Zpravodaj č. 24/2016

SOBOTA 10.9.2016:


Starší žáci: STM Olomouc "B" - SK V. Bystřice                          13 : 27 (5 : 15)

K úvodnímu zápasu LOLK starších žáků jsme odjeli do nedaleké Olomouce. V nekompletní sestavě, kdy většinou ze zdravotních důvodů chyběli Tony, Schaffi, Fífa, Hynek Dvořák a Matěj Pelák, jsme bez problémů přehráli domácí mladíky. Výborně vyšel zápas Rosťovi Černému, který vystřídal několik postů od křídla až po střední spojku. Také Vojta Zácha potvrdil na začátku sezóny dobrou formu a hlavně v první půli likvidoval brankové příležitosti domácích. 

Ve druhém poločase se do naší hry vloudilo nezvykle velké množství technických chyb (ztráty míčů, neproměněné šance) a také polevila naše obranná hra. Na výsledek to nemělo velký vliv a my si odvezli povinné dva body. Do hry se dostali všichni hráči a mají pochvalu za bojovnost. Velmi produktivní byl Bobo, který nastřílel osm branek.
Hráči (branky): V. Zácha (br), B. Možíš (8), R. Černý (4), V. Haderka (4), M. Pečinka (3),  J. Vysloužil (3), V. Zedník (1), A. Katinger (1), J. Šťastný (1), J. Dzieržava (1), P. Blaha (1), K. Kobliha.  

 

NEDĚLE 11.9.2016:


Mini starší "A": Turnaj v Litovli

Dne  11.9.2016 se konal venkovní turnaj MINI starší v Litovli. Turnaje se zúčastnily družstva Litovle “A” a “B”, DHK Litovel, Sokol Prostějov a my.

První utkání, co jsme hráli bylo s týmem Litovle “A“. Utkáni bylo jako vždy vyrovnané s velkým zápalem pro hru. Dalším soupeřem, s kterým jsme hráli, byly holky z DHK Litovel. V tomto utkání, ve kterém jsme měli navrch se vytáhl Radek Vyhnánek, kterému to šlo na výbornou. Dalším týmem bylo béčko Litovle. Kluci o něco málo slabší než áčko, ale také s velkou bojovností, kterou jsme otupili výbornou obranou s velkým přičiněním Anetky Švábeníkové, která mě v obrané fázi velmi překvapila. Posledním týmem byli kluci z Prostějova. Zápas s velkým herním rozdílem. V tomto zápase si snad dali všichni naši hráči ze tři góly.

Na závěr bych zhodnotil tento turnaj za vyrovnaný. Za výkon, který minici v Litovli předvedli je musím pochválit.

 

Mini starší "B": Turnaj v Horce nad Moravou                  

Pořadatel: Házená Horka NM.
Družstva: Horka n. M., ZORA Olomouc, Žeravice, Litovel a SK Velká Bystřice.
Hráči: A. Urbanová, A. Hroščaníková, B. Chaloupka, Jakub a Jan Charvátovi, M. Petr, M. Papoušek, Š. Urva.
Průběh turnaje: Ve zcela novém složení měla hra s každým dalším utkáním stoupající úroveň, obrana lepší než útok, ale každý hráč se brankově prosadil, výborný výkon od brankáře Bolka Chaloupky.

 

Ml žáci: Senice n. H. - SK V. Bystřice                                          13 : 18 (4 : 12)                  
V prvním kole podzimní části mistrovských utkání v sezóně 2016/17 odjeli mladší žáci do nedaleké Senice na Hané. Hrálo se v neděli ráno na venkovním hřišti s umělou trávou. Povrch je to náročný, pro svou nestabilnost při pohybu a jak my tak i soupeři šli často do „skluzu“. Věděli jsme, do čeho jdeme a tak páteční trénink před utkáním byl venku na Letné, na stejném povrchu, ať se trošku připravíme.
V nové sezóně jsou nová pravidla pro kategorii mladší žáci, kdy se hraje 10minut osobní obrana, pak 10 min klasická hra. To je první poločas. Ve druhém poločase už se hraje pouze 20 min normální hra.
Naše hra nezačala moc šťastně, i přes trénink na povrchu, jsme hned na začátku udělali několik technických chyb, padal nám míč, nepřesné přihrávky, když už došlo na střelbu, tak brankáři do rukou. Naštěstí se naši probrali a první vstřelená branka utkání byla do brány soupeře. Pohlídali jsme si hlavní střelce a výsledek po osobní obraně byl 6:3, zbývající část poločasu byla hlavně v naší režii, důsledná obrana, v  útoku se dařilo proměňovat zejména spojkám a pivotovi. Do kabiny jsme šli s náskokem 12:4.
Ve druhém poločasu bylo hlavním úkolem ubránit střelkyni soupeřova týmu. Obrana trochu polevila, opět technické chyby a zbytečné ztráty míče.  I tak se nám dařilo udržet si brankový náskok a konečný výsledek utkání byl 13:18. Jelikož nám chyběli klíčoví hráči, s výsledkem jsme spokojeni a body jsou, jak se říká doma.

