Zpravodaj č. 15/2016

SOBOTA 7.5.2016:


Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Tatran Litovel "A"                         34 : 26

V sobotu jsme hráli první zápas druhého kola na domácím hřišti a to s Tatranem Litovel. Protože Litovel byla za námi o dva body a my jsme zatím bez prohry, byl to boj o vedení v tabulce. Družstva se navzájem znají, potkávají se na turnajích a letos už jsme spolu hráli. Věděli jsme, že mají dva hráče, na kterých mají založenou hru, takže jsme si stanovili podle toho taktiku. Sestava nebyla kompletní, chyběl Mates Pečínka, který nemohl ze zdravotních důvodů, ale přijel podpořit spoluhráče.
Začínali jsme osobkou. Od začátku jsme vedli a udržovali si mírný náskok. Vyhráli jsme ji 10:5. Pohlídali jsme jejich nejlepší hráče a byli pohybově rychlejší.
Následovaly shot-auty.
Ne, že by se nám nepovedly, ale umíme je líp. Naštěstí soupeři se až tak nepovedly, takže z toho bylo skóre před házenou 24:15 v náš prospěch.
Začátek házené nám moc nevyšel. Soupeř v šesté minutě snížil na 26:20. Nám nevyšly na začátku tři signály a kluci v útoku přestali hrát. Hra bez pohybu a náběhů. V obraně jsme také trochu polevili. Postupně se kluci vzpamatovali a začali hrát zase svou házenou. Jak čas ubíhal, my drželi náskok a zaslouženě zvítězili 34:26. Touto výhrou jsme si upevnili pozici v čele tabulky.

Sestava:
V bráně slušně zachytal Kuba Salašný, v poli Rosťa Černý(5), Vojta Haderka(7), Vojta Pečínka, Hynek Dvořák(5), Adam Horáček, Kuba Šťastný(2), Kuba Dzieržava(3), Martin Stryk, Vilda Zedník(6), Adam Katinger(4) a David Soška(2).

Poděkování patří hráčům za bojovnost a jako vždy i rodičům, kteří nás přišli povzbudit.


Ml.dorost "A": Talent Plzeň - SK Velká Bystřice "A"                34 : 37 (16 : 17)

Na naši nejdelší jarní trasu jsme odjeli tuto sobotu do PLZNĚ. Mezi hráči panovala dobrá nálada, kterou konečně přenesli i na hřiště, byť vítězství se nerodilo vůbec snadno. V prvním poločase jsme tahali za delší konec my, kluci hráli agresivně, dostávali se do šestky, bohužel opět jsme   neproměňovali tutovky, ale byli jsme stoprocentní na sedmičkách, o což se staral Štěpek Souček. Zahrála si celá lavička a poločas jsme vyhráli 17:16.
V druhém poločase jsme polevili  v koncentraci, neproměnili jsme trhák a sedmičku a najednou byl více v pohodě soupeř, který se ujal vedeni o 4 branky. Kluci ale dřeli, změnili  jsme styl hry, na křídle hrál velký zápas Radek Flajsar. Spolu s Tomem Prošvou se starali o levou stranu, na středu podal dobrý výkon Kuba Flajsar na pravé straně hrál Domino s Tesákem, kteří posílali jednoho Plzeňáka za druhým si odpočinout na dvě minuty. Podstatné bylo, že jsme jezdili nahoru a dolů, což fyzicky Plzeňákum moc nesedělo a díky tomu jsme srovnali a dostali se do breaku o 4 branky, který jsme si drželi až do konce.
Za vším, ale stál konečně vynikající výkon našeho brankaře Dominika Kolovratnika, který   vychytal 3 sedmičky a podával jistý výkon při střelbě ze všech postů. Kluci  cítili oporu v zádech a šli nekompromisně za vítězstvím 37:34. Těmito dvěma body  kluci potvrdili účast Velké Bystřice v 1.lize mladšího dorostu i příští rok.

Sestava: Kolovrátník D.(br.), Hňatek F.(1), Andrš M.(2), Prošvic T.(3), Flajsar R.(7), Souček Š.(4), Flajsar J.(7), Spurný T., Varhalík L., Tesařík M.(7), Dosoudil R., Tkadleček D.(6).

 

NEDĚLE 8.5.2016:

 

Ml.žáci "B": Centrum Haná "C" - SK Velká Bystřice "B"         20 : 12 (10 : 5)     

Dne  8.5. 2016 jsme jeli hrát další utkání mimo domácí půdu v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým Sokol Centrum Haná "C".

Sestava: Kuba Salašnyj, Šárka Himrová, Peter Blaha, Karel Kobliha, Martin Stryk, Vojta Schaffner, Petr Matulík, Štěpán Dvořák, Franta Kryl, Štěpán Dvořák.

Není jednoduché tento zápas hodnotit. Utkání, které naši svěřenci odehráli bylo, jako zlý sen. V prvních minutách zápasu jsme nesčetněkrát ztratili míč a darovali soupeři šanci skórovat. Ten toho samozřejmě i přes výborný výkon Kuby Salašného využil.  Po oddechovém čase v první půli utkání, který jsme si vzali, abychom hráče uklidnili, protože hráli zbrkle se spoustou ztrát míče, nedůrazem v obraně a absolutní nulovou aktivitou v útoku se hra na chvíli zlepšila, ale bohužel jen na chvíli. Světlé časy v zápase se střídali s těmi hodně tmavými. Doopravdy přemýšlíme s trenérem, jak naše děcka více motivovat, aby je ta hra bavila a zaujmula. U některých ten zájem a nadšení ze hry fakt nevidíme. Ať jen nekritizuji, tak během utkání se objevili i dobré akce, kdy Marťa Stryk několikrát vypustil z dálky pár dobrých gólových navštívenek a také spolupráce levá spojka Peťa Matulík s křídlem Vojtou Schaffnerem přinesla několik gólových přísunů, ale hlavně pěkně zahraných. V neposlední řadě pochvala Kubovi Salašnému za výkon v bráně i když viděl ten zmar ve hře, tak to nevypustil.


