Zpravodaj č. 25/2016

SOBOTA 24.9.2016:


Starší žáci: STM Olomouc "A" - SK V. Bystřice                         24 : 15 (11 : 8)

Na střetnutí s tradičním rivalem jsme se velmi těšili. Bohužel se naši kluci absolutně nedokázali vyhecovat a odvedli opravdu špatný výkon. Chybělo absolutně všechno, rychlost, pohyb, obrana a hlavně bojovnost. Naopak domácí dali do zápasu všechno a zaslouženě zvítězili. Ke chvále toho není mnoho, snad jen dobrý výkon Gryggiho v brance, který se po delší pauze vrátil. Matěj Pelák se hodně snažil, ale pro něj to nebyl lehký zápas. Na hřiště se dostal i Tony, ale stále není stoprocentně fit, přesto byl naším nejlepším střelcem. Také Puchy, jako jeden z mála bojoval, ale ostatní k lepšímu výkonu nestrhl. Závěrem tedy jediné: Prohra není nic strašného, pokud na hřišti necháme vše a protivník je lepší. Tentokrát to tak nebylo a každý z kluků si musí sáhnout do svědomí a srovnat si to v hlavě sám...

Hráči (branky): M. Grygar (br), A. Vodička (4), B. Možíš (3), J. Vysloužil (2), M. Pelák (2), V. Zedník (2), V. Haderka (1), M. Pečinka (1), R. Černý, F. Buršík, H. Dvořák, A. Katinger.   


Muži "B": Holešov-Přerov - SK V. Bystřice "B"                      29 : 23 (18 : 11) 

Hráči (branky): Vodička Š., Rýpar M., Polách P., Samiec S., Loučka D.(1), Jureček M., Ševeček P., Kobert D.(8), Loun J., Hanzelk J.(2), Prošvic T.(5), Kubeša L., Mikušek D.(6), Horký J.

 

NEDĚLE 25.9.2016:


Mladší žáci: Horka n. M. - SK V. Bystřice                                     17 : 18 (9 : 11)

Ke třetímu zápasu sezony jsme jeli do nedaleké Horky n. M. Hráli jsme venku na umělém povrchu. Počasí příjemné, povrch suchý, takže sliboval pohlednou házenou. Pořád hrajeme v nekompletní sestavě a půjčujeme si hráče věkově miniházenkáře, ať se obouchají.
Začínali jsme osobkou. Vyrovnaná hra, která skončila po zásluze remízou. Bohužel naše hra byla zbrklá opět se spoustou chyb. Špatné přihrávky, chytání míče nám někdy dělalo velké problémy. Orientace v prostoru hřiště rovněž. O neproměňování šancí ani nemluvě. Házená pokračovala v podobném duchu. Nefungovala nám obrana, jak bychom chtěli, kluci si navzájem nepomáhali. Byly tam ale i některé pěkné akce.
Postupně si zahráli všichni a do poslední minuty to bylo drama. Soupeři jsme postupně odskočili i na tři branky, ale vlastními chybami jsme jej nechali dotáhnout výsledek na remízu. V posledním útoku jsme dali vedoucí branku a v obraně pak udrželi vítězství.
Jen škoda těch chyb. Ale kluci bojovali, nikdo to nevzdal. Kdybychom odstranili třetinu chyb, mohli jsme hrát úplně v pohodě. Tak snad příště - v sobotu 1.10.doma s Hranicemi.

Hráči (branky): V bráně odchytal slušně K.Salašný. V poli úřadovali: Pavel Matulík, Peťa Matulík, Aleš Čáp(3), Štěpán Slepica, Adam Horáček(6), Kryštof Tomek, Vojta Schaffner(2), Štěpán Dvořák, Martin Stryk(4), Vojta Krempl(1) a Tom Juračka(2).


Mladší dorost: Jičín - SK V. Bystřice                                            39 : 34 (17 : 19)     
Vstup do zápasu jsme měli špatný a než se kluci po dlouhé cestě zkoncentrovali, prohrávali jsme v šesté minutě 2:5. Potom jsme se srovnali a v minutě desáté už bylo srovnáno na 6:6. Postupně jsme dokonce získali převahu a dostali se do vedení až o čtyři branky (18:14). Závěr poločasu se ale nesl ve znamení technických chyb a domácí snížili na rozdíl dvou branek. Od začátku hrál náš soupeř osobku na Štěpka, s čímž jsme počítali a zaměřili se na to na předzápasovém tréninku. Ne všichni se ho ale zúčastnili a to se projevilo ve druhé půli, kdy jsme po prostřídání upustili od naší hry. Domácí toho využili a rychle se dostali do mírného vedení. Kluci to chtěli rychle zvrátit, ale střelbou z nepřipravených pozic dovolili Jičínským získat míče a naši zbrklost trestat. Tento moment defakto rozhodl o tom, že jsme v Jičíně nebodovali, akčoliv jsme k tomu po první půli měli hodně blízko. Co nám nechybělo byla bojovnost. Oproti minulému zápasu jsme zlepšili souhru spojek s křídly. Stále je ale na čem pracovat. Z jednotlivců - Domes měl famózní první poločas, v tom druhém už se mu tak nedařilo. Štěpek i přes osobku nastřílel spoustu branek, opět mile překvapil Čundy. Branky dávali i křídla Pepa s Adamem. Za bojovnost pochvala všem.

Hráči (branky):: Šudřich K., Kolovrátník D., Borůvka P.(3), Pospíšil V., Jedenástík J.(1), Nevrla M.(3), Vodička A., Pastorek D., Kolář A.(4), Souček Š.(10), Dobeš J.(6), Čundrle F.(7).


Starší dorost: Vsetín - SK V. Bystřice                                         35 : 42 (18 : 21)                 
V neděli 25.9. jsme sehráli druhé podzimní utkaní  se soupeřem ze Vsetína.  Od začátku jsme vedli v 15. minutě už o 6 branek, prostřídali jsme všechny hráče. Soupeř do konce poločasu pár branek ubral, ale ve druhém poločase kluci zapli vyšší rychlostní stupeň  a nenechali nikoho na pochybách, kdo si přijel pro dva body. Ve 45  minutě jsme vedli již o 11 branek, opět jsme prostřídali všechny hráče a v poklidu zápas dohráli. Pozitivum bylo, že si všichni hráči maximálně zahráli a dali branku. Pochvalu zaslouží brankář, který zraněný se sebezapřenim zápas odchytal a přidal i pár pěkných zákroků proti střelcům ze 6 m. 

Hráči (branky): Schneider P.(br), Tkadleček D.(7), Tesařík M.(2), Andrš M.(9), Spurný T.(2), Horký J.(2), Dosoudil R.( 2), Hňatek F.(2), Prošvic T.(6), Buršík T.(1), Kubeša L.(5), Sečka J.(2), Varhalík L.(2).


Muři "A": Liberec Handball - SK V. Bystřice "A"                    29 : 31 (16 : 15)                 
Domácí Liberec je stejně nováčkem v 1. lize jako náš tým. V loňské sezóně uhráli výjimečnou bilanci 21 výher ve 22 zápasech. Jednalo se pro ně o první domácí prvoligový zápas a dle toho vypadal i jejich přístup. Maximální nasazení a bojovnost.
My jsme se první poločas rozkoukávali a tahali za kratší konec. Možná jsme se potřebovali rozhýbat po delší cestě, možná nám chyběla podpora fanoušků, jakou máme v naší domácí hale. Každopádně jsme dostávali příliš snadné góly a v útoku proti nám hrála nervozita. Celý poločas jsme dotahovali liberecké vedení, nicméně poločasové skóre 16:15 znamenalo zcela otevřený druhý poločas.
Ve druhém poločase už naše obrana začala pracovat naplno. To dalo klukům více klidu a jistoty a hlavně šňůra šesti gólů nás posunula do vedení. Mohli jsme hrát více v pohodě a klidu naši hru, přesto další 4 tyčky ve druhém poločase (celkem 6, z toho 2 ze sedmiček) znamenali, že se Liberec na nás stále dotahoval. V poslední minutě jsme vedli o gól a taktickou hrou ve vypjatém závěru výhru udrželi. 
Opět celému týmu díky. Těžký zápas, tyto body z venku se budou počítat a v Liberci nebude nikdo snadno vyhrávat. Věřím, že nám tato další výhra, ale hlavně zvládnutý a vybojovaný zápas zase pomůže.
Čeká nás zajímavý týden - ve středu proti extraligovému Frýdku Místku v poháru můžeme jen překvapit a určitě se budeme snažit favorita potrápit.
Naopak v sobotu derby proti Olomouci budeme chtít určitě vyhrát a dál se držet na špici prvoligové tabulky. 

Hráči (branky): Vít Pyško, Michal Vydra, Petr Wolf, Kamil Zemánek(1), Ondřej Švébiš, Jiří Strádal, Adam Martinát(7), David Mužík(2), Dominik Gelnar(9/2), Jiří Kubis(2/1), Jan Ďurčík, Tomáš Mráz(1), Radek Mézl(4), Lubomír Veřmiřovský(5).


Ženy: Pardubice - SK V. Bystřice                                                22 : 23 (13 : 9) 

Hráčky (branky): Steinerová J., Vítková K., Kobylíková J.(2), Zívalová E., Jiroušová P.(1), Kaczmarczyková M.(2), Hymrová D.(5), Hejtmánková V.(4), Jurečková M., Kumrová S., Begalová A.(8/4)

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook