Zpravodaj č. 13/2024

SOBOTA 20.4.2024

 

Mini starší: Turnaj 5 + 1 v Žeravicích

V sobotu 20.4. jsme konečně po čase vyrazili na turnaj házené 5+1, tentokrát na pohárový turnaj do Žeravic. Kvalitně obsazený turnaj nám umožnil srovnání se soupeři, se kterými jsme se dlouho neutkali. Postupně jsme se střetli s KH Kopřivnice, TJ Sokol Osek nad Bečvou, SK Žeravice a Tatranem Bohunice. Hrálo se systémem každý s každým 2x15 minut.

Výsledky:

Házená Velká Bystřice – KH Kopřivnice                                      16 : 18
TJ Sokol Osek n. B. – Házená Velká Bystřice                              13 : 28
SK Žeravice – Házená Velká Bystřice                                            2 : 18
Házená Velká Bystřice – Tatran Bohunice                                   17 : 10

Vstup do turnaje s pozdějším jednoznačným vítězem Kopřivnicí nám již tradičně nevyšel. Projevila se dlouhá zápasová pauza a celková nevyhranost. Nemohli jsme se dostat mentálně do zápasu a hráli jsme staticky, bez pohybu, se snahou prosadit se pouze individuálně. Bez týmového výkonu se zápas vyhrát nedá. Teprve v druhém poločase, po důrazném napomenutí, se výkon zlepšil a celkové skóre tedy nevypadá hrozivě. V dalších zápasech se zlepšila aktivita ve vysunuté obraně 3+2, dařilo se vypichování přihrávek a přechod do rychlého útoku. Postavení hráčů v postupném útoku a rozebírání soupeřovy obrany cestou rychlého posunu míče budeme muset ještě pořádně vypilovat, sráží nás technické chyby.

Doufejme, že si získané zkušenosti hráči přenesou dalších zápasů.

Sestava a branky: Dragúň A., Maderová L., Havlena B., Havlena V., Matěj Š.(4), Trpišovský J.(3), Urbášek J.(1), Tlačbaba J.(3), Kaczmarczyk M.(21), Peňáz T.(13), Barvíř A.(9), Flašar F.(25) – VYHLÁŠEN NEJUŽITEČNĚJŠÍM HRÁČEM TÝMU.

Abychom nezapomněli – výše uvedené výsledky nás dostaly na krásné 2. místo v turnaji.  Kromě zkušeností jsme si tedy domů přivezli také stříbrný pohár, diplom a sladké odměny. 

Takže KOŽEŇÁCI jako ve škole – CHVALITEBNĚ.

VELKÁ GRATULACE!!!

 

 

 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – SK Kuřim 31 : 28 (11 : 17)


Naše poslední domácí utkání nabídlo dva zcela odlišné poločasy. Po třech nevydařených utkáních, i že jsme sice nastoupili koncentrovaněji, přesto ale bylo vidět obavu z provedení nějaké chyby. A to oboustranně, první branky se diváci dočkali na konci páté minuty. Soupeř získal dvoubrankový náskok, pak jsme se přetahovali o každou branku, až přišla naše tradiční závěrečná desetiminutovka první půle. Špatnou obranou, vlastní nedisciplinovaností a vylučováním jsme soupeře pustili do šestibrankového náskoku.

Přišla opět důrazná poločasová domluva. Tu tentokrát naši borci začali realizovat od úvodního hvizdu druhé půle, a po deseti minutách jsme dotáhli na jednobrankový rozdíl. Stálo nás to hodně sil, opět následovala přetahovaná o jednu branku. Ale v poslední desetiminutovce – možno psát stalo se již tradicí u tohoto mužstva – opět přichází naše, kterou klukům vštěpujeme na každém tréninku. Šňůrou tří branek za sebou otáčíme utkání v náš prospěch (a ještě to pro zúčastněné zdramatizujeme třemi za sebou neproměněnými sedmimetrovými hody !!!), a nakonec vítězíme o tři branky i za vydatné podpory diváků. Děkujeme jim za nádhernou atmosféru.

Klukům jsme poděkovali za bojovnost, že to po první půli nezabalili. V neděli nás čeká poslední utkání v Telnici, která je na třetí pozici o příčku před námi. Při vítězství ji můžeme předskočit – k tomu však vede jediná cesta – hrát celý zápas jako prvních a posledních 10 minut druhého poločasu tohoto utkání. Celý realizační tým se bude snažit k tomuto cíli kluky nabudit a motivovat. Držte nám palce.

Po vítězném utkání….

 

 

Sestava a branky: Vaněk T.(6/1), Čáp A.(10/1), Šmíd R., Nevrlý J.(5), Janalík M.(3), Stojan Š.(1), Hloušek M.(2), Matulík P. Hradil V.(2), Novák L., Urva Š., Možíš Š., Novák O.(1), Halouzka J.(1), Hrachovina R., Provaz P.

 

 

NEDĚLE 21.4.2024

 

Mini mladší: Turnaj Čechy pod Kosířem

Chladný víkend máme za sebou, ale na halách bylo pěkné dusno.

Mini-mladší vyrazili v neděli na turnaj do Čech pod Kosířem. Původně plánovaný turnaj na venkovním hřišti se přesunul vzhledem k podmínkám do haly.

Zahráli jsme si proti domácím, Házená Prostějov a naše “derbíčko”.

Musíme děti pochválit za pěkné nasazení, bojovnost a moc pěkné akce, jen tak dál.


 

 

St.žáci: 5.kolo Žákovské ligy - Velké Bystřice

 

Družstvo starších žáků Házené Velká Bystřice dne 21.4.2024 odehrálo 5. kolo Žákovské ligy tentokrát na domácím hřišti. Celé družstvo bylo natěšeno, že se představí před domácími diváky. A stálo to za to!!! Přijely k nám družstva HC Zlín, TJ Náchod, TJ JM Chodov a HK Slavia VŠ Plzeň. Družstvo Zlína (3.místo) a Náchoda (7. místo) byla v tabulce před námi a družstvo Chodova a Plzně za námi. My jsme okupovali 10. místo.

První utkání s hosty z Chodova bylo celkem vyrovnané, herně ne úplně povedené. Prví poločas jsme vyhráli 13:10. Ve druhém poločase jsme trochu přidali na důraze a rychlosti, ale stále pod naše možnosti. Byli jsme favorité tohoto utkání a to se i výsledkově potvrdilo. Konečný výsledek je výhra 24:18.


 

Ve druhém utkání nás čekal soupeř z Plzně. Scénář z prvního utkání se bohužel opakoval. Opět nám chyběl důraz v obraně a rychlost do útoku. Prví poločas jsme vyhráli 10:9. Celkový dojem z utkání zase pod naše možnosti. Ale i takováto utkání se musí odehrát a zažít, aby se bylo kam posouvat. Konečný výsledek je výhra 26:23.


 

Třetí utkání jsme odehráli se Zlínem. Soupeře známe dobře, protože s ním hrajeme krajskou soutěž. Zlín do tohoto kola ztratil pouze 4 body. Byl tedy jasným favoritem i vzhledem k předváděným výkonům našeho družstva v předešlých dvou utkáních. Ale naši borci nejspíš před utkáním vypili živou vodu a zahráli kvalitním výkonem povedený zápas. V poločase jsme prohrávali 5:7. Tedy velmi nízké skóre. Obrany dominovaly. Ve druhém poločase jsme výsledek překlopili na naší stranu někde v polovině poločasu. Soupeř dokázal necelou minutu před koncem stav srovnat na 12:12. Ve zbývajícím čase jsme si vzali oddechový čas a připomenuli klukům jakou máme představu o konci zápasu. Poslechli na slovo – l ku podivu - a dohráli zápas do vítězného konce! Mohla propuknout obrovská radost ze strany hráčů, trenérů i diváků. Konečný výsledek je výhra 13 : 12

Naše poslední utkání jsme sehráli s Náchodem. A jednalo se o pomyslné finále tohoto "našeho domácího"  turnaje. Náchod také vyhrál všechny tři předchozí zápasy, takže se očekával tuhý boj. A toto se potvrdilo. V poločase jsme prohrávali 11:12. I po zbytek utkání se skóre tahalo kolem remízy. Přesto byl soupeř o malý kousek lepší a více takzvaně v zápase. Klukům se nedá upřít snaha a bojovnost, ale byli jsme oproti soupeři vždy o 0,1 vteřiny pomalejší v rozhodování. A proto zaslouženě vyhrál Náchod s konečným výsledkem 25:23. Samozřejmě nás to všechny mrzelo, ale byl to fakt.

Takže jsme v další porci kvalitních utkání nasbírali nespočet zkušeností. Celkově panuje v týmu spokojenost a dobrá nálada. Stále je na čem pracovat, ale právě proto chceme hrát takovéto soutěže, kde tým vyhrává i prohrává. To nás posune dopředu.

Šesté a zároveň poslední kolo bude 18.5. 2024 v nedaleké Litovli.  Soupeři nám budou Tatran Litovel, Sokol Újezd u Brna, HBC JVP Strakonice 1921 a TJ Sokol Velké Meziříčí. 

Pevně věříme, že všichni co si tento příspěvek přečtete, přijdete fandit našim klukům!!! Už je pro letošek konec!!!

 

 

 

Výsledky z minulého týdne:

Muži HAOLK Tým Velká Bystřice /Olomouc--------------------------------------------------------------------------

1.liga: HAOLK – Polanka n. O.                                                        26 : 25

Muži Házená V. Bystřice -----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga SM: Házená V. Bystřice - Žeravice                                       31 : 27

Starší dorost --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.liga st.dorostu - Morava: Házená V. Bystřice - Kuřim               31 : 28

Starší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Žákovská liga:  Házená V. Bystřice - Chodov                               24 : 18
                           Slavia VŠ Plzeň - Házená V. Bystřice                  23 : 26
                           Házená V. Bystřice – Zlín                                     13 : 12
                           Náchod – Házená V. Bystřice                              25 : 23

Mladší žáci -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olomoucká liga: Prostějov - Házená V. Bystřice                         10 : 16


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

27.4.

doma

ml.žáci A

10:00

Vsetín

ml.žáci A 12:30 Zlín
venku mini st. 9:00 Turnaj v Olomouci (Aktiv)
st.žáci B 9:00 Litovel (turnaj v Litovli)
st.žáci B 10:30 Horka n. M. (turnaj v Litovli)

28.4.

doma

ženy

15:30

Ivančice

venku muži HAOLK 13:00 Vsetín
st.dorost 15:00 Telnice


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 14/2024

Plakát na 4. - 5.5.2024

Facebook