St.dorost: Zbrojovka Vsetín - SK Velká Bystřice                    26 : 39 (16 : 14)

Předposlední kolo jsme odehráli u soupeře ze Vsetína. První polovina pro nás vůbec nevypadala dobře, kluci působili dojmem, že svého protihráče z nějakého důvodu podcenili, nehráli na plno, nefungovala nám obrana, v útoku jsme se také trápili a do šaten jsme šli se ztrátou dvou branek (14:16). Do druhé poloviny jsme nastoupili s „jiným“ týmem, změnili obranný systém, začali se prosazovat v útoku a postupně si vytvářeli několikabrankový náskok. Nad utkáním jsme převzali kontrolu, v brance se chytil Pavel Schneider a to nám zajistilo jednoznačné vítězství.
V sobotu nás čeká na domácí půdě poslední utkání této sezóny, v němž budeme chtít pokračovat na vítězné vlně.

Sestava:  Schneider P.(br.), Tkadleček D.(4), Maceašik T.(1), Hlaváč P.(6), Jureček M., Mader E.(11), Prošvic t.(4), Spurný T.(1), Sečka J.(2), Andrš M.(5), Horký J.(5)


Muži: Zbrojovka Vsetín - SK Velká Bystřice                            23 : 32 (9 : 17)   
Vsetín je doma pro každého těžkým a nepříjemným soupeřem. Navíc, když ještě nemá jistotu záchrany a potřebuje bojovat a bodovat. Naopak nálada v našem týmu byla hodně uvolněná a pohodová. Asi poprvé v sezóně jsme šli do zápasu s vědomím, že "nemusíme". Kluci mají formu a ví, že jsou silnější než naši soupeři ve 2.lize.
Zápas měl od začátku jasný průběh - naše obrana nedovolila soupeři takřka nic a když už prošla střela, Michal Buba Vydra si jako obvykle poradil. V útoku se nám rovněž dařily kombinace, takže již v poločase bylo prakticky rozhodnuto. 
Střelecká jistota jako obvykle Peťa Wolf, Jirka Kena Strádal na pivotu ukázal, že Vsetín je jeho oblíbený soupeř a hlavně Petr Peca Pörsök mohl vystřelit téměř z jakékoli pozice a míč téměř vždy končil v síti (v zápise o utkání má uvedeno 9 branek, ale bylo jich určitě více, snad 12).
Cíl tedy byl splněný - kluci si zápas užili. Bylo cítit, jak si hráči věří a sami mají radost z povedeného výkonu. Příprava na rozhodující baráž o postup do první ligy pokračuje.

Sestava:  Michal Vydra, Martin Rýpar, Petr Wolf(7), Michal Wolf(1), Petr Pörsök(9), Kamil Zemánek(2), Ondřej Švébiš, David Mikušek, Petr Polách, Jiří Strádal(8), Jiří Barvíř, David Kopal(3), Jan Ďurčík(2), Radek Mézl.


Ml.dorost "B": Legáta Hustopeče - SK Velká Bystřice "B"     31 : 36 (14 : 22)

Odjížděli jsme bez zraněných Tonyho a Pepy Dobeše, nemocného Vojty Záchy a bez „rybáře“ Fífy. Do sestavy se naopak navrátili Vojta Javorek a Pepíno11. Od začátku jsme vedli a v sedmnácté minutě svítilo na světelné tabuli pro domácí hrozivých 17:6. O branky se starali především Štěpek a Vojta Javorek. Poté se hra trochu vyrovnala, ale stále jsme si drželi luxusní náskok. Vstup do druhé půle byl z naší strany katastrofální, prvních pět minut jsme hráli neustále v oslabení, čehož domácí dokázali využít, když tento úsek vyhráli 5:1.  Štěpka začali bránit osobně, ale většího prostoru na brankovišti dokonale využil s chutí hrající Vojta Javorek, kterému zdatně sekundoval Bobo, který se přesunul na střední spojku. V posledních šesti minutách jsme na hřišti doslova kralovali a vyhráli je 7:1.
Parádně zachytali oba brankaři Domes i Šudřa, Burša šel opět po červené a úspěšně :-) Do sítě se trefili oba pivoti Puchy a Shaffi, po zranění se rozehrával Pepíno11 a kdyby mu nechyběla síla, tak to bylo super. Hezké branky vstřelil Pony. Fouky tentokrát neskóroval, ale i on bojoval. Velmi dobrou práci opět odvedl Hantr.

Hráči (branky): D. Kolovrátník(br), J. Šudřich(br), V. Javorek(14), Š. Souček(12), B. Možíš(8),
J. Jedenástík(2), M. Ponikelský(2), J. Hartl(1), J. Vysloužil(1), D. Schaffner(1), T. Buršík(1), T. Foukal.  



Ml.dorostenyk: SK Velká Bystřice - HC Zlín                                    4 : 36 (2 : 17)

Výsledek hovoří za vše.
Hráčky a branky: L. Mikulášková br., B. Slováčková, A. Krejzlíková, S. Monetti, R. Čecháková, L. Žáková, M. Vachutková(3), K. Kleislová, M. Soukupová, K. Koudeláková(1), H. Moťková

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook