Zpravodaj č. 7/2023

SOBOTA 18.3.2023
 

Ml.žáci „B“: Házená V. Bystřice – Senice n. H.                  20 : 23 (10 : 13)

Mladší žáci B hráli první domácí zápas jarní části sezóny. Soupeř přijel ze Senice na Hané. Po vydařeném zápase před týdnem s Hranicemi, i když to byla prohra jsme si mysleli, že bychom mohli bodovat. Soupeř je sice v tabulce před námi, ale velké bodové rozdíly tam nebyly.Desetiminutovou osobku jsme zahájili velice špatně. Tolik nepřesností jsme snad neudělali za celou sezónu dohromady. Nechytali jsme přihrávky a když už jsme vystřelili, tak z toho bylo brankoviště. Kluci se sice snažili, ale bohužel se nám nic nedařilo. Podobně to bylo se zasunutou obranou. Mnoho nepřesností a špatná obrana. Poločas skončil naší prohrou 10:13. V poločase jsme si řekli, jak dál, ale bohužel nic nešlo a soupeř navyšoval svůj náskok až na rozdíl 10-ti branek. Ke konci zápasu jsme se probudili a začli hrát konečně to, co jsme chtěli, ale bohužel už jsme to nedotáhli do vítězství. Prohráli jsme 20:23. Snad jsme si vybrali smůlu a bude se nám dařit příští zápas,protože kluci umí víc.

Za naše družstvo nastoupili:
V bráně ŠTĚPÁN KOUKAL a FILIP JUSTRA.
V poli hráli: TONDA ŠMALEC, TOBIÁŠ PLACHÝ, LUKÁŠ MIKLÍK, DENIS HIŽNAJ, JARDA KUCIÁN, PAVEL SLEPICA, MAREK HELEKAL, TADEÁŠ KRŠŇÁK, JENDA BALÁŽ, KUBA SKOPAL, KRISTIÁN KOUKAL a ADAM VRÁNEK

Další zápas hrajeme v neděli 26.3. v 9:00 v Olomouci s HBC Olomouc.


 

Muži „A“: Házená V. Bystřice – KH BEECH Vsetín             29 : 35 (15 : 18)

V dalším utkání jsme doma přivítali aktuálního lídra soutěže, tým Vsetína. Valaši měli tak silnou motivaci, že se na nás připravovali celý týden, jelikož jsme byli jediný tým, který u nich dokázal zvítězit. Od začátku zápasu se jednalo o vyrovnané utkání, které bude rozhodovat každá maličkost. Během první půle jsme mohli vidět spoustu pěkných akcí a gólmanských zákroků na obou stranách hřiště. Přesto nám malinko utekla koncovka a do kabin se šlo s tříbrankovým mankem. Na začátku druhé půlky Valaši dali další 3 branky a vedli již o 6 branek. Trpělivou hrou jsme se dostali na „dostřel“, avšak níže než na 3 branky se nám nepodařilo dostat. Trápila nás střelba a gólman. Když připočteme technické chyby, bylo jasné, že soupeř si tentokrát odveze všechny body.

V dalším kole jedeme do Náchoda, Utkání se odehraje v sobotu 25.3.2023 od 17hod.

Rozhodčí: Kremláček - Procházka. Vyloučení: 1 – 2. Branky ze 7m hodů: 5 – 3.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A. 7, Wolf P., Menšík N. 2, Švébiš O. 2, Mancl P. 4/4, Haderka V., Mužík D. 2, Ostrožovič S. 1, Pečinka M., Dobeš J. 4, Galia K. 2, Možíš B. 5/1, Šoustal J., Buršík T.

 

St.žáci: Házená V. Bystřice – Házená Uničov                    37 : 10 (17 : 4)

Sestava a branky: Skopal J., Tomanec Z. 6, Urban V. 1, Kurtiš J. 4, Petr M. 5, Koreczki R. 3/1, Hloušek A. 2, Vojtek Š. 2/1, Potůček K., Tomek P. 5, Miklík D., Peč M. 1, Cartelli M. 7, Skopal D. 1


 

NEDĚLE 19.3.2023

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřice

Haló, haló ………… jarní sezóna je zahájena !!!!

První jarní soutěžní turnaj jsme pořádali v domácí sportovní hale na Letné. Mini mladší startovali v 10 hodin ráno a naše dva týmy si postupně zahráli proti DHK Zora Olomouc “A” a “B” a TJ Sokol Horka nad Moravou
Dnes jsme jeden tým postavili jen z děvčat a druhý z kluků, zápasy o dvou poločasech jsem odehráli výhradně osobní obranou a zapojili jsme i další turnajové nováčky

V příštím víkendu se budeme těšit na další turnaj v Olomouci, který pořádá HBC Olomouc

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřice

První turnaj jarní sezóny jsme pořádali v domácím prostředí. Jen pro toto turnajové kolo jsme stavěli pouze jedno družstvo, od příštího týdne stavíme dvě. Utkali jsme se dvěma družstvy HBC Olomouc a dvěma družstvy Zory Olomouc.
Snažili jsme se rozdělit herní zatížení mezi všechny hráče stejnoměrně, zároveň jsme vyzkoušeli proti Zoře postavit zcela dívčí sestavu.
Budeme muset zapracovat na rychlosti, přihrávkách a řešení situací jeden na jednoho v osobní obraně, zónovou obranu, přestože ji zvlášť netrénujeme, jsme zvládali docela dobře. K vidění byly i pěkné kombinační akce. Domácí podpora našich fanoušků – rodičů nedovolila hráčům polevit v bojovnosti a snaze, za což je třeba je pochválit. 

Sestava: Davča Barvíř, Áďa Tomanec, Honzík Urbášek, Filda Flašar, Kubis Trpišovský, Valča Žižlavská, Ani Langerová, Verča Večeřová, Julča Bocková, Marťa Němcová. 


Příští víkend 25. - 26.3. hraje jedno družstvo v sobotu v Olomouci, druhé družstvo v neděli v Žeravicích.


 

Ženy: Házená V. Bystřice – SK Žeravice                          19 : 37 (9 : 18)

Sestava a branky: Mikulášková L, Maráčková M. 1, Alexová A. 2, Jiroušová P. 2, Vaňková B. 2/2, Vykydalová R., Kolčavová N. 2/1, Vítková K. 7, Barboříková A., Očenášková K., Kopecká S., Jurečková M. 3.


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

25.3.

doma

ml. žáci A

9:00

Zubří

ml. žáci A

11:30

Polanka n. O.

venku

mini st. A

9:00

Turnaj v Olomouci (SK Aktiv)

ml. dorost

15:00

Klimkovice

ženy

15:00

Veselí n. M.

muži A

17:00

Náchod

26.3.

venku

ml. žáci B

9:00

HBC Olomouc

st. žáci

11:00

HBC Olomouc

mini st. B

11:30

Turnaj v Žeravicích

mini ml. A

13:00

Turnaj v Olomouci (HBC)

mini ml. B

13:00

Turnaj v Olomouci (HBC)

muži B

14:30

Suchdol n. O.

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

25.3

doma

ml. žačky

13:30

Osek n. B. *** ve Velké Bystřici ***

st. žačky

15:30

Hranice *** ve Velké Bystřici ***


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 18.5.2024

Zpravodaj č. 16/2024

Zpravodaj č. 15/2024

Facebook