Zpravodaj č. 33/2009

V předposledním podzimním kole zajížděla naše družstva na půdu soupeře. V sobotu prohráli muži ve Vsetíně a v neděli v Hranicích mladší dorost remizoval a starší dorost prohrál.

      

SOBOTA 14.11.2009:

 

Muži:  Vsetín  - SK Velká Bystřice                                               34 : 22 (18 : 16)

Po vyrovnaném prvním poločase, jsme ve druhém poločase doplatili na zranění J. Skřídla a M. Vaverky, kteří zaznamenali většinu našich branek v prvním poločase. Ve druhém poločase jsme se v útoku nedokázali vůbec prosadit.

Sestava: Smékal J., Vesecký T., Dostál O.(4), Klobouček O., Pataj J.(1), Skřídlo J.(5), Strádal J.(3)., Tomášek D.(1), Nuc P.(1), Spurný M., Vaverka M.(7), Vydra M.

 

Ml.žáci: Turnaj v Uherském Hradišti

V sobotu 14.11.2009 se naše družstvo mladších žáků zúčastnilo turnaje pořádaného oddílem TJ Sl. Slavia Uherské Hradiště. Turnaje se kromě našich a domácích zúčastnila družstva TJ Fatra Napajedla, HC Junior Zlín a HC Zlín.

 

 Výsledky:
 V. Bystřice – Uh. Hradiště  9 : 7
 V. Bystřice – Napajedla 12 : 6
 V. Bystřice – HC Junior Zlín 15 : 2
 V. Bystřice – HC Zlín  8 : 3

 

Naše družstvo porazilo na turnaji všechny soupeře a po zásluze se stalo vítězem turnaje. Všem hráčům, kteří na turnaji hráli patří poděkování za předvedený výkon, kdy zejména utkání s HC Zlín bylo vyrovnané až do konce a naši hráči předvedli pěkný kolektivní výkon.

Brankář Max Vykoukal byl za své výkony vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Sestava: Vykoukal, Tesařík, Šiška(10), Nový(1), Sečka(2), Pazdera(2), Svobodník(9), Tkadleček(12), Petričák, Majer(6), Sojka(2).

 

NEDĚLE 15.11.2009:

 

Ml.dorost:  Hranice - SK Velká Bystřice                                 29 : 29 (14 : 15)

Zápas jaký už snad nikdy nezažijeme, v šesté minutě jsme vedli už 0:5  v bráně čaroval Martin Rýpar, který likvidoval jednu tutovku za druhou. Ale najednou se družstvo začalo bát a pomalu se náskok začal tenčit. Začaly se množit chyby v obraně začal chybět důraz a přestaly se proměňovat šance. V druhé půli nás domácí dostali pod tlak a získali čtyřbrankové vedení. Pár minut před koncem se po vyloučení dvou hráčů domácích zase naši hráči chytili a začali jsme dotahovat náskok. V poslední minutě jsme vyrovnali a sahali jsme i po vítězství. Po útoku domácích jsme získali míč a náš brankař Martin Rýpar jej poslal přes celé hřiště  do opuštěné branky. Ale okamžitě se začaly dít věci. Domácí se spolu časoměřiči vrhli na rozhodčí a ti podlehli jejich nátlaku a gól s odůvodněním, že domácí měli mít 10 vteřin před koncem time out (nikdo však v hale neviděl, že by rozhodčí zastavili hru a time out udělili)  odvolali a chtěli vrátit čas o těch 10 vteřin zpět. Nakonec vrátili jen 2 vteřiny a zápas skončil remízou. Velkou pochvalu zaslouží v bráně Martin Rýpar. Všichni ostatní byli jak pochváleni tak i pokárání za kolísavé výkony tomto zápase.

Sestava: Švébiš O.(9/1), Dunaj Š.(4/1), Zeman M.(4), Polách P.(8/1), Rýpar M., Loun J.(2/1), Ochmann M(1), Spurný M.(1).

 

St.dorost:  Hranice - SK Velká Bystřice - Maloměřice      30  : 19 (12 : 9)
 

Hráli jsme zápas bez nemocného P.Wolfa, ale s posilami z mladšího dorostů, kteří hráli před námi. V prvním poločase hra ještě šla, i když jsme tahali za kratší provaz. Ve druhém poločase se naplno projevil rozdíl mezi oběmi družstvy. Naši hráli v útoku bez nápadu, na náhodu a v obraně hodně opatrně s nedůslednou obranou. Jeden na jednoho jsme nestíhali. Nebyl to bojovný výkon, jako v Polance. Soupeř nás předčil v rychlosti a síle. Přesto, kdyby naši hráli s větším nasazením mohlo být vše jinak.

Sestava: Cenkl J., Juráň J., Hliněný J.(3), Spurný M.(1), Elsner R., Schneider V.(6), Serbus L.(2), Zeman M.(1), Švébiš O., Rýpar M.(1), Polách P.(4), Dunaj Š., Ochmann M.(1).

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook