Zpravodaj č. 27/2016

SOBOTA 8.10.2016:


Ženy: SK Velká Bystřice - Jiskra Otrokovice                          37 : 24 (20 : 13)
Ve 2. kole Českého poháru narazily naše ženy na prvoligový tým Otrokovic. Děvčata brzy po začátku na hřišti dominovala nad soupeřkami asi ve všech činnostech. Skvělá obrana, množství rychlých protiútoků, zkrátka skvělý týmový výkon od všech hráček. Skvěle zachytala Jana Steigerová, v útoku excelovaly zejména Aneta Begalová a Míša Kaczmarczyková. Vidět hrát děvčata v takové fazóně byl neskutečný zážitek! Ve 3. kole, které se bude hrát 17. listopadu, po roce opět do Velké Bystřice přijede interligové družstvo (nejvyšší společná soutěž Česka a Slovenska).

Sestava:  Steinerová J.(br.), Směšná J.(br.), Vítková K., Kobylíková J.(3), Zívalová E., Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(1), Poznarová P.(2), Kaczmarczyková M.(8), Hymrová D.(2), Hejtmánková V.(2), Jurečková M.(4), Kumrová S.(4), Begalová A.(10)


Mladší dorost: KH Kopřivnice - SK Velká Bystřice                  38 : 24 (20 : 14)
Vstup do zápasu jsme měli už tradičně tragický a v šesté minutě jsme prohrávali 1:4, v desáté dokonce 3:10. Přesto se nám podařilo snížit na rozdíl dvou branek (14:16). Závěr poločasu nám ale opět nevyšel a šestibrankový rozdíl o poločase byl až příliš velký. Ve druhé půli přestal střílet Štěpek a za celých 30 minut jsme dali jen deset branek. Většinu gólů jsme dostali z rychlých útoků po špatné střelbě a hlavně technických chybách. Podle technického zápisu jsme měli 23 špatných střel a neskutečných 20 technických chyb!!! Spoustu branek jsme také dostali po špatném bránění pivota, což byla jedna z věcí, na které jsme hráče upozorňovali! Vůbec nás neomlouvá, že jsme zápas odehráli bez hostovaček z Centra Haná. V útoku nevyužíváme křídla, a když už tam náhodou balón přijde, tak většinou neskórujeme. Vyjímkou je bojovník Pepa Dobeš, který získal dvě sedmičky a dvakrát vyloučení protihráče. Paťa opět nastřílel nějaké branky, ale spolu s Čundym dokázali poztrácet 21 míčů! S těmito statistikami se asi nic vyhrát nedá. Musíme více přidat v tréninku, a to hlavně na účasti některých hráčů. Paradoxem je výkon Macka, který patřil mezi naše nejlepší hráče, byť v podstatě netrénuje.

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br. – úspěšnost 29% a dvě chycené sedmičky), V. Zácha (br. – úspěšnost 29% a jedna chycená sedmička), Š. Souček (7), P. Borůvka (6), T. Maceášik (4), F. Čundrle (3), D. Pastorek (2), J. Dobeš (2), J. Jedenástík, J. Hartl, A. Vodička, B. Možíš.


Starší dorost: Rožnov p. R. - SK Velká Bystřice                       33 : 26 (14 : 15) 
V sobotu starší dorostenci  změřili své síly s týmem  Rožnova pod Radhoštěm . Samotný počátek prvního poločasu se vyvíjel celkem slibně, kluci měli zpočátku nad soupeřem herně navrch, vedli, bohužel se však vrátil náš největší problém - přestalo se nám dařit  střelecky,  přestali jsme dávat  branky, zejména  pak ze 6 metrů. V první půli  jsme neproměnili 16 náskoků ze všech postů, což mělo za následek, že jsme poločas vyhráli o jedinou branku 15:14. 
Ve druhém poločase jsme chtěli rychle rozhodnout, ale bohužel soupeři  padlo do branky vše co tam hodil. Náš brankář nás tentokrát moc nepodržel, přidala  se k tomu naše častá vyloučení a nechali  jsme si vítězství utéct. Tento zápas bohužel nevyšel vůbec nikomu, za zmínku stojí snad jen Lukáš Kubeša s Tomášem Spurným, kteří zaslouží pochvalu za bojovnost.

Sestava:  Schneider P. (br), Tkadleček D.(10), Tesařík M.(2) , Andrš M.(2), Spurný T.(1), Horký J.,  Dosoudil R.( 1), Prošvic T.(3), Kubeša L. (2), Varhalík L.(2) , Hňatek F., Sečka J.(3)


 

NEDĚLE 9.10.2016:


Mladší žáci: Centrum Haná "A" - SK Velká Bystřice                26 : 11 (17 : 6) 
K dalšímu mistrovskému zápasu jsme jeli do Kostelce n. H. a hráli s Centrem Haná „A“. Tentokrát jsme hráli téměř v kompletní sestavě. Hrálo se v neděli v 15.30hod.
Osobka nám nezačala dobře - ve čtvrté minutě jsme prohrávali 5:0. Hráči nevěděli, koho osobně mají bránit, přesto, že jsme si to před zápasem řekli. Nakonec jsme hru vyrovnali a osobka skončila 7:5 pro soupeře.
Následovala klasická házená. Desetiminutovku jsme prohráli 10:1 a tím bylo rozhodnuto. Bohužel naše hra byla zbrklá opět se spoustou chyb. Špatné přihrávky, chytání míče nám někdy dělalo velké problémy. Orientace v prostoru hřiště rovněž. Nedali jsme dvě sedmičky. Druhý poločas jsme začali dobře a hned v úvodu dvakrát skórovali. Jenže pak jsme se opět vrátili k nedůsledné hře a dali už jen dvě branky. Navíc našemu brankaři se tentokrát moc nedařilo .Bojovnost družstvu nechyběla, jenže v přemíře snahy se kupili chyby.
V zápase si zahráli všichni a každý se snažil podle svých možností a šikovnosti.
Další zápas nás čeká doma v sobotu Tatran Litovel. Věříme, že se hra zklidní a body zůstanou doma.

Sestava: V bráně K.Salašnyj, v poli úřadovali: Pavel Matulík, Peťa Matulík, Aleš Čáp(3), Štěpán Slepica, Adam Horáček(1), Šárka Himrová(1), Štěpán Dvořák(1), Vojta Pečínka, Martin Stryka, Vojta Krempl(1), Tom Juračka(4).


Starší žáci: Centrum Haná - SK Velká Bystřice                      19 : 20 (10 : 10)                  
V dalším kole LOLK jsme zajížděli k doposud neporaženému týmu a dal se tedy očekávat zajímavý a vyrovnaný zápas. Od první minuty tomu také tak bylo. Vedení se přelévalo ze strany na stranu a žádné družstvo si nedokázalo vytvořit více než tříbrankový náskok. Nakonec jsme v tomto dramatickém souboji byli šťastnějším týmem, když jsme rozhodující branku vstřelili šest vteřin před koncem a získali jsme tak cenné body do tabulky. Kluky musíme pochválit za bojovnost a v celku dobrou obranu, i když okénka tam ještě jsou. V útoku nám ale stále něco chybí, kluci jsou takoví nemastní neslaní. Nejsou tam emoce nebo chuť vzít na sebe odpovědnost a rozhodnout zápas. My ale víme, co naši hráči umí a jenom je potřeba to v nich probudit... Velmi nás potěšil návrat Schaffiho, který se zotavil po zranění třísla a byl na hřišti vidět.

Hráči (branky): V. Zácha (br), V. Haderka (5), D. Schaffner (5), B. Možíš (4), A. Vodička (3), M. Pelák (2), M. Pečinka (1), R. Černý, H. Dvořák, A. Katinger, J. Dzieržava, K. Kobliha.


Muži "A": Sokol Ostrava - SK Velká Bystřice                          16 : 31 (11 : 14) 
Do Ostravy jsme jeli s vědomím, že máme lepší tým a kvalita je na naší straně. Na druhou stranu nám bylo jasné, že zápas bude hodně vyhecovaný a Ostrava bude hrát velmi tvrdě. V zápase se nakonec tyto předpoklady plně potvrdily. Ostrava prakticky spoléhala pouze na hranického Hardta a jeho střelecké schopnosti. Jinak herně nás nemohla ničím překvapit, ani zaskočit. Hrála hodně tvrdě, místy snad až zákeřně a ke konci zápasu, za rozhodnutého stavu, si domácí neodpustili ani nesportovní excesy. Naši kluci předvedli koncentrovaný a kvalitní výkon. Vědí, co umí a mají hrát. Od začátku zápasu jsme šli do vedení, které průběžně narůstalo. Před koncem poločasu jsme ještě dali domácím malou naději, do kabin jsme mířili s tříbrankovým vedením. Druhý poločas už byla jasná záležitost. Kluci krásnými a rychlými akcemi přidávali další góly a naopak naše branka byla uzavřena. V půlce druhého poločasu bylo všem jasné, jak zápas dopadne. Ostrava na nás herně vůbec nestačila.

Díky celému týmu za úspěšný vstup do prvoligové sezóny. Po čtyřech odehraných kolech jsme na čele tabulky a jako jediní zatím se stoprocentní bilancí. Dobrá motivace dále pracovat a zlepšovat se. Nyní nás čekají dva zápasy proti těžkým soupeřům a věřím, že je v našich schopnostech uspět - již tuto sobotu doma přivítáme Chodov a další víkend jedeme do Náchoda. 

Hráči(branky): Vít Pyško, František Kuba (1), Petr Wolf (1), Kamil Zemánek, Ondřej Švébiš (1), Jiří Strádal (1), Adam Martinát (6), David Mužík, Dominik Gelnar (5), Jiří Kubis (7/2), Tomáš Mráz (4), Lubomír Veřmiřovský (4), Jan Ďurčík, David Mikušek (1).


Muži "B": SK Velká Bystřice "B" - Tatran Litovel "B"            33 : 34 (21 : 19)              
V nedělním domácím zápase nastoupili muži „B“ posilněni o starší dorost, proti soupeři z Litovle. Náš cíl byl jasný - zabodovat. Soupeř nám v první půli prvního poločasu utekl na rozdíl 3 branek, naši hráči  však  bojovali, slušně nám vycházela střelba z křídel a dobrou obranou   jsme  poločas vyhráli 21:19.  Může nás jen mrzet, že jsme neproměnili  sedmimetrový hod, což se v konečném součtu ukázalo jako klíčové. Prvních deset minut ve druhém poločase jsme v dobré hře pokračovali, ujali jsme se vedení o 6 branek. Pak ale přišel útlum, hráči jako  by   přestali hrát, nedokázali využít  přesilovek a naopak  jsme dostávali zbytečné góly. Každý kontakt na našem brankovišti skončil sedmimetrovým hodem, kdy soupeř proměnil a lehce se na nás dotáhl. V nervózním závěru jsme neproměňovali zejména střelbu ze spojek a prohráli o jedinou branku 33:34. 

Sestava: Vodička Š.(br), Rypar M.(br), Tkadleček D. (6), Horký J.(4), Prošvic T.(6), Kubeša L. (4), Loučka D., Jureček M.(1), Ševeček P.(1), Kobert D.(3), Loun J.(2), Hanzelka J.(3), Spurný T.(1), Varhalík L. (2)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook