň. Hrálo se 2x25minut. Začátek zápasu to byl vyrovnaný boj, než se naši kluci vyrovnali s psychikou, že hrají proti st. žákům. Postupně, jak šel čas jsme navyšovali vedení. My byli rychlejší a přesnější a poločas skončil 9:17 pro nás.
Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, jako většina prvního. Rychlostně jsme byli někde jinde a i kombinačně. Samozřejmě rezervy se najdou vždy a tak i nám se občas podařilo ztratit zbytečně míč a v obraně to mohlo být také lepší. Konečný výsledek 17:29 v náš prospěch hovořil za vše.

Sestava: Rosťa Černý(4), Mates Pečínka(6), Kája Kobliha, Petr Bláha, Kuba Šťastný, Kuba Dzieržava(2), Adam Katinger(6), Vilém Zedník(9),Michal Rella a David Soška(4). V bráně dobře zachytal Tom Dittrich.


Ml.žáci "B": Žeravice "B" - SK Velká Bystřice "B"                    12 : 19 (6 : 14)  

Dne 23.4. 2016 jsme odehráli další venkovní mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým SK Žeravice „B“.

Sestava: Kuba Salašnyj, Adam Horáček, Vojta Pečínka, Martin Stryk, Šárka Himrová, Paťa Markvart, Vojta Schaffner, Vojta Krempl, Štěpán Dvořák, Štěpán Slepica, Honza Grygar.

Po prvním písknutí rozhodčího do píšťalky se utkání rozjelo v docela svižném tempu, které vydrželo až dokonce. I když jsme do Žeravic přijeli o čtyři hráče oslabeni, tak to naši borci vydrželi až dokonce. Bylo to i díky tomu, že nám pomohli Áďa Horáček, Vojta Pečínka a Martin Stryk s týmu ??A??, kterým patří velké poděkování za pomoc, protože jejich výkony a gólové příspěvky pomohly i některým hráčům týmu ??B??. Projevilo se to např. u Šárky H., Štěpánovi D. a Vojtovi S., kteří se začali konečně prosazovat 1 na 1, ale je potřeba to takhle hrát v každém zápase. Kuba S. v bráně předvedl svůj standardní výkon, kdy mu skoro bezchybně vycházely trháky.
Samozřejmě je potřeba naše OVEČKY nadále na trénincích motivovat, aby makali na 100%.
Za tento zápas patří všem poděkování.


Muži: Lesana Zubří - SK Velká Bystřice                                  27 : 30 (14 : 16)

Do zápasu jsme šli s vědomím, že vítězství nám dává jistotu prvního místa ve 2. lize a vstupenku do baráže o 1. ligu. Současně jsme počítali, že domácí Lesana se určitě nevzdá a bude maximálně bojovat, když jí reálně hrozí sestup. A v neposlední řadě kluci chtěli dokázat, že vyhrají i při absencích Luby Veřmiřovského a Jirky Kubise, kteří si plnili své extraligové povinnosti. A vše se potvrdilo.
Celý zápas byli naši kluci opticky lepší a silnější a udržovali si mírné vedení. To bylo stále mezi jedním až třemi góly. Přesto díky velkému množství neproměněných vypracovaných šancí, nebylo až do konce zápasu o výsledku rozhodnuto. Střelecky se tentokrát dařilo zejména Pecovi Pörsökovi. 

Suverénní pozice - deváté jarní vítězství, celkově desáté v řadě znamená, že již 4 kola před koncem soutěže můžeme slavit splnění prvního dílčího cíle - vyhrát druhou ligu. Poslední tři kola již budou ve znamení přípravy na baráž, kterou rozhodně chceme zvládnout. Tento tým na to má. 

Sestava: Michal Vydra, Štěpán Vodička, Petr Wolf (3), Michal Wolf (1), Petr Pörsök (9), Kamil Zemánek (6), David Mikušek, Petr Polách (3), Milan Jureček, Jiří Strádal (2), Vladimír Schneider (2), David Kopal (3), Jan Ďurčík (1), Radek Mézl.

 

NEDĚLE 24.4.2016:


St.žáci: 5.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY                                        Bělá pod Bezdězem

Už v sobotu odpoledne jsme vyrazili do místa konání dalšího kola žákajdy, kde nás čekala další konfrontace s týmy, se kterými se běžně nepotkáváme. Před osmou hodinou večer jsme v pořádku dorazili na místo, ubytovali se v tělocvičně a pak už hajdy na kutě, protože kluky čekala náročná neděle.

SK Velká Bystřice - Házená Mělník                                                 39 : 12 (21 : 4)
Soupeře ze spodku tabulky jsme přejeli bez větších problémů, všichni hráči dali branku, včetně Šudři.

SK Velká Bystřice - HC TJ Náchod                                                 35 : 28 (17 : 13)
Celý zápas jsme si udržovali mírné vedení, ale vítězství se nerodilo lehce. Hra byla rychlá na obě strany. Z dálky se rozestřílel Štěpek, na pivotu se dařilo Schaffimu. Opět dali branky všichni, včetně Gryggiho.

SK Velká Bystřice - Liberec HANDBALL                                        33 : 24 (17 : 15)
Liberečtí hráči, kteří překvapivě prohráli s Mělníkem si zřejmě chtěli na nás vylepšit reputaci. My jsme sice šli rychle do vedení o čtyři branky, ale houževnatý soupeř dvě minuty před poločasem vyrovnal na 15:15. Naštěstí jsme ještě stihli vstřelit dvě branky. Celý první poločas nám nefungovala obrana, dostávali jsme laciné branky a neměli ani odražené míče. Ve druhé půli jsme konečně začali bránit (velmi se zlepšil Vojta J.), donutili jsme soupeře k chybám a z rychlých útoků skórovali. Tahounem byl Pepa Dobeš, mužem zápasu byl ale Gryggi, který předváděl famózní zákroky a doslova zavřel bránu (to vše bez „šuspiku“, který už asi nebude potřebovat :-). Je zajímavé, že i v tomto zápase vstřelili branku všichni, včetně Šudři.

SK Velká Bystřice - TALENT Plzeň                                                 18 : 23 (10 : 11)
Začátek zápasu byl z naší strany šílenej, kluci nastoupili hodně přehecovaně a místo uvážlivé hry byla zbrklá střelba. Pět našich špatných střel a prohrávali jsme 0:4 a to jsme hráli i přesilovku! Plzeňáci nás přehrávali hlavně silově, v týmu měli opravdu urostlé hráče. Po time-outu se kluci zvedli, zklidnili hru a srovnali na 5:5. Poté se hrálo celkem vyrovnaně. Soupeř praktikoval hodně tvrdou obranu na hranici pravidel, o čemž svědčí červená karta jejich hráče za tři vyloučení v první půli. Dvakrát to odskákal Štěpek krvavým šrámem. Kluci srdnatě bojovali, dokud jim nedošly síly, což se nakonec bohužel stalo a svůj vliv sehrála i silnější lavička soupeře. Prohra ale pro nás není žádná trageie.

Závěrem děkujem Davidovi Buršíkovi, Radimovi Javorkovi a Víťovi Schaffnerovi za pomoc s dopravou, rodině Dobešovic za podporu v hledišti a výborné mňamky od jedné mamky, které nechybí na žádném venkovním kole žákajdy :-)

Hráči (branky): J. Šudřich (br+3), V Zácha (br), M. Grygar (br+1), J. Dobeš (33), Š. Souček (31), V. Javorek (17), A. Vodička (11), D. Schaffner (11), B. Možíš (8), F. Buršík (4), J. Vysloužil (4).  


Ml.žáci "A": Centrum Haná "A" - SK Velká Bystřice "A"                    16 : 42 

K čtvrtému mistráku jarní části sezony jsme jeli do Kostelce n. H. Nabyli jsme kompletní, chyběl nám pro nemoc Vojta Haderka. Centrum je v průběžné tabulce hodně za námi, ale nechtěli jsme nic ponechat náhodě. První část - osobka nám moc nevyšla. Soupeř byl rychlejší, dynamičtější a měl lepší tah na branku. Naši umějí osobku lépe. Pravdou je, že podlaha klouzala, ale to všem i soupeři. Nakonec jsme vyhráli 6:7.
Shot-outy nám vyšly parádně. Ze 14 náběhů soupeř proměnil pouze dva. Famózně zachytal Kuba Salašný. My proměnili 10 nájezdů a rázem bylo po zápase. Před vlastní házenou jsme vedli 10:27.
Bylo třeba kluky motivovat, aby hráli naplno, i když bylo rozhodnuto. Kluci splnili, co jsme si řekli a hru neodflákli. Základní šestka postupně navyšovala skóre a my prostřídali lavičku, která podala rovněž parádní výkon. V bráně pokračoval v excelentních výkonech Kuba Salašnyj a soupeři vychytal všechny čtyři sedmičky.

Vítězná sestava: Rosťa Černý(3), Mates Pečínka(3), Vojta Pečínka(2), Vilda Zedník (6), Hynek Dvořák(4), Adam Horáček(3), Kuba Šťastný(4), Kuba Dzieržava(5), Adam Katinger(2), Michal Rella(3), Martin Stryk(4) a David Soška(4).

Pochvala patří hráčům za celkový předvedený výkon a těm rodičům, kteří vážili cestu do Kostelce ať už jako řidiči nebo diváci. Podpora z tribuny byla slyšet.


St.dorost: Kopřivnice - SK Velká Bystřice                                  36 : 23 (18 : 9) 

Celkem snadné vítězství domácího družstva, které vede bez ztráty bodu tabulku 2.ligy. Z našeho družstva se dokázali prosadit pouze P. Hlaváč a M. Jureček. Ostatní hráči zahráli pod své možnosti.

Sestava: Schneider P.(br.), Maceášik T.(2), Dosoudil R., Mader E.(1), Jureček M.(7), Michálik J., Buršík T., Sečka J., Kubeša L., Hlaváč P.(13), Horký J.


Ml.dorost "A": Kopřivnice - SK Velká Bystřice "A"                41 : 39 (23 : 22) 

V neděli jsme odehráli bojovné utkání s celkem Kopřivnice. Kluci konečně dali do toho vše. Střelba byla rozložena do všech postů, spojky konečně plnily to, co se po nich chtělo. Byli jsme rychlejší a agresivnější. Bohužel jsme bojovali nejen proti soupeři, kterému vyšlo střelecky  téměř  vše, ale zejména proti rozhodčím, kteří tento zápas absolutně nezvládli a nenechali nikoho na pochybách, kdo  byl v neděli domácím celkem. Kluky tato nedělní estráda nezlomila, spíše je  stmelila a  namotivovala do dalších zápasů, ve kterých chceme konečně naplno bodovat. Pokusíme se o to tuto sobotu proti jednomu z lídrů tabulky celku Nového Veselí.     

Sestava: Kolovrátník D.(br.), Hňatek F.(9)., Andrš M.(9), Prošvic T.(3), Tkadleček D.(7), Spurný T., Tesařík M.(6),  Dosoudil R, Kršek T. (4/1), Varhalík L.(1), Maceášik T., Buršík T.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook