Zpravodaj č. 12/2016

SOBOTA 16.4.2016:


Ml.dorost "B": Sokol Nové Veselí "B" - SK V. Bystřice "B"    36 : 31 (18 : 15)

Do haly lídra soutěže jsme odjížděli opět v hodně omlazené a různými bolístkami osekané sestavě. Ze základní sestavy chyběli Domes, Vojta Javorek a Pepíno11, a tak bylo v našem týmu hned devět starších žáků. Naše sbíránko tentokrát doplnil Macek, který s námi naposledy trénoval, asi před rokem. 
Začátek zápasu byl hodně rozpačitý, několik technických chyb, dvě spálené střely a rázem jsme prohrávali 3:0. Pak kluci zabrali a v desáté minutě jsme drželi stav 6:6. Poté domácí zvýšili tlak a utekli nám na 10:6. Naši se ale nepoložili a hru dorovnali na 10:9. Soupeř však pomalu navyšoval rozdíl ve skóre a nakonec dotáhl zápas do vítězného konce. Herní prostor dostali všichni hráči, kteří s námi tento výlet absolvovali a všichni dostali pochvalu za velkou bojovnost, přestože chyby nějaké byly, především ve střelbě. Z brankařů se tentokrát dařilo více Šudřovi, i když i Vojta předvedl několik pěkných zákroků, ale dostal také hodně laciných branek. Štěpek výborně v obraně, ale střelba měla být podstatně lepší. Tony měl výpadky v obraně, ale jeho útočná dravost byla platná. Bobo výborná střelba, ale v obraně přes něj soupeři snadno procházeli. Pivoti Puchýř a Shaffi to odedřeli. Burša toužil po červené tak, až ji nakonec dostal. Fífa spolehlivý výkon v obraně a hezká branka z křídla. Macek super obrana, ale v útoku trochu skřípala souhra, jinak ale dokázal prodat svoji sílu. Pepa Dobeš musí některé činnosti zpomalit, ale bojoval tradičně do roztrhání těla. Fouky a Pony nezklamali a Hantr si do N. Veselí dovezl průjem a domů si odvezl koňára.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), T. Maceášik (9), Š. Souček (6), J. Dobeš (5), B. Možíš (5), A. Vodička (3), T. Buršík (2), F. Buršík (1), J. Hartl, J. Vysloužil, T. Foukal, D. Schaffner, M. Ponikelský.



St.dorost: SK Velká Bystřice - Sokol Sokolnice                    47 : 31 (23 : 12)  

V sobotu nás čekal další soupeř, tentokrát z daleké Sokolnice. Začátek utkání byl malinko kostrbatý, chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli na hru soupeře, překvapila nás vysunutější obrana a dělali jsme zbytečné chyby.  Netrvalo to ale naštěstí nijak dlouho, zlepšili jsme obranu a od druhé poloviny prvního poločasu jsme měli utkání pod kontrolou. Střelecky se prosazoval především Erik Mader a Lukáš Kubeša, který odehrál velmi dobré utkání, k nim se pak přidali téměř všichni a naše vedení postupně narůstalo. Nemůžeme opomenout opět kvalitní výkon Pavla Schneidera v brance, kterému bohužel zkazila výborné skóre nekoncentrovaná obrana na konci druhého poločasu, kdy už jsme s vědomím vyhraného utkání pouštěli soupeře k jednoduše dosaženým brankám. Doufejme, že na podobný výsledek navážeme i v dalším kole

Sestava: Schneider P.(br.), Maceášik T.(5), Dosoudil R.(5), Mader E.(15), Michálik J., Buršík T., Ponikelský M., Kubeša L.(10), Horký J.(4).



Ml.dorostenky: SK Velká Bystřice - Havlíčkův Brod                   19 : 33 (8 : 22) 

Škoda úplně promarněného prvního poločasu, kdy si asi naše hráčky myslely, že to za ně odehraje někdo z hlediště. Děravá obrana, mizerný útok a spousta ztrát. Ve druhé půli holky pochopily, že je to na nich a že si musí pomoci samy. Zlepšily obranu, neztratily tolik míčů a druhý poločas jsme uhráli remízu. Snad je to blýskání na lepší časy, protože od výhry na Zoře jdeme od prohry k prohře.

Sestava: Mikulášková L.(br.), Slovášková B.(2), Krejzlíková A., Monetti S.(2), Čecháková R.(5), Žáková L.(3), Vachutková M., Kleislová K.(1), Soukupová M.(4), Koudeláková K.(1), Moťková H.(1).



Ml.dorost "A": SK Velká Bystřice "A" - Frýdek-Místek            32 : 34 (18 : 20) 

V sobotu večer jsme nastoupili k našemu třetímu domácímu jarnímu utkání proti celku z Frýdku-Místku. Chtěli jsme konečně naplno bodovat, ale opět tak jako již na jaře tradičně jsme si nechali vítězství protéct mezi prsty. V obraně hráči neplnili to, co jsme si řekli před zápasem. Zejména obrana soupeřových křídel a střelců z dálky dělala našim hráčům problémy. V polovině 1. poločasu jsme se utrhli o 4 branky, ale díky neproměněné sedmičce, dvou trháků jsme o vedení přišly a prohráli první poločas 18:20. 
Ve druhém poločase jsme převzali iniciativu, smazali jsme náskok soupeře a šli do vedení o 3 branky. Díky šňůře vyloučení a dalším neproměněným sedmičkám jsme soupeři nezodpovědně darovali vítězství.
Pokud budeme neustále hazardovat s výsledkem utkání, nezodpovědnou střelbou se připravovat o vítězství a ještě se tomu budeme usmívat,  můžeme být na konci sezony nemile překvapeni.  

Sestava: Šudřich J. (br.), Hňatek F(2)., Andrš M.(2), Prošvic T.(3), Tkadleček D.(8), Spurný (1), Tesařík M.(7/2), Čundrle F., Dosoudil R, Flajsar R., Flajsar J. (3), Souček Š. (2), Dobeš J., Kršek T (4)

 

NEDĚLE 17.4.2016:


Ml.žáci "A": DHK Zora Olomouc "A" - SK Velká Bystřice "A"              20 : 36

Ve třetím kole jarní části mistrovských zápasů jsme vyjeli do nedaleké Olomouce poměřit své síly s dívčím družstvem Zora Olomouc.
Začínali jsme osobní obranou, která se klukům opravdu vydařila. Nasadili rychlé tempo, kdy v útoku neomylně proměňovali a při obraně dokázali často získat míč na svou stranu. Pokud už se podařilo hráčkám Zory vystřelit, obvykle to skončilo v rukou brankáře. Kluci si tak vytvořili docela pěkný náskok s výsledkem 14:2.
Při shot-outech se všem podařilo chytnout míč, ale brankářka Zory pro některé byla neprůstřelná. I tak naše úspěšnost byla více než 50 %. Na druhé straně soupeřky si vedly obdobně…..čistý výsledek  shot-outu byl 16:13 v náš prospěch.
Do samotné hry jsme nastupovali s velkým náskokem. Na obranné hře našich je vidět velké zlepšení, drží se taktiky a rad ze strany trenéra. Bohužel o útočné fázi hry se to až tak říct nedá. Kluci dostali za úkol vyzkoušet si naučené signály v praxi, což nedopadlo na výbornou. Díky velkému brankovému náskoku dostali  větší prostor při hře i naši benjamínci, kteří najednou nemohli spoléhat na ty zkušenější a při hře bylo trošku znát, že „tápou“. Na konečném výsledku hry to však znát nebylo…..36:20

Díky všem zúčastněným hráčům a také rodičům, kteří nás opět přišli podpořit.

Sestava:  v bráně Kuba Salašnyj, v poli Vojta Haderka, Mates a Vojta Pečínkovi, Rosťa Černý, Kuba Dzieržava, Kuba Šťastný,  Vilda Zedník, Hynek Dvořák, Adam Katinger a Adam Horáček, David Soška, Michal Rella, Martin Stryk.



Ml.žáci "B": Horka n. M. - SK Velká Bystřice "B"                            15 : 4 (7 : 1)

Dne 17.4.2016 jsme odehráli další mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým Horka n. M..

Sestava: Kuba Salašnyj, Laďa Novák, Peter Blaha, Karel Kobliha, Štěpán Slepica, Vojtěch Schaffner, Adam Horáček, Eva Horáčková, Šárka Himrová, Štěpán Dvořák.

Na úvod byl zápas plný nepřesností z obou stran. Bohužel u nás jsme se jim v prvním poločase nevyvarovali a prohráli ho o 6 gólů. Ve druhém poločase to vypadalo, že hru vyrovnáme po několika pěkných akcích, ale bohužel bez gólového příspěvku. Největším problémem bylo to, že naši hráči nebyli schopni nebo se báli prosadit 1 na 1, abychom mohli přečíslit jejich obranu a dát gól. Našli se i světlé chvilky kdy se Karel K., Adam H., Vojta Sch. a Štěpán D. rozhodli, že půjdou mezi dva, ale bohužel těchto situací bylo, jak šafránu. Během utkání kdo se vytáhl byl Laďa Novák, který soupeři chytil několik trháků a jistých gólů z postupného útoku.
Laďa zachytal výborný zápas a mohl by jít příkladem svým přístupem ke hře, některým starším hráčům.

Opravdu se nám těžce hodnotí tento zápas. Doufáme, že si děcka z tohoto zápasu vzali ponaučení a budou na sobě více pracovat na tréninku. 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook