Zpravodaj č. 27/2013

STŘEDA 2.10.2013:
 

Muži "A": SK Velká Bystřice - HC Zlín                                       23 : 33 (11 : 15)

Ve 3. kole Českého poháru jsem přivítali extraligového soupeře ze Zlína. Do 20-té minuty 1. poločasu bylo utkání celkem vyrovnané. Následně se projevila kvalita soupeře z extraligy.

Hráči (branky): Machalík P., Vodička Š., Wolf P.(1), Wolf M.(4), Pörsök P.(4), Švébiš O.(1), Dostál O.(2), Skřídlo J.(2), Kulišťák J., Strádal J.(2), Schneider V.(3), Machynek M.(2), Mézl R.(2).

 

SOBOTA 5.10.2013:


Mini mladší: Turnaj v Olomouci na Zoře

V sobotu se mini mladší zúčastnili dalšího turnaje na v Olomouci na Zoře.

Zápasy byly vyrovnané a hra začíná vypadat opravdu jako házená. Děti mají velký potenciál a zápas od zápasu jsou lepší a lepší. Nemá cenu vyzdvihovat jednotlivce, protože házená je kolektivní sport a proto vyzdvihnu obranu, se kterou jsem byl spokojený.

Jelikož nás čeká turnaj v Žeravicích, tak se na tréninku zaměříme na osobní obranu a přechod do útoku.

Věřím, že rodiče, kteří jezdí v hojném počtu a podporují své ratolesti, budou opět spokojeni.

 

Ml.žačky: SK Velká Bystřice - DHK Zora Olomouc                  10 : 25 (2 : 13)

V sobotu 5. 10. 2013 se naše mladší žačky na domácím hřišti utkaly s družstvem DHK Zora Olomouc. První tým tabulky byl v utkání favoritem, což bylo jasně vidět již od prvních minut. Naše děvčata se soupeře zalekla a hrála s velkým respektem. Vstup do utkání byl jako z hororu. Ve 4. minutě si trenéři za stavu 0:4 museli vzít time-out, aby se děvčata uklidnila. Opak byl ale pravdou. První gól jsme vsítily až ve 12. minutě!!!, kdy jsme snižovaly na 1:7. Hostující děvčata pak skóre navyšovala až na poločasový výsledek 2 : 13.

O přestávce byly holky nabádány k většímu pohybu především v útoku, jelikož v prvním poločase se kvůli statickému útoku dostaly pouze k 6 střelám! Soupeřova hra stála celá na dvou hráčkách (Vykoukalová a Korbařová nám daly 18 branek). Když byly tyto hráčky ve druhém poločase vystřídány, dokázaly jsme se soupeřem držet krok. Poté však opět vastoupily opory hostí a několika brankami dotáhly Zoru k vítězství 10 : 25.

Děvčata si především za druhý poločas zaslouží pochvalu, bojovala až do konce a bylo vidět určité zlepšení oproti první půlce zápasu. Jen se příště soupeře tolik nezaleknout a makat hned od začátku. V sobotu 12. 10. 2013 se od 11:20 doma utkáme s celkem UP HSC Olomouc a doufáme, že nás přijdete v hojném počtu podpořit a vytvořit bouřlivou atmosféru, která dotáhne naše děvčata k vítězství.

Sestava: Konečná M.(3), Maráčková M., Vláčilová V. Spurná K., Krejzlíková E.(1). Nováková J., Hühnelová E.(1), Rášová A. (5), Hühnelová A., Bílková K.

 

Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Centrum Haná                   13 : 22 (7 : 9)

Jednou to přijít muselo a taky přišlo. Po více než dvou letech a 41 neprohraných soutěžních utkáních mladší žáci prohráli. Jen ta prohra nemusela být tak vysoká. Soupeř byl od začátku lepší a udržoval si dvoubrankové vedení po celý první poločas. Ve druhém jsme drželi krok ještě do sedmé minuty, ale posledních třináct minut jsme zcela rezignovali, čehož hosté bezezbytku využili. Náš soupeř měl velice vyrovnané družstvo, kde od každého hrozilo nebezpečí a výborného brankaře, který udělal největší rozdíl mezi oběma družstvy. Zatímco co hostující gólman naše střelce přesvědčivě vychytal, naši tři brankaři (Kuba, Dittr, Gryggi) se nechytli vůbec a dá se říci, že to co šlo na branku, téměř vždy končilo gólem. Další rozdíl byl mezi produktivitou našich a soupeřových křídel, kdy Šudřa se Sklenym zřejmě soutěžili o to, kdo zahodí více střel. Jediný, kdo mohl z křídla skórovat byl Tony, ale většina přihrávek na něj přišla pozdě a špatně, a to hlavně od Bohouška, který hrál nezvykle zakřiknutě (že by tréma?) a u kterého tentokrát končila většina signálů a lajn. Pivoti (Puchýř a Schaffi) nedostávali mnoho míčů a když už náhodou nějaký přišel, bylo to pro ně takové překvapení, že na ně nereagovali! Štěpek hrál v útoku aktivně, ale postupem času upadal do stereotypu, nestřílel z dálky a většinu akcí řešil zbytečně složitě, místo přímočarého zakončení. Fífa také mohl více chodit do šestky a snažit se o rozbití soupeřovy obrany, zaslouží však pochvalu za pěkné přihrávky a proměněné sedmičky. Takové zápasy se stávají a je potřeba se z nich poučit. Soupeř vyhrál po právu, ale hraje se do konce zápasu a naše závěrečné vypuštění bylo zbytečné, stejně tak nerespektování pokynů trenérů!

Hráči (branky): J. Preč(br), T. Dittrich(br), M. Grygar(br), F. Buršík(5), A. Vodička(2), Š. Souček(2), J. Vysloužil(1), J. Sklenář(1), B. Možíš(1), J. Šudřich(1), D. Schaffner.

Závěrem děkujeme za hlasitou podporu od starších žáků. Škoda jen, že naši muži nás na oplátku nepřišli podpořit, o to hůř, že naši kluci to tentokrát očekávali.

 

St.žačky: SK Velká Bystřice - DHK Litovel                              23 : 14 (10 : 10)

Výhra po zlepšené hře ve druhém poločase, kdy naše holky pochopily, že chodící házená vyhovuje protihráčkám. Zrychlily přechod do útoku a začaly hrát nekopromisně na branku. Výsledkem byla jasná výhra a první zápas v letošní sezóně, kdy jsme nastřílely více než dvacet branek. Škoda jen, že těchto soupeřek více nevyužily na nácvik kombinací a celkovou souhru.

Hráčky a branky:  Vičarová M.(8), Žáková L.(5)., Mikulášková V.(5)., Moťková H.(3)., Konečná S.(1),, Jeřábková J.(1), Koudeláková K., Vachutková M., Řezníčková H., Mikulášková L.(br.)

 

St.žáci "A" : SK Velká Bystřice "A" - Centrum Haná               38 : 21 (21 : 7)

V sobotu 5.10.2013 jsme odehráli v domácím prostředí další mistrovský zápas se soupeřem, jehož tým je tvořen hráči z oddílů Prostějova  a Kostelec na Hané. Soupeř se představil,  jako tým hrající pohlednou, rychlou házenou, se střelbou z větší vzdálenosti. Zásluhou obou týmu se zápas odehrál v dobrém tempu. Z dosavadních odehraných mistrovských zápasů   se jednalo o nejkvalitnějšího soupeře. Naši hráči  odehráli dobrý zápas a zaslouženě zvítězili. Potěšila skutečnost, že tým nastoupil již kompletní s uzdravenými hráči, což je pro nadcházející náročné období velmi důležité, zejména z pohledu sehrání se celého týmu.

Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(4), Malinek(1), Prošvic(6), Běhálek(1), Spurný(4), Tesařík(6), Tkadleček(3), Dosoudil(7), Buršík, Menšík6.

 

Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Luhačovice                              35 : 47 (19 : 22)

V sobotním utkání mladšího dorostu o vítězi rozhodovaly především obrany, které nefungovaly ani jednomu týmu. Obrovská gólová nadílka je toho důkazem. Bohužel náš tým, oslabený o několik hráčů najednou, byl tím, jehož obrana nefungovala vůbec a utkání prohrál 35 : 47. Velmi milým překvapením bylo zapojení starších žáků – Tomáše Maceášika a Tomáše Spurného, kteří patřili k nejlepším hráčům na hřišti.

Sestava: Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(5)., Divila V.(6), Jureček M.(7), Hanzlíček M.(3), Sečka J.(1), Spurný T.(3), Maceášik T., Hlaváč P.(5)., Šiška D.(5).

 

Muži "A": SK Velká Bystřice - Šumperk                                      30 : 17 (12 : 7)

První poločas vůbec neodpovídal našim představám. Vedení bylo především zásluhou P. Michalíka, který dokonale zavřel naši branku. Ve druhém poločase se hra podstatně zlepšila a soupeře jsem přehráli. Pozitivem obou zápasů (i Českého poháru) je to, že se do sestavy našeho družstva vrátil Jirka Skřídlo.

Hráči (branky): Machalík P., Vodočka Š., Wolf P.(4), Wolf M.(2), Pörsök P., Švébiš O.(2), Dostál O.(6), Skřídlo J.(5), Kulišťák J., Strádal J., Schneider V.(6), Loun J.(1), Machynek M.(4), Mézl R.(2).

 

NEDĚLE 6.10.2013:

 

Mini starší "A": Turnaj v Hranicích na Moravě

Tuto neděli jsme se opět s našim družstvem mini starší "A" věnovali házené. Naším cílem byly tentokrát Hranice na Moravě, kde jsme s našima minikama byli poprvé. Přes počáteční mírné bloudění, se nám podařilo zdárně dorazit do cíle. Mimo domácích Hranic nás tam čekaly týmy DHK Litovel, Tatran Litovel a DHK Zora Olomouc "B".

Náš "mančaft" tvořili dvojčata Markvartovci Paťa(2) s Nikčou(4), Vojta Pečínka(9), Honza Máron (4), Vendulka Vláčilová(1), Eliška Krejzlíková(19) a v bráně zachytal Martin Stryk, který si na jeden poločas zkusil i útok a bylo z toho 5 branek.

První naši připravenost prověřilo družstvo Tatran Litovel, soupeřova rychlá hra a naše slabá obrana nás stála prohru 9 : 13. Další byla Zora, souboj byl víceméně vyrovnaný, zlepšili jsme obranu a v útoku se dařilo hlavně Elišce, ale i tak tady byla další prohra 7 : 9. Bez přestávky se jelo dál a my nastoupili proti DHK Litovel. Všichni byli už dobře rozehráni jak v obraně tak i v útoku a konečně se nám podařila výhra 12 : 9. Nakonec nás čekaly domácí Hranice, které hráli celý zápas s osobní obranou. Našim se dařilo uvolňovat, ale při rychlém útoku často docházelo ke ztrátě míče, také častou chybou byla špatná rozehrávka od brankáře..... hra byla spíše přetahovanou o míč a góly v bráně se střídaly střídavě jak na naší straně tak u soupeře. Konečný výsledek byl prohra 16 : 19. Po odehrání všech zápasů přišli dovednostní soutěže, kdy se naši hráči umísťovali mezi prvními.

Závěrem....na všech bylo vidět, jak zápas od zápasu přistupují ke hře s větším nasazením a snahou hru vylepšit, proto všechny chválím a těším se na příště.

Konečné pořadí:

  1. Tatran Litovel
  2. Cement Hranice
  3. SK Velká Bystřice „A“
  4. DHKL Zora Olomouc „B“
  5. DHK Litovel

 

Mini starší "B": Turnaj v Kostelci na Hané

V neděli 6.10. zajiždělo družstvo mini starší B ke svému dalšímu turnaji do Kostelce na Hané.

Sestava byla opět "okleštěna" o hráče, kteří hráli za mladší žáky B. Přesto jsme věřili, že bychom mohli uhrát slušné výsledky. Turnaje v Kostelci se mimo domácích a našeho družstva zúčastnili STM Olomouc, Žeravice a Horka nad Moravou.

Naši kluci nastoupili v sestavě: v bráně zachytal výborně Kuba Salašný,  Štěpa Slepica(9), Kája.Kobliha(1), Tom Juračka(16), Vojta Krempl(1), Filda Mikisek(2) a Míša Rella(21).

Rovněž s námi přijela i početná skupina rodičů.

První zápas jsme hráli s domácím Kostelcem a po zásluze vyhráli 12 : 7. Druhý zápas proti STM jsme prohráli 10 : 18, kdy soupeř byl starší a nad naše síly. Třetí zápas s Žeravicemi jsme zvádli a vyhráli, i když to byl jeden z těch méně povedených zápasů. Hodně chyb, špatné chytání míče, slabá obrana. V posledním  zápase s Horkou n. M. jsme věděli, že hrajeme o druhý flek. Takže jsme nabudili kluky a prohodili trenéra, a úspěch se dostavil v podobě výhry 14 : 11.
Naši diváci nás mohutně podporovali.

Nutno všechny hráče bez rozdílu pochválit. Všichni bojovali. Někomu se dařilo víc, někomu méně, ale další turnaj vše může být naopak. Odjížděli jsme z Kostelce s dobrým pocitem, že se výkony lepší turnaj od turnaje.

Konečné pořadí: 

  1. STM Olomouc
  2. SK Velká Bystřice „B“
  3. Horka n. M.
  4. Kostelec n. H.
  5. Žeravice

 

Ml.žáci "B": Uničov - SK Velká Bystřice "B"                                  9 : 17 (7 : 10)

V neděli 6.10.2013 jsme sehráli další utkání v krajské soutěži mladších žáků, tentokrát jsme zavítali na venkovní hřiště do Uničova. Přes velké obavy z počasí nakonec bylo počasí pro hru přijatelné a hlavně sucho. Naši chlapci od počátku utkání udávali tempo hry a po celé utkání vedli. Poločas vyhráli se soupeřem z Uničova 10:7 a po změně stran vedli dokonce 17:9. Poté se začala na našich hráčích projevovat nervozita a také únava. Po řadě technických chyb jsme si utkání mírně zkomplikovali, soupeř začal stahovat, přesto náš tým zaslouženě zvítězil  18:16. Chlapci bojovali, kombinačně do 12 minuty 2. poločasu dobře kombinovali v útoku, v obraně si pomáhali. Je vidět, že jako mini-žáci v této soutěži prakticky začínají, o to cennější je jejich první vítězství. Brankově se na konečném výsledku podíleli Dan Sova 8 branek, Hynek  Dvořák 6 branek, Matouš Pečinka 2 branky a po jedné brance Vilém Zedník a Adam Katinger, který vsítil svou první soutěžní branku za mladší žáky. (velká gratulace!!!!!!!!!!!!). V brance opět velmi dobře zachytal Vojta Haderka, v útoku a zejména v obraně dobře pracoval na středu Kuba Dzeržava, na křídle bojoval David Soška a na pivotu Mani Kunz.

 

St.žáci "B": Uničov - SK Velká Bystřice                                       30 : 21 (15 : 8)

Mladší žáci se oklepali po nevydařeném sobotním utkání a byli hlavními strůjci hezkého výsledku v zápase starších žáků v Uničově. Především trojice Fífa Buršík - hodně chodil do soubojů a parádně uvolňoval pivoty, Štěpek Souček - končil s roztrženým rtem, koňárem, a přesto zmařil nejvíce soupeřových trháků poctivým vracením a Tony Vodička - střelecky velice vydařený zápas. V závěsu za nimi byl Macek, který to ale měl proti domácímu Borůvkovi těžké. Tentokrát šlo hodně přihrávek do pivota, které zpracovával Puchýř a dokázal se proti urostlému pivotu soupeře prosadit (i silově) a nastřílel hezké branky. Schaffi se stále trápi se zpracováním míče a musí na sobě více pracovat. V obraně makal Bobo, ale v útoku při střelbě skákal šipky (asi 6) a sám si tak ztížil svoji pozici při zakončení. Fouky pro změnu skákal úplně mimo branku a pak se těžko prosazoval proti velkému gólmanovi Uničova. Standartně bojovný výkon odvedl Šudřa a Hantr si spravil náladu brankou z poloviny hřiště. Na soupeře jsme vyrukovali s dvojitou osobkou, kterou hrála naše křídla na nebezpečné spojky Uničova. Domácí jsme tím zřejmě dost zaskočili a donutili je ke spoustě ztrát. S touto taktikou jsme odehráli celý zápas, čímž jsme soupeřovy spojky asi dost utahali (pravidelným střídáním jsme na ně nasazovali odpočaté hráče). I naši gólmani Dittr s Gryggim odvedli tentokrát slušnou práci, když o kousíček lepší byl tentokrát Dittr, který neohroženě čelil náskokům domácích. Celkově tak kluci zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a kolektivní výkon.

Hráči (branky): T. Dittrich(br), M. Grygar(br), A. Vodička(7), Š. Souček(5), T. Maceášik(3), J. Vysloužil(3), F. Buršík(1), T. Foukal(1), J. Hartl(1), B. Možíš, J. Šudřich, D. Schaffner.

 

Muži "B": Senice n. H. - SK Velká Bystřice "B"                       31 : 27 (16 : 13)

K soupeři do Senice jsme se vydali v neděli ráno. Věděli jsme, že můžeme očekávat komplikace spojené s tamním povrchem, bohužel ani přes toto vědomí jsme se nedokázali s kluzkým povrchem srovnat a utkání podle toho vypadalo. Přidá-li se k tomu podcenění soupeře a neproměňování vyložených šancí, je o výsledku předem rozhodnuto.

Sestava: Vodička Š., Zedník P., Atyafi E., Kufrík R.(4)., Švébiš O.(8), Kašpárek F.(1)., Elsner R., Machynek M.(3), Hliněný J.(3), Polách P.(1), Dostál O.(5), Dunaj Š.(2).

 

Ženy: Havlíčkův Brod - SK Velká Bystřice                                35 : 18 (15 : 9)

V neděli jsme se vydaly na dalekou cestu k soupeři do Havlíčkova Brodu. Soupeř byl pro nás velkou neznámou, hrály jsme proti němu poprvé a nevěděly, co od něj očekávat. První polovina již tradičně začala velmi dobře, zápas byl vyrovnaný, nikdo neměl výraznější převahu. Zlom opět nastal ve druhém poločase, kdy nám došly fyzické síly, kupily jsme technické chyby, ztráty míčů a to vše soupeřky trestaly rychlým útokem. Na družstvu jsou vidět pokroky, chuť do hry a snaha se zlepšovat. Trpělivostí a tvrdým tréninkem zaručeně časem dosáhneme lepších výsledků. Kvalitní výkon podala v brance Jana Steigerová.

Sestava: Steinerová J., Pavlincocá I., Kadlecová O., Jiroušová P.(1), Macharáčková J., Zemanová R.(1), Žahourová E.(1), Bártková K.(5), Košová K.(1), Kumrová S.(3), Begalová A.(6).

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook