Zpravodaj č. 19/2023

STARŠÍ ŽÁCI HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE

 

Sestava:

Matěj Schneider, Štěpa Vojtek, Míša Peč, Vojta Urban, Honza Kurtiš, Ráďa Koreczki, Tom Tomanec, Kuba Mader, Kryštof Flašar, Dominik Skopal, Tobík Plachý, Denis Miklík, Kryštof Potůček a Kuba Skopal


Základní skupina

Házená Velká Bystřice 14 - 10 Kadra Mazowsza 

Házená Velká Bystřice 26 - 9 UKS Rusiec 

Házená Velká Bystřice 18 - 16 Dukla Praha 

Házená Velká Bystřice 20 - 14 WKS Śląsk Wrocław 

Házená Velká Bystřice 12 - 11 MTS Lider Radom 


 

Skupina B

P

W

L

GF

GA

GD

Pts

1.

Házená Velká Bystřice

5

5

0

90

60

30

10

2.

Kadra Mazowsza

5

4

1

103

55

48

8

3.

Dukla Praha B

5

3

2

100

90

10

6

4.

MTS Lider Radom

5

2

3

91

83

8

4

5.

WKS Slask Wroclaw

5

1

4

69

96

-27

2

6.

UKS Rusiec

5

0

5

31

100

-69

0


 

Skupina A

P

W

L

GF

GA

GD

Pts

1.

MKS Sambor Tczew

5

4

1

109

74

39

8

2.

TJ Házená Náchod

5

3

1

102

66

36

7

3.

Dukla Praha A

5

3

1

96

74

22

7

4.

Moto Jelcz Olawa

5

2

3

69

113

-44

4

5.

Akademia Slaska Wroclaw

5

2

3

89

88

1

4

6.

TJ Sokol Kostelec nad Labem

5

0

5

77

127

-50

0


 

Čtvrtfinále Házená Velká Bystřice 23 - 13 Moto Jelcz Oława

Semifinále Házená Velká Bystřice 19 - 17 Dukla Praha B

Finále          Házená Velká Bystřice 19 - 18 Kadra Mazowsza


 


Tak to je v kostce vše!!!

Starší žáci z Velké Bystřice se vydali na Mezinárodní turnaj do polské Wroclawi.

Kluci začali trénovat od začátku srpna hrubou přípravou. Měli pět tréninků v týdnu vměstnaných do třech dnů. A nebyla to zdaleka jen házenkářsky zaměřená dřina. Kluci většinu tréninků strávili na Letné, jak na venkovních sportovištích tak i v hale (přehřáté hale!). Docházeli také do „Gymspotu“ ve Velké Bystřici, kde dostávali pěkně do těla. Třetí týden jsme měli každý den dvoufázově. Vložili jsme do přípravy i trénink na kole, kdy jsme jeli na bazén do Penčic. Veškerou dřinu kluci zvládli. Čtvrtý týden jsme si naplánovali turnaj v Polsku a to především z důvodu stmelení kolektivu. Kluci tam spolu strávili 5 dní.

Odjeli jsme na turnaj ve středu 23.8. po obědě, abychom se v klidu zaregistrovali, ubytovali a dobře vyspali na házenkářská klání, která nás čekala.

Ve čtvrtek jsme odehráli první zápas s urostlými házenkáři z polské „Kadra Mazowsza“. Překvapili jsme je rychlým přechodem do útoku a důraznou obranou. Řekl bych, že tento první zápas byl klíčový pro celý průběh na turnaji. Kluci pochopili, že dokážeme hrát i s větším soupeřem. Druhý zápas dne jsme rovněž zvládli zcela bez problémů. Kluci si ke konci zkoušeli i „ameriky“ a dokonce jim vycházely. V hale bylo úmorné horko, ale kluci byli naštěstí zvyklí z domácích podmínek. Zbývalo nám v tento den dost volného času, tak jsme jej využili k návštěvě wroclawského Hydropolisu. Strávili jsme v něm příjemné chvíle v chladnějším prostředí a kluci si i zablbli ve vodní stěně.

V pátek po ránu nás čekal český soupeř z Prahy, Dukla Praha B. Na toto utkání kluci dostali jasné pokyny a vše splnili do detailu. Soupeř také preferoval rychlý přechod do útoku, ale naši borci si s tím poradili vítězně. Náš nejslabší výkon přišel naštěstí se slabším soupeřem, proto i tento výpadek stačil k výhře. I takováto utkání k rozvoji jednotlivců i celého kolektivu přispívají. Před posledním utkáním ve skupině už bylo jasné, že postupujeme z prvního místa. Ale samozřejmě jsme chtěli zůstat na vítězné vlně, abychom byli dobře naladění na vyřazovací boje. I tento den jsme měli celkem čas, proto jsme se vydali na poznávací procházku po městě Wroclaw, zakončenou slíbenou věčeří na přání.

V sobotu nastaly vyřazovací boje. Nás čekala utkání až po obědě, takže jsme dopoledne regenerovali na pokojích. Čtvrtfinálový zápas byl na rozjezd před semifinále pro nás celkem jasnou záležitostí. Takže jsme měli jistotu bojů o medaile. To nám však nestačilo, chtěli jsme mít po dnešním dni jistotu samotné medaile. V semifinále nás čekala naše stará známá Dukla Praha B, na kterou si kluci věřili. Soupeř je to velmi kvalitní, přesto si s ním naši borci opět se stejnou taktikou skvěle poradili a postoupili do nedělního finále. I tento den jsme využili k drobné procházce a návštěvě wroclawské svítící a hrající fontány. A jak jinak - s dobrou večeří.

A v neděli už jsme šli do finále. Ráno nás čekalo balení a napakování všech věcí do aut. Tedy brzké stávání. Přesun na snídani a pak do haly. Na závěr nás čekal soupeř, s kterým jsme celý turnaj zahajovali. Tedy opět urostlí Poláci. Utkání bylo vyrovnané, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Trošku si myslím, že bylo vidět, že nejsme domácí družstvo, ale borci z Bystřice se nenechali vykolejit a šli si za svým jasným cílem a snem. A po konečném hvizdu rozhodčí nastala už jen euforie radosti a štěstí. Obrovské emoce létaly halou díky Velkobystřickým starším žákům. Hráli nám státní hymnu! Kluci i trenéři zažili poprvé ve svém životě, že státní hymna se hraje jen díky jejich úspěchu. Jejich vítěznému tažení turnajem, ve kterém nepoznali hořkost porážky!

Samozřejmě, že nás během celého turnaje potkávali drobné bolístky, které kluci během večerů dokázali vstřebat nebo alespoň zmírnit, aby byli připraveni do dalších bojů. Vytvořila se neskutečná parta, která se scházela večer co večer na jednom pokoji. Netvořily se žádné skupinky. Všichni jsou si rovni a jako kamarádi táhnou za jeden provaz. A to nás – trenéry dospěláky těší nejvíce. To je základ kolektivních sportů!

Obrovská gratulace Vám, mladí házenkáři!!!!

 

SOBOTA 16.9.2023

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

Zahajovací turnaj sezóny jsme pořádali v domácí hale na Letné v sobotu 16.9. Naše 2 týmy se poměřily se dvěma týmy HBC 1966 Olomouc. 
Hráli jsme všechny tři zápasy 2x10 minut hned po sobě, osobní obrana po celý zápas, bez počítání skóre. Postavili jsme družstvo „květinek“ a „čertů“, vždy po osmi hráčích. 

Zejména nováčky kteří přišli z mladších musíme pochválit za to, jak se vyrovnali s novou zkušeností hry proti neznámým soupeřům, v nové sestavě a zejména za snahu a bojovnost. Kromě tradiční poturnajové cukrovinkové odměny bylo pro mnohé hráče nejsladší odměnou poznání, jak chutná vstřelený první soutěžní gól ve starší kategorii.  

Děkujeme také rodičům – fanouškům, kteří nás přijeli podpořit v hojném počtu.  

Sestava květinek: Matylda Švarcová, Valča Kotorová, Anička Langerová, Agátka Bielešová, Zoe Šimková, Verunka Kufríková, Barunka Petříková a Agátka Šmalcová 

Sestava čertů: Fila Flašar, Šimča Matěj, Massimo Hižnaj, Jindra Vychodil, Kubis Trpišovský, Štěpa Runtág, Áďa Barvíř a Maty Kaczmarczyk 

Příští turnaj hrajeme v neděli 1.10. od 12:00 hod opět doma na Letné. Doufáme v bouřlivé domácí prostředí a vysokou sledovavost.

 

Starší dorost: Házená V. Bystřice – Klub házené Vsetín 39 : 32 (13 : 13)

Zápas nám začal hned v úvodu neproměněným 7m hodem, což nakoplo soupeře a my ve 4 minutě prohrávali 1:4. Bylo to
působeno hlavně nedůslednou obranou. Ta se nám postupně zlepšila a což pomohlo i brankáři , k několika výborným zákrokům, ze kterých jsme založili rychlý útok a podařilo se nám soupeře dotáhnout. Celý první poločas se na obou stranách střídali období, kdy všechno fungovalo a pak zase spousta chyb v obraně a v útoku. Díky tomu se ani jeden tým nedokázal odtrhnout na větší gólový rozdíl. To samé se odehrávalo v první 10 minutách druhého poločasu, ale po té soupeři, který přijel v menším počtu hráčů, začali docházet síly. Přestali být nebezpeční zdálky a nám to usnadnilo obrannou činnost. Díky úspěšnější obraně jsme velmi dobře využívali přechod do RÚ. A i po obdržené brance se nám dařilo dostávat do jejich nepostavené obrany a úspěšně zakončovat. Zápas pro nás skončil vítězně a musíme kluky pochválit za bojovný výkon.

Hráči: Novák L., Švrdlík J., Možíš Š., Šmíd R., Novák O. 5, Čáp A. 8, Hloušek M. 3, Vaněk T., Hradil V., Janalík M. 1, Suchomel J., Halouzka J. 5, Matulík P. 1, Stojan Š. 4, Nevrlý J. 7,


Muži: Házená Velké Bystřice – MHK Karviná 26 : 30 (14 : 13)

V prvním zápase podzimní sezóny, jsme se utkali se soupeřem z Karviné, Jednalo se o zkušený tým s dobrými fyzickými proporcemi , který se každoročně umisťuje na předních místech tabulky. Hned v úvodu zápasu jsme měli 4 technické chyby , díky kterým nám soupeř uskočil na rozdíl tří branek. Ve 12 minutě se nám podařilo srovnat , díky velmi dobré spolupráci v obraně a zmenšení počtu technických chyb. Zapas byl do poločasu velmi vyrovnaný a v polovině hry jsme vedli 14:13. Bohužel začátek druhé poloviny se nám vůbec nepovedl a několika chybama v obraně nám soupeř opět o tři branky. Kluci se opět vzpamatovali a obrana se zlepšila a zápas se stal zase vyrovnaný. Bohužel občas po vybojovaném míči v obraně nebo úspěšném zákroku brankaře , jsme vytvořili chybu v útoku což nám znemožňovalo snížit náskok soupeře. Pár technických chyb proti tak kvalitnímu soupeři pak rozhodlo v náš neprospěch. Kluky i přes prohru musím pochválit za bojovný výkon a předvedenou hru.

Hráči: Vodička Š., Schneider P., Dvořák F. 1, Pečínka M. 2, Nevrlý J., Možíš B. 6, Dvořák H. 5, Schaffner D. 3, Klvaňa F., Čáp F., Ostrožovič S., Horký J.1, Mikušek D.1, Pečínka V. 7


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

23.9.

doma

ml.žáci B

10:00

HBC Olomouc

ml.žáci B

12:30

Senice n. H.

venku

ženy

17:00

Ivančice

24.9.

venku

muži V. Bystřice

9:30

Holešov

st.žáci A 14:25 Žeravice (turnaj v Holešově)
st.žáci A 15:50 Holešov (turnaj v Holešově)
muži HAOLK 17:00 Jičím B

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

24.9.

venku

st.žačky

9:00

Zlín B

st.žačky 10:30 Zlín A


 


 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 18.5.2024

Zpravodaj č. 16/2024

Zpravodaj č. 15/2024

Facebook