Sestava: v bráně Kuba Salašnyj, v poli na střední spojce se střídali Vojta P. s Alešem Č. , krajní spojky Martin S., Štěpa S., Šárka H., pivoti Vojta Sch. a Štěpa D. a na křídlech si zahráli Vojta K., Pája M. a Evča H.

Všem moc děkujeme za bojovnost a nadšení při hře a věřím, že to takto půjde dál a příští týden,  se předvedeme  na domácí půdě proti družstvu Žeravice.

Poděkování patří také rodičům a fanouškům z daleké Prahy za velké povzbuzování při hře a pomoci při dopravě dětí na místo utkání.

  

SOBOTA 17.9.2016:

 

Mladší žáci: SK V. Bystřice - Žeravice                                            13 : 15 (8 : 8)  

V prvním domácím zápase jsme přivítali v hale na Letné tým Žeravic, který v prvním kole porazil STM Olomouc B. Po pátečním tréninku hrozilo, že díky marodce nás bude jen 8. Proto jsme povolali z miniků L. Nováka. Nakonec se nás sešlo papírově 13, ale na plný výkon bohužel nemohli ze zdravotních důvodů hrát všichni.
Začínali jsme osobkou. Vyrovnaná hra, která skončila po zásluze remízou. Pokračovalo se házenou bez osobky a poločas skončil nerozhodně 8:8. Druhý poločas jsme začali hrubými chybami ve střelbě i chytání míče a nabídli tak soupeři vedení až 9:13. To do konce zápasu chybělo 7 minut. Zpřesnili jsme hru a hlavně začali proměňovat střelbu a upravili výsledek tři minuty před koncem na 13:14. Jenže opět vlastními chybami jsme se připravili o lepší výsledek chybou na obraně a soupeř tak odskočil  minutu před koncem na dvě branky a my bohužel neuměli zareagovat gólově. Výsledkem byla zbytečná prohra.
V zápase jsme udělali spoustu zbytečných chyb, jako je neproměňování vyložených šancí a ztráty míče špatnou přihrávkou. Obrana nebyla nejhorší. Bojovnost a nasazení bylo slušné a rodiče v rolích diváků nás pěkně povzbuzovali.

Sestava: V bráně odchytal dobře větší část zápasu minik L. Novák. Po zbytek chytal v dobré formě K.Salašný. V poli úřadovali: Pavel Matulík, Eva Horáčková, Aleš Čáp, Vojta Pečínka(1), Štěpán Slepica, Adam Horáček(1), Šárka Himrová(2), Vojta Schaffner(2), Štěpán Dvořák(1), Martin Stryk(5) a Vojta Krempl.
Příští týden jedeme do nedaleké Horky n. M. Hrajeme v neděli ve 14.30h.



Starší žáci: SK V. Bystřice - Žeravice                                          29 : 22 (15 : 8)  

Bez některých zraněných hráčů se starší žáci poprvé v této sezóně představili v domácím prostředí. Začátek nebyl úplně podle našich představ, zahodili jsme spoustu jasných šancí a ani obrana nepracovala na 100%. A tak jsme v šesté minutě prohrávali 2:3. Po přesunutí Bohouše z křídla na střed se naše obrana výrazně zlepšila, v útoku jsme začali být produktivní a pětibrankovou šňůrou jsme skóre otočili a vypracovali si pohodlný náskok, který jsme do konce poločasu ještě navýšili.
Do druhé půle ale na naší straně nastoupil úplně jiný tým, a to i přesto, že jsme kluky varovali před podceněním hostí. Kluci naše varování nebrali vážně a svým laxním přístupem umožnili bojovnému soupeři dotáhnout skóre až na rozdíl jediné branky a z jasného zápasu bylo náhle drama jako hrom. Absolutně jsme nebránili, v útoku ztráceli míče po laciných chybách nebo nepřipravených střelách. Naštěstí se rozestřílel Vojta Haderka a my jsme nakonec zápas zvládli a dovedli ho do vítězného konce, ale konečný výsledek rozhodně nevypovídá o skutečném dění na hřišti.
Za takový výkon těžko někoho jen chválit, ale za zmínku stojí výkon Vojty Záchy v brance, který hlavně v první půli předváděl excelentní zákroky. Dobrý zápas směrem dopředu odehrál Matěj Pelák a Vojta Haderka, v první půli také Bobo. Na pivotu makal Puchy, ale jeho výkon sráželi neproměněné tutovky. O tom co nefungovalo, jsme si s hráči promluvili hned v šatně a alespoň víme, na čem teď musíme v trénincích nejvíce zapracovat. Nedobrou zprávou je zranění Schaffiho, který tak rozšířil naši už tak velkou marodku a my věříme, že ne nadlouho.

Hráči (branky): V. Zácha (br), V. Haderka (10), M. Pelák (7), B. Možíš (3), J. Vysloužil (2), V. Zedník (2), J. Dzieržava (2), D. Schaffner (2), M. Pečinka (1), R. Černý, J. Šťastný, H. Dvořák, P. Blaha.


Ml.dorost: SK V. Bystřice - HCB Karviná                                  29 : 36 (14 : 21)                              
Soupeře jsme hned na začátku pustili do dvoubrankového vedení, poté jsme hru srovnali, ale hosté si i nadále udržovali dvoubrankový náskok. Ve dvacáté minutě jsme neproměnili sedmičku a dvakrát přišli o míč. Karvinští to okamžitě trestali a prohrávali jsme o pět a nakonec i o sedm branek. Některé branky jsme dostali zbytečně, hlavně po vyražení míče výborně chytajícím Domesem a následné dorážce. Celý druhý poločas byl vyrovnaný a sedmibrankové manko jsme "udrželi" až do konce (druhý poločas skončil 15:15). Nedostatky jsme si řekli v průběhu a hned po utkání. Střelecky nás držel Štěpek, mile překvapil Čundy. Míša Nevrla ukázal, že je na spojce platný a odvážně zahrál i Patrik Borůvka. Do křídel, hlavně na pravou stranu mohlo chodit více míčů. Za bojovnost zaslouží celá parta obrovskou pochvalu a zároveň všem blahopřejeme k premiérovým prvoligovým brankám.

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br). J. Šudřich (br), Š. Souček (9), F. Čundrle (5), P. Borůvka (5), M. Nevrla (4), J. Dobeš (3), T. Maceášik (1), J. Jedenástík (1), D. Pastorek (1), V. Pospíšil, A. Kolář.

 

Muži "A": SK V. Bystřice "A" - HBC Jičín "B"                         32 : 23 (15 : 11)  

Od začátku zápasu šli naši kluci do vedení, po deseti minutách bylo skóre 6:3. Hráli s maximální soustředěností a bojovností. Jičín ovšem nezaostával a fyzicky i rychlostně se držel na dohled. Dokonce po čtvrthodině se dostal jedinkrát v celém zápase do vedení 8:7. Závěr poločasu již zase patřil nám a stav 15:11 byl pozitivní. Tušili jsme, že pokud budeme hrát dál svoji hru, měli bychom zápas zvládnout.
Druhý poločas kluci předváděli více pěkných kombinací a skóre narůstalo až na rozdíl 9 gólů. Přesto ještě přišla slabší chvíle. Jičín se z ničeho nic dotáhl na rozdíl pouhých 4 branek. Zápas jsme přerušili včas vzatých time-outem, kluci se uklidnili a zase maximálně soustředili na svůj výkon. Výhra o devět branek je nakonec zasloužená. 
Povedený zápas, proti silnému soupeři, pozitivní atmosféra zaplněné haly a vyslali jsme signál, že se s naším týmem musí v první lize počítat.

Hráči (branky): Vít Pyško, Michal Vydra, Petr Wolf(4), Petr Pörsök, Kamil Zemánek(5), Ondřej Švébiš, Jiří Strádal(4), Adam Martinát(4), Dominik Gelnar(4), Jiří Kubis(7/3), Jan Ďurčík(1), Tomáš Mráz, Radek Mézl, Lubomír Veřmiřovský(3).


St.dorostenky: Sokol Velké Meziříčí - SK V. Bystřice                36 : 17 (15 : 6)  

Příliš mnoho technických chyb rozhodlo naše první utkání. Bohužel ty chyby udělaly  naše hráčky. Ikdyž holky bojovaly až do konce, za což jim patří uznání, tak se prostě porazily samy. Povedlo se jim pár hezkých akcí, ale bylo jich málo. Nezahrály ani jeden signál po faulu na devítce, ikdyž se jim na trénincích věnují.

Hráčky (branky): L. Mikulášková, B. Slováčková(4), S. Monetti(4), K. Koudelíková, A. Krejzlíková, L. Žáková(3), M. Vachutková(3), K. Kleislová, M. Soukupová
 

Ženy: Sokol Karviná - SK V. Bystřice                                     24 : 27 (13 : 14)  

Hráčky (branky): J. Směšná, K. Vítková, J. Kobylíková(3), J. Macharáčková(1), M. Jurečková(1), P. Poznarová(5), M. Kaczmarczyková(8), M. Koppová, S. Kumrová(3), D. Hymrová, A. Begalová(4), P. Jiroušová(2)

 

NEDĚLE 18.9.2016:

 

Mini starší "B": Turnaj v Horce nad Moravou

Dne  18.9.2016 se konal venkovní turnaj MINI starší „B“ v Horce nad Moravou.

Turnaje se zúčastnily družstva Horka nad Moravou, SK Žeravice, TJ STM1 a STM2 Olomouc a my.

Sestava: Bolek Ch., Anička U., Anička J., Adélka H., Mates P., Štěpa U., Aďa B.

První utkání jsme hráli s hráči STM2. Naši hráči je předčili ve všech herních situacích. A to v uvolnění bez míče, střelba z výskoku atd. Dalším soupeřem byl tým Žeravic, který byl rovnoceným soupeřem, jak v herní, tak po stránce férové hry. Po tomto utkání nás čekal tým Horky, který tradičním soupeřem v kategorii MINI st. Hra byla, také velmi vyrovnaná, kde nám dělali velké problémy dva hráči soupeře. Tyto opravdu bylo pro naše svěřence těžké bránit, ale utkání bylo také velmi krásné a bojovné. Zde se ukázalo, že musíme zapracovat na přistupování hráčů v obraně k hráčům soupeřů. No a jako poslední nás čekalo utkání s týmem STM1. Bylo o něco málo lepší než STM2, ale pro nás to nebyl problém a tohoto soupeře v mých očích předčili také. Hlavně kombinační hrou po ose Mates P., Anička J. a individuální prosazení Aničky U.

Za výkon, který MINI st. „B“ v Horce nad Moravou předvedli je musím pochválit.



Starší dorost: HC Zlín - SK V. Bystřice                                        34 : 43 (18 : 20)

Začátek utkání byl vyrovnaný a v osmé minutě byl stav 6:6. Postupně jsme se dostali do čtyřbrankového vedení, které jsme v závěru poločasu málem prohospodařili. Naštěstí jsme proměnili sedmičku a do kabin jsme docházeli s dvoubrankovým vedením po první půli. Do druhého poločasu dostali kluci za úkol výrazně zklidnit hru, omezit riskantní přihrávky a dohrávat útoky na jisté zakončení. S touto taktikou a spolehlivým Domesem v brance se nám podařilo odskočit až na konečný devítibrankový rozdíl. O branky se podělila větší část hráčů. Nejvíce se dařilo, i díky všem proměněným sedmičkám Matějovi Andršovi. Sympatický výkon předvedl Lukáš Kubeša, obranu výrazně tvrdil Tomáš Prošvic. V bráně vše jistil jistý Domes J. Za předvedený výkon především v druhém poločase zaslouží pochvalu celý mančaft. Domácí měli zajímavou posilu z Luhačovic – velice produktivní spojku Jana Černockého.
Hráči (branky): P. Schneider (br), D. Kolovrátník (br), M. Andrš (10), Š. Souček (6), L. Kubeša (6), T. Prošvic (5), L. Varhalík (5), M. Tesařík (5), D. Tkadleček (4), J. Horký (1), T. Spurný (1), F. Hňátek, J. Sečka.

 

Muži "B": SK V. Bystřice "B" - MHK Karviná                         19 : 28 (11 : 14) 

Hráči (branky): Š. Vodička, M. Rýpar(1), P. Polách(2), S. Samiec(3), D. Loučka(1), M. Jureček(3), P. Ševeček(1), D. Kobert (5), L. Kubeša(3), Horký J.

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook