Zpravodaj č. 36/2022

 

SOBOTA 3.12.2022


Ml.žáci „B“: Litovel - Házená Velké Bystřice 27 : 21 (12 : 11)

Mladší žáci B hráli předposlední zápas podzimní části soutěže a poslední venkovní zápas v Litovli s TATRANEM LITOVEL. Hrálo se v sobotu ráno v 9 hodin. Soupeř je v tabulce na 2. místě, takže jsme měli tu čest s dobrým soupeřem. Z družstva A nám pomáhal již tradičně KUBA TLAČBABA, TOBIÁŠ PLACHÝ, který byl delší dobu nemocný a TONDA ŠMALEC s MARTINEM KUPKOU.

Začátek zápasu - osobka nám moc nevyšel. Ztráceli jsme zbytečně míče a nedávali šance. Naštěstí soupeř také chyboval, takže osobka skončila remízou 7:7.
Házenou se zataženou obranou jsme pokračovali ve zbytečných chybách, které pramenily ze zbrklosti rychle dát branku. Jenže ono všechno chce svůj čas. Přesto jsme se soupeřem drželi kontakt až do třicáté minuty zápasu, kdy jsme nedali sedmičku a soupeř nám postupně nasázel pět branek po sobě. Neubránili jsme soupeřovy spojky a pomalu jsme se v obraně přesouvali a zdvojovali. Konečný výsledek byl 27:21 pro Litovel. Soupeř zaslouženě vyhrál a bylo vidět, jak to naše kluky mrzí.
Každý zápas je jiný a kluci pokaždé zahrají jinak. Se silnějšími soupeři se můžeme jen zdokonalovat a zlepšovat, jen kluci musejí chtít a zatím chtějí.

Za naše družstvo nastoupili:
V bráně ŠTĚPÁN KOUKAL. V poli hráli: TONDA ŠMALEC, MARTIN KUPKA, TOBIÁŠ PLACHÝ, KUBA TLAČBABA, KUBA SKOPAL, DENIS HIŽNAJ, DAVID LERCH, JAKUB MADER, MATYÁŠ MULLER, JENDA BALÁŽ, PAVEL SLEPICA, TADEÁŠ KRŠŇÁK a ADAM VRÁNEK.

Další zápas hrajeme v SOBOTU 10.12. V 9hodin doma s Žeravicemi.

 


Mini starší: Turnaj v Čechách pod Kosířem

V sobotu nás čekal poslední turnaj podzimní sezóny pořádaný krajským svazem. Jednalo se o přeložený turnaj ze září a potkali jsme se se soupeři ze Sokola II Prostějov, SH HFP Prostějov a domácími Čechy pod Kosířem. Nenechali jsme se zaskočit netradiční velikostí hřiště ani tím, že se hrál vždy pouze jeden zápas a měli jsme tak půlhodinovou pauzu mezi 2. a 3. utkáním. Udrželi jsme si koncentraci a předvedli standartní výkon. Vzhledem k tomu, že nás v neděli čekal domácí turnaj o kterém informujeme v další části zpravodaje, přizpůsobili jsme sestavu. Na závěr nás čekala sladká odměna a bylo uděleno i individuální ocenění za progres Tondovi Pryčovi.

Sestava: Áďa Tomanec, Maty Kaczmarczyk, Tonda Pryč, Šimča Matěj, Filda Flašar, Mišan Bič, Maxík Hižnaj a Kuba Trpišovský.


 

Ml.dorost: Házená Velké Bystřice - Žeravice 38 : 34 (17 : 17)

Poslední zápas podzimní sezóny nás navštívil soupeř ze Žeravic, a očekával se vyrovnaný zápas. Již od první minuty oba celky vlétli do zápasu s velkým nasazením, bohužel útočné akce našeho družstva končili na soupeřově brankaři a totéž se stalo soupeři ,který nemohl překonat skvěle chytajícího L. Nováka. Většinu prvního poločasu jsme dotahovali na soupeře a jako ve většině posledních zápasů se dařila útočná fáze ,ale obranná ne. Poločas skončil remízou a do druhé časti jsme vstupovali s pokyny hlavně zlepšit obrannou část hry, to se nám podařilo až od 10 minuty a tím se nám podařilo odskočit soupeři na rozdíl 4 branek. To se nám podařilo udržet a tak po třech zápasech náš tým opět získal body. Hlavní dík patří našemu brankaři L. Novákovi a v útoku se zadařilo opět i A. Čápovi. Děkuji klukům za bojovnost v zápase.

Hráči: F. Baron, L. Novák, K. Tomek 4, M. Hloušek, R. Šmíd 2, J. Nevrlý 4, L. Vymazal 1, M. Cartelli 2, M. Janalík 3, M. Rotter 2, J. Wilhem , R. Hrachovina 1, Š. Urwa, M. Černý 3, B. Chaloupka 4, A. Čáp 10, M. Hloušek 3,

 


Muži „A“: Házená Velké Bystřice – HBC Jičín „B“ 29 : 29 (15 : 11)

Poslední zápas podzimu nás čekala rezerva extraligového Jičína. Do utkání jsme vstoupili velice dobře. V první pětiminutovce se téměř o všechny naše branky postaral David Mužík a brzy jsme vedli 5:0. Poté následoval time out hostí, po němž se hra výrazně zklidnila. Přestože jsme o úvodní náskok 5ti branek přišli, tak jsme do konce poločasu opět strhli vedení na svoji stranu na poločasových 15:11.

Ve druhé polovině to byl výkon jako na houpačce. Z vedení o 5 branek byla remíza a poté zase vedení o 5 branek a zase remíza. Čeho se musíme vyvarovat je velké množství zahozených šancí. To nás v celkovém součtu stálo bod.

Sečteno podtrženo přezimují naši kluci na 9.místě prvoligové tabulky se ziskem 8 bodů za 3 výhry, 2 remízy a 6 porážek. Očekávání byla určitě větší, než je realita. Nezbývá nic jiného, než se s tím v jarní části sezóny poprat!

Rozhodčí: Bečička – Horák. Vyloučení: 2 – 1. Branky ze 7m hodů: 4 – 0.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A.(1), Wolf P.(1), Menšík N., Švébiš O.(2), Mancl P.(7), Mužík D.(10/4), Ostrožovič S.(1), Schaffner D., Dobeš J.(4), Možíš B.(2), Skřídlo J.(1), Šoustal J., Pečinka M.


 

St.žáci: Hranice - Házená Velké Bystřice 22 : 31 (12 : 12)

Hodnocení sobotního utkání proti Cementu Hranice. Utrápená výhra 31:22. K zápasu jsme si řekli své hned po zápase a pevně věříme, že pauza nám prospěje a hráči pookřejí ... víc k tomu nemáme ... hráč utkání ... Albert Maier, a to proto, že po dlouhé době zapříčiněné zraněním se vrátil do sestavy a odehrál si své....

 

 

NEDĚLE 4.12.11.2022

 

Mini: Turnaj ve Velké Bystřici

S sice již po sezoně, ale s házenou ještě zdaleka nekončíme. V neděli jsme uspořádali přátelský domácí turnaj pro mini starší a mini mladší.

Na turnaj přijaly pozvání týmy DHK ZORA OLOMOUC, která postavila v kategorii mladších dvě družstva a v kategorii starších jeden tým a TJ Sokola Osek nad Bečvou, který přijel s jedním družstvem v kategorii starších. Za domácí jsme postavili v obou kategoriích dva tými a zapojili řadu hráčů a hráček, kteří se rozehrávají a dostali prostor se předvést a ukázat.

Turnaj jsme odehráli bez počítání skóre ve dvou poločasech po deseti minutách a na výrazu hráčů je vidět, že si to všichni náramně užili.

 

 

Díky za skvělou fanouškovskou podporu a tribuny zaplněné rodiči, babičkami, dědečky, tetičkami a dalšmi fandy. Hrát před takovou kulisou je paráda. Díky také naším žakům, kteří celý turnaj odpískali.

Teď už opět pořádně potrénujeme a za čtrnáct dní se budeme těšit na domácí VÁNOČNÍ BOBO CUP 2022, kde už budeme bojovat o osmistění.


 

PONDĚLÍ 5.12.11.2022

Pondělní trénink miniků: Dnes to byl, ale "pekelný trénink".
Nejprve jsme si zasoutěžili v týmech s těžkými žíněnkami a na dovednostní dráze......
a potom ........... kdo nás na tréninku přepadl ?????
Přišel za námi Mikuláš s andělem a jejich čertovský doprovod
Naši mladí házenkáři a házenkářky jsou, ale opravdoví hrdinové. Byli odvážní a někteří i sebrali odvahu a pro Mikuláše měli připravenou říkanku.
Pro všechny sporťáky měl potom anděl nachystané sladké dobroty.
Čertů a Mikulášů, ale bylo dnes ve Velké Bystřici povícero, takže jsme ještě nějaké zastihli na náměstí u rozsvěcování vánočního stromečku.
Uvidíme ve čtvrtek kolik hráčů nám nakonec čerti odnesli a budem potom shánět další hráče.

 

 

 

Advent máme v plném proudu a pro naše hráče/ky jsme si letos připravili překvapení, které se musí líbit všem.
Premiérový "Vánoční adventní kalendář" plný výborné čokolády s fotkami našich hráčů.

Tak ať chutná.


 


 


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

10.12.

doma

ml.žáci B

9:00

Žeravice


 

 

 

 

 

